20'li Yaşlarınızda İzleyebileceğiniz En İyi 20 Film

20’li yaşlarınızda izleyebileceğiniz 20 filmi sizler için derledik!

Bir film hayranıysanız ve belli bir yaştaysanız filmlerin daha fazla anlam ifade edebileceğinin farkındasınızdır. Ekranda tasvir edilen koşullar ve karakterlerle ilişki kurabildiğiniz için olay örgüsü sizi daha çok etkileyecektir. 20'li yaşlarınız biraz karmaşık olabilir. Üniversiteye gittiyseniz, şimdi mezun olduğunuza ve gerçek anlamda herhangi bir planınız olmadığını varsayarsak ne yapacağınız konusunda biraz kaybolmuş olabilirsiniz. Okula gitmediyseniz de, belki bir işiniz var ama hayatınızda yapmak istediğiniz şey tam olarak bu değil. 20'li yaşlarınızda olmak gerçekten özeldir ve ister inanın ister inanmayın, izledikten sonra kendinizden daha emin hissetmenizi sağlayacak tonlarca film var.  

Şeytan Marka Giyer'den Harry Sally ile Tanışınca'ya kadar, 20'li yaşlarınızdaysanız izleyebileceğiniz 20 mükemmel film bu listede.

İyi seyirler…

1. Eve Dönüş

Orijinal İsmi: Garden State

Süre: 102dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Zach Braff
Senarist: Zach Braff
Yapımı: 2004 - ABD

Andrew Largeman başarılı olmaya çalışan bir televizyon aktörüdür. Andrew'nun duygularının kontrolünü ele geçirmiş psikiyatrist babası bir şekilde onun annesinin ölümüne sebep olduğunu aklına yerleşmiştir. Annesinin ölüm haberini aldıktan sonra babasının ve doktorunun tavsiye ettiği ilaçları bıraktıktan sonra hayatın tam olarak ne oldugunu görmeye başlar. Uzun zamandır hissetmeyi umduğu duygulara kavuştuktan sonra kendi problemleriyle savaşan bir genç kızla tanışır ve ilişkiye başlar.

2. Can Dostum

Orijinal İsmi: Good Will Hunting

Süre: 127dk
Tür: Dram
Yönetmen: Gus Van Sant
Senarist: Matt Damon , Ben Affleck
Yapımı: 1997 - ABD

Will, bir üniversitede hademelik yapan süper zeki bir gençtir. Will, bir türlü sokak kavgalarından kendini alıkoyamaz ve başı derde girer. Hapise düşmek üzere olan Will'i bu durumdan kurtarabilecek tek kişi onun yeteneklerini farkeden, okulun profesörlerinden Sean McGuire'dır. Aralarında bir anlaşma yaparlar ve bu zamanla çok özel bir dostluğa doğru yol alırlar.

3. Dövüş Kulübü

Orijinal İsmi: Fight Club

Süre: 139dk
Tür: Dram
Senarist: Jim Uhls
Yapımı: 1999 - Almanya , ABD

Oregon Üniversitesinde yüksek lisansını yapan Chuck Palanhiuk'un uzak olmayan bir gelecekte geçen ve kafası karışık genç bir erkeği konu alan romanından yola çıkılarak çekilen Fight Club'da filmi anlatan, ünlü bir otomobil firmasında iyi bir işe sahiptir. Tek düze yaşamı kronik uykusuzluk sorunuyla çekilmez bir hale gelmiştir. Ailesi ve yakın bir arkadaşı olmayan Jack doktorunun tavsiyesi üzerine kanserli hastaların terapi grubuna katılır. Bu toplantılar esnasında Marla'yla tanışır o da genç adam gibi hasta olmadığı halde grubun toplantılarına katılmaktadır. Jack'in ve Marla'nın çabaları tüketici kültürünün anlamsızlığına karşı bir duruştur adeta kariyer sahibi ama yanlız insanların bir tepkisi. Jack'ın jenerasyonu ölü bir jenerasyondur. Bir yolculuk sonrası evinin yanmış olduğunu gördüğünde arayabileceği tek kişinin yolculuk sırasında tanıştığı sabun satıcısı Tyler Durden olmasıda adeta bunun bir kanıtıdır. İçilen birkaç biranın ardından park yerinde Tyler, kahramanımızı kendine vurması için kışırtacaktır. Aralarında başlayan bu kavga Jack'in hayatını değiştirecektir. Bir süre sonra Jack Tyler'ın yanına taşınır. Tyler'ın liderliğinde bir dövüş kulübünün kuruluşuyla bu kulübde sayıları elliyi aşmamak kaydıyla genç erkekler birbirleriyle dövüşmeye başlayacaklardır. Kısa sürede popüler hale gelen kulüp ve Tyler Durden hızlı bir şekilde bu ölü jenerasyonun mesihi haline gelir.

