Mutlaka İzlemeniz Gereken Chris Pratt Film ve Dizileri!

Chris Pratt bugün 44 yaşında!

"Parks and Recreation" dizisindeki Andy Dwyer rolüyle dikkatleri çeken sonrasında da "Guardians of the Galaxy" serisinde Star Lord olarak tüm dünyada ün kazanan Chris Pratt, bugün Hollywood'un en gözde oyuncularından. Özellikle aksiyon türündeki filmlerdeki performanslarıyla dikkat çeken Pratt, sırada bekleyen pek çok proje ile kariyerini ranklendirmeye devame diyor. Biz de bugünün şerefine oyuncunun en sevdiğimiz filmlerini ve dizilerini listeledik.

Keyifli seyirler!

1. Galaksinin Koruyucuları

Orijinal İsmi: Guardians of the Galaxy

Süre: 121dk
Yönetmen: James Gunn
Yapımı: 2014 - ABD

Marvel'ın aksiyon dolu, destansı uzay macerası "Galaksinin Koruyucuları", Marvel sinema evrenini, maceracı Peter Quill'in, tüm evreni tehdit eden ihtiraslara sahip bir kötü adam olan Ronan'ın gıpta ettiği esrarengiz bir küreyi çalıp, amansız bir insan avının hedefi olduğu kainata doğru genişletiyor. Quill, inatçı Ronan'dan kurtulabilmek için birbirleriyle hiç benzeşmeyen dört uyumsuz kişiden oluşan bir ekiple zorlu bir ortaklığa soyunuyor: Silah taşıyan Rakun Rocket, ağaca benzer bir insansı olan Groot, ölümcül ve gizemli Gamora ve intikam ateşiyle yanıp tutuşan Yokedici Drax. Ama Quill kürenin gerçek gücünü kainata karşı taşıdığı tehlikeyi fark ettiğinde, bir tarafta galaksinin kader dengesi dururken, diğer tarafta, son ve çaresiz bir karşılaşma için ayaktakımı düşmanlarını toplamak üzere, elinden geleni yapması gerekiyor.

2. Parks And Recreation

Indiana’da bulunan Pawnee kasabasında Leslie Knope, Parklar ve Bahçeler Bölümü’nde çalışmaktadır. Kasabayı güzelleştirmek ve kariyerinde ilerlemek isteyen Leslie’nin karşısına en basit işte bile akla gelmeyecek aksaklıklar ve komiklikler gelişmektedir.

3. Lego Filmi

Orijinal İsmi: The Lego Movie

Süre: 100dk
Yapımı: 2014 - ABD , Avustralya , Danimarka

3D formatında ve bilgisayar animasyonu olarak hazırlanacak macerada; sıradan, kurallara her zaman uyan, ortalama bir LEGO minifigürü olan Emmet adlı karakterin, yanlışlıkla dünyayı kurtaracak en sıra dışı kişi olarak tanınması konu ediliyor.

4. Jurassic World

Orijinal İsmi: Jurassic World

Süre: 124dk
Yönetmen: Colin Trevorrow
Yapımı: 2015 - ABD

John Hammond'ın başarısızlıkla sonuçlanan Jurassic Park denemesinin üzerinden tam 22 yıl geçmiştir. Nublar Adası'nda bu kez tam kapasiteyle çalışan, Hammond'ın hayal ettiği gibi bir dinozor tema parkı Jurassic World adıyla kurulmuştur. Ancak kuruluşunun üzerinden 10 yıl geçen parkta müşteri sayısı günden güne azalmaktadır. Parkı işleten şirketin hedeflerini tutturabilmesi için parkta yenilikler yapılır, yeni bir dinozor türü yaratılır. Ne var ki bu yeni tür, adayı ve adadakileri felakete sürükleyebilecek sonuçlar doğuracaktır.

5. Uzay Yolcuları

Orijinal İsmi: Passengers

Süre: 116dk
Yönetmen: Morten Tyldum
Senarist: Jon Spaihts
Yapımı: 2016 - ABD

Avalon adlı uzay gemisi, Homestead II adında çok uzak bir koloniye 5000'den fazla kişiyi götürmek üzere, 120 yıl sürecek bir yolculuk yapmaktadır. Giden kişiler bu yolculuk sonunda sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edebilmek için özel tasarlanmış "uyku kapsüllerinde" uyutulmaktadırlar. Ancak yaşanan teknik bir sorun nedeniyle tamirci Jim Preston ve yazar Aurora Dunn'ın kapsülleri olması gerekenden önce açılır. Gemide bir başlarına kalan ikilinin önünde, hala 90 yıllık bir yol bulunmaktadır.

6. Muhteşem Yedili

Orijinal İsmi: The Magnificent Seven

Süre: 133dk
Tür: Aksiyon , Macera , Western
Yönetmen: Antoine Fuqua
Yapımı: 2016 - ABD

Rose Creek adlı küçük bir kasabanın halkı, kasabayı yöneten Bartholomew Bogue adlı sanayicinin insanlık dışı uygulamalarından usanmıştır. Onları bu zor durumdan kurtarmak için bir araya gelen, farklı yeteneklere ve karakterlere sahip, aralarında ödül avcılarının, kanun kaçaklarının, kumarbazların da bulunduğu 7 silahlı adam ortak bir amaç uğruna güçlerini birleştirirler.

7. İnfaz Listesi

James Reece, tüm Donanma SEAL müfrezesi yüksek bahisli bir gizli görev sırasında pusuya düşürülür. Kurtulduktan sonra, olayla ilgili çelişkili hatıralarla ve suçluluğuyla ilgili sorularla ailesinin yanına döner. Yeni kanıtlar gün ışığına çıktıkça Reece, kendisine karşı çalışan ve yalnızca kendi hayatını değil, sevdiklerinin de hayatını tehlikeye atan karanlık güçler keşfeder.

8. Hadi Gidelim

Orijinal İsmi: Onward

Süre: 103dk
Yönetmen: Dan Scanlon
Yapımı: 2020 - ABD

Komedi türündeki animasyon filmi “Onward” iki elf kardeşin, babalarını son bir kez görebilmek adına dünya üzerinde hiç sihir kalıp kalmadığını keşfetmek üzerine çıktıkları macerayı anlatıyor.