En İyi Sean Bean Filmleri!

Başarılı oyuncu Sean Bean bugün 65 yaşında!

Kariyerine "Yüzüklerin Efendisi"ndeki Boromir, "Game of Thrones"taki Ned Stark veya "James Bond"daki Alec Trevelyan gibi pek çok unutulmaz karakteri sığdıran ünlü oyuncu Sean Bean, bugün 65. yaşını kutluyor! Biz de oyuncunun doğum günü şerefine en sevdiğimiz filmlerini listeledik!

Keyifli okumalar!

1. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Süre: 228dk
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 2001 - ABD

Çok eski çağlarda Elf demircileri, güç yüzüklerini sihirli ustalıklarıyla yapmış ve Karanlıkların Efendisi Sauron, bu yüzükleri işleyip kendi gücüyle doldurmuştur. Daha sonra kendisinden çalınan, diğer tüm yüzüklere hükmeden, Tek Yüzüğü bütün gücüyle tüm Orta Dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır. Yüzük, Shire Bölgesi'nde yaşayan Frodo Baggins adlı bir hobbitte bulunmaktadır. Ancak çok büyük bir güce sahip bu yüzüğü yok etmek gerekmektedir. Frodo ve arkadaşları, diğer ırklardan gelen arkadaşlarıyla birlikte yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler.

2. James Bond: Golden Eye

Orijinal İsmi: GoldenEye

Süre: 130dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera
Yönetmen: Martin Campbell
Yapımı: 1995 - ABD , İngiltere

Güçlü bir uydu sistemi eskiden dost; şimdi düşman olan ellere geçtiğinde, dünyayı kendisini tek bir atışta yokedebilecek muhteşem bir uzay silahından kurtarabilecek tek kişi Ajan 007'dir!

3. Marslı

Orijinal İsmi: The Martian

Süre: 151dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Drew Goddard
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere

Mars’daki bir görev sırasında çıkan bir fırtınayla ekipten ayrı kalan ve o noktadan sonra da geride kalanlar tarafından bulunamayınca ölmüş olarak kabul edilen bir astronotu anlatıyor. Senaryo da bu astronotun hayatta kalma mücadelesini aktarıyor. Söz konusu olan karakter oldukça şahsına münhasır, kendisiyle dalga geçebilme yeteneğine sahip esprili bir adam. Yani bir yandan çok dramatik, öte yandan da eğlenebileceğiniz bir adam.

4. Wolfwalkers

Orijinal İsmi: Wolfwalkers

Süre: 103dk
Yönetmen: Tomm Moore
Senarist: Will Collins
Yapımı: 2020 - ABD , Çin , Fransa , İrlanda , Lüksemburg

Batıl inanç ve sihir çağında, kurtların şeytani ve evcilleştirilmesi gereken bir kötü olarak görüldüğü bir zamanda, genç bir avcı olan Robyn, son sürüyü yok etmek için babasıyla birlikte İrlanda'ya gelir. Ancak Robyn vahşi bir yerli kızı olan Mebh'i kurtardığında, arkadaşlıkları onu Wolfwalkers dünyasını keşfetmeye ve onu babasının yok etmekle görevli olduğu şeye dönüştürmeye götürür.

5. Truva

Orijinal İsmi: Troy

Süre: 196dk
Tür: Aksiyon , Macera , Savaş , Tarih
Yönetmen: Wolfgang Petersen
Senarist: David Benioff
Yapımı: 2004 - ABD , İngiltere , Malta

On yıl süren ve bir medeniyetin çöküşüne neden olacak savaşı, Truva prensi Paris ile Isparta Kraliçesi Helen'in aşkı başlatır. Paris’in Helen’i kocası Kral Menelaus’tan çalması kabul edilemeyecek bir hakarettir. Aile onuru Menelaus’a yapılan bu yanlış hareketin kardeşi Agamemnon’a da yapıldığını öngörmektedir. Mikene Kralı olarak büyük bir güce sahip olan Agamemnon, Helen’i Truva’dan geri getirerek kardeşinin şerefini kurtarmak için kısa sürede Yunanistan’ın tüm ordularını bir araya toplar.

