2022 Yılında Türkiye’de En Çok İzlenen Sinema Filmleri!

2022 yılında Türkiye sinemalarında en çok izlenen 10 film!

2022 yılı pandemiden çıkışımızın etkisiyle de sinemalar için bir önceki yıla kıyasla daha hareketli geçti. Box Office Türkiye'den edinilen bilgilere göre, 366'sı yeni, toplam 501 film  vizyona girdi ve yıl boyunca, toplam izleyici sayısı 35 milyon 873 bin 660'a kadar çıktı. Türkiye'de sinemada en çok izlenen 10 yapımın 4'ü ise yerli yapımlar ve listenin başında da büyük ses getiren "Bergen" filmi var. Ayrıca özellikle fantastik, bilim-kurgu ve aksiyon türlerini bir araya getiren pek çok büyük bütçeli yapım da listede öne çıkıyor.

İşte karşınızda 2022 yılının Türkiye’de en çok izlenen sinema filmleri!

1. Bergen

Orijinal İsmi: Bergen

Süre: 145dk
Tür: Dram
Yönetmen: Caner Alper , Mehmet Binay
Yapımı: 2022 - Türkiye

Türk arabesk şarkıcısı Bergen, hayatındaki tüm zorluklara rağmen ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Film, "Acıların Kadını" lakaplı ünlü arabesk sanatçısı Bergen’in hayatı anlatılıyor.

2. Kesişme: İyi ki Varsın Eren

Orijinal İsmi: Kesişme: İyi ki Varsın Eren

Süre: 98dk
Tür: Dram
Yönetmen: Özer Feyzioğlu
Yapımı: 2022 - Türkiye

Kesişme: İyi ki Varsın Eren, Trabzon Maçka'da teröristlerle yapılan çatışma sırasında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül ile onu korumak için 41. Yaş gününde 41 mermiyle şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hikayesini anlatıyor

3. Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında

Orijinal İsmi: Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Süre: 128dk
Yönetmen: Sam Raimi
Senarist: Michael Waldron
Yapımı: 2022 - ABD

Doktor Strange”in bu devam filmi, "Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok"taki olayların sonrasındaki bir zamanda geçiyor. Filmde çoklu evrenlerle ilgili daha çok şey öğreniyoruz.

4. Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü

Orijinal İsmi: Thor: Love and Thunder

Süre: 120dk
Yönetmen: Taika Waititi
Yapımı: 2022 - ABD

Filmde Thor kendisi için eşsiz bir yolculuğa çıkıyor; iç huzur yolculuğuna. Ancak tanrıların yok edilmesini isteyen galaktik katil  Gorr the God Butcher'ın  ortaya çıkması emekkliliğini bölüyor. Karşılaştığı bu tehditle mücadele etmek için Thor, Kral Valkyrie, Korg ve şaşırtıcı bir şekilde çekici Mjolnir'i “Güçlü Thor” olarak kullanan eski kız arkadaşı Jane Foster'ın yardımına ihtiyaç duyuyor. Birlikte, Gorr the God Butcher’ın intikamının gizemini çözmek ve çok geç olmadan onu durdurmak için kozmik bir maceraya atılıyorlar.

5. Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi

Orijinal İsmi: Minions: The Rise of Gru

Süre: 87dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yönetmen: Kyle Balda , Brad Ableson
Senarist: Cinco Paul , Brian Lynch
Yapımı: 2022 - ABD

Stuart, Kevin ve Bob süpermarketten muzlarını alamazlar. Bu sebeple Beyaz Saray’a gidip şikayetçi olurlar. Şikayet etmeye gittiklerinde ise kovulurlar. Buna çok sinirlenen minyonlar; bu yüzden ABD hükümetini devirmeye çalışırlar. Bütün bunlar olurken, kahramanımız Gru’nun ise gençliğine dönüyoruz. Gru minyonlar ile tanışır, ve onların muzlarını almasını sağlar.

