En İyi Michael Caine Filmleri!

Efsanevi oyuncu Michael Caine bugün 93 yaşında!

Michael Caine'in ışıltılı kariyeri, onu bir neslin gözünde unutulmaz bir simge haline getirdi. İngiliz oyuncu, uzun yıllar boyunca yüzlerce filmde rol aldı ve her bir performansıyla sinemada büyük izler bıraktı.

Caine'in doğum gününü kutlamak adına, onun bizim için en iyi 15 filminden oluşan özel bir liste hazırladık.

Keyifli seyirler!

1. Kral Olacak Adam

Orijinal İsmi: The Man Who Would Be King

Süre: 129dk
Tür: Dram , Macera
Yönetmen: John Huston
Yapımı: 1975 - İngiltere

Rudyard Kipling’in bir öyküsünden esinlenilerek çekilen film, 1880’lerde Hindistan’da geçiyor

2. Alfie

Orijinal İsmi: Alfie

Süre: 114dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Lewis Gilbert
Senarist: Bill Naughton
Yapımı: 1966 - İngiltere

Alfie aslında kötü birisi değil. Sadece karşı cinse inanılmaz bir zaafı var. Hatta “kuşlar”ın onun için karşı konulmaz olduğunu ve bu durumun onun doğuştan mizacının bir parçası bile olduğunu söyleyebilirsiniz. Michael Caine’in yıldızlaştığı film müstehcen ve vahşi bir komedi olduğu kadar seks ve günahlarla da dolu. Eğlenmek isteyenler için Alfie, çekici, hoş ve sürükleyici. Daha fazlasını isteyenler içinse Alfie hikaye anlatımıyla zaman zaman trajik ancak son derece sade ve dokunaklı.

3. Sleuth

Orijinal İsmi: Sleuth

Süre: 138dk
Tür: Gerilim , Gizem , Komedi , Suç
Senarist: Anthony Shaffer
Yapımı: 1972 - İngiltere

Hikaye ilginç oyunlar oynamayı seven, zengin bir detektif romanı yazarı olan Andrew Wyke etrafında dönmektedir. Kuaför salonları zinciri sahibi Milo Tindle'ın karısı Marguerite'ı aldattığını bilmektedir. Wyke Milo'yu şehrim dışındaki malikanesine davet eder. Wyke da karısını Tea adlı bir kızla aldatmaktadır. Wyke Tindle'dan değerli bazı mücevherleri çalmasıp satmasını ve aldığı parayı karısı Marguerite ile mutlu bir şekilde yaşamaları için kullanmasını teklif eder. Böylece Wyke da sigortadan aldığı parayla Tea ile mutlu bir şekilde vakit geçirecektir. Fakat ortalık karışacak ve bu teklifin sonuçları çok tehlikeli boyutlara ulaşacaktır.

4. Kirli, Çürük Ve Adi

Orijinal İsmi: Dirty Rotten Scoundrels

Süre: 110dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Frank Oz
Yapımı: 1988 - ABD

Lawrence nazik ve usta bir sosyete dolandırıcısı, Freddy ise sadece bir sahtekardır. Lawrence, Freddy deki sahtekarlık cevherini görünce onu kendinden uzaklaştırmaya çalışır fakat, Freddy yanından ayrılmaz. Bunun üzerin Lawrence hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda Freddy e ders vermeye başlar. Yalnız dersler ilerledikçe aralarında bir rekabet baş gösterir. En sonunda otelin lobisinde gördükleri bir kadının 50000 dolarını almak üzere bahse girerler.

5. Hannah Ve Kız Kardeşleri

Orijinal İsmi: Hannah And Her Sisters

Süre: 107dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Woody Allen
Senarist: Woody Allen
Yapımı: 1986 - ABD

Filmde, Manhattan'da yaşayan bir grup insanın duygusal maceraları anlatılıyor. Üç kız kardeşin yer aldığı bir öyküyle uzaktan uzağa Çehov göndermelerine ışık yakan yönetmen, Hannah ile evli olduğu halde baldızına ilgi duyan Elliot'un düştüğü komik durumları ele alıyor. Aşkta bir türlü aradığını bulamayan Holly ise, Hannah'ın eski kocası olan bir televizyon yapımcısıyla flört etmektedir. Onun sorunu da ölmek üzere olduğuna inanmasıdır ve film boyunca Hannah'ı da bu fikrine inandırmaya çalışır.

