Disney Plus'ta Mutlaka İzlemeniz Gereken 21 Animasyon Filmi

En efsane Disney animasyon filmleri ve çizgi filmleri bu listede!

Pek çoğumuzun çocukluğunda çok önemli bir yere sahip olan nostaljik ve modern animasyon filmlerine, Disney Plus platformundan kolayca ulaşılabiliyor! Disney Plus'un geniş kütüphanesinden en beğendiğimiz 21 filmi sizler için seçtik. "Aslan Kral" gibi nostaljik klasiklerden 2020'nin en beğenilen animasyonlarından "Soul"a bu kapsamlı listedeki filmleri mutlaka izlemelisiniz! Ayrı bir liste oluşturduğumuz en iyi Disney prenses çizgi filmlerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

1. Aslan Kral

Vahşi Afrika'nın derinliklerinde genç bir aslan doğar. Babası bölgenin kralı olan küçük aslan, kısa zamanda onun yerine geçmek isteyen hırslı düşmanlarının tehdidi altında kalır. Walt Disney'in bu animasyon harikası, 4 dalda akademi ödüllerine aday olmuş, en iyi müzik ve en iyi şarkı dalında Oscar'a layık görülmüştü. Filmin ödüllü müziklerini Tim Rice, Elton John ve Hans Zimmer yapmıştı.

2. İnanılmaz Aile

Orijinal İsmi: The Incredibles

Süre: 115dk
Yönetmen: Brad Bird
Senarist: Brad Bird
Yapımı: 2004 - ABD

Bir zamanların en büyük süper kahramanlarından biri olan Bob Parr, Mr. Incredible adıyla tanınmaktadır. İnsanları kurtaran ve kötülüklerle savaşan Bob, işlerden elini ayağını çeker. Özel bir programa bağlı olarak ailesiyle birlikte sessiz sakin bir yaşam sürmeye başlayan Bob, 15 yıl aradan sonra çok özel bir görev alır. Ancak, işler umulduğu gibi gitmeyince, Bob'un karısı ve çocukları da olaya dahil olur. Sadece Bob değil, sayısız masum insan da tehlike altındadır.

3. Ayı Kardeş

Orijinal İsmi: Brother Bear

Süre: 85dk
Tür: Animasyon , Aile , Macera
Yapımı: 2003 - ABD

Öykü, henüz beyaz adamın Yeni Dünya’yı keşfetmediği dönemlerde geçiyor ve yerli bir çocuğun inanılmaz hikayesini anlatıyor. Büyük ruhlar bir çocuğu ders alması için bir başka canlının bedenine sürerler. Abisi, kendi yavrularını korumaya çalışan bir ayı tarafından öldürülen Kenai, kendisini bir ayının bedesinde bulur. İntikam hikayesi Kenai’yi de tehlikeye sokacak ama öte yandan hayatı bir başka canlının gözlerinden yeniden keşfetmesini sağlayacaktır.

4. Robinson Ailesi

Orijinal İsmi: Meet the Robinsons

Süre: 95dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yönetmen: Stephen J. Anderson
Yapımı: 2007 - ABD

Lewis, aile bulma özlemi içinde olan yetim bir çocuktur. Wilbur Robinson'la karşılaştığında Lewis'nin yaşamı değişir. Robinson onu herşeyin mümkün olduğu geleceğin dünyasına götürür.

5. Şaşkın İmparator

Orijinal İsmi: The Emperor's New Groove

Süre: 75dk
Yönetmen: Mark Dindal
Yapımı: 2000 - ABD

Her zamanki gibi uzun zaman önce uzak bir diyarda aklı bir karış havada olan genç İmparator Kuzco iktidar ihtirası ile yanıp tutuşan danışmanı Yzma tarafından lamaya dönüştürülür. Vahşi bir ormanın ortasında tek başına kalan Kuzco'nun geri dönüşünde ona yardımcı olacak tek kişi iyi kalpli bir köylü olan Pacha'dır. Kuzco'nun Yzma varmadan önce krallığa geri dönmesi gerekmektedir. Kuzco ve Pacha'yı binbir tehlike ve macerayla dolu bir yolculuk beklemektedir

6. Oyunbozan Ralph

Orijinal İsmi: Wreck-It Ralph

Süre: 101dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Rich Moore
Yapımı: 2012 - ABD

Walt Disney Animation Studios, bu kez bir atari oyunu kahramanı olan Ralph'ın hikayesini anlatıyor. İçinde bulunduğu oyunun kötü adamı olan Ralph, artık kahraman olmak ister ve hayalini gerçekleştirmek için yola çıkar. Ancak bu arayışı yaşadığı tüm atari salonunu alt üst eder.

