BluTV'de İzleyebileceğiniz En İyi 10 Yapım

BluTV’de izlenebilecek en iyi 10 yapımı sizler için derledik!

Özellikle son zamanlarda HBO ile olan anlaşması ile beraber daha çok kitlenin ilgisini çeken ve birbirinden güzel yüzlerce film ve diziye ev sahipliği yapan BluTV, ülkemizde en çok tercih edilen dijital yayın platformlarından biri. Keyifle izleyebileceğiniz yerli ve yabancı kaliteli birçok yapım yer alıyor.

İşte BluTV’de sizler için seçtiğimiz en kaliteli yapımlar!

İyi seyirler…

1. Chernobyl

Orijinal İsmi: Chernobyl

Tür: Dram
Yönetmen: Johan Renck
Senarist: Craig Mazin
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere

26 Nisan 1986'da Ukrayna'nın Çernobil şehrindeki Çernobil Nükleer Santrali'nde meydana gelen felaketi tüm gerçekçiliğiyle anlatan televizyon dizisinde Jared Harris, Stellan Skarsgard ve Emily Watson gibi isimler yer alıyor.

2. Game Of Thrones

Game of Thrones George R.R. Martin'in çok satan romanından uyarlanan bir HBO dizisi. Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, Westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden Kadim Duvara kadar Krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. Krallar ve Kraliçeler, Şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'Demir Taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.

3. Sahipli

Orijinal İsmi: Sahipli

Süre: 60dk
Tür: Dram
Yönetmen: Alper Mestçi
Senarist: Alper Mestçi
Yapımı: 2017 - Türkiye

Yönetmenliğini ve senaristliğini Musallat, Siccin gibi korku filmlerinin ustası Alper Mestçi'nin üstlendiği Sahipli, ilk Türk korku dizisi. Başrollerini Funda Güray ve Baran Akbulut'un paylaştığı Sahipli'de onlara Erdoğan Sıcak, Elif Baysal, Sait Genay, Ferit Kaya gibi başarılı oyuncular eşlik ediyor. Geçmişi yaralı iki gencin aşkı. Ve bu aşkın etrafında şekillenen tuhaflıklar… Aşkın tarifini lanet üzerinden yapan, korku türüne bambaşka bir yaklaşım. Yaşadığı felaketin etkisiyle yıllar sonra doğduğu köye doktor olarak dönmeye karar veren Büşra(Funda Güray), geçmişi en az onunki kadar yaralı öğretmen Selim(Baran Akbulut) ile geri dönülmez bir yolculuğa çıkar. Gerilimi adım adım artan hikâyenin düğümü de, Selim ile Büşra’nın birbirlerini daha iyi tanımasıyla neredeyse çözülmez hâle gelecektir. (13 Yaş ve Üzeri İçin Uygundur)

4. Saygı

Orijinal İsmi: Saygı

Tür: Dram , Suç
Senarist: Ercan Mehmet Erdem
Yapımı: 2020 - Türkiye

Toplumdaki yozlaşmanın çözümünü kendi adaletini sağlayarak arayan Ercüment Çözer’in yolu, onunla aynı amaç doğrultusunda hareket ettiğine inandığı iki genç ile kesişecek. Ercüment bu ikiliye kendini polis olarak tanıtıp güvenlerini kazanmaya çalışacaktır.

5. The Last of Us

Joel (Pedro Pascal) bu yenidünyada gözü pek bir kaçakçıdır. Ellie (Bella Ramsey) ise bu ölümcül pandeminin tedavisinde kilit bir rol oynamaktadır. Baskı altında bir karantina bölgesinden 14 yaşında olan Ellie’yi kaçırmak üzere tutulan Joel, çok geçmeden Ellie ile bir bağ kuracaktır. Küçük bir iş gibi görünen bu kurtarma operasyonu vahşi ve acımasız bir hayatta kalma mücadelesine dönecektir.

6. Killing Eve

Orijinal İsmi: Killing Eve

Süre: 43dk
Tür: Dram , Suç
Yapımı: 2018 - ABD

Güvenlik servisinde çalışan ancak ajan olma hayalleriyle yaşayan Eve ile işi seven, yetenekli bir katil olan Villanelle arasındaki kovalamacayı konu alan gerilim dizisi Luke Jennings romanlarından uyarlanıyor.

7. Masum

Süre: 60dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Seren Yüce
Senarist: Berkun Oya
Yapımı: 2017 - ABD , Türkiye

Başlarda sıradan görünen bir Türk ailesinin etrafında yaşanan olayları Polise ve Dram harmanlanarak ekranlara taşınacak. Emekli bir komiser olan Cevdet (Haluk Bilginer) ve karısı emekliliklerini şehirdek uzak bir çiftlikte huzur içinde geçirirken birden küçük oğullarının bir gece yarısı korkunç bir haberle eve gelmesiyle ailenin hayatı mahvolur.

8. The Handmaid's Tale

Orijinal İsmi: The Handmaid's Tale

Süre: 50dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Reed Morano , Mike Barker
Yapımı: 2017 - ABD , Kanada

Kadınların damızlık olarak kullanıldığı distopik bir gelecekte bir kadın, köktendinci teokratik diktatörlük altında bir cariye olarak yaşamak zorunda bırakılır.  

9. Alef

Orijinal İsmi: Alef

Süre: 53dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Emin Alper
Senarist: Emin Alper
Yapımı: 2020 - Türkiye

Alef İstanbul Boğazı’nda bulunan bir cesedin ardından, seri cinayetler işleyen bir katilin varlığına ve onu bulmaya çalışan dedektiflerin hikayesine odaklanacak. İki dedektiften genç olan Kemal karakterine Kenan İmirzalıoğlu hayat verirken, ortağı olan daha tecrübeli dedektif Settar’ı ise Ahmet Mümtaz Taylan canlandıracak. Hayata bakışlar oldukça farklı olan bu ikiliye bir de üniversite de öğretim görevlisi olan Yaşar karakteri eklenecek. Yaşar karakterine ise Melisa Sözen hayat veriyor olacak. Kemal, Settar ve Yaşar seri cinayetleri çözmeye çalışırken aslında yüzlerce yıllık bir sırrı da çözecekler.

10. Exit

Çıkış, 30'lu yaşlarının ortalarında, hepsi otuz yaşından önce multi milyoner olmuş dört adamın gerçek hikayelerine dayanmaktadır. Yükümlülüklerinden, beklentilerinden ve ailelerinden kaçmaya çalışarak uyuşturucu, fahişe ve kendi ahlak kurallarını kullanırlar.