Şu An MUBI'de İzleyebileceğiniz Harika Bağımsız Türk Filmleri

MUBI'de kaçırmamanız gereken Türk filmlerine göz atalım!

Sanat filmleri denilince hem Türkiye'de hem de tüm dünyada akla gelen platform MUBI, Efe Çakarel isimli İzmirli Türk bir girişimci tarafından kuruldu.  2007 yılında "The Auteurs" ismiyle kurulan platform, 2010 yılında MUBI ismini aldı. Kürasyon sistemi ile çalışan platforma her gün yeni filmler eklenirken, yerine geldiği sayıda film de kütüphaneden kaldırılıyor. MUBI aynı zamanda yapımcılık ve dağıtımcılık yapıyor. Bu gurur verici girişime sitemizde yer vermek ve bağımsız Türk sinemasını desteklemek adına birbirinden ilgi çekici Türk filmlerini bir araya getirdik.

İyi seyirler!

1. Kadın Hamlet

Orijinal İsmi: Kadın Hamlet: İntikam Meleği

Tür: Dram , Fantastik , Müzikal
Yönetmen: Metin Erksan
Senarist: Metin Erksan
Yapımı: 1976 - Türkiye

Babasını öldürenin amcası olduğunu düşünen Hamlet, ABD’deki tiyatro eğitimini yarıda bırakıp Türkiye’ye döner. Bir gece babasının hayaletini gören Hamlet’in tüm şüpheleri doğrulanır. Gerçekleri ortaya çıkarmak için şok edici bir plan hazırlar.

2. Okul Tıraşı

Orijinal İsmi: Brother's Keeper

Süre: 85dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ferit Karahan
Senarist: Ferit Karahan
Yapımı: 2021 - Romanya , Türkiye

Baskıcı ve katı kurallara sahip ve her yerden uzakta olan bir yatılı okulda Yusuf (Samet Yıldız), gizemli şekilde hastalanan arkadaşı hakkında endişelenmektedir ve onu bir hastaneye götürmek ister. Okul yönetimi en başta buna karşı çıkar ancak sonra hastaneye gitmelerini kabul eder. Okulun onayından sonra yola çıkmaya olan Yusuf’u bu sefer de şiddetli bir kar fırtınası engeller. Yolların açılmasını beklerken öğrenciler ve öğretmenler arasında hastalığın ortaya çıkması ile ilgili bir sürtüşme doğar. Bu süreç içinde gizli kalmış düşmanlıklar ve sırlar açığa çıkacaktır.

3. Borç

Orijinal İsmi: Borç

Süre: 95dk
Tür: Dram
Yönetmen: Vuslat Saraçoğlu
Senarist: Vuslat Saraçoğlu
Yapımı: 2018 - Türkiye

Eskişehir'de karısı Mukaddes ve kızı Simge ile birlikte yaşayan Tufan (Serdar Orçin) bir matbaada çalışmaktadır. Yalnız yaşayan komşuları Huriye bir gece aniden fenalaşır. Doktor, Huriye'nin bir süreliğine yalnız kalmaması gerektiğini söyleyince; Tufan, bakacak kimsesi olmayan Huriye'yi evinde misafir etmeye karar verir. Fakat bu kararının ardından yaşadığı bazı korku ve kaygıların sonucunda Tufan'ın yaptığı iyilik ve kişiliği büyük sınavlardan geçecektir. 

4. Duvara Karşı

Orijinal İsmi: Gegen die Wand

Süre: 117dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Fatih Akın
Senarist: Fatih Akın
Yapımı: 2004 - Almanya , Türkiye

Almanya'da yaşayan 40'lı yaşlarındaki Cahit ile genç Sibel intihardan vazgeçmiş iki insandır. Psikoloğunun yardımıyla sorunlarını bir nebze de olsa yenmeyi başaran Cahit, Sibel'e yardım etmek ister. Sibel'se çıkış yolunu evlilikte arar ve eşi doğru dürüst tanımadığı Cahit olur. Aynı evde yaşamaya başlayan Cahit ve Sibel arasında kaçınılmaz bir yakınlaşma başlar.

