90'ların Efsanevi Komedi Filmleri

"90'lar Hollywood komedi filmleri gibisi var mı?" diyenlerdenseniz bu liste tam sizlik!

Nostaljisiyle içimizi ısıtan 90'lar komedi filmleri, her izleyişimizde bizi o zamanlara götürür. Ben Stiller, Jim Carrey, Robin Williams gibi efsanelerin filmlerine yer verdiğimiz bu listenin moraliniz bozuk olduğunda size ilaç gibi geleceğini garanti edebiliriz!

Karşınızda 90'ların efsanevi komedi filmleri!

İyi seyirler!

1. Salak İle Avanak

Orijinal İsmi: Dumb And Dumber

Süre: 107dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Peter Farrelly
Yapımı: 1994 - ABD

Hiçbir işte dikiş tutturamayan zevzek ikili Jim Carrey ve Jeff Daniels, para dolu bir çantayı güzel sahibine ulaştırmak için macera dolu bir yolculuğa çıkarlar. Bu arada polisleri, haydutları ve yollarına çıkma gafletinde bulunan diğer şanssızları şaşkına çevirirler.  

2. Bean

Orijinal İsmi: Bean

Süre: 89dk
Tür: Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Mel Smith
Yapımı: 1997 - İngiltere

Beceriksiz Bay Bean'e çok değerli bir tablonun Los Angeles Müzesi'ne ulaştırılma görevi verilince Bean, Amerika'ya seyahat eder.

3. Anlat Bakalım

Orijinal İsmi: Analyze This

Süre: 103dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Harold Ramis
Yapımı: 1999 - ABD , Avustralya

Panik atak sorunu yaşayan mafya patronu Paul Viti (Robert De Niro) hiç olmadık yerlerde ağlama krizlerine girer. Bir gün psikiyatr Dr. Ben Sobel (Billy Crystal) Paul'un arabasına çarpar; iyi olacak hastanın doktor ayağına gelmiştir.

4. Müthiş Dadı

Orijinal İsmi: Mrs. Doubtfire

Süre: 125dk
Tür: Aile , Dram , Komedi
Yönetmen: Chris Columbus
Yapımı: 1993 - ABD

Sizce sıradan bir baba çocukları ile daha fazla zaman geçirebilmek için ne kadar ileri gider? Daniel Hillard (Robin Williams) sıradan bir baba değildir. Eski karısının (Sally Field) evde bir bakıcıya ihtiyacı olduğunu öğrenince hemen bu iş için başvurur. Mükemmel peruğu, birazcık makyaj ve bütün durumlara elverişli elbisesi ile Mrs. Doubtfire kendini işne adamış İngiliz bir bakıcı olarak hemen işe alınır. Ve tüm ailesi için yepyeni bir hayat yaratır.

5. Evlilik Öpücüğü

Orijinal İsmi: The Wedding Singer

Süre: 97dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Frank Coraci
Senarist: Tim Herlihy
Yapımı: 1998 - ABD

Robbie'nin şarkıcı olarak bir düğün esnasında garson Julie ile karşılaması belki de hayatında başına gelebilecek en güzel şeydir. Her ikisi de farklı kişilerle nişanlı olmalarına rağmen önce dostluğa, yavaş yavaş da aşka yelken açmaya başlarlar.

6. Peki Ya Bob?

Orijinal İsmi: What About Bob?

Süre: 100dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Frank Oz
Yapımı: 1991 - ABD

“What About Bob?”, fobileri yüzünden hayatı cehenneme dönen ve bunu da etrafına gayet iyi yansıtan Bob’ın (Bill Murray) ‘sinir bozucu’ öyküsünü anlatıyor. Pek çok doktoru çıldırtarak mesleği bırakmasına sebep olan Bob, delirttiği son psikolog tarafından uzman Dr. Leo’ya (Richard Dreyfuss) transfer edilir. Başına geleceklerden habersiz bir şekilde, tatilini ailesiyle birlikte şehir dışında geçirmeye hazırlanan Dr. Leo, okuması için ona kendi yazdığı bir psikoloji kitabını verir. Fakat kitapla birlikte Bob’ın tatil boyunca peşlerinden ayrılmayacağından habersizdir.

7. Maske

Orijinal İsmi: The Mask

Süre: 101dk
Yönetmen: Chuck Russell
Yapımı: 1994 - ABD

Stanley Ipkiss (Jim Carrey), iyi yürekli bir banka memurudur. Bir gün bulduğu antika bir maskeyi takar ve inanılmaz güçlere sahip bir yaratığa dönüşür. Halk arasında Maske diye tanınan kahramanımız, yanlışlıkla Dorian Tyrel (Peter Greene) adlı bir mafya liderinin hedefi haline gelir.

8. Evde Tek Başına

Orijinal İsmi: Home Alone

Süre: 103dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: Chris Columbus
Senarist: John Hughes
Yapımı: 1990 - ABD

Ailesinden nefret eden Kevin aldığı ceza üzerine geceyi çatı katında geçirir. Fakat ertesi gün uyandığında ailesinin evde olmadığını, tatile giderken onu unuttuklarını farkeder. Başta panikleyen Kevin bunun fırsat olduğunu çok geçmeden anlar ve yalnızlığın tadını çıkarmaya başlar. Eve gözlerini dikmiş olan 2 hırsızı evden uzaklaştırmak artık Kevin'a düşmüştür.

9. Kuzenim Vinny

Orijinal İsmi: My Cousin Vinny

Süre: 120dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Jonathan Lynn
Senarist: Dale Launer
Yapımı: 1992 - ABD

Yanlış anlaşılmalar sonucunda hapse düşen iki kafadar ile onları kurtarmaya çalışan avukat bozuntusu kuzen ve sevgilisinin komik hikayesini anlatıyor.

10. Ah Mary Vah Mary

Orijinal İsmi: There's Something About Mary

Süre: 119dk
Tür: Komedi , Romantik
Yapımı: 1998 - ABD

Çekingen, etrafına kızgın genç Ted (Ben Stiller), üçüncü sınıf bir özel dedektifin yardımıyla, tam on üç sene sonra lisede aşık olduğu Mary'nin (Cameran Diaz) peşine düşer. Ne var ki, dedektif de Mary'ye aşık olur. Kısa süre sonra ise, her iki erkek de Mary ile ilgilenen herkesin ona aşık olduğunu ve onu elde etmeye çalıştığının farkına varır.