En İyi Penélope Cruz Filmleri!

Oscar Ödüllü oyuncu Penélope Cruz bugün 50 yaşında!

28 Nisan 1974'te dünyaya gelen İspanyol oyuncu Penélope Cruz, bugün 50. yaşını kutluyor.  "Barselona, Barselona" filmiyle Oscar Ödülü'nü kucaklayan Cruz, aynı zamanda 2010 yılından beri oyuncu Javier Bardem ile evli.

Biz de Penélope Cruz'un doğum günü şerefine en sevdiğimiz filmlerini listeledik!

Keyifli seyirler!

1. Dönüş

Orijinal İsmi: Volver

Süre: 121dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Pedro Almodóvar
Senarist: Pedro Almodóvar
Yapımı: 2006 - ABD , İspanya

Madrid. Günümüz. Raimunda sıkı çalışan genç ve güzel bir annedir. Kocası işsizdir, ergenlik çağında bir kızı vardır. Ailenin mali durumunun sıkıntılı olması nedeniyle birkaç işte birden çalışır. Doğuştan mücadeleci ruha sahip çok güçlü bir kadındır ama duygusal açıdan bir o kadar da kırılgan yapıdadır. Çocukluğundan beri kendine sakladığı bir sırrı vardır. Raimunda'nın ablası Sole ise utangaç, tedirgin ve cesaretsiz bir kişiliğe sahiptir. Paula onların halasıdır. Tüm aile üyelerinin doğduğu yer olan La Mancha adlı kasabada yaşamaktadır. İlkbaharda bir Pazar günü kızkardeşi Raimunda'yı arayan Sole, kasabadaki Paula halanın öldüğünü haber verir. Raimunda halasını taparcasına sevdiği halde cenazeye gidemeyecek durumdadır. Sole istemeden de olsa kasabaya tek başına gider. Cenaze sırasında ona eşlik eden kasabalı kadınlar arasında bir dedikodu yayılmıştır. Buna göre, yıllar önceki yangında ölen annesi, hasta olan Paula halanın son günlerinde bakımını yapmak için öbür dünyadan çıkıp gelmiştir. Komşu kadınlar Sole'in annesinin hayaletinden son derece doğal birşeymiş gibi söz etmektedirler. Tüm bu gelişmeler; karmaşayla sadeliğin, duygusallıkla acımasızlığın aynı anda kol gezdiği, başta Raimunda'nın ailesi olmak üzere komşu kadınları ve birkaç erkeği etkileyecek olaylar dizisinin sadece başlangıcı olacaktır.

2. Annem Hakkında Her Şey

Orijinal İsmi: Todo Sobre Mi Madre

Süre: 101dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Pedro Almodóvar
Senarist: Pedro Almodóvar
Yapımı: 1999 - Fransa , İspanya

Oğlu Esteban'ın üzerinden araba geçmiştir ve Manuela'nın ağlamaktan göz pınarları kurumuştur. Karanlıklar ardında geçmiş ve gelecek içiçe geçer. Aynı gece hastanede Manuela beklerken oğlunun günlüğüne göz atar.Trajik olayın ardından rastlantılar benzer dünyaları olan insanları biraraya getirir ve herkesin birbirini zenginleştirdiği bir paylaşım başlar. İspanyol sinemasının dahi yönetmeni Pedro Almodovar'ın son derece etkileyici bir filmi. Kadınlara ve annelere ithaf edilmiş, son derece hüzünlü ve keyifli bir başyapıt.  

3. Kırık Kucaklaşmalar

Orijinal İsmi: Los Abrazos Rotos

Süre: 127dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik
Yönetmen: Pedro Almodóvar
Senarist: Pedro Almodóvar
Yapımı: 2009 - Almanya , İspanya

Karanlıkta yazan, yaşayan ve seven bir adam. Bundan 14 yıl önce Lanzarote adasında geçirdiği korkunç trafik kazasında sadece görme yeteneğini değil, Lena’yı, yani hayatının kadınını da kaybetmiştir. O günden sonra kendi adını bir daha kullanmaz ve senaryo yazarken kullandığı takma adı Harry Caine ismiyle hikayeler yazmaya devam eder.  

4. Barselona, Barselona

Orijinal İsmi: Vicky Cristina Barcelona

Süre: 96dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Woody Allen
Senarist: Woody Allen
Yapımı: 2008 - ABD , İspanya

Amerikalı Vicky ve Cristina İspanya’da bir yaz geçirirler ve gösterişli sanatçı ve onun güzel fakat dengesiz eski eşi ile tanışırlar. Vicky evlenmek üzere olan muhafazakar bir kadındır. Cristina ise cinsel serüvenlere açık özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında doğan aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğuracaktır.