5. Bizim Büyük Çaresizliğimiz

Orijinal İsmi: Bizim Büyük Çaresizliğimiz

Süre: 102dk
Tür: Dram
Yönetmen: Seyfi Teoman
Yapımı: 2011 - Türkiye

Film, lise yıllarından beri yakın arkadaş olan 30’lu yaşların sonundaki iki adam Ender ve Çetin’in dostluğunu konu alıyor. Uzun yıllar hayatları farklı yönlere giden iki yakın arkadaş, Çetin’in yıllar sonra Ankara’ya dönmesiyle çocukluk hayallerini gerçekleştirir ve aynı evde yaşamaya başlarlar. Tam birlikte yeni bir hayat kurmuşlarken, yurtdışında yaşayan arkadaşları Fikret Türkiye’de tatildeyken bir trafik kazası geçirir ve annesiyle babasını kaybeder. Almanya’ya geri dönmesi gereken Fikret, Ender ve Çetin’den, Ankara’da üniversite öğrencisi olan kız kardeşi Nihal’in okulunu bitirene kadar iki yıl boyunca onlarla kalmasını ister. Birlikte yaşama hayalleri tam gerçekleşmişken üçüncü birinin eve gelmiş olması ilk başlarda Ender ve Çetin’i rahatsız eder. Ölümlerin travmasını atlatamayan Nihal de onlarla iletişim kurmak istemez, ama zamanla birbirlerine alışırlar. Bir süre işler değişmeye başlar.

6. Benim Sinemalarım

Orijinal İsmi: Benim Sinemalarım

Süre: 105dk
Tür: Dram , Fantastik
Senarist: Füruzan
Yapımı: 1990 - Türkiye

1960’lı yıllarda İstanbul’un kenar mahallelerinden birinde zor aile koşulları içinde yaşayıp bir çıkış yolu arayan, fakat kaderine karşı çıkamayan bir genç kızın öyküsü.

7. Bilmemek

Orijinal İsmi: Bilmemek

Süre: 95dk
Tür: Dram
Yönetmen: Leyla Yılmaz
Senarist: Leyla Yılmaz
Yapımı: 2019 - Türkiye

Mutsuz bir çiftin tek çocuğu Umut, 17 yaşındadır ve su topu takımındadır. Günün birinde Umut'un eşcinsel olduğu iddiaları ortaya çıkar. Çok geçmeden zorbalık ile karşı karşıya kalan Umut, cinselliği ile ilgili soruları yanıtlamayı reddeder. Takımdan dışlanan Umut, bir gün ortadan kaybolur. Ebeveynleri Selma ve Sinan, onu bulmak için ellerinden geleni yaparlarken, hayatlarındaki farklı sorunlarla da yüzleşmek zorunda kalırlar.

8. Kimsesizler Oteli

Orijinal İsmi: Kimsesizler Oteli

Süre: 71dk
Tür: Belgesel
Yönetmen: Rıdvan Karaman
Yapımı: 2019 - Türkiye

Evden çok uzakta geçici bir dinlenme yeri olan Kimsesizler Oteli, pek çok farklı insana ev sahipliği yapıyor. Kimsesizler, dışlananlar, evsizler, düşkünler, ötekiler, unutulanlar, sahipsizler, istenmeyenler.

9. İki Şafak Arasında

Orijinal İsmi: Between Two Dawns

Süre: 91dk
Tür: Dram
Yönetmen: Selman Nacar
Senarist: Selman Nacar
Yapımı: 2021 - Fransa , İspanya , Romanya , Türkiye

Kadir, sevdiği kadının ailesi ile tanışmayı planlamaktadır ve oldukça heyecanlıdır. Fakat babasının çalıştığı tekstil fabrikasında bir iş kazası gerçekleştiğini öğrenince planları değişecektir. Kaza haberini işçinin ailesi ile paylaşma görevini üstelenen Kadir, işçinin ailesi için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

10. Karnaval

Orijinal İsmi: Karnaval

Süre: 96dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Can Kılcıoğlu
Senarist: Can Kılcıoğlu
Yapımı: 2013 - Türkiye

30'lu yaşlardaki Ali, babasıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle evden kovulur ve arabada yaşamaya başlar. Bu süreçte tek derdi hayatını sürdürebileceği düzenli bir işe girebilmektir. Tam da bu sırada halı yıkama makinesi pazarlamacısı olma şansını elde eder. Sonrasında tesadüf eseri karşılaştığı Demet ile arasında gelişenler sayesinde hayallerini gerçekleştirme fırsatını yakalarlar.