2020 İtibariyle En İyi Netflix Gençlik Dizileri

İzleyeni hemen içine sürükleyen ve onca karmaşa ve olayla baş ederken zamanın nasıl geçtiği anlaşılmayan gençlik dizilerinden, hepimizin favorileri farklıdır. Enerjisi, heyecanı, karakterleri ve atmosferi ile hızlıca bağ kurulan bu tip diziler genelde bir solukta izlenir. Bittiğinde bile hayran kitlelerinin tartışmalarına çokça tanık olduğumuz gençlik dizilerinin genelde yaz mevsiminde geçtiğini fark etmişsinizdir.

Yazın gelmesiyle beraber sizin için hazırladığımız gençlik dizilerinden oluşan seçkimize hoş geldiniz. “2020 İtibariyle En İyi Netflix Gençlik Dizileri” listemizde yerli-yabancı Netflix yapımı birçok gençlik dizisi sizleri bekliyor. Entrikadan, aşka, gerilimden, gizeme, kısacası gençken yaşanabilecek her şeye hazır olun!

1. The Chilling Adventures of Sabrina

16. yaş gününde ailesinin cadı dünyası ve arkadaşlarının insan dünyası arasında seçim yapmak zorunda olan Yarı cadı yarı ölümlü Sabrina; halaları, kedisi Salem ve sevgilisi Harvey Kinkle ile birlikte Sabrina, gizemli kasaba Greendale'de korkunç olaylar ve yeni maceralar yaşayacak. 

2. Riverdale

Zengin ve popüler Blossom ikizlerinden biri olan Jason Blossom’ın 4  Temmuz’daki ölümünün ardından, Archie ve arkadaşları günlük yaşamlarına devam ederken bu ölümü araştırmaya başlar. Bu gizemi araştıran arkadaş ekibi Riverdale Kasabası ile ilgili gizli kalmış gerçekleri gün yüzüne çıkaracaktır. Riverdale göründüğü kadar masum bir kasaba değildir.

3. Sex Education

Kendine güveni olmayan Otis, terapist annesi sayesinde cinsellik hakkında pek çok şeyi bilmektedir. Asi arkadaşı Maeve'in teklifi ve desteği ile Otis, okulda bir seks terapisi kliniği açarak okuldaki insanlara cinsellik üzerine eğitim vermeye başlar. 

4. 13 Reasons Why

Bir gün Clay adında bir gence, eskiden umutsuzca aşık olduğu ama intihar ederek ölmüş olan eski sınıf arkadaşı Hannah’dan içinde teyp kasetleriyle dolu bir ayakkabı kutusu gelir. İçinde bu kutuyu sınıftaki öğrencilerin birbirlerine yollamaları için bir talimat da barındıran bu kutudaki kasetlerde, 12 kişinin her birinin Hannah'nın ölümünde nasıl rol oynadıklarını ve neden intihar ettiğini anlatan 13 neden var.

 

5. Atypical

18 yaşında olan Sam otistik spektrum bozukluğuna sahiptir. Hayatında sevgiyi ve bağımsızlığı arayan Sam’in eğlenceli ve bir o kadar da duygusal olan yolculuğunda ailesinin de Sam’e olan desteği tamdır ve değişime açıktırlar. Zaten “normal” nedir ki?

6. Control Z

Hacker, bir lisedeki öğrencilerin tüm sırlarını açığa çıkarmadan durmayacaktır. Açığa çıkan sırların getirdiği kargaşanın içinde kendini insanlardan izole etmiş Sofia gözlem yeteneğine dayanarak bu hacker’ın kimliğini belirlemeye çalışır.

7. Locke & Key

Babalarının gizemli cinayetinden sonra aile yadigârı evlerine taşınan Locke kardeşleri ve anneleri, burada (Keyhouse) birçok sihirli anahtar bulurlar ve bu anahtarlar babalarının cinayetine bir şekilde bağlantılıdır. Üç Locke kardeşi farklı anahtarları keşfederlerken aynı zamanda kendi özel güçlerini de keşfetmektedirler. Ancak bu hareketlilik esrarengiz bir şeytanı uyandırmıştır ve tek keşfedecekleri yeni güçleri olmayacaktır.

 

8. Élite

Okullarının yıkılmasıyla seçkin bir özel okula gitmeye hak kazanmış işçi sınıfından olan 3 gencin okulun zengin öğrencileriyle çatışması, sınıf arkadaşlarından birinin öldürülmesi ile gerilimin dozunu iyice artıracaktır. 

9. The Society

Zengin bir kasaba olan West Ham’ın neredeyse bütün sakinleri esrarengiz şekilde ortadan kaybolmuştur. Kasabanın gençleri bu gizemi araştırırken, aynı zamanda kendi topluluklarını kurmalı ve hayatta kalmak zorundadırlar.

10. Aşk 101

1998 yılında geçen ve günümüze uzanan Aşk 101, okula devam edebilmek için en sevdikleri öğretmenlerini okulda tutmak üzere plan yapan 17 yaşında bir grup asi gencin hikayesini konu alıyor. Öğretmenlerini yeni basketbol koçlarına aşık etmek üzere işe koyulduklarında ise farketmeden kendileri aşkı keşfetmeye başlayan arkadaş grubunun eğlenceli ve duygusal yolculuğu sizi bekliyor.