Şu Anda Platformlarda İzleyebileceğiniz En İyi Filmler

Platformlarda kaçırmamanız gereken en iyi filmler burada!

Bu listede üç büyük dizi ve film platformu Disney +, Netflix ve Amazon Prime'da izleyebileceğiniz birbirinden ilgi çekici filmlere yer verdik. Farklı film türlerinin en iyi örneklerini keşfedeceğiniz bu listenin, "Bugün ne izlesem?" sorularınızı cevaplayacağını umuyoruz.

İyi seyirler!

1. All of Us Strangers

Orijinal İsmi: Strangers

Süre: 106dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Andrew Haigh
Senarist: Andrew Haigh
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Platform: Disney +

Yapım, günümüz Londra'sında neredeyse boş olan evinde bir gece tesadüfen günlük hayatının ritmini bozan gizemli komşusu Harry ile karşılaşan Adam adlı bir senaristin hikayesini anlatıyor.

Adam, Harry ile yakınlaştıkça çocukluk evine doğru çekilir. Burada ölmüş olan anne ve babasının hala hayatta olduğunu ve 30 yıl önce öldükleri günkü yaşta göründüklerini keşfeder.

2. The Banshees of Inisherin

Orijinal İsmi: The Banshees of Inisherin

Süre: 114dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Martin McDonagh
Senarist: Martin McDonagh
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

Platform: Disney +

Uzak bir İrlanda adasında geçen bu filmde, uzun süredir arkadaşlıklarını devam ettiren iki arkadaştan bir tanesi, artık arkadaş olmak istemediğini söyler. Bu ani değişiklik, ikisinin de hayatında büyük sonuçlar yaratacaktır.

3. Sarayın Gözdesi

Orijinal İsmi: The Favourite

Süre: 119dk
Tür: Dram , Gerilim , Komedi , Tarih
Yönetmen: Yorgos Lanthimos
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere , İrlanda

Platform: Disney +

İngiltere ve Fransa'nın savaş halinde olduğu 18. yüzyılın başlarında Kraliçe Anne'in yakın arkadaşı Lady Sarah, bir yandan narin kraliçe ve onun değişken ruh hali ile ilgileniken diğer yandan onun yerine ülkeyi yönetmektedir. Saraya yeni gelen Abigail, Lady Sarah'nın yanında yükselerek kraliçenin gözdesi olma yolunda Lady Sarah'ya meydan okuyacaktır. 

4. Juno

Orijinal İsmi: Juno

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Jason Reitman
Senarist: Diablo Cody
Yapımı: 2007 - ABD

Platform: Netflix

Yaşıtlarının çoğu MySpace’teki veya Facebook’taki sayfasını güncellerken, alışveriş merkezlerinde alışveriş yaparken Minnesota’lı zeki bir kız olan Juno (Ellen Page). hayatını kendi koyduğu kurallara göre yaşar. Her zamanki gibi sıkıcı geçen bir öğle sonrasında erkek arkadaşı Paulie Bleeker (Michael Cera) ile sevişmeye karar verir. Cinsel ilişki sonrasında önceden planlanmamış bir hamilelikle yüz yüze kalan Juno ile en iyi kız arkadaşı Leah (Olivia Thirlby), Juno’nun henüz doğmamış bebeğini evlat edinecek bir aile bulmak için bir plan geliştirirler. İkisinin gözüne kestirdiği ilk aile, evlat edinme özlemiyle yanıp tutuşan Mark ve Vanessa Loring (Jason Bateman ve Jennifer Garner) çifti olur. Biricik kızlarının Bleeker ile cinsel ilişkiye girdiğini öğrendikten sonra ilk şoku atlatan ailesi de Juno’ya yardımcı olmak için devreye girer. Juno’nun gözüne kestirdiği çiftin “düzgün olmayan” bir çift olmadığından emin olmak isteyen Baba Mac, biricik kızının bebeğine uygun aile bulma girişimlerinde ona eşlik eder. Bu arada üvey annesi Bren de, 18 yaş altı hamilelikle ilgili önyargılarla boğuşan Juno’ya duygusal destek sağlar. Sonbalar kışa, kış ilkbahara dönüşürken Juno artık doğum yapacağı güne adım adım yaklaşmaktadır. Juno’nun fiziksel görünümündeki değişiklikler onun kişisel olgunlaşmasının aynası olurken, bebeği evlat edinmek isteyen Mark ve Vanessa çiftinde tam ters yönde gelişmeler olur ve görünüşte mutlu hayatlarında çatırdama sinyalleri başlar. Böyle bir durumla karşılaşan ergenlik çağındaki genç kızların tipik öfkesinden uzak duran Juno, karşısına çıkan problemlerin üstüne korkusuzca giderek engelleri tek tek ortadan kaldıracak; bunu yaparken gençlik enerjisini sonuna kadar sergilemekten çekinmeyecektir.