6. Son Umut

Orijinal İsmi: Children of Men

Süre: 109dk
Yönetmen: Alfonso Cuarón
Yapımı: 2006 - ABD , İngiltere

Dünya, 2027: Gelecek için umut gittikçe önemini kaybeden bir kaynak oluyor. Son doğan bebeğin üzerinden neredeyse 19 yıl geçmiş ve açıklanamayan evrensel çocuksuzluk her geçen yıl beşeriyet sınırlarını, gelecekteki tüm haklarından vazgeçirmeye yaklaştırmıştır. Çoğu insan kaçınılmazı benimsemeyi seçip, ayrılıkçılığın, kanunsuzluğun ve nihilizmin içine çekilirken, diğerleri birleşik bir gezegen ve yavaş yavaş azalan nüfus için mücadeleye devam eder.

7. Kara Şövalye

Orijinal İsmi: The Dark Knight

Süre: 152dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.

8. The Italian Job

Orijinal İsmi: The Italian Job

Süre: 99dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Komedi , Suç
Yönetmen: Peter Collinson
Yapımı: 1969 - İngiltere

Trafik sıkışıklığı yaratarak Torino sokaklarından bir altın sevkiyatını çalma planını konu alan eğlenceli bir soygun filmi.

9. Zulu

Orijinal İsmi: Zulu

Süre: 78dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Cy Endfield
Senarist: John Prebble
Yapımı: 1964 - İngiltere , Güney Afrika

Zulu imkansızlıklar karşısında cesaretin yer aldığı destansı bir film. Gerçek bir hikayeden uyarlama olan film, 100 İngiliz askerinin 1879 yılında Rorkes Geçidi'nin savunmasında 4.000 Zulu savaşçısına karşı verdiği mücadeleyi anlatmaktadır. 

10. Harika Hırsız

Orijinal İsmi: Gambit

Süre: 109dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Ronald Neame
Yapımı: 1966 - ABD

Dünyanın en zengin adamı olan petrol milyarderi Ahmet Şahbender'in sanat koleksiyonundaki paha biçilmez bir antika büstü çalmak üzere adı belirtilmemiş bu Arap ülkesine gelen Harry Dean ve karısı rolünü oynayan Nicole Chang, iş adamının sahibi olduğu otele yerleşirler. O andan itibaren kendisini bir İngiliz Lordu olarak tanıtmış olan sahtekar soyguncuyla petrol milyarderi arasında bir kedi fare oyunu başlar.

11. Ölüme Kuşanmak

Orijinal İsmi: Dressed To Kill

Süre: 105dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Brian De Palma
Senarist: Brian De Palma
Yapımı: 1980 - ABD

Bu gerilim dolu psiko-seksüel korku filmi, ustura gibi keskin bir ihtiras, delilik ve cinayet öyküsüdür. Cinsel yönden düş kırıklığına uğramış bir eş ve anne olan Kate Miller, onu tatmin etmeyen erotik yaşamından yakınmak üzere, muayenesi Manhattan’da bulunan pek revaçtaki psikiyatrı Dr. Robert Elliott’ı ziyaret eder. Bir yabancıyla tatmin edici bir cinsel ilişki içinde geçirdiği öğleden sonranın ardından Kate, adamın binasının asansöründe usturalı sarışın bir kadın tarafından öldürülür. Katili şöyle bir gören sarışın fahişe Liz, hem baş zanlı, hem de katilin yeni hedefi haline gelir. Polis onun öyküsüne inanmaya hiç de gönüllü olmadığı için, Liz, psikopatı yakalamak üzere Kate’in oğlu Peter’la güçbirliği yapar. Bu arada, başkalarının da başına bir şey gelmeden önce katili yakalama yolunda umutsuz bir çaba içinde olan Dr. Elliott, tüyler ürpertici arzuların karanlık ve tedirgin edici dünyasına çekilir. Ve doktor korkunç gerçeğe giderek yaklaştıkça, kendini baştan çıkarıcı, ölümcül bir saplantı, sapıklık ve aldatma labirentinin içinde bulur

12. Tanrının Eseri Şeytanın Parçası

Orijinal İsmi: The Cider House Rules

Süre: 126dk
Tür: Dram
Yönetmen: Lasse Hallström
Senarist: John Irving
Yapımı: 1999 - ABD

