2020 Yılında İzlenebilecek Yerli Filmler

Yeşilçam filmlerinden günümüze Türkiye sinemasında sayısız eser ortaya çıkmıştır. Dönemin zorluklarına aldırmadan her şekilde üretken olmayı başarabilen yerli sinema sektörü hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz iki yıl içerisinde kendinden söz ettirecek yapımlara imza atmış durumda.

Günümüz şartlarını göz önüne alınca, 2020 yılı Türkiye ve dünya sineması adına zorluklar içinde geçiyor desek yanlış olmaz. Pandemi söz konusu olunca eğlence sektörünün insan hayatı kurtarmak için bir süre durması ve bundan dolayı 2020 yerli filmlerin zamanında tamamlanamaması şu an için çok büyük bir sorun olarak görünmemektedir.

2019 yılı sonu yapımını tamamlayan ve 2020’nin başlarında vizyon şansı bulan filmler dışında, 2018 yılından da filmlerin dahil olduğu “2020 Yılında İzlenebilecek Yerli Filmler” listesini, hafızanızı tazelemek veya unutulmuş filmleri keşfetmeniz umuduyla sizin için hazırladık.

1. Ölümlü Dünya

Uzun yıllardır Haydarpaşa Garı'nda Anadolu Tat Lokantası'nı işleten 8 kişilik Mermer Ailesi, dışarıdan bakıldığında işinde gücünde, sıradan bir esnaf ailesi gibi görünmektedir. Ancak bu ailenin sakladığı büyük bir sır vardır. Aile üyeleri kiralık katillerden oluşmaktadır ve dünya çapındaki bir örgüt için çalışmaktadırlar. Ancak yaptıkları bazı hatalar sonrasında deşifre olup açığa çıkarlar. Bu noktadan sonra peşlerine düşen örgütten kaçmak dışında bir seçenekleri kalmayacaktır.

Filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

2. Yedinci Koğuştaki Mucize

Filmde 7 yaşındaki kızı Ova ile aynı zeka yaşına sahip olan baba Memo'nun adalet arayışını anlatılıyor. Üst düzey bir komutanının kızının ölümü ile suçlanan Memo, kimseyi suçsuz olduğuna inandıramaz. İdam cezası alan Memo ve yakınları, Memo'nun kurtulması için bir mucize beklemeye başlarlar. 

Filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

3. Sibel

Babası ve kız kardeşi ile Karadeniz'in dağlık bir bölgesinde yaşayan ve dilsiz olan Sibel, sadece eski ve unutulmuş ıslık diliyle iletişim kurabilmektedir. Köylüler tarafından uğursuz sayılan ve dışlanan genç kızın hayatı, bir gün ormanda yaptığı gezinti sırasında saklanan bir yabancıyla karşılaşması ile bambaşka bir hal alacaktır. 

4. Biz Böyleyiz

Birlikte büyümüş bir grup arkadaş, üstlerinde çok emeği olan Nezihe’nin sağlığının kötüye gitmesinden dolayı İzmir’e giderler. Yıllar sonra sadece birkaç günlüğüne bir araya gelmiş olan grup, birbirinden çok farklı karakterleri de içinde barındırmaktadır. Sürprizlerle dolu eğlenceli bir macera bu ekibi beklemektedir.

5. Çiçero

Yüzyılın casusu olarak bilinen Çiçero kod adlı Elyesa Bazna (Erdal Beşikçioğlu), 2. Dünya Savaşı sırasında İngiliz Büyükelçiliği’nde uşak olarak çalışmaktadır. Büyükelçilik içinden birçok bilgiye rahatça ulaşabilen Bazna, kısa süre sonra para karşılığı Almanlar için casusluk yapmaya başlar ve “Çiçero” kod adını alır. Çiçero savaşın gidişatını değiştirir ancak savaş esnasında yapılan  T4 operasyonu ile engellilere yapılan katliamlara engel olamaz. "Yüzyılın en büyük casusluk hikayesi" olduğu iddiasını taşıyan "Çiçero", Almanya'nın pek bahsedilmeyen savaş uygulamalarından T4 programına değinerek down sendromlu, engelli vb. çocukların trajik kaderlerini de beyaz perdeye yansıtıyor.

Filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

6. Bizim İçin Şampiyon

Film, Türkiye atçılığının en önemli figürlerinden biri olan jokey Halis Karataş'ın gerçek hayat hikayesinden ilham alıyor ve ünlü jokeyin çıkış yaptığı yarış atı olan ve at yarışına ilgi duymayan insanların bile adını bildiği Bold Pilot'la kazandığı başarıları anlatıyor. Türkiye Jokey Kulübü eski başkanı Özdemir Atman'ın (Fikret Kuşkan) atı olan Bold Pilot'un daimi jokeyi, daha sonraları Türkiye'nin en başarılı jokeyi haline gelecek olan Halis Karataş'tır (Ekin Koç) ve atıyla birlikte kırılması güç rekorlara imza atmıştır. Koştuğu dönemde umudun simgesi haline dönüşen Bold Pilot, at yarışlarıyla hiç ilgilenmeyenlerin bile sevgilisi olmayı başarır. Film Bold Pilot'un başarı hikayesinin yanı sıra, Karataş ve Begüm Atman'ın (Farah Zeynep Abdullah) destansı aşkını da konu alıyor.

Filmi Netflix ve beIN CONNECT üzerinden izleyebilirsiniz.

7. Karakomik Filmler 2

2 Arada ve Kaçamak adlı iki filmden oluşan Karakomik Filmler serisinin yeni filminin yapımcılığı ve yönetmenliğini yine Cem Yılmaz üstleniyor.

Filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

8. Kelebekler

Birbirlerinden uzakta yaşayan ve birbirlerini pek tanımayan üç kardeş, astronot Cemal (Tolga Tekin), aktör Kenan (Bartu Küçükçağlayan) ve öğretmen Suzan (Tuğçe Altuğ), 30 yıldır görüşmedikleri babalarından gelen telefonun ardından köylerinde yeniden bir araya gelirler. Geldiklerinde babalarının öldüğünü ve köye kelebeklerin geldiği dönemde gömülmek istediğini vasiyet etmiştir. Bir süre daha köyde durmak zorunda kalan kardeşler, bu sürede hem birbirlerini hem de babalarını daha iyi tanımaya çalışacaklardır.

Filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

9. Ahlat Ağacı

Üniversitede sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra memleketi olan Çanakkale'nin Çan ilçesine dönen Sinan (Doğu Demirkol), işsiz güçsüz bir şekilde günlerini geçirmektedir. Bir yandan en büyük hayali olan, kendi yazdığı Ahlat Ağacı adlı kitabı bastırabilmek için gerekli maddi kaynağı kapı kapı dolaşıp ararken, diğer yandan da etrafındakilerle, ailesiyle ve özellikle babası İdris'le (Murat Cemcir) birçok sürtüşmeler yaşar.

10. Cinayet Süsü

Suç ve komedi öğeleri üzerine kurulu olan Cinayet Süsü, gizemli bir seri katili yakalamaya çalışan cinayet büro ekibinin maceralarını konu alıyor.

Deneyimli Başkomiser Emin ve ekip arkadaşları, daha önce hiç karşılaşılmamış bir seri katil vakası ile karşı karşıyadır. Ancak çözüm için kullandıkları yollar pek de doğru değildir. Birbirini takip eden rezillikler bir yana, cinayetler de devam etmektedir. Bir de bu arap saçının içine bir yasak aşk hikayesi eklenir!