4. Harry Sally İle Tanışınca

Orijinal İsmi: When Harry Met Sally

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Rob Reiner
Senarist: Nora Ephron
Yapımı: 1989 - ABD

Harry ve Sally birlikte Chicago Üniversitesi'nde okudukları halde ancak mezuniyetten sonra aynı arabayla New York'a giderken tanışır. Yolda uzun uzun sohbet ederler ve 'Kadın ile erkek sadece arkadaş olamaz' kanısına varırlar. New York'a varınca ikili kendi hayatlarını yaşar ancak arada görüşüp birbirlerine olan bitenden bahsederler. Bir gün Harry eşinden, Sally de sevgilisinden ayrılır ve karşılaştıklarında, aralarında iyi bir dostluk başlar. İkili artık birbirine aşık olmamak için büyük çabalar sarf edecektir.

5. Walking And Talking

Orijinal İsmi: Walking And Talking

Süre: 86dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Nicole Holofcener
Senarist: Nicole Holofcener
Yapımı: 1996 - Almanya , ABD , İngiltere , İtalya

Amelia endişesini ve güvensizliğini aştığını düşünürken, en yakın arkadaşının nişanlandığını duyurması yanıldığını gösterecektir. 

6. Frances Ha

Orijinal İsmi: Frances Ha

Süre: 86dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Noah Baumbach
Yapımı: 2012 - ABD , Brezilya

Frances bir dans kumpanyasında çırak olarak çalışsa da bir dansçı değildir. Büyük ve teferruatlı hayalleri olmasına rağmen, New York’ta yaşamanın ekonomik zorluklarından o da payını almaktadır. Oda arkadaşı Sophie’yle de araları bozulduğunda, henüz adım attığı yetişkinler dünyası Frances için iyice şaşırtıcı bir hal alır. Frances’in yersiz yurtsuzluğunu vurgulamak için sürekli değiştirdiği ev adreslerinin etrafında kurulan bu gösterişsiz başyapıtın yaratıcılığı hiç tükenmiyor.

7. Aşkın (500) Günü

Orijinal İsmi: 500 Days Of Summer

Süre: 95dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Marc Webb
Yapımı: 2009 - ABD

Genç adam, genç kızla tanışır.. Erkek aşık olur.. Kız aşık olmaz.. Gerçek aşkın varlığına inanmayan bir kadınla (Deschanel), ona aşık olan genç adamın (Gordon-Levitt) sıradışı, romantik ve komik hikayesi.

8. Şeytan Marka Giyer

Orijinal İsmi: The Devil Wears Prada

Süre: 109dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: David Frankel
Yapımı: 2006 - ABD

New York moda dünyasının göz alıcı karmaşasında , 0 bedenli muhteşem kadınlar içindeyken saçınızın kötü olduğu bir gün iş hayatınızın sonu olabilir. İşte Runway Dergisi bu inanılmaz cehennemin tam ortasıdır. Miranda Priestly (Meryl Streep) ise moda dünyasının en güçlü kadını Runway'in korku salan kraliçesi kendisine bir asistan alacaktır. Milyonlarca kızın hayatını verebileceği bir iş ise sıradan bir New York'lu olan Andy Sachs (Anne Hathaway) için göz kırpmaktadır. Yapacağı iş kesinlikle kendisine saygısı olmayan insanların yapabileceği türden, yaşamı bırakıp çalışmaya dayalı bir tür Miranda köleliğidir.

