Mutlaka İzlemeniz Gereken Ian McKellen Filmleri!

Usta oyuncu Sör Ian McKellen bugün 84 yaşında!

Hem Gandalf hem de Magneto olarak iki ikonik karaktere hayat veren ve pek çok jenarasyonda iz bırakan Ian McKellen 84 yıl önce bugün doğdu.

1961 yılında ilk sahne deneyimini yaşayan McKellen, o günden bugüne tiyatro ve sinemada sayısız başarılı performans ortaya koydu. İngiliz oyuncu, tiyatroya olan katkılarından dolayı 1991 yılında şövalye ilan edildi. Biri Gandalf eolüyle olmak üzere iki kez Oscar Ödülleri'ne aday gösterildi. Uzun ve etkileyici bir kariyere sahip usta oyuncunun doğum günü şerefine en sevdiğimiz filmlerini bir araya getirdik.

Keyifli okumalar!

1. Yüzüklerin Efendisi Serisi

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Süre: 228dk
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 2001 - ABD

Çok eski çağlarda Elf demircileri, güç yüzüklerini sihirli ustalıklarıyla yapmış ve Karanlıkların Efendisi Sauron, bu yüzükleri işleyip kendi gücüyle doldurmuştur. Daha sonra kendisinden çalınan, diğer tüm yüzüklere hükmeden, Tek Yüzüğü bütün gücüyle tüm Orta Dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır. Yüzük, Shire Bölgesi'nde yaşayan Frodo Baggins adlı bir hobbitte bulunmaktadır. Ancak çok büyük bir güce sahip bu yüzüğü yok etmek gerekmektedir. Frodo ve arkadaşları, diğer ırklardan gelen arkadaşlarıyla birlikte yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler.

Seri filmleri:

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

2. X-Men Serisi

Orijinal İsmi: X-Men

Süre: 104dk
Yönetmen: Bryan Singer
Yapımı: 2000 - ABD

Cyclops. Jean Grey Storm..... Onlar ve daha bir çoğu Children Of Atom (Atom Çocukları) idi; herbiri biribirinden farklı genetik mutasyonlar ve bu mutasyonların kendilerine kazandırdığı insan üstü güçlerle doğmuştu. Ne yazık ki insanoğlu anlamadığı şeyden korkmaktadır ve bu mutantlar kendilerini binbir türlü kötülükten korudukları toplum tarafından dışlanmışlardır. Önyargı ve nefretle dolu bir dünyada, insanlar farklılıkları kabullenememekte ve birer ucube olarak gördükleri mutantları kendilerine karşı birer tehdit olarak görmektedirler. Böyle düşünenlerin başında Senator Kelly gelmektedir. Dünya üzerindeki en güçlü telepatik yeteneklere sahip insan olan Prof. Charles Xavier insanlarla mutantların bir arada barış içinde yaşayabileceğine inanmaktadır ve X-MEN adı altına bir çok mutantı etrafında toplar. Onun yardımıyla bir çok mutant güçlerini kontrol etmeyi ve insanlığın faydasına olacak şekilde kullanmayı öğrenmişlerdir. Kendlerinden korkan bir dünyayı korumak için savaşmaktadırlar.

Seri filmleri:

X-Men

X-Men 2

X-Men: Son Direniş

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek

3. Gods And Monsters

Orijinal İsmi: Gods And Monsters

Süre: 105dk
Tür: Dram
Yönetmen: Bill Condon
Senarist: Bill Condon
Yapımı: 1998 - ABD , İngiltere

Film Frankestein'in yönetmeni James Whale'ın hayatından kesitler sunuyor. Onun eşcinselliği ile ele aldığı hayatının, trajik şekilde kendi sonunu getiren, 2. Dünya savaşında yaşadıklarını anlatıyor...

4. Da Vinci Şifresi

Orijinal İsmi: The Da Vinci Code

Süre: 149dk
Tür: Gerilim , Gizem
Yönetmen: Ron Howard
Senarist: Akiva Goldsman
Yapımı: 2006 - ABD

Bir gece, Louvre müzesi müdürü öldürülmüş olarak bulunur. Bu olay üzerine ünlü simgebilim Profesörü Robert Langdon Louvre müzesine çağırılır. Müze müdürü ardında esrarengiz bir simge dizimi ve ipuçları bırakmıştır. Kendisi de tehlikede olan Langdon, polis kriptoloji uzmanı Sophie Neveu'nün yardımıyla, Leonardo Da Vinci'nin çalışmalarında bir dizi akıl almaz sırrı çözer. Tüm bu sırlar onları, hayatlarını 2000 yıldır gizli kalan eski bir gizemi korumaya adamış gizli bir topluluğa götürür.