The Cider House Rules, evini terkeden, aşkı ve dünyada ait olduğu yeri bulan genç bir adamın hikayesi. Senaryoyu da yazan John Irving'in çok-satan romanından uyarlanan film, ailesini kaybetmiş ve kaldığı yetimhanenin doktoru Larch tarafından yetiştirilmiş Homer Wells'in hikayesini anlatıyor. Homer ve Larch'ın arasındaki ilişki biraz gariptir. Larch, Homer'a tıpla ilgili bildiği her şeyi öğretir. Ama Homer'ın istediği ve Larch'ın ona veremediği bir şey vardır: Hayatını sürmesi için gerekli kurallar. Homer Wells bir yetimdir ama bir aileye ihtiyacı yoktur. St. Clouds yetinhanesinde Dr. Wilbur Larch tarafından sevilen ve büyütülen Homer, hiçbir zaman şefkate ihtiyaç duymamıştır. Şimdi Homer erkekliğe adım atmaktadır ve artık geleceğini sorgulamaya başlamıştır. Geleceğini kendi kendine keşfetmeye can atmaktadır. Hastaneyi ziyaret eden bir çiftle tanışan Homer, onlarla birlikte gitmeye ve St. Clouds'u terketmeye karar verir. Aniden sınırsız seçeneğe sahip olmuştur. Önünde görülecek yeni yerler, yaşancak maceralar, arkadaşlıklar ve tabii ihanetler, trajediler ve tehlikelerle dolu bir hayat vardır. Eskiden hayatını yönlendiren kurallar artık demode olmuştur. Ve Homer ilk defa aşık olduğunda büyüyor oluşu ona ne yapacağını öğretemez. Sevgisi azme dönüştükçe Homer bu duygularla gelen iniş çıkışları, ödülleri ve sorumlulukları öğrenmeye başlar. Önündeki hayat yavaş yavaş çözüldükçe Homer'ın basit görünen geçmişi çok daha karışık olan şimdisiyle çatışır. Şimdi Homer eski hayatının geleceğini değiştirecek kararlar verebilmesinin yollarını öğrettiğinin farkına varmıştır.

13. The Ipcress File

Orijinal İsmi: The Ipcress File

Süre: 109dk
Tür: Gerilim
Yönetmen: Sidney J. Furie
Yapımı: 1965 - İngiltere

Londra'da, bir casusluk ajanı İngiliz bilim adamlarının çocuk kaçırma ve beyin yıkama olaylarını soruştururken, bir yandan da kendi bürokrasisiyle uğraşmaktadır.

14. Educating Rita

Orijinal İsmi: Educating Rita

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Lewis Gilbert
Senarist: Willy Russell
Yapımı: 1983 - İngiltere

Dr. Frank Bryant, sadece öğrencileriyle paylaştığı keyifli edebiyat derslerini, sokaktaki insana da götürmeye karar verir ve açık dersler vereceği yönünde bir duyuru yapar. Bu ilginç teklife yanıt sadece kuaförlük yapan, ucuz aşk kitapları okumayı seven Rita'dan gelir. Hayata çok farklı bakan iki insan yavaş yavaş yakınlaşarak birbirinin hayatını değiştirir. Rita, gerçek edebiyatı keşfederek, hayatına kocasının çizdiğinden daha farklı bir yön verebileceğini keşfeder ve bir anlamda özgürleşir. Frank ise kendisini alkole sürükleyen kişisel problemlerinin üstesinden Rita sayesinde gelir.

15. Get Carter

Orijinal İsmi: Get Carter

Süre: 112dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Mike Hodges
Senarist: Mike Hodges
Yapımı: 1971 - İngiltere

Londra'nın en önemli mafya babalarından bir tanesinin tetikçilerinden olan Jack Carter, kardeşi Frank'in zamansız ölümü üzerine doğup büyüdüğü Newcastle'a uzun bir aradan sonra geri döner. Polisin açıklamasına göre Frank, sarhoşken kullandığı arabasıyla köprüden aşağı düşmüştür. Ancak Jack, işin içinde başka bir gerçeğin saklı olduğundan emindir ve bunun için şehirde kapsamlı bir araştırmaya girişir.