9. Patronlara Tuzak

Orijinal İsmi: Set It Up

Süre: 105dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Claire Scanlon
Senarist: Katie Silberman
Yapımı: 2018 - ABD

New York'ta çok çalışıp az kazanan iki genç asistan, bu duruma son verip rahata çıkmak için patronlarını tanıştırmaya ve aralarını yapmaya karar verirler. Kırk takla atan asistanlar sonunda patronlarını tanıştırır ve sevgili olmalarını sağlarlar, fakart bu süre asistanların da birbirlerini tanımasını sağlayacaktır. 

10. St. Elmo's Fire

Orijinal İsmi: St. Elmo's Fire

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Joel Schumacher
Yapımı: 1985 - ABD

Zamanın en önemli gençlik filmlerinden biri olan St. Elmo's Fire, üniversiteden mezun olan çok iyi bir arkadaş grubunun arasında geçen çatışma, aşk ve dostluk hikayelerini anlatır. Rob Lowe her zamanki gibi serseri ve çapkın, Andrew McCarthy de romantik aşığı canlandırıyor. Demi Moore'un oyunculuğu da her zamanki göz alıcı.

11. The Incredible Jessica James

Orijinal İsmi: The Incredible Jessica James

Süre: 83dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: James C. Strouse
Senarist: James C. Strouse
Yapımı: 2017 - ABD

Jessica James'le tanışın! Genç, güzel, esprili ve üstelik başarılı bir yazar! New York'ta yaşayan ve takdir gören bir tiyatro oyunu yazarı olan Jessica James'in önemli bir derdi vardır. 5 yıllık ilişkisi yeni biten Jessica, kendisini bir anda yeni model sosyal medya flörtlerinin içinde bulur! Facebook, Tinder ve OkCupid gibi sosyal medya mecralarında sevgili arayanların arasında oldukça "demode" kalan Jessica James'in yeni flört çağıyla mücadelesini kahkahalarla izleyeceksiniz!

12. Gerçekler Acıtır

Orijinal İsmi: Reality Bites

Süre: 99dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Ben Stiller
Senarist: Helen Childress
Yapımı: 1994 - ABD

Bir televizyon şirketinde sunucu asistanı olarak çalışan Lelaina (Winona Ryder) boş zamanlarında kendisi ve arkadaşları hakkında elinde kamerayla bir belgesel çekmektedir.Değişen işi ve değişen kariyeri onu farklı yerlere ve farklı düşüncelere sevkedecektir.

13. Yeni Mezun

Orijinal İsmi: Post Grad

Süre: 89dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Vicky Jenson
Senarist: Kelly Fremon
Yapımı: 2009 - ABD

Ryden Malby okuduğu üniversiteden mezun olduktan sonra aile evine geri döner. Her biri birbirinden ilginç olan aile üyeleri ile yıllar sonra yeniden bir arada yaşamak durumunda kalan Ryden bir taraftan alışma dönemini en az zararla atlatmaya, diğer taraftan da doğru bir iş ve elbette eş bulmaya çalışmaktadır.

