Disney Plus'ta İzleyebileceğiniz En İyi Korku Filmleri!

Disney Plus'tan bu korku filmlerini izleyebileceğinizi biliyor muydunuz?

Belki iyi bir korku filmi izlemek istiyorsunuz fakat aradığınızı aile dostu filmleri ile bilinen Disney Plus'da bulamayacağınızı düşünüyorsunuz. Platformun çeşitli içeriklini severek takip etseniz de iyi bir korku filmi bulacağınızdan şüphelisiniz. Kafanızda soru işareti olmasın! Disney Plus'ta izleyebileceğiniz pek çok kaliteli korku filmini sizler için bir araya getirdik!

İyi seyirler.

1. 28 Hafta Sonra

Orijinal İsmi: 28 Weeks Later

Süre: 100dk
Yapımı: 2007 - İngiltere , İspanya

Rage virüsünün Britanya adalarına yayılmasından altı ay sonra, Amerika ordusu düzeni yeniden sağlamış ve karantina altındaki bölgelere insanları tekrar yerleştirmeye başlamıştır. Ülke tekrar inşa edilirken, yurtlarına geri dönen bir mülteci aile tekrar bir araya gelmenin sevinci içindedir. Fakat içlerinden birisi korkunç bir sır saklamaktadır: içlerinden birisi Rage virüsü taşıyıcısıdır.

2. Köy

Orijinal İsmi: The Village

Süre: 108dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senarist: M. Night Shyamalan
Yapımı: 2004 - ABD

Martin Night Shyamalan'ın kaleminden çıkan harika bir gerilim filmi...İyi bir oyuncu kadrosunu barındıran film ustaca kurgulanmış hikayesi ile sizi koltuğunuza çivileyecek...Mutlu ve Huzurlu görülen bir köyün insanları aslında köyün dışındaki yasak ormanda yaşayan yaratıklar yüzünden korku dolu anlar yaşamaktadırlar... Bu insanlardan biri ((Joaquin Phoenix)) bu sınırı aşarak bilinmeyenle yüzleşmeye cesaret eder. Oyncuların performansı ile hafızalardan çıkmayacak kalitede bir gerilim filmi...

3. No Exit

Orijinal İsmi: En la tormenta

Süre: 95dk
Tür: Gerilim , Gizem
Yönetmen: Damien Power
Senarist: Andrew Barrer
Yapımı: 2022 - ABD

Ailesi ile ilgili acil bir durum için yola çıkan Darby, kar fırtınası yüzünden yolda kalır. Bu durum üzerine Darby, bir grup erkekle birlikte otoyol dinlenme alanında sığınak bulmaya çalışır. Otoparktaki bir minibüste kaçırılmış bir kıza rastlayan Darby, onları kaçıranın kim olduğunu bulmaya çalışırken kendisini korkunç bir ölüm kalım meselesinin içinde bulur.

4. Altıncı His

Orijinal İsmi: The Sixth Sense

Süre: 107dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senarist: M. Night Shyamalan
Yapımı: 1999 - ABD

Sekiz yaşında bir çocuk olan Cole Sear karanlık güçlerin etkisi altındadır. Zaman zaman hayaletler tarafından ziyaret edilen bu çocuk, gölgelerin arasından ortaya çıkıveren hayaletlerle kendi iradesi dışında bağlantılar kurmakta ve bu durumdan çok korkmaktadır. Kendisinde normal ötesi bir takım güçlerin var olduğunun farkına varan küçük çocuk bunların sebebini anlayamadığı gibi çektiği acıları da çocuk psikoloğu Malcolm Crowe'un dışında hiç kimseye anlatamamaktadır. Ancak küçük hastasındaki doğaüstü yeteneklerin gerisindeki esrar perdesini aralamaya çalışan psikoloğun çalışmaları ilerledikçe her ikisinde de bir takım korkutucu ve açıklanamaz gelişmeler başlayacaktır.

5. Gizli Gerçek

Orijinal İsmi: What Lies Beneath

Süre: 130dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Korku
Yapımı: 2000 - ABD

Dr. Norman Spencer ve karısı Claire yeni taşındıkları evlerinde mutlu bir hayat sürmektedirler. Genetik uzmanı olan Norman, yeni bir araştırma nedeniyle çok yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Kızları da üniversite için evden ayrıldığı için çok sıkılan Claire, tüm zamanını bahçe ile uğraşarak ve bilgisayar başında geçirmeye başlar. Mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürdükleri evlerinde açıklanması zor olan olaylar meydana gelmeye başlar. Kapılar kendiliğinden açılmaya başlar ve yeni komşuları ortadan kaybolur. Claire banyoda bazı hayaller görmekte ve bunların gerçek olduğuna inanmaktadır. Norman ise bunların hepsinin sadece sinirsel bir çöküntüden ibaret olduğunu düşünmektedir. Ve Claire kendini bilinmeyen bir varlıkla savaş halinde bulur. Olayın sonucunda kendini büyük bir tehlike beklemektedir.

