JustWatch Mart Ayının En Çok İzlenen Filmlerini Paylaştı!

Dijital platform yayın rehberi JustWatch, Mart 2024'te Türkiye platfromlarında en çok izlenen filmleri açıkladı!

JustWatch verilerine göre Türkiye'de faaliyet gösteren dijital yayın platformlarında Mart ayında en çok izlenen filmler bu listede. Listede başı Amazon Prime Video filmi "Bar Fedaisi" çekerken onu Netflix üzerinden izleyebileceğiniz "Kuru Otlar Üstüne" takip ediyor.

1. Bar Fedaisi

Orijinal İsmi: Road House

Süre: 121dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Doug Liman
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: Amazon Prime Video

Eski UFC dövüşçüsü Dalton (Jake Gyllenhaal), Florida Keys'teki bir barda fedai olarak işe girer. Fakat gün geçtikçe buranın göründüğü gibi olmadığını fark eder.

2. Kuru Otlar Üstüne

Orijinal İsmi: Kuru Otlar Üstüne

Süre: 197dk
Tür: Dram
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Yapımı: 2023 - Almanya , Fransa , İsveç , Türkiye

Platform: Netflix

Samet (Deniz Celiloğlu) Anadolu’nun ücra bir köyünde zorunlu görevini tamamlamak üzeredir. Bu görevi tamamlayınca İstanbul’a atanmayı bekleyen Samet’in beklediği atama gerçekleşmesine ise biraz daha süre vardır. Burada saplanıp kaldığını düşünen Samet, yaşadığı kasvetli hayattan kaçma umudunu kaybetmeye başlar. Beklenmedik bir şekilde, kendisi gibi öğretmen olan Nuray (Merve Dizdar) içinde bulunduğu bu karanlığa bir ışık tutacaktır.

3. Damsel

Orijinal İsmi: Damsel

Süre: 110dk
Senarist: Dan Mazeau
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: Netflix

Princess Elodie (Millie Bobby Brown), görev bilinciyle yakışıklı bir prensle evlenmeyi kabul eder, ancak kraliyet ailesinin onu kadim bir borcu ödemek için kurban olarak seçtiğini öğrenir. Ateş püskürten bir ejderhayla birlikte bir mağaraya atılan genç prenses hayatta kalmak için zekasına ve iradesine güvenmek zorundadır.

4. American Fiction

Orijinal İsmi: American Fiction

Süre: 119dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Cord Jefferson
Senarist: Cord Jefferson
Yapımı: 2023 - ABD

Platform: Amazon Prime Video

Yazar Thelonious "Monk" Ellison (Jeffrey Wright), son eserinin yayıncılar arasında ilgi görmemesi sebebiyle sinirlenir; o sırada Sintara Golden'ın (Issa Rae) "We's Lives in Da Ghetto" adlı kitabı ise en çok satanlar listesine girerek Monk'u daha da öfkelendirir.

5. John Wick 4

Orijinal İsmi: John Wick 4

Süre: 170dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Chad Stahelski
Yapımı: 2023 - Almanya , ABD

Platform: Amazon Prime Video

John Wick (Keanu Reeves), High Table'ı yenmenin yolunu keşfediyor. Ancak özgürlüğünü kazanmadan önce Wick'in, dünya çapında ittifaklara ve eski dostlarını düşmana dönüştüren güçlere sahip yeni bir düşmanla yüzleşmesi gerekiyor.

6. All of Us Strangers

Orijinal İsmi: Strangers

Süre: 106dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Andrew Haigh
Senarist: Andrew Haigh
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Platform: Disney+

Yapım, günümüz Londra'sında neredeyse boş olan evinde bir gece tesadüfen günlük hayatının ritmini bozan gizemli komşusu Harry (Paul Mescal) ile karşılaşan Adam (Andrew Scott) adlı bir senaristin hikayesini anlatıyor.

Adam, Harry ile yakınlaştıkça çocukluk evine doğru çekilir. Burada ölmüş olan anne ve babasının (Claire Foy ve Jamie Bell) hala hayatta olduğunu ve 30 yıl önce öldükleri günkü yaşta göründüklerini keşfeder.

7. Kuzeyli

Orijinal İsmi: The Northman

Süre: 137dk
Yönetmen: Robert Eggers
Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Amazon Prime Video

Genç Prens Amleth (Alexander Skarsgård), amcası babasını (Ethan Hawke) acımasızca öldürüp annesini (Nicole Kidman) kaçırdığında yetişkin bir erkek olmanın eşiğindedir. Ada krallığından kayıkla kaçarken büyük bir intikam yemini eder. Yirmi yıl sonra Amleth, Slav köylerine akınlar yapan bir Viking savaşçısıdır. Bir kahin (Björk) tarafından kendisine babasının intikamını almak, annesini kurtarmak ve amcasını öldürmek için ettiği yemini hatırlatılır. Bir köle gemisinde İzlanda’ya giden Amleth,Björk köle bir Slav kadın olan Olga’nın (Anya Taylor-Joy) yardımıyla amcasının çiftliğine sızar ve yeminini yerine getirmek üzere harekete geçer.

8. Yedinci Hayat

Orijinal İsmi: What Happened to Monday?

Süre: 123dk
Yönetmen: Tommy Wirkola

Platform: TV+

Yakın bir gelecekte dünya nüfusu kontrol edilemez boyutlara ulaşıp, kaynaklar tükenip, kıtlık baş gösterince, bütün ailelere tek çocuk kotası konulmuştur. Fazlalık çocuklar devlet tarafından öldürülmektedir. Böyle bir ortamda yediz çocukları olan bir baba (Willem Dafoe), çocuklarını evinde herkesten saklayarak büyütür. Haftanın yedi gününün isimleriyle adlandırdığı kızları haftanın 1 günü sırayla dışarı çıkmakta, evin dışında ortak Karen Settman (Noomi Rapace) kimliğini kullanmaktadırlar. Bu şekilde artık yetişkin olan yedizler, günün birinde Pazartesi'nin eve gelmemesiyle hep birlikte dışarı çıkap kardeşlerini aramak zorunda kalacaklardır.

9. Asfaltın Kralları

Orijinal İsmi: Ford v. Ferrari

Süre: 152dk
Tür: Aksiyon , Dram , Tarih
Yönetmen: James Mangold
Yapımı: 2019 - ABD

Platform: NetflixDisney+

Film, 1966 yılında düzenlenen Le Mans Yarışı’nda yaşanılan gerçek olayları ışık tutuyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan kendileri için özel bir araba yapmaları için istekte bulunurlar. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby (Matt Damon) ile spor otomobil yarış mühendisi ve sürücüsü Ken Miles’ın (Christian Bale) başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlerde bir numara olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda yenmek için neler yapabileceklerini düşünmeye koyulurlar. 

10. Terminatör

Orijinal İsmi: The Terminator

Süre: 108dk
Yönetmen: James Cameron
Yapımı: 1984 - ABD , İngiltere

Platform: Amazon Prime Video

2029 yılının kıyamet sonrası Los Angeles'ında Skynet adlı yapay zeka ürünü bilgisayar sistemi 1990'larda büyük bölümünü yok ettiği insan ırkının kurtulmayı başaran direnişçilerine karşı savaşmaktadır.   Direnişçiler Skynet'e karşı başarıya ulaşmadan hemen  önce Skynet savaşçı Terminatör'lerinden birine zamanda yolculuk yaptırarak onu geçmişe göndermeyi başarır. Terminatör'ün görevi direnişçilerin başı olan John Connor'ın annesi Sarah Connor'ı öldürmektir...