7. Sevimli Canavarlar

Orijinal İsmi: Monsters, Inc. 3D

Süre: 92dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yapımı: 2001 - ABD

Toy Story'nin yaratıcılarından bomba gibi bir animasyon daha: CGI teknolojisi ile ve Disney ortaklığıyla gerçekleştirilen dördüncü Pixar filmi Monsters Inc., Canavarlar Dünyası adlı kendilerine has bir diyarda yaşayan ve enerji toplamak için arada bir insanların bulunduğu ortamlara gelmek zorunda kalan canavarların öyküsünü anlatıyor. Geliyorlar, çünkü Canavarlar Dünyası'nın enerji kaynağı, canavarlar tarafından korkutulan insanların attığı çığlıklar. Gerçekte kötü niyetli olmayan bu tuhaf yaratıklardan Sully (ses: John Goodman) günün birinde kazara küçük bir kızı da Canavarlar Dünyası'na getirince, tek gözlü arkadaşı Mike (ses: Billy Crystal) başta olmak üzere tüm canavarlar dehşete kapılıyor. Neden mi? Çünkü Canavarlar Dünyası'ndaki inanışa göre insanlar toksik etki yapıyorlar ve küçük kızın varlığı onlar için bir salgın hastalık tehdidi anlamına geliyor.

8. Oyuncak Hikayesi

Orijinal İsmi: Toy Story

Süre: 81dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: John Lasseter
Yapımı: 1995 - ABD

Buzz Lightyear adlı yeni çıkan oyuncak, Andy'e hediye edilir. Oyuncağı çok seven Andy, eski gözdesi Şerif Woody'e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, herkes Woody'nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz'ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar beklemektedir.

9. Atlantis: Kayıp İmparatorluk

Orijinal İsmi: Atlantis: The Lost Empire

Süre: 95dk
Yönetmen: Gary Trousdale , Kirk Wise
Yapımı: 2001 - ABD

Büyükbabası kayıp şehir Atlantis üzerinde büyük araştırmalar yapan Milo bir müzede çalışmaktadır. En büyük hayalli Atlantis'i araştırmak olan Milo, sonunda amacına ulaşır ve kumandan Rourke'un emrindeki bir ekibe katılarak keşif yolculuğuna çıkmak üzere hazırlanmaya başlar. Bir denizaltıyla yolculuğa başlayan ekip, büyük bir deniz canavarından kurtulduktan sonra Atlantis'i bulmayı başarır. Ancak kısa zaman için Rourke'un esas amacı ortaya çıkar. 

10. 6 Süper Kahraman

Orijinal İsmi: Big Hero 6

Süre: 102dk
Yönetmen: Don Hall , Chris Williams
Yapımı: 2014 - ABD

6 Süper Kahraman / Big Hero 6, izleyicinin Walt Disney Animasyon Stüdyoları’ndan beklediği kalbe dokunan ve mizah dolu bir hikayeye sahip olmakla birlikte aksiyonla karışık bir komedi macera filmi... Film, dehasının güçlerini kullanmayı öğrenen robot dahisi Hiro Hamada’yı, Hiro’ya bu konuda yardımcı olan muhteşem kardeşi Tadashi’yi, onlara çok benzeyen, macera bağımlısı olan arkadaşları GoGo Tamaga’yı, düzenli ve tatlı Wasabi No-Ginger’ı, kimya dehası Honey Lemon’ı ve fanatik Fred’in hikayesini anlatıyor. Süper Kahraman 6, kendini tehlikeli bir komplonun içinde bulunca en yakın arkadaşı olan Baymax isimli bir robotun yardımını istemek zorunda kalan robot dahisi Hiro Hamada’yı ve bir grup yüksek teknolojili kahramanının bu gizemi nasıl çözdüğünü anlatan aksiyonla karışık bir komedi macera filmi.

11. Kayıp Balık Nemo

Orijinal İsmi: Finding Nemo

Süre: 100dk
Tür: Animasyon , Aile
Yapımı: 2003 - ABD

Dünyaya gelir gelmez annesini kaybeden Nemo babası tarafından büyütülmektedir. Artık İlkokul çağına geldiğinde babasının ilgisinden sıkılmaya başlar. Bir süzgeci küçük olduğu için babası Okyanusta yüzmeyi Nemo' ya yasaklamıştır.Bir gün Nemo, Okyanusta yüzebileceğini ve o sırada yüzeyde duran cisme dokunabileceğini iddaa eder ve kendini bir anda bir insanın ellerinde bulur. Oğlunun insanlar tarafından yakalanıp götürüldüğünü gören babası, çok kararlıdır ne olursa olsun Nemo' yu bulacak ve eve geri gecektir. Fakat Okyanus sandığından çok daha tehlikelidir.

