MUBI'de İzleyebileceğiniz En İyi Komedi Filmleri

MUBI'de izleyebileceğiniz en keyifli ve farklı yapılarda komedi filmlerini sizler için derledik!

Komedi türleri, belirsiz zamanlarda rahatlama sağlamanın yanı sıra, bazıları türleri sarsarak, kara mizahı kullanarak ve sürpriz türleri birleştiren unsurları ekleyerek daha fazlasını sunar, böylece daha uzun süreli bir etki bırakır. 

İşte farklı türleri bir araya getiren MUBI'de izleyebileceğiniz keyifli yapımlar!

İyi seyirler...

1. Neredesin Firuze

Orijinal İsmi: Neredesin Firuze

Süre: 120dk
Tür: Dram , Komedi , Müzikal
Yönetmen: Ezel Akay
Senarist: Levent Kazak
Yapımı: 2004 - Türkiye

Hayri ve Orhan piyasaya sürdükleri başarısız kasetler sonucu borç batağında olan iki müzik yapımcısıdır.Hayri ve Orhan, Sansar isimli menajerin 'genç yetenek' diye lanse ettiği, o sıralar Almanya'da yaşayan Ferhat ile irtibata geçerler. Telefonda şarkı söylettikleri Ferhat'ın sesini çok beğenirler ve acil bir eylem planı oluştururlar: Ferhat gelecek, altyapıyı söyleyecek, kasetten gelen paralarla borçlar ödenecek ve düze çıkılacaktır. Firuze isimli gizemli, kararlı ve zengin bir kadın gelir. Ferhat'ı televizyonda seyretmiş ve çok beğenmiştir. Parası olduğunu ve Ferhat'a yatırım yapmak istediğini söyler. Ama herşeyden önce 'imaj'larını değiştirmeleri gerekmektedir: Yeni bir ofis, şık kıyafetler, yaşayacakları güzel bir villa...

2. Bana Bak Philip

Orijinal İsmi: Listen Up Philip

Süre: 109dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Alex Ross Perry
Senarist: Alex Ross Perry
Yapımı: 2014 - ABD , Yunanistan

Yazdıkları dikkat çekmeye başlayan ve başarı basamaklarını tırmanan bir yazar, özel hayatında tepetaklak gittiği bir dönem yaşar. Kız arkadaşı, kardeşi, yazarlıktaki ustası, kısaca hayatındaki herkesle sorunları vardır. Mevsimler geçtikçe, o da insanlara karşı tavrını değiştirmeyi öğrenmelidir.

3. Modern Zamanlar

Orijinal İsmi: Modern Times

Süre: 87dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Charlie Chaplin
Senarist: Charlie Chaplin
Yapımı: 1936 - ABD

1936 yapımı olan filmde Charles Chaplin, o dönemdeki sanayileşmeyi ve ekonomik krizi eleştirmektedir. Film sessiz çekilse de filmin sonlarında Charlie Chaplin bir şarkı söylemiş ve izleyicilere sesini ilk kez duyurmuştur.

4. 7 Kocalı Hürmüz

Orijinal İsmi: 7 Kocalı Hürmüz

Süre: 122dk
Yönetmen: Ezel Akay
Yapımı: 2009 - Türkiye

1800'lü yılların sonlarında İstanbul Taşkasap’ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona aşık olur. Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar.

5. Şimdi Nereyi İşgal Edelim?

Orijinal İsmi: Where To Invade Next

Süre: 121dk
Tür: Belgesel
Oyuncular: Michael Moore
Yönetmen: Michael Moore
Yapımı: 2015 - ABD

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en muhalif yönetmenlerin başında gelen Michael Moore, bu belgeselinde ülkesi adına Almanya, İtalya, İzlanda, Tunus gibi birçok ülkeyi "işgal" ediyor ve bu ülkelerden Amerika'nın öğrenip uygulaması gereken ne varsa ortaya döküyor.

6. Yolların Prensi

Orijinal İsmi: Prince Avalanche

Süre: 94dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: David Gordon Green
Yapımı: 2013 - ABD

Alvin ve Lance 1988 yılınız yaz mevsimini, harap olmuş ve çölleşmiş bir ormanda geçirmektedir. Ormanı bu hale getiren felaket ise meydana gelen bir yangındır. Bu yangın ormanın yanıbaşındaki otoban şeritlerini de tahribata uğratır. Alvin ve Lance'in olağan monotonlukta süregiden işleri ise bu şeritleri yeniden çizmektir. Parti ortamlarından ve kadınlardan uzaklaşmak durumunda kalan Lance, Alvin'in aksine bu izole edilmiş atmosferde yaşamanın sıkıntısını fazlasıyla hissetmektedir. Ormanların derinliklerine yaptıkları bir yolculuk talihsiz olaylara sahne olacaktır. 

7. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

Orijinal İsmi: Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

Süre: 135dk
Tür: Dram , Komedi , Tarih
Yönetmen: Ezel Akay
Senarist: Levent Kazak , Ezel Akay
Yapımı: 2006 - Türkiye

Karagöz ve Hacivat inşaatta çalışan iki ameledir. Her ikisinin de birbirlerini ve çevredekileri eğlendirme konusunda doğal bir yetenekleri vardır. İnsanlar tarafından ne kadar komik oldukları keşfedilince şehrin ileri gelenlerinin de katıldığı çeşitli toplantılara ve eğlencelere davet edilirler ve bir anda ünlü olurlar. Bu şöhret onların düşüşlerinin de başlangıç noktası olur.Olaylar 14. yy'da Bursa şehrinde geçer. Şehir, artık son dönemlerini yaşamakta olan Bizans-Hıristiyan İmparatorluğu'nun elitleri ile yeni gelen göçebe ve İslam topluluklarının beraber yaşadıkları bir yerdir. İktidar mücadeleleri ve şiddetin kıyasıya yaşandığı bir ortamda mizah da tehlikeli bir uğraştır aslında. Böyle bir ortamda Karagöz ve Hacivat'ın her gösterisi izleyen seçkinler için bir tehdit unsuru haline geldikçe bu durum komedyenler için de yavaş yavaş bir tehlike haline dönüşür. Karagöz ve Hacivat'ın komedi anlayışları sadece söze dayalı değil, aynı zamanda görsel ve fiziksel unsurlar da taşımaktadır. Konuşmaya başladıkları anda doğal yetenekleri ortaya çıkar ama sözlerini sakınmadıkları bu sınır tanımaz doğal yetenekleri, içerdiği hiciv ve alaydan dolayı insanlarda büyük bir rahatsızlık yaratır. Onlar klasik anlamdaki kahramanlar değillerdir artık. Ne etraflarındaki diğer ameleler tarafından, ne de kendilerini eğlencelerine davet eden seçkinler tarafından sevilirler.Kahramanlarımız filmin tüm hikayesinin geçtiği birkaç aylık süre boyunca rastladıkları herkesle eğlenme fırsatı bulurlar. Bu da onların trajik sonlarını hazırlar.

8. Terri

Orijinal İsmi: Terri

Süre: 105dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Azazel Jacobs
Yapımı: 2011 - ABD

Küçük bir kasabada yaşayan 15 yaşındaki Terri'nin, kasabada geçirdiği zor ve mücadeleli yaşantısını konu alıyor.

9. Deri Ceket

Orijinal İsmi: Le daim

Süre: 77dk
Tür: Komedi , Korku
Yönetmen: Quentin Dupieux
Senarist: Quentin Dupieux
Yapımı: 2019 - Belçika , Fransa , İsviçre

18. Filmekiminde izleyiciyle buluşup beğeni toplayan Deri Ceket; Georges’in hikayesine odaklanıyor. Püssküllü süet ceketine çok değer veren Georges, başkalarının ceketleri olması fikrine bile katlanamamaktadır. Herşeyini kaybetmiş, karısı tarafından terkedilmiş olan Georges’in bu saplantısı onun bir caniye dönmesine sebep olur.

10. Kötü Kedi Şerafettin

Orijinal İsmi: Kötü Kedi Şerafettin

Süre: 86dk
Yapımı: 2016 - Türkiye

Sıradan bir Mart sabahı Şerafettin, kadim dostları Fare Rıza ve Martı Rıfkı ile akşam için mangal hazırlığı yapmaktadır. Ancak gün içinde başına gelmedik kalmaz, babası Tonguç tarafından evden kovulacak, düşmanlarının saldırısına uğrayacak, baba olduğunu öğrenecek, ilk kez aşık olacak ve başına bir sürü olay gelecektir. Yine de bütün bunlar olurken akşam o mangalı yapmaya kararlıdır. Bülent Üstün'ün yarattığı efsanevi çizgi roman karakteri Şerafettin, yıllar süren proje ve prodüksiyon aşamasından sonra izleyicilerle buluştu. Yetişkinlere göre bir animasyon olan yapım, Anima İstanbul tarafından hayata geçirildi.