2022 En İyi Türk Komedi Filmleri!

2022 yılının en iyi 10 Türk komedi filmini listeledik!

2022 yılı yine Türk komedi filmlerinin gülmekten kırıp geçirdiği bir sene oldu. Birbirinden eğlenceli komedi filmleri hem dijital platformlarda hem de sinema salonlarında seyirci ile buluştu. Bizi günlük hayatın stresinden uzaklaştıran, keyfimizi yerine getiren bu filmler ailecek izlemek için de birebir! Sizler için en sevdiklerimizi bir araya getirdik.

Karşınızda 2022'nin en iyi Türk komedi filmleri!

Keyifli seyirler!

1. Tamirhane

Orijinal İsmi: Tamirhane

Süre: 113dk
Tür: Komedi
Senarist: Bülent Şakrak
Yapımı: 2022 - Türkiye

Yetiştirme yurdunda büyüyen iki yakın dost Yılmaz ve Müjdat’a manevi babaları gibi olan Erkan ve Bülent’ten boya ve kaporta dükkanı miras kalır. Yaşlı bir adamın arabasını iki sokak öteye bırakmak için çıktıkları yol, gece yarısı arabaya düz kontakt yapılırken onları gören yaşlı adamın kalbinin dayanamaması ile hiç beklemedikleri bir yere çıkar. Olaylar, Yılmaz ve Müjdat’ın yaşlı adamın cesedini yakıt tankına koymalarını gerektiren bir noktaya varır. Dükkanda araba boyamaya devam eden ikili, cesedin bulunduğu yakıt tankından alınan tinerle boyadıkları arabaların muhteşem gözükmeye başladığını fark ederler.

2. Hazine

Orijinal İsmi: Hazine

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Canbert Yerguz
Yapımı: 2022 - Türkiye

Annesinin vefatı ile yıllar sonra doğup büyüdüğü kasabasına dönen devlet memuru Mesut, annesine karşı son görevini yerine getirmek ve hızlıca Ankara’ya dönerek yarım bıraktığı gönül meselesini tamamlamak ister. Ancak işler hiç de umduğu gibi gitmez. Mesut’un memleketinde düşündüğünden daha fazla kalması gerekecektir. Bu esnada kardeşi Musa yüzünden katıldığı bir define kazısı ile Mesut kendisini talihsizlikler zinciri içerisinde bir macerada bulur.

3. Kim Bu Aile?

Orijinal İsmi: Kim Bu Aile

Süre: 124dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Bedran Güzel
Senarist: Ali Erkan Ersezer
Yapımı: 2022 - Türkiye

"Kim Bu Aile?" filmi, kariyenin en önemli görevinde başarıya ulaşamayınca açığa alınan başkomiser Adem Haberdar ve ona operasyonunda destek veren "aile"sini konu alır. İşler planlandığı gibi gitmez ve Adem, kendisini bu duruma sokan çeteyi gizlice takip etmek için devraldığı tavuk restoranında beklenmedik bir başarı yakalar.

4. Ah Be Birader

Orijinal İsmi: Ah Be Birader

Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Ahmet Kapucu
Senarist: Ahmet Kapucu
Yapımı: 2018 - Türkiye

Birbirlerinden çok farklı yaşayan iki kardeşin hikâyesi konu edilen Ah Be Birader’de Orhan oldukça atılgan ve korkusuz bir adamdır. Piyasa da hiçbir zaman parasını bırakmayan yeraltı dünyasının sevdiği saydığı bir adamdır ve çevresine topladığı adamları ile tefecilik yapmaktadır. Orhan’ın hayatında kadınların biri gelir biri gider. Beyaz yakalı düz bir hayatı kendine seçen Ali, oldukça çekingen bir adamdır ve bir gün evlenmek istediği kadına yüzük alırken bir soygunun ortasında kalır. Başına türlü belalar gelince de yeraltı dünyasında tefecilik yapan abisine sığınır.