6. Aslan: Hürkuş Kayıp Elmas

Orijinal İsmi: Aslan: Hürkuş Kayıp Elmas

Süre: 93dk
Tür: Animasyon
Yönetmen: Hakan Bol , Sinan Güngör
Yapımı: 2022 - Türkiye

Hürkuş karakteriyle bir araya gelerek bir macera sunacağı Aslan Hürkuş Kayıp Elmas filminde Aslan, kahraman bir pilot olan büyük büyük babasından kalan eşyaları kullanarak canlanabilen eski bir uçağın izini sürer. Bu uçağın adı Hürkuş'tur. Bu eski uçak Aslan'ın yardımıyla muhteşem bir uçak haline gelir. Hasan Usta kahraman bir pilot olan babasından kalan eşyaları Aslan'a verir. Bir uçak mühendisi olmaya kafayı takmış olan Aslan, bu eşyaların altından girip üstünden çıkarken büyük büyük babasının eski uçağının canlanabildiğine yönelik notlara rastlar. Bu notlar sayesinde Aslan ve arkadaşları kayıp kolun ve Hürkuş'un izini sürer. Ancak kolun peşindekiler yalnızca onlar değildir.

7. Avatar: Suyun Yolu

Orijinal İsmi: Avatar: The Way of Water

Süre: 192dk
Yönetmen: James Cameron
Yapımı: 2022 - ABD

Avatar filminden 10 yıl sonra geçen filmde Jake Sully, Pandora gezegeninde ailesiyle birlikte yaşamaktadır. Tanıdık bir tehdit yarım kalmış işini bitirmek için döndüğünde Jake, Neytiri ve Na'vi ordusuyla birlikte gezegenleri için savaşmalıdır.

8. The Batman

Orijinal İsmi: The Batman

Süre: 177dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Matt Reeves
Senarist: Matt Reeves , Peter Craig
Yapımı: 2022 - ABD

Batman olarak geçirdiği iki yıl, Bruce Wayne’i Gotham Şehri’nin gölgelerine sürüklemiştir. Şehrin yozlaşmış yetkilileri ve yüksek profilli kişiler ağı arasında güvenilir müttefikleri Alfred Pennyworth ve Teğmen James Gordon  ile Batman, kendisini şehir halkı arasında intikamın yegane örneği olarak kanıtlamıştır. Bir katil, bir dizi sadist entrikayla Gotham’ın seçkinlerini hedef aldığında, arkasında bıraktığı şifreli ipuçları, Batman'i yeraltı dünyasını soruşturmaya iter. Batman burada Kedi Kadın olarak da bilinen Selina Kyle, Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot, Carmine Falcone ve Riddler olarak da bilinen Edward Nashton gibi karakterlerle karşılaşır. Kanıtlar ve failin planlarının ölçeği netleşirken, Batman yeni ilişkiler kurmalı, suçlunun maskesini düşürmeli ve Gotham Şehri’ni uzun süredir rahatsız eden, gücün ve yolsuzluğun kötüye kullanılmasına adalet getirmelidir.

9. Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok

Orijinal İsmi: Spider-Man: No Way Home

Süre: 148dk
Yönetmen: Jon Watts
Yapımı: 2021 - ABD

Filmde Örümcek-Adam'ın gerçek kimliğinin Peter Parker olarak ortaya çıkmasından sonra gelişen olaylar konu ediniliyor. Peter, kimliğinin ortaya çıkmasından sonra büyük suçlamalarla karşı karşıya kalır. Medyanın baskısı altında kalınca yakınındakiler de tehlikeye girer, bunun üzerine Peter, çözümü Doktor Strange'in kapısını çalmakta bulur. Strange'in yaptığı büyü ile istediğine ulaşmayı planlasa da, gerçeklikte değişime neden olan bu büyü ile birlikte Peter ve Örümcek-Adam'ın (çoğumuz için tanıdık) yeni düşmanları ortaya çıkacaktır...

10. Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey

Orijinal İsmi: Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey

Tür: Animasyon
Senarist: Ali Hakan Kaya
Yapımı: 2022 - Türkiye

Gökbey ile bir araya gelen Aslan, Kapadokya'da başlayan serüvenine ülkenin dört bir yanında devam ediyor.