En İyi 10 Quentin Tarantino Filmi

Bugün 60 yaşına giren Quentin Tarantino’nun en iyi 10 filmini sizler için sıraladık

Quentin Tarantino bugün 60 yaşına giriyor. İki Oscar ödüllü yönetmenin filmleri, ona tüm zamanların en büyük film yapımcılarından biri olarak büyük beğeni topladı. Kariyerinde Kill Bill ve Reservuar Köpekleri gibi birçok klasikleşmiş film çeken yönetmenin kendine ait bir tarzı olduğunu göz ardı edemeyiz. 

Tennessee doğumlu yazar ve yönetmen olan Tarantino’nu doğum gününü kutlamak için sizlere en sevdiğimiz 10 filmini sıraladık.

İyi seyirler…

1. Kill Bill Vol. 1

Orijinal İsmi: Kill Bill Vol. 1

Süre: 111dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yönetmen: Quentin Tarantino
Yapımı: 2003 - ABD

'Gelin' (The Bride) takma adıyla bilinen kiralık katil, düğünü sırasında saldırıya uğrar. Kilisedeki herkes öldürülür. O da karnındaki bebeğini düşürür ama hayatta kalmayı başarır. 5 yıl boyunca komada kalan Gelin, bir mucize eseri hayata geri döner. Artık tek amacı vardır: Ona pusu kuran eski patronu Bill ve adamlarını teker teker öldürmek. Bill'i en son öldürecektir. Gelin intikamını almak için yola koyulur.

2. Ölüm Geçirmez

Orijinal İsmi: Grindhouse: Death Proof

Süre: 113dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senarist: Quentin Tarantino
Yapımı: 2007 - ABD

Austin’in en ünlü DJ’I olan, Jungle Julia (Sydney Tamiia Poitier) en yakın arkadaşları Shanna ve Arlene’le (Jordan Ladd and Vanessa Ferlito) eğlenmektedir. Sabaha kadar eğlenen üçlü bir şeyin farkında değildirler. Yaptıkları her şeyi izleyen biri vardır, Stuntman Mike (Kurt Russell), yüzünde derin bir yarası ve korkutucu bir arabası olan eski bir dublördür. Günlerdir kızları izleyen Mike, gecenin bitiminde, sabaha karşı yola koyulan kızların peşinden gider. Filmde Rosario Dawson, Tracie Thoms, Mary Elizabeth Winstead, Zoë Bell, Rose McGowan, Omar Doom ve Eli Roth da rol alıyor.

3. The Hateful Eight

Orijinal İsmi: The Hateful Eight

Süre: 183dk
Tür: Dram , Gizem , Western
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senarist: Quentin Tarantino
Yapımı: 2015 - ABD

İç savaşın üzerinden bir miktar zaman geçmiştir. Kar fırtınasının vurduğu buz gibi Wyoming kışında bir ödül avcısı, canlı yakaladığı kanun kaçağıyla birlikte bir mola yerine sığınır. Ancak burada birbirinden değişik karakterlerle yolları kesişir. Bu 8 kişi arasındaki bazı gizli bağlar, hayatta kalmalarını çok zorlaştıracaktır. Ödül avcıları arasındaki ihanetleri ve intikamı da gözler önüne seren film, 8 Ocak 2016'da gösterime girdi.

4. Zincirsiz

Orijinal İsmi: Django Unchained

Süre: 165dk
Tür: Dram , Western
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senarist: Quentin Tarantino
Yapımı: 2012 - ABD

Amerikan İç Savaşı'ndan iki yıl önce başlayan hikaye geçmişinde eziyet çekmiş bir köle ile Alman avcı Dr. King Schultz'un yüzleşmesini merkezine alıyor. Brittle kardeşlerin cinayetiyle suçlanan Schultz'u özgürlüğüne kavuşturmak Django'ya bağlıdır. Zira Schultz özgürlüğüne karşılık, Django'dan zorlu bir görev ister. Görevi başarıyla tamamlayan ve özgürlüğüne kavuşan Django gene de Schultz'un yanından ayrılmaz; üstün avcılık yetenekleriyle şimdi ki hedefi Broomhilda'yı bulmak ve köle tüccarlarının elinden kurtarmaktır.

