2020 İtibariyle İzleyebileceğiniz En İyi Fantastik Diziler

2020 yılında pandemiden dolayı evde daha fazla vakit geçirdik. Sinema salonlarının hizmetlerine ara vermesi, karantina kuralları derken gerek bilgisayardan gerekse mobil cihazlardan dizi ve filmleri takip ettik. Vizyon tarihlerinin ertelenmesi de bu durumu daha da perçinledi.

Hepimiz evlerimizde izleyecek dizileri bitirirken, dijital yayın platformları (Amazon Prime, Netflix, Blu Tv, beIN CONNECT) sürekli yeni dizilerle izleyicinin beklentisini karşıladı. Özellikle bilim kurgu, fantastik türündeki yapımların çoğaldığı son günlerde sizler için “2020 İtibariyle İzleyebileceğiniz En İyi Fantastik Diziler” listemizi oluşturduk.

1. The Boys

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanmış The Boys dizisi, süper kahramanları hizaya getirmeye çalışan bir CIA ekibi etrafında gerçekleşen bir aksiyon hikayesini anlatıyor. Billy Butcher ve ekibi süper kahramanların arkasındaki gücü keşfettikçe başlarını zannetiklerinden çok daha büyük bir belaya soktuklarını fark ediyorlar. 

The Boys'u Amazon Prime Video üzerinden izleyebilirsiniz.

2. Castlevania

Drakula olarak tanınan Vlad Tepes’in sevgili eşi Lisa Tepes, bölge piskoposu tarafından büyücülükle suçlanıp yakılınca Drakula intikam almaya karar verir. Wallachia halkına karşı savaş ilan eder ve cehennemden gelen korkunç şeytani yaratıklar ordusunu serbest bırakır. Neyse ki, her tür canavarı rahatlıkla avladıkları bilinen uğursuz bir aile olan Belmont ailesinin son üyesi Trevor Belmont hala şehirdedir ve vampirlerin efendisiyle savaşmayı kabul eder.

Castlevania'yı Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

3. Lovecraft Country

Atticus isimli genç siyahî bir adamın babasını aramak için Lovecraft Country isimli kasabaya arkadaşı Letitia birlikte gider. Bu arayış sırasında korkunç yaratıklarla ve türlü entrikalar ile karşılacaklardır.

Lovecraft Country'yi beIN CONNECT üzerinden izleyebilirsiniz.

4. The Witcher

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin kitap serisinden uyarlanan oyunla adını dünyaya duyuran The Witcher, 3. oyunu ile dünya üzerinde gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan birisi olmayı başarmış ve CD Projekt RED’in kasasını bir hayli doldurmuştu. Dizide baş karakter Geralt'ı Henry Cavill canlandırıyor.

The Witcher'ı Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

5. American Gods

Shadow’un geçmişi bela ve hareketli olaylarla doludur. Fakat şimdi eşi ile birlikte beladan uzak daha sakin ve huzurlu bir hayat istemektedir. Eşinin bir kazada feci şekilde öldürüldüğünü öğrendiğinde ise eski hayatına geri dönmek zorunda kalır. Eşinin cenazesi için evine dönerken, korkunç bir fırtına sırasında uçakta yanında oturan garip bir adamla tanışır. Bu adam kendini Bay Wednesday olarak tanıtır ve Shadow hakkında mümkün olandan daha fazla bilgiye sahiptir. Shadow’u daha büyük fırtınanın geleceği hakkında uyarır ve bu noktadan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

American Gods'ı  Amazon Prime Video üzerinden izleyebilirsiniz.

6. Preacher

Modern çizgi romanlar arasında başyapıt olarak kabul edilen Preacher; Seth Rogen ve Evan Goldberg ikilisinin yazarlığında,izleyici ile buluşuyor. Dizide; Genesis isimli Tanrı kadar güçlü bir varlıkla birleşen, Texas’lı Vaiz Jesse Custer’ın yolculuğu anlatılılıyor.

Preacher'ı  Amazon Prime Video üzerinden izleyebilirsiniz.

7. Westworld

Westworld (Batı Dünyası) geleceğin dünyasından heyecan ve macera arayan insanlar için özel olarak kurulmuş bir tür panayır, eğlence yeri gibi dizayn edilmiş özel bir kasabadır. Macera için burayı ziyaret eden zengin müşteriler, farklı zaman dilimlerine (Roma İmparatorluğu, Orta Çağ, Vahşi Batı) gidip robot-kovboylarla savaşabilmektedirler. Ancak bir gün parkın ana bilgisayarında yaşanan bir sorun nedeniyle robotlar serbest kalır. O sırada parkta olan iki misafir, robotların 1 numaralı hedefi haline gelmiştir.

Westworld'ü Blu TV üzerinden izleyebilirsiniz.

8. The Umbrella Academy

Umbrella Academy bünyesinde bulunan ve birbirleriyle pek anlaşamayan süperkahramanlardan oluşan sorunlu bir aile, babalarının ölümü ardındaki gizemi ve çok daha fazlasını çözmek için bir araya gelir. 

The Umbrella Academy'yi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

9. Cursed

Genç bir büyücü olan Nimue ve güçlü, antik bir kılıcı arayan Arthur’un yolları birbiriyle kesişir. Nimue, Arthur’a bu görevinde yardımcı olmaya karar verir ve ikilinin macerası başlar.

Cursed'ü Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

10. Dragon's Dogma

Evi ve ailesi bir ejderha tarafından yok edilen Ethan, ne pahasına olursa olsun bu canavarı avlamayı göze almıştır. Bir varlık ona bu görevinde yardım etmek ve onu korumak için yanında savaşmaya gelir. Fakat bu intihar görevinde yolu hayal edemeyeceği tehlikelerle doludur. Bir canavarla savaşırken, canavar olmak da bu tehlikelerin içindedir…

Dragon's Dogma'yı Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.