6. Tepenin Gözleri

Orijinal İsmi: The Hills Have Eyes

Süre: 107dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Alexandre Aja
Yapımı: 2006 - ABD , Fransa

Her şey klasik bir aile tatili ile başladı. Cleveland’ly bir polis dedektifi olan “Big Bob” Carter (Ted Levine) ve sevgili eşi Ethel’in (Oscar Ödülü adayı Kathleen Quinlan) evlilik yıldönümleridir. Ve kutlamak için tüm aile birlikte California’ya gitmeye karar verirler. Böylece tüm aile uzun yolculuğun tadını çıkaracak ve birlikte olacaktır. Fakat hiç kimse bu toplu yolculuktan çok da fazla hoşnut değildir. Büyük kızları Lynn (Vinessa Shaw) yeni doğmuş bebeği için bu uzun yolculuktan dolayı endişe duymaktadır. Kocasy Doug (Aaron Stanford) ise sevgili kayınpederi ile arasındaki anlaşmazlıklardan hoşnut değildir. Küçük kızları Brenda (Emilie De Davin) arkadaşlarını bir aile gezisi için geride bırakmış olmaktan mutsuzdur. Bobby (Dan Byrd) ise ailenin iki Alman Kurdu köpeği ile herşeyden daha çok ilgilidir... Hep birlikte bir karavan ile batıya yönelen bu kalabalık aile onları nelerin beklediğinden habersizdir. Big Bob planladığı bu aile gezisini gerçekleştirmekten hoşnutken, başlarına gelen beklenmedik bir kaza ile kendilerini ıssız, sessiz ve medeni dünyadan uzak bir çölün ortasında, kavurucu güneşin altında yalnız bulurlar... Fakat kısa bir süre sonra aslında zannettikleri kadar yalnız olmadıklarını anlayacaklardır. Bulundakları çöl bir zamanlar Amerikan Hükümeti’nin var olan madenleri ve çalışanları hiçe sayarak nükleer denemeler yaptığı boş arazinin tam ortasıdır. Bu nükleer denemelerden hayatta kalanlar ise herkesin terk ettiği, kana susamış, aç mutantlardır. Vahşetin en derinine düşen Carter ailesi hayatta kalabilmek için birbirlerine sıkı sıkıya sarılmalılardır. Fakat gerçekte ise şanslı olan ilk ölendir.

7. Karanlık Su

Orijinal İsmi: Dark Water

Süre: 105dk
Tür: Dram , Gizem , Korku
Yönetmen: Walter Salles
Senarist: Hideo Nakata
Yapımı: 2005 - ABD

Bekar anne Dahlia Williams’ın hayata yepyeni bir başlangıç yapmak için kızıyla birlikte New York'un kenar semtlerinden birinde bakımsız bir apartmanın dokuzuncu katına yerleşir. Eski kocasıyla mücadele ettiği velayet davasına bir de çekilmez baş ağrıları eklenince Dahlia'nın hayatı çekilmez bir hal alır.Evin çeşitli yerlerinden tüyler ürperten tuhaf gürültüler gelmektedir.Bunlara bir de evin çeşitli yerlerindeki koyu renk su lekeleri eklenince Dahlia’nın tedirginliği artar.Birileri ya da birşeyler Dahlia ile akıl oyunları oynamaktadır. Hayal gücünün delicesine çalıştığı bir ortamda kendi mantığına ve önsezilerine güvenmesi imkansız gibidir.

8. Saklambaç

Orijinal İsmi: Ready or Not

Süre: 95dk
Tür: Gerilim , Komedi , Korku
Senarist: Ryan Murphy
Yapımı: 2019 - ABD

Korku ve gizem öğelerinin yanında, komedi öğesini de bünyesinde barındıran film Grace ve Alex’in 18 aylık ilişkilerini evlilikle taçlandırdıkları gece, Alex’in ailesiyle oynadıkları saklambaç oyununa odaklanıyor.

9. Yaratık

Orijinal İsmi: Alien

Süre: 117dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Ridley Scott
Yapımı: 1979 - ABD , İngiltere

Görevini tamamlayarak Dünya'ya dönmeye hazırlanan kargo gemisi Nostromo'nun beş erkek, iki kadın ve bir kediden oluşan mürettebatı özel kabinlerinde uykudadır. Bilgisayarların çevredeki bir gezegende yabancı bir yaşam türü tespit etmeleri üzerine uyandırılırlar. Yasalar, akıllı olabilecek her canlının araştırılmasını emretmektedir. Dallas, Lambert ve Kane'den oluşan ekip, gezegene gittiğinde terk edilmiş bir uzay gemisiyle karşılaşır. Buldukları yumurta benzeri organizmaları incelerken, bir tanesi kırılır ve yengeç benzeri bir yaratık Kane'in yüzüne yapışır. Ekip gemiye döndüğünde Ripley (Sigourney Weaver), Kane'i içeri almakta tereddüt eder. Karantina kuralları çok açıktır. Fakat mürettebat, arkadaşlarını kurtarmak için bu sorumluluğu alır.

10. Sinek

Orijinal İsmi: The Fly

Süre: 100dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: David Cronenberg
Yapımı: 1986 - ABD , Kanada

Seth Brundle, karizmatik bir karakteri olan, hafif çılgın bir bilim adamıdır. Kadın gazeteci Veronica Quaife, maddenin teleportasyonu yani ışınlanma üzerinde çalışan bu genç dahiyi haber konusu yapmıştır. Genç kadın Brundle'ın ilk defa bir canlıyı ışınlamayı başardığı zafer anına şahit olur. Ancak ışınlanma modülüne Brundle ile birlikte girmiş olan küçücük bir sinek, herkesin gözünden kaçmıştır.Genç bilim adamı ve güzel gazeteci arasında gelişen duygusal yakınlaşma, kısa süre içinde Brundle'da gelişen ruhsal ve fiziksel farklılıklar tarafından gölgelenecektir. Brundle'ın moleküler yapısının bir sineğinkiyle birbirine karışmış olduğu anlaşıldığında, iki sevgilinin gözleri önünde gerçekleşen acı verici trasformasyon süreci, zamana karşı bir yarışa dönüşür.