5. Müjdemi İsterim

Orijinal İsmi: Müjdemi İsterim

Süre: 104dk
Tür: Komedi
Yapımı: 2022 - Türkiye

Bulut, nişanından bir gece önce Müjde'nin çalıştığı gece kulübüne gider ve burada hamile olduğunu iddia eden eski aşkına denk gelir. Leyla'dan ayrılmazsa gazetecilere her şeyi anlatacağını ve birçok skandala sebebiyet vereceğini söyler. İki durum arasında kalan Bulut, nişandan bir nevi kaçmaya karar verir. Müjde'yle nişanda işlenen bir cinayet sebebiyle de polisin kendilerini takip ettiğini öğrenirler. Hayatlarının normale dönmesi için ise kendilerinden habersiz işlenen bu cinayeti çözmeleri gerekir ve olayın iç yüzünü öğrendikçe her şey daha da karmaşıklaşır.

6. Recep İvedik 7

Şehir hayatı ve ekonomik şartlarda bunalan Recep İvedik, en yakın arkadaşı Nurullah ile birlikte babaannesinden kendisine miras kalan köy evine gider. Köy hayatının tadını çıkarmayı umarken, köye ve civar ormanlara zarar verecek büyük bir projenin varlığını öğrenir. Böylece Recep, köylülerle bir olarak bu projeye karşı durur ve yeni bir maceraya atılır.

7. Müstakbel Damat

Orijinal İsmi: Müstakbel Damat

Süre: 105dk
Tür: Komedi
Yönetmen: İlker Ayrık
Senarist: Serhat Sarı
Yapımı: 2022 - Türkiye

İstanbul’dan Kıbrıs’a kız istemeye yola çıkan damat adayı, önce ailenin daha sonra bütün adanın hayatını alt üst ediyor! Müstakbel Damat, komedi filmlerinden oyuncu olarak tanıdığımız İlker Ayrık'ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu ikinci uzun metraj sinema filmi.

8. Yanlış Anlama 2

Orijinal İsmi: Yanlış Anlama 2

Süre: 97dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Aykut Taşkın
Yapımı: 2022 - Türkiye

Ününe oldukça düşkün Şef Ceyhun, onu çocuk yaşta yanına alıp yetiştiren Ahmet Usta ve onların yanından hiç ayrılmayan Fazıl, yeni bir hayata başlamak için Bakü’ye giderler. Azerbaycan’ın en eski restoranında annesinden kalan mirası sürdüren Aydan Şef, Ahmet Usta’nın yardımıyla annesinin tarifini bulmak için uğraşır. Bu sırada, Ceyhun Şef ise Azerbaycan’ın geleneksel lezzetlerini keşfe çıkar.

9. Çakallarla Dans 6

Orijinal İsmi: Çakallarla Dans 6

Süre: 116dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Murat Şeker
Yapımı: 2022 - Türkiye

Yeni macerasında Çakallar’ bu kez sınırları aşıyor ve yurt dışına açılıyor.

10. Benden Ne Olur

Orijinal İsmi: Benden Ne Olur

Süre: 109dk
Tür: Komedi
Yönetmen: M. Murat Şenöy
Yapımı: 2022 - Türkiye

Aynı isimli kitabın sinema uyarlamasında, içi içine sığmayan Sertab Bal adındaki bir kadının maceraları gözler önüne seriliyor.

Tüm çevresinin kendisinden beklediği “düzenli” hayatı bir türlü olduramamış Sertab'ın, ne istediği veya kim olduğuyla ilgili kafası karışıktır. Bir kaza sonucu ablası Harika’nın evini yakınca evsiz ve parasız kalan Sertab, Harika’nın “Senden hiçbir şey olmaz” sözleri ile bir karar veren Sertab, “Benden ne olur herkese göstereceğim” diye kendisine söz verip, savrulan hayatında tutunabilmek için adım atar. Kendine yeni bir hayat kurmaya çalıştığı sırada ünlü oyuncu Soner’le tanışması, Sertab’ın tüm planlarını alt üst edecektir.