6. İsyan

Orijinal İsmi: Equilibrium

Süre: 107dk
Yönetmen: Kurt Wimmer
Senarist: Kurt Wimmer
Yapımı: 2002 - ABD

Üçüncü Dünya Savaşının yaralarını zor da olsa sarmayı başarabilmiş yakın geleceğin dünyasındayız. Savaşın travmasını üzerinden atamamış olan hakim totaliter sistem, barışı korumak adına insanların duygularını baskı altına almaktadır. Sanatsal nesneler bulundurmak veya sanatla ilgilenmek yasaktır. Duyguları tetikleyecek hareketler ya da açığa vuracak davranışların cezası çok büyüktür. Üst düzey bir güvenlik elemanı olan Rahip John Preston kurallara karşı gelenleri bulup yok etmekle görevlendirilmiştir. Günü birinde Preston kimliğinden uzaklaşmaya başlar. Biçimsel olarak Matrix’e, öyküsü ile de Fahrenheit 451’e yakın olan film, distopik bilimkurgu filmleri arasında ışıl ışıl parlıyor.

7. Ronin

Orijinal İsmi: Ronin

Süre: 122dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: John Frankenheimer
Senarist: J.D. Zeik
Yapımı: 1998 - ABD

Sam, uluslararası gizli ajanlardan oluşan ekibiyle birlikte çalışan ve en esrarengiz ve en sıkı korunan belgeleri bile ele geçirmesiyle tanınan Amerika'lı bir kiralık ajandır. Soğuk savaşın bittiği sakin dönemlerde Sam ve ekibinin durumu belirsizleşir ve kendilerine en yüksek parayı verenler adına çalışmaya başlarlar.

8. Büyük Hazine

Orijinal İsmi: National Treasure

Süre: 131dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Gizem , Macera
Yönetmen: Jon Turteltaub
Senarist: Jim Kouf , Oren Aviv
Yapımı: 2004 - ABD

Altı nesildir hazine peşinde koşan Gates ailesi, ABD'de tarihle ilgilenen kişilerin gözünde deli muamelesi görmektedir. Gates'lerin sın nesil üyesi Benjamin Franklin hazine avı bayrağını devralmış son kişidir ve yaşamını kimsenin varlığına inanmadığı, Orta Doğu kökenli Tapınak Şövalyeleri hazinesini bulmaya adamıştır. ABD'nin kuruluşunda aktif rolü olan Özgür Masonlar derneği üyelerinin sakladığı ve yeri ABD tarihindeki kilit olaylara gizlenmiş ipuçlarında saklı olan hazineye Benjamin Franklin iyice yaklaştığını hissetmektedir. Ancak, elde ettiği son ipucu hazinenin yerinin çalınması imkânsız gibi görünen Bağımsızlık Bildirgesi'nin arkasında gizlendiğini söylemektedir. Bildirge'nin arkasına bakmanın, yüzyıllık hazine avının sonu olacağın düşünür, oysa bu sadece bir başlangıçtır.

9. Otostopçu

Orijinal İsmi: The Hitcher

Süre: 84dk
Tür: Gerilim , Korku , Suç
Yönetmen: Dave Meyers
Senarist: Eric Red , Jake Wade Wall
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere

1986 yapımı klasiğin bu gerilim dolu, yüksek tempolu yeniden çevrimi; bir otostopçunun, iki gencin yolculuklarını kabusa dönüştürmesini konu alıyor. Jim Halsey ve Grace Andrews yağmurlu bir gecede John Ryder’ı arabaya aldıktan kısa süre sonra bu yabancının ölümcül bir psikopat olduğunun farkına varırlar. Hayatlarını kurtarmak için kaçtıklarında ise belanın daha yeni başladığının farkında değildirler. John, işlediği cinayetleri Jim ve Grace’in üzerine yıkar. Ve çift bir yandan bu psikopat katili durdurmaya çalışırken, diğer yandan da masumiyetlerini kanıtlamak için polisten kaçmaya başlar.

10. Tehlikeli Oyunlar

Orijinal İsmi: Patriot Games

Süre: 117dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Phillip Noyce
Yapımı: 1992 - ABD

Eski CIA ajanı Jack Ryan, bir İngiliz bakanının ve ailesinin hayatını kurtarınca yeniden göreve çağırılır. Ryan, suikast girişimi sırasında tetikçilerden birini öldürünce, katilin IRA militanı olan kardeşi, Ryan'dan ve ailesinden intikam almaya karar vererek Amerika'ya gelir.