5. III. Richard

Orijinal İsmi: Richard III

Süre: 104dk
Tür: Dram , Savaş
Yapımı: 1995 - İngiltere

Shakespeare'in 3. Richard oyununun oldukça modern biçimde yorumlandığı filmde, Tudor hanedanlığının şeytani olarak andığı, tarihin belki de en acımasız adamlarından biri olan 3. Richard'ı, aktör Ian Mckellen'ın vücudunda Hitler ve Mussolini'yi andıran faşist bir kılıkta izliyoruz.

6. Mr. Holmes ve Müthiş Sırrı

Orijinal İsmi: Mr. Holmes

Süre: 104dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Bill Condon
Senarist: Jeffrey Hatcher
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere

1947'de artık 93 yaşına gelmiş ve emekliye ayrılmış Sherlock Holmes, 2. Dünya Savaşı'nın yıktığı Hiroşima'ya yaptığı ziyaretten yeni dönmüştür. Burada hafıza kaybına iyi geldiği düşünülen bir bitkiyi aramış, ancak harap olmuş bir ülkeyle karşılaşmıştır. İngiltere kırsalındaki evinde yanında sadece hizmetçisi Bayan Munro ve onun küçük oğlu Roger vardır. Holmes, onu uzun yıllardır rahatsız eden çözülmemiş bir davayı çözmek için yeniden harekete geçtiğinde, bu kez hizmetçinin oğlunun yardımına ihtiyaç duyacaktır.

7. Walter

Orijinal İsmi: Walter

Süre: 70dk
Tür: Dram
Yönetmen: Stephen Frears
Senarist: David Cook
Yapımı: 1982 - İngiltere

Öğrenme güçlüğü çeken bir adam, ihmal ve kötü muameleye maruz kalır. Ebeveynleri öldüğünde ise bu durum daha da kötü bir hal alır, kimse onunla ne yapacağını bilemez görünmektedir.

8. Ölümcül Sır

Orijinal İsmi: Apt Pupil

Süre: 107dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Bryan Singer
Senarist: Brandon Boyce
Yapımı: 1998 - ABD , Fransa

16 yaşında çok başarılı bir lise son sınıf öğrencisi olan Todd Bowen(Brad Renfro),günün birinde yan komşusunun (Ian McKellen) Hitler Almanyas'ında 70 bin yahudinin öldürülmesinden sorumlu Kurt Dussander adındaki eski bir Nazi subayı olduğunu öğrenir.Bu konuya oldukça meraklı bir genç olan Todd,ihtiyar Kurt Dussander'la bir anlaşma yapar.Anlaşmaya göre Todd Bowen,adamın gerçek kimliğini kimseye açıklamayacak,Kurt'de gence ölüm kamplarında yaptığı korkunç katliamları ve ürkütücü anılarını anlatacaktır.Genç,Kurt Dussander'ın karanlık hikayelerini dinledikçe kabuslar görür,ders notları düşer ve psikolojisi de giderek bozulmaya başlar.Hatta Dussander yüzünden bir cinayet bile işleyecektir.

9. King Lear

King Lear

Orijinal İsmi: King Lear

Süre: 150dk
Yönetmen: Trevor Nunn
Yapımı: 2008 - İngiltere

Sir Ian McKellen, Shakespeare'in en kalıcı ve unutulmaz eserlerinden birinin Royal Shakespeare Company yapımının bu özel televizyon uyarlamasında, Kral Lear olarak trajik hükümdarı olarak olağanüstü bir performans sergiliyor.

10. The Dresser

Orijinal İsmi: The Dresser

Süre: 109dk
Tür: Dram
Yönetmen: Richard Eyre
Senarist: Ronald Harwood
Yapımı: 2015 - İngiltere

The Dresser 5 dalda Oscar'a aday olmuştu. Tura çıkan ekibin sergilediği bilmem kaçıncı King Lear oyununda bazı aksiliklerle karşılaşılır. Sir tüm huysuzluğuyla usta işi bir performans sergilerken yardımcısı Norman çıkan sorunları düzeltmeye çalışır. Tamamı kuliste ve sahnede geçen filmde Shakespeare'e doyacaksınız