12. Soul

Orijinal İsmi: Soul

Süre: 102dk
Yönetmen: Pete Docter , Kemp Powers
Yapımı: 2020 - ABD

Şehrin en iyi caz kulübünde çalmak üzere hayatının şansını yakalayan müzik öğretmeni Joe Gardner, bir yanlış adım ile kendini, New York sokaklarından, yeni ölümüşlerin ruhlarının gittiği fantastik bir yer olan Önceki Dünya’da bulur. Joe, insan olmanın cazibesini hiç kavrayamamış olan Ruh 22’nin yardımıyla dünyadaki hayatına geri dönmeye çalışacaktır.

13. Notre Dame'ın Kamburu

Orijinal İsmi: The Hunchback Of Notre Dame

Süre: 91dk
Tür: Animasyon , Aile , Dram
Yönetmen: Gary Trousdale , Kirk Wise
Yapımı: 1996 - ABD

15. Yüzyıl Paris'inde yaşayan bir kukla ustası, Notre Dame kilisesinin çan çalıcısı, kambur ama altın kalpli ve mutsuz Quasimodo'nun hikayesini anlatıyor. Paris'in adaletinden sorumlu katedral onu kiliseye alarak hem dış dünyaya kapatmıştır hem de hizmetçi gibi kullanıyordur. Kasabaya gelen bir çingene topluluğuyla ortalık daha da şenleniyor ve Quasimodo çingene güzeli Esmeralda'ya aşık oluyor. Ama Katedral'in gözü de Esmeralda'dadır.

14. Ratatuy

Orijinal İsmi: Ratatouille

Süre: 111dk
Yönetmen: Brad Bird , Jan Pinkava
Yapımı: 2007 - ABD

Remy adındaki bir fare, ailesinin onaylamamasına ve bir fare olmasına rağmen, Fransa'da büyük bir aşçı olma hayalleri kuruyor. Kader Remy’i Paris’in kanalizasyonlarına attığında, Remy kendini, usta aşçı Auguste Gusteau sayesinde ünlenmiş bir restoranın altında buluyor. Eşsiz bir Fransız restoranının mutfağındaki hoşlanılmayan ve hatta kesinlikle istenmeyen bir misafir olmanın getirdiği tehlikelere rağmen, Remy’nin aşçı olma arzusu; tüm olayları alevlendirerek Paris’in yemek dünyasını tepe taklak ediyor inanılmaz bir macera başlatıyor.

15. Leydi ile Sokak Köpeği

Orijinal İsmi: Lady And The Tramp

Süre: 76dk
Tür: Animasyon , Aile , Romantik
Senarist: Erdman Penner
Yapımı: 1955 - ABD

Lady And The Tramp büyük ihtimal Beauty And The Beast 'ten önceki en güzel aşk filmidir.Jazz sanatçılarında Peggy Lee 'nin He Is A Tramp ,Si-Am Song şarkısı iel hafızamıza kazınmış.Ama ondan önce Bella Note ile hafızamıza yer edinmiş güzel bir Disney Klasiği.Bence İtalyan Restoranları Lady And The Tramp'in Bella Note'sine borçlu.Spagetti satışlarını arttırdğı için ticari bir amaç da gütmüşdür belki.Film şu sözlerle "İn the whole history of the world there is but one thing that money can not buy... to wit-the wag of a dog's tail" Josh Billings So it is to all dogs-be thet Ladies or Tramps that this picture is respectfully dedicated -. başlar ve eğer dikkatli ,çocuk filmi olmadan izlersiniz sözleri gayet iyi anlarsınız.

16. Herkül

Herkül, Yunan Tanrı Zeus ve Hera'nın oğludur. Bir tanrı olarak doğan Herkül henüz bir bebekken Zeus'un kardeşi, yeraltı dünyasının tanrısı Hades tarafından kaçırılır ve ölümsüzlüğü ondan alınır. Artık bir yarı tanrıdır. Dünyada tüm bunlardan habersiz büyüyen Herkül, kim olduğunu keşfedince Olimpos'a kabul edilmek ve tam bir tanrı olmak için kendini kanıtlaması gerektiğini öğrenir. Pegasus ve kişisel antrenör Phil'in yardımı ile ünlü bir kahraman haline gelir. Ama Hades hala onun peşindeyken tüm bunlar yeterli olacak mıdır?