5. Aç Gözünü

Orijinal İsmi: Abre Los Ojos

Süre: 117dk
Yönetmen: Alejandro Amenábar
Yapımı: 1997 - Fransa , İspanya , İtalya

Hayatının baharında, genç ve güzel yüzlü Cesar fazlasıyla güvendiği yüzünün şeklini bir kazada kaybedince yıkılır. Bir gün bir partide Sofia ile tanışır ve ona tutkuyla bağlanır. Lineer bir kurgu yapısına sahip olmayan filmde bir süre sonra Cesar korkunç kabuslarıyla yüzleşecektir.

6. Vanilla Sky

Orijinal İsmi: Vanilla Sky

Süre: 136dk
Yönetmen: Cameron Crowe
Yapımı: 2001 - ABD , İspanya

New York’lu David Aames paranın satın alabileceği her şeye sahip olan ve göz kamaştırıcı bir yaşamı olan genç bir yayıncıdır. Yakışıklıdır, zengindir, karizmatiktir. Kısacası dışarıdan bakan biri için mükemmel bir hayata sahiptir. Ancak David’in hayatı her ne kadar muhteşem görünürse görünsün, David’in görülemeyen ve onu bir hayli rahatsız eden problemleri de vardır. David doğum günü partisinde arkadaşı Brian ile birlikte gelen Sofia adlı bir kıza ilk görüşte vurulur ve aşık olur. Ancak David’in Sofia ile tanıştıktan kısa bir süre sonra yaptığı bir hata hem Sofia’yı kaybetmesine neden olur hem de her şey karmaşık bir hal alır. David bir yandan Sofia’ya tekrar ulaşmaya çalışırken bir yandan da zihinini kemiren bu karışıklığa bir çözüm bulmalıdır. Ayrıca David'in Julie adında bir sevgilisi vardır.

7. Yeni Baştan

Orijinal İsmi: La belle époque

Süre: 115dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Nicolas Bedos
Senarist: Nicolas Bedos
Yapımı: 2019 - Fransa

Özel bir firma müşterilerine geçmişe dönme ve ilk aşkları ile yeniden buluşma şansı yaratmaktadır. Büyük bir ekiple her şey ilk günkü gibi olacaktır.

8. Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde

Orijinal İsmi: Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides

Süre: 137dk
Yönetmen: Rob Marshall
Yapımı: 2011 - ABD , İngiltere

Yeni bölümde Jack Sparrow geçmişten tanıdığı bir kadınla karşılaşıyor ve daha sonra bu kadının Kara Sakal Ian McShane'in kızı olduğunu öğreniyor. Kızı da babası gibi, Jack Sparrow'u ölümsüzlüğün çeşmesini bulmak için durmak bilmeyen maceralara sürüklüyor.

9. Corelli'nin Mandolini

Orijinal İsmi: Captain Corelli's Mandolin

Süre: 131dk
Tür: Dram , Romantik , Savaş
Yönetmen: John Madden
Senarist: Shawn Slovo
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere , Fransa

Ege Denizi'nde unutulmuş, barış içinde yaşayan bir Yunan adası . 1941 yılında İtalyanların adayı işgal etmesiyle bu huzurlu ortam bozulur. Başlarda adalılar tarafından basit bir işgalci olarak görülen Yüzbaşı Antonio Corelli'nin gerçek yüzünü adalı Pelagia ortaya çıkarır. O, savaşa inanmayan, gerçek insan ve yaşam sevgisiyle dolu bir askerdir. Kısa zamanda ada halkıyla kaynaşırken, genç kadına aşık olur.Fakat savaşın acımasızlığı aşıkların peşini bırakmayacaktır.

10. Don’t Move

Orijinal İsmi: Don't Move

Süre: 125dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Sergio Castellitto
Senarist: Sergio Castellitto
Yapımı: 2004 - İngiltere , İspanya , İtalya

Başcerrah olarak çalıştığı hastanenin bekleme odasında, talihsiz bir kaza geçiren ve hayatta kalma mücadelesi veren kızı için dua eden Doktor Timoteo, istemsiz bir şekilde on beş yıl öncesinin hatıralarına gider ve Italia ile olan tutkulu ilişkisini hatırlar. Italia ile sert ve şiddet dolu bir şekilde başlayan ilişkisi, sürpriz bir şekilde tutkulu bir aşka dönüşerek mutlu bir evliliği olan Timoteo'nun duygusal dengesini alt üst eder. Gençliğin verdiği korkusuzlukla kendini tutkunun pençesine bırakan Timoteo, şimdi yapayalnız olduğu bekleme odasında, geçmişle farklı bir hesaplaşma içine girmekten kaçamayacaktır.