En İyi 10 Jack Nicholson Filmi

Zamanımızın en büyük aktörlerinden birinin, Jack Nicholson’ın 86. doğum günü şerefine en sevdiğimiz filmlerini sizler için derledik!

Jack Nicholson, One Flew Over The Cuckoo's Nest, Chinatown ve The Departed gibi ikonik filmlerde oynadığı Hollywood'un en büyük yıldızlarından ve çok yönlü aktörlerinden biri olarak gösteriliyor. Aktör ilk filmini gençlik draması The Cry Baby Killer'da başrol olarak yaptı, ancak kariyeri Easy Rider'da Peter Fonda ve Dennis Hopper ile birlikte görünene kadar yükselmedi.

Nicholson, The Shining ve Terms of Endearment gibi diğer imza filmlerinde asi karakterleri canlandırması ve unutulmaz performanslar sergilemesiyle tanınır.

İşte Jack Nicholson’ın en sevilen filmlerinin yer aldığı listemiz!

İyi seyirler…

1. Guguk Kuşu

Orijinal İsmi: One Flew Over the Cuckoo's Nest

Süre: 133dk
Tür: Dram
Yönetmen: Miloš Forman
Yapımı: 1975 - ABD

Eyalet Akıl Hastaesi'nde kısa bir tatil kulağa pek de kötü gelmiyor, öyle değil mi? Randle P. McMurphy (Jack Nicholson), damarlarında kan yerine elektrik dolaşan, ağzı çok iyi laf yapan özgür ruhlu bir mahkumdur. McMurphy, deli numarası yaparak kendisini 'kaçıklar' olarak nitelediği adamların yanına aldırır. Ve hemen ardından, onun bulaşıcı düzensizlik sevdası yeni geldiği yerdeki uyuşturucu rutinle karşı karşıya gelir. McMurphy Dünya Kupası maçları oynanırken, yeni arkadaşlarının yatıştırıcı ilaçlara boğulmuş bir şekilde ortalıkta bornozlarla dolaşmasına dayanamaz. Bu, savaş demektir! Bir tarafta McMurphy vardır. Diğer tarafta ise, sinema tarihinin en soğuk ve canavar ruhlu karakterlerinden Hemşire Ratched (Louise Fletcher) vardır. Ortada ise, koğuştaki herkesin kaderi. Ken Kesey'in en çok satanlar listesindeki romanından uyarlanan Guguk Kuşu, 1975'te beş ana Akademi Ödülü'nü kazandı.

2. Ride in The Whirlwind

Orijinal İsmi: Ride in The Whirlwind

Süre: 82dk
Tür: Gerilim , Western
Yönetmen: Monte Hellman
Senarist: Jack Nicholson
Yapımı: 1966 - ABD

Bir kanun kaçağı çetesinin üyeleri sanılan üç kovboy, bir grup tarafından acımasızca takip edilir.

3. The Shooting

Orijinal İsmi: The Shooting

Süre: 78dk
Tür: Western
Yönetmen: Monte Hellman
Senarist: Carole Eastman
Yapımı: 1966 - ABD

Gizemli bir kadın, intikam almak için iki kovboyu kendisine yardım etmeye ikna eder.

4. Yolcu

Orijinal İsmi: The Passenger

Süre: 126dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yapımı: 1975 - Fransa , İspanya , İtalya

Hayatının anlamsızlığından sıkılmış gazeteci David Locke, bir Kuzey Afrika ülkesine gerillalarla röportaj yapmak üzere gider. Burada hayatının en ilginç olaylarının içine girecek ve hayatının akışını sonsuza dek değiştirecektir. Otelde tanıştığı bir arkadaşının ölmesi üzerine David'in aklına çılgınca bir fikir gelir: onun yerine geçecektir. Robertson isimli bu adamın bütün kimlik bilgilerini ve randevu defterini de yanına alarak yeni kimliği ile yeni bir hayata başlamaya karar verir. Başka bir insanın yerine geçmenin sanıldığı kadar kolay olmadığını, Robertson'un hayatı ile ilgili sırları keşfettikçe daha iyi anlayacaktır. Bu arada Barcelona'da tanıştığı mimarlık öğrencisi genç bir kızın hayatına girmesi de, yaşamında farklı bir pencere açacaktır.

5. Son Ayrıntı

Orijinal İsmi: The Last Detail

Süre: 104dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Hal Ashby
Senarist: Robert Towne
Yapımı: 1973 - ABD

The Last Detail, her daim başarılı performanslara imza atmış Jack Nicholsonın çarpıcı oyunculuğuyla öne çıkan güçlü bir film. Filmde küçük bir hırsızlığa teşebbüs suçu yüzünden 8 yıla mahkum olan genç bir asker ile onu cezaevine götürmekle görevli iki denizcinin yaşadıklarını anlatıyor. Denizciler, ona güzel bir macera yaşatmak isterken, hiç de tahmin etmedikleri bir noktaya sürüklenirler.