14. Mezun

Orijinal İsmi: The Graduate

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Mike Nichols
Yapımı: 1967 - ABD

Yeni mezun olmuş Benjamin Braddock'un kendisini, cinselliği ve aşkı keşfetmesinin oldukça satirik öyküsü. Okuldan yaşamını artık ardında bırakmış olan Benjamin'in kafası epeyce karışıktır. Ailesinin ve aile dostlarının tavsiyelerinden bunalmış, hayata karşı tedirgin bir şekilde, banliyödeki evlerinin havuzunda günlerini geçirmektedir. Bir gün babasının patronunun karısı Bayan Robinson tarafından baştan çıkarıldığında hayatı değişir.Yetişkinlerin dünyasına doğru birden atılan bu adıma, Benjamin'in Robinsonlar'ın kızı Elaine ile yakınlaşmasıyla birlikte altüst olmasını ekleyin. Delikanlının metresi, sevgilisinin annesi olduğunda gelişmeleri tahmin etmek iyice zor değil mi?

15. Seni Bıraktığım Yerdeyiz

Orijinal İsmi: This Is Where I Leave You

Süre: 103dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Shawn Levy
Senarist: Jonathan Tropper
Yapımı: 2014 - ABD

Bir yahudi ailesi, ölen babasının vasiyeti üzerine daha önce hiç incelemedikleri dini adetlerini uygulamak zorunda kalır.

16. Prenses Gelin

Orijinal İsmi: The Princess Bride

Süre: 99dk
Yönetmen: Rob Reiner
Senarist: William Goldman
Yapımı: 1987 - ABD

William Goldman'ın romanından sinemaya uyarlanan film, bir kahraman tarafından kurtarılan güzel prensesin fantastik hikáyesini konu alıyor. Filmde imkansız bir aşkın öyküsü büyükbaba tarafından torununa anlatılıyor. Birçok festivalden ödüllerle dönen film, Willy De Ville'ın imzasını taşıyan 'Storybook Love' adlı şarkıyla ‘‘En İyi Film Müziği’’ dalında Oscar'a aday gösterildi.

17. Hong Kong Ekspresi

Orijinal İsmi: Chung Hing Sam Lam

Süre: 103dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Kar-Wai Wong
Senarist: Kar-Wai Wong
Yapımı: 1994 - Hong Kong

Film, PC 233 ve PC 633 yaka nolu iki polisin sevgilileri tarafından terk edilmeleri sonrasında yaşamlarında yeni bir sayfa açmaya çalışmalarını konu ediyor. İçine düştükleri bu durumdan ve yemek yemek için uğradıkları "Midnight Express" adlı büfeden başka ortak özelliği olmayan iki karakterin öyküleri de film içinde herhangi bir ortaklığa sahip değil. WKW'nin, "Fallen Angels" filminin çekimleri arasında 23 günde çektiği film, 90'lı yılların en sevilen işlerinden biri olarak yönetmeni şöhrete taşımıştı.

18. Sosyal Ağ

Orijinal İsmi: The Social Network

Süre: 121dk
Tür: Dram
Yönetmen: David Fincher
Senarist: Aaron Sorkin
Yapımı: 2010 - ABD

The Social Network,Facebook ’un kurucusu Mark Zuckerberg’in hayat hikayesini ve ünlü sosyal paylaşım sitesinin kurulma aşamalarını anlatıyor.

19. Sil Baştan

Orijinal İsmi: Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Süre: 108dk
Yönetmen: Michel Gondry
Yapımı: 2004 - ABD

Joel Barish'in eski sevgilisi Clementine yaşadıkları iki yıllık ilişkiye dair tüm anılarını gizemli tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenen Joel çok üzülür ve aynı prosedürü kendi üzerinde uygulatmaya karar verir. Bütün anılarını sildirmek için derin uykuya yattığında, gözlerinin önünden Clementine ile yaşadığı günler geçer. Joel aslında Clementine'i unutmak istemediğini anlar ve müdahaleyi durdurmak için çabalar.

 

20. Şansa Bak

Orijinal İsmi: 50/50

Süre: 100dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Jonathan Levine
Senarist: Will Reiser
Yapımı: 2011 - ABD

27 yaşındaki bir adama konulan kanser teşhisini konu alan ve onun hastalığı yenmek için yapmış olduğu mücadele üzerine yapılmış gerçek bir hikayeden uyarlanma bir "bittersweet" dram-komedi filmidir.