17. Peter Pan

Kalbinizde Sonsuza Kadar Yaşayacak İnanırsak her şeyi başarabileceğimizi öğreten Disney'in Muhteşem Klasiği Peter Pan ile rüyalarınızın sizi uçurmasına izin verin! Büyülü bir dünya, inanılmaz bir macera, unutulmaz karakterler, peri tozu ve muhteşem müzikler Peter Pan ile evlerinize geliyor. En sevdikleri masal kahramanı Peter Pan'in evlerine gelmesi ve onları Varolmayan Ülke'nin büyülü topraklarına uçurmasıyla, Wendy ve erkek kardeşleri için macera başlar.Peter Pan ve en yakın arkadaşı Tinker Bell'in eşliğinde, adayı, Peter'in gizli saklanma yerini ve kayıp çocukları keşfeden Wendy ve kardeşleri için asıl sürpriz ise şöhretsiz Kaptan Hook ve onun korsanlarıyla tanışmalarıdır.

18. Ters Yüz

Orijinal İsmi: Inside Out

Süre: 95dk
Tür: Animasyon , Aile , Dram , Komedi , Macera
Yapımı: 2015 - ABD

Babasının yeni işi nedeniyle Amerika'nın orta kesiminden San Francisco'ya taşınan Riley (seslendiren Kaitlyn Dias), yeni ortamına uyum sağlamakta güçlük çekmektedir. Hepimiz gibi davranışları, duygularından etkilenen Riley'nin beynindeki duygu merkezinde yaşayan Neşe, Öfke, Korku, Tiksinti ve Üzüntü, genç kızın hareketlerinde büyük pay sahibidir. Yeni yaşamındaki çalkantılar duygu merkezinde bir krize neden olmuştur. Neşe, olaylara olumlu yanından bakmaya çalışsa da diğer duygular yeni şehir, okul ve yaşama karşı farklı reaksiyonlar gösterir.

19. Coco

Orijinal İsmi: Coco

Süre: 105dk
Yönetmen: Lee Unkrich , Adrian Molina
Yapımı: 2017 - ABD

12 yaşındaki Miguel, hayranı olduğu müzisyen Ernesto de la Cruz gibi olabilmenin hayalleriyle yaşamaktadır. Ancak ailesinin müzikle ilgilenmesine yönelik anlaşılmaz bir yasağı vardır. Tuhaf olaylar sonucunda kendini Ölüler Diyarı'nda bulan Miguel, burada ailesinin mazisiyle ilgili gizli kalmış şeyleri öğrenecek, bir yandan da müzikteki yeteneğini ispatlamaya çalışacaktır. 

20. Frankenweenie

Orijinal İsmi: Frankenweenie 3D

Süre: 87dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yönetmen: Tim Burton
Yapımı: 2012 - ABD

Beklenmedik bir şekilde çok sevdiği köpeği Sparky’yi kaybeden genç Victor, en iyi arkadaşını tekrar hayata döndürmek için bilimin gücüne baş vuruyor. Tabii birkaç küçük değişiklik yaparak. Evde yarattığı bu eserini saklamaya çalışırken Sparky dışarı çıkınca Victor’ın öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ve kasabanın tamamı, elde edilen bu “yeni hayat” fırsatının, çok korkunç olabileceğini öğreniyor.

21. Vol-İ

Orijinal İsmi: Wall-E

Süre: 98dk
Yönetmen: Andrew Stanton
Yapımı: 2008 - ABD

Dünya gezegenini terk eden insanlar tarafından unutulduktan sonra, uzun yıllar boyunca yapayalnız yaşayan ve bu süre içinde programlandığı işle (çöp tasnifiyle) uğraşan robot WALL-E, günün birinde EVE adlı çok güzel bir arama robotuyla karşılaşır ve hayatı aniden yepyeni bir anlam kazanır. WALL-E’nin elinde gezegenin geleceğinin anahtarının olduğunu keşfeden EVE, artık başka bir gezegende yaşayan ve dünyaya güvenlik içinde geri dönüş haberini heyecanla beklemekte olan insanlara bu bilgiyi rapor etmek için müthiş bir uzay yolculuğuna çıkar. Ancak WALL-E’ de boş durmamış, çok beğendiği EVE’in peşine takılarak onunla birlikte galaksiye açılmıştır. Sinema dünyasındaki gelmiş geçmiş en heyecan verici ve en yaratıcı komedi macera böylece başlar. Geleceğin daha önce hiç hayal edilmemiş vizyonlarını içeren bu filmde WALL-E’ye, aralarında bir hamamböceği ile bozuk robotlardan oluşan kahraman ruhlu bir topluluğun da yer aldığı birbirinden ilginç karakterler eşlik eder.