6. Kızıllar

Orijinal İsmi: Reds

Süre: 195dk
Tür: Dram , Romantik , Tarih
Yönetmen: Warren Beatty
Yapımı: 1981 - ABD

Yüzyıl başlarının başına buyruk yazar, şair ve gazetecisi John Reed, Sovyet devrimini yakından izleme fırsatı bulmuş hemen tek Amerikalı'ydı. İşte Warren Beatty'ye 'En İyi Film ve Yönetmen' olarak Oscar getiren üç saatlik bu dev yapım, bu ilginç kişiliğin yaşam öyküsünü anlatıyor. Görkemli bir epik, sürükleyici ve de gerçek bir serüven, görkemli sahneler, birinci sınıf oyunculuklar. Ve de 1920'lerde Amerikan politika ve sanat ortamına derinden bir bakış. 1981 yapımı filmde Beatty, Diane Keaton ve yazar Eugene O'Neill rolündeki Jack Nicholson başrollerde.

7. Five Easy Pieces

Orijinal İsmi: Five Easy Pieces

Süre: 98dk
Tür: Dram
Yönetmen: Bob Rafelson
Senarist: Carole Eastman
Yapımı: 1970 - ABD

Umut vadeden bir piyanistken her şeyi bırakıp petrol kuyularında işçi olarak çalışmaya başlayan Robert, babasının hastalanması üzerine evini ziyaret eder.

8. Köstebek

Orijinal İsmi: The Departed

Süre: 151dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 2006 - ABD , Hong Kong

Köstebek, Massachusetts Eyalet Polisi’nin şehrin en büyük suç organizasyonunu çökertmek için geniş çaplı bir mücadele başlattığı Güney Boston’da geçiyor. Amaç, güçlü mafya babası Frank Costello’nun (Jack Nicholson) egemenliğine içeriden bir müdahaleyle son vermektir. Güney Boston’da büyümüş olan genç çaylak Billy Costigan’a (Leonardo DiCaprio), Costello’nun çetesine sızma görevi verilir. Billy, Costello’nun güvenini kazanmaya çalışırken, “Güney Yakası”nın sokaklarından gelen bir başka genç polis Colin Sullivan (Matt Damon) da eyalet polis teşkilatında basamakları hızla tırmanmaktadır. Üstlerinin bilmediği şey, Colin’in Costello için çalıştığı ve suç patronunun polisin hep bir adım önünde olmasını sağladığıdır. Her iki adam da, içine sızdıkları organizasyonun planları ve karşı planları hakkında bilgi toplarken, sürdürdükleri çifte yaşamları yüzünden oldukça zorlanmaktadırlar. Ama hem gangsterler hem polisler aralarında bir köstebek olduğunu anlayınca, Billy ve Colin sürekli olarak düşman tarafından yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar.

9. Prizzi'lerin Onuru

Orijinal İsmi: Prizzi's Honor

Süre: 124dk
Tür: Komedi , Romantik , Suç
Yönetmen: John Huston
Yapımı: 1985 - ABD

Richard Condon'ın, senaryosunu kendi romanından uyarladığı filmde, Jack Nicholson ve Kathleen Turner epey tehlikeli bir aşk yaşıyor. Çok güçlü mafya ailesi Prizzi'ler için tetikçi olarak çalışan Charley Partanna, bir düğünde Irene Walker'a tutulunca, sevgilisi Maerose Prizzi ile yollarını ayırır. Ancak Irene de tıpkı Charley gibi bir kiralık katil çıkar.

10. Çin Mahallesi

Orijinal İsmi: Chinatown

Süre: 130dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Roman Polanski
Yapımı: 1974 - ABD

Eski polis Jake Gittes özel dedektif olarak çalışmaktadır. Los Angeles'ın su idaresinden sorumlu Hollis I. Mulwray'i takip etmek için eşi Evelyn tarafından kiralanır. Evelyn eşinin kendisini aldattığını düşünmektedir. Takibe başlayan Jake gerçekten de Hollis'in başka bir kadınla beraber olduğunu görecektir. Ancak olaylar beklediği gibi gelişmez. Hollis gizemli bir şekilde öldürülür. Jake olayın peşini bırakmaya yeltense de, bir karabasının içine düşmüştür. Olaylar onun yakasını bırakmayacak, Evelyn sandığı kadının Hollis'in gerçek eşi olmadığını anlayacak ve herşey daha da çetrefilleşecektir.