5. Tam Gaz

Orijinal İsmi: Baby Driver

Süre: 113dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yönetmen: Edgar Wright
Senarist: Edgar Wright
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

Platform: Netflix

Çocuksu görüntüsüne rağmen müthiş araba kullanma yeteneklerine sahip Baby (Ansel Elgort), çok büyük soygunlar organize eden Doc (Kevin Spacey) için, soyguncuları olay yerinden götüren kaçış şoförü olarak çalışmaktadır. Bu konudaki müthiş yeteneklerini birlikte çalıştığı herkese zamanla kabul ettirmektedir. Az konuşan, herkesle mesafesini koruyan ve sürekli müzik dinleyen Baby, güzel garson Debora (Lily James) ile tanışıp ona aşık olduğında, hayatını suç dünyasından uzak bir şekilde sürdürmenin gerçekten mutlu olabilmesi için gerekli olduğunu fark edecektir.

6. Marie Antoinette

Orijinal İsmi: Marie Antoinette

Süre: 123dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Sofia Coppola
Senarist: Sofia Coppola
Yapımı: 2006 - ABD , Fransa , Japonya

Platform: Netflix

Dünya tarihinin sıkça kötülenen, tutkuyla tartışılan ve en nihayetinde yanlış anlaşılan, en kötü şöhretli kadınlarından biri, bir 18. yüzyıl efsanesi Marie Antoinette, bu filmde ne tarihe mal olmuş bir kötü kişi ne de ilahi bir simge olarak canlandırılmış; aksine, felaketin eşiğindeki yoz bir dünyaya itiverilmiş, kafası karışık ve yalnızlık çeken bir yeniyetme olarak betimlenmiş. Bu taze ve renkli 21. yüzyıl yorumu, on beş yaşında 16. Louis ile evlenip on dokuz yaşında kraliçe olarak ülkeye hükmetmesine ve nihayet Versailles’ın düşüşüne kadar genç kraliçenin izini sürüyor. Filmde Marianne Faithfull da konuk oyuncu olarak İmparatoriçe Maria Teresa rolünde karşımıza çıkıyor.

7. Kayıp Kız

Orijinal İsmi: Gone Girl

Süre: 149dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: David Fincher
Senarist: Gillian Flynn
Yapımı: 2014 - ABD

Platform: Netflix

Nick Dunne, 5. evlilik yıldönümlerine kısa bir zaman kala eşi Amy'nin  kaybolduğunu duyurur. Basın olaya büyük ilgi gösterir, polis seferber olur ancak kayıp kadın bulunamaz. Bu durum Nick'in üzerindeki baskıyı artırır, yalanları ve tutarsızlıkları göze batmaya başlar. Herkesin aklına tek bir ihtimal gelmektedir: Amy'i eşi Nick öldürmüş olabilir midir?

8. Oppenheimer

Orijinal İsmi: Oppenheimer

Süre: 181dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Platform: Prime Video

Christopher Nolan'ın yönettiği film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty, bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.

9. Kitap Kulübü: Yeni Bölüm

Orijinal İsmi: Book Club 2: The Next Chapter

Süre: 107dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Bill Holderman
Senarist: Bill Holderman
Yapımı: 2023 - ABD

Platform: Prime Video

Yakın arkadaş olan Vivian, Diane, Carol ve Sharon, hiç yapmadıkları eğlenceli bir kız gezisi için kitap kulüplerini İtalya'ya götürmeye karar verir. İşler rayından çıkıp sırlar ortaya dökülünce, dinlendirici tatilleri ömürlerinde bir kez karşılaşılabilecek bir kros macerasına dönüşür.

10. Kapan

Orijinal İsmi: Get Out

Süre: 104dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Jordan Peele
Senarist: Jordan Peele
Yapımı: 2017 - ABD

Platform: Prime Video

Genç bir siyahi adam olan Chris, beyaz kız arkadaşı Rose'la birlikte, kızın ailesinin yanına, onlarla tanışmaya gider. Ancak bu kasabada tuhaf birşeyler vardır, burada yaşayan siyahlar, gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Burada yaşayan bir başka siyahi, Chris'ten bir an önce oradan kaçmasını ister, ancak bu basit bir iş olmayacaktır.