5. Kill Bill: Volume 2

Orijinal İsmi: Kill Bill Vol. 2

Süre: 136dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Quentin Tarantino
Yapımı: 2004 - ABD

'Gelin' adıyla bilinen kiralık katil, düğünü sırasında saldırıya uğramıştır Kilisedeki herkes öldürülmüştür. Gelin, karnındaki bebeğini düşürmüş ama hayatta kalmayı başarmıştır. 5 yıl boyunca komada kalan genç kadın, bir mucize eseri hayata geri dönmüştür. Artık tek amacı vardır: Ona pusu kuran Bill ve adamlarını teker teker öldürmek. Bill'i en son öldürecektir.

6. Jackie Brown

Orijinal İsmi: Jackie Brown

Süre: 154dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Quentin Tarantino
Yapımı: 1997 - ABD

Amerika'nın en uyduruk havayollarından birinde hava hostesi olan Jackie Brown'ın emekliliği giderek yaklaşmaktadır. Hostesimiz ayın sonunu getirebilmek için silah kaçakçısı Ordell için çalışmaktadır. Polis durumdan haberdardır. Ordell de polisin haberdar olduğundan ve dolayısıyla Jackie'nin hayatının bıçak sırtında olduğundan.Olaylar ortaya çıktığuında Jackie ve Ordell cephelerine yeni yardımcılar katılır ve herkes yarım milyon doların peşine düşer.

7. Soysuzlar Çetesi

Orijinal İsmi: Inglourious Basterds

Süre: 153dk
Tür: Dram , Gerilim , Savaş
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senarist: Quentin Tarantino
Yapımı: 2009 - Almanya , ABD , Fransa

Aynı günlerda Avrupa’nın başka bir köşesinde Teğmen Aldo Raine (Brad Pitt), Yahudi askerler tarafından kurulan bir grubu düşmana karşı misilleme yapma amacıyla organize etmektedir. Düşmanları tarafından “Piçler” yakıştırmasıyla bilinen Raine’ın grubu, Nazi Almanyasının önde gidenlerine zarar verme misyonunu üstlenmiştir. Bu amaçla, Alman sinema oyuncusu ve gizli ajan Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) ile işbirliği yaparlar.Shasoanna’nın kendi intikamını alma planlarını yaptığı bir sinema salonunun çatısı altında hepsinin kaderleri kesişecektir.

8. Ucuz Roman

Orijinal İsmi: Pulp Fiction

Süre: 154dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Quentin Tarantino
Yapımı: 1994 - ABD

Ödül avcısı Butch Coolidge şeytanla yaptığı bir anlaşmada ödemeyi durdurmaya karar verir. Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirlerine aşık bir çift soyguncudur. Bu arada iki işi iyi bilen gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak,patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahtekar genci vurmaya giderler. Vincent patronun genç ve güzel karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı redderek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri mutheşem bir raslantı sonucu bir araya getirecektir.

9. Bir Zamanlar... Hollywood'da

Orijinal İsmi: Once Upon a Time in Hollywood

Süre: 162dk
Tür: Dram , Gerilim , Komedi
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senarist: Quentin Tarantino
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere , Çin

Hippi yükselişinin yaşandığı 1969 yılında geçen Once Upon a Time in Hollywood'da, Western filmlerinin yıldızı Rick Dalton ve dublörü Cliff Booth artık tanımadıkları bir şehirde iş yapmaya çalışmaktadırlar. Dalton'un ünlü komşusu Sharon Tate, Charles Manson ve yandaşlarının işleyeceği korkunç bir suçun kurbanı olurken komşuları olan Dalton ve Booth'un yolları hiç beklemedikleri bir şekilde bu hikayeyle kesişecektir. Ünlü yönetmen Roman Polanski'nin eşi olan Sharon Tate, öldürüldüğü tarihte 8.5 aylık hamileydi.

10. Rezervuar Köpekleri

Orijinal İsmi: Reservoir Dogs

Süre: 99dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Quentin Tarantino
Yapımı: 1992 - ABD

Bir grup suçlu, bir mücevher deposunu soyarlar. Polis o kadar çabuk peşlerine düşerki aralarında bir muhbir olduğundan şüphelenirler.