Netflix'teki En İyi Aksiyon Filmleri!

Netflix'te heyecanı dorukta aksiyon filmleri arıyorsanız bu liste sizin için!

Netflix'te izleyebileceğiniz en iyi aksiyon filmlerini bir araya getirdik. 10 birbirinden farklı filmin bulunduğu bu listede 2003 yapımı ve Bruce Willis'in de yer aldığı başarılı film "Güneşin Gözyaşları"ndan Bob Odenkirk'ün beğeni topladığı 2021 yapımı "Önemsiz Biri"ne Netflix'te bulunan kaliteli aksiyon filmlerini keşfetmek için okumaya devam edin.

İyi seyirler!

1. Extraction

Orijinal İsmi: Extraction

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Sam Hargrave
Senarist: Joe Russo
Yapımı: 2020 - ABD

Silah kaçakçıları ve uyuşturucu baronlarının arasında çıkan yeraltı savaşında genç bir çocuk, bu savaşın piyonu haline gelmiştir. Dünya’nın girilmesi en zor şehirlerinden birinde esir tutulan suç baronunun oğlu, babası tarafından kurtarılmayı bekliyordur. Tyler Rake, korkusuz bir paralı askerdir ve bu kurtarma görevi için tutulmuştur. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan Tyler, bu intihar görevini tereddütsüz kabul eder.

2. Güneşin Gözyaşları

Orijinal İsmi: Tears Of The Sun

Süre: 121dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Antoine Fuqua
Yapımı: 2003 - ABD

Orduya bağlı özel kuvvetlerde görev yapan A.K. Waters yönetimindeki manga, Nijerya ormanlarına özel bir görev için gönderilirler. Görevleri; burada mahkum kalmış olan doktor Lena Hendricks'i kurtarmaktır. Waters ve komutasındakiler Hendricks'i bulurlar, ancak Hendricks onlarla birlikte gelmek için bir şartı vardır. Eğer yanında bulunan 70 mülteci de onunla birlikte kurtarılırsa bulunduğu yerden ayrılmayı kabul eder. Yavaş yavaş doktora duygusal bir yakınlık duymaya başlayan Waters kendine verilen emirleri arka plana itip duygularıyla hareket etmeye başlar.

3. Wanted

Orijinal İsmi: Wanted

Süre: 110dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Timur Bekmambetov
Yapımı: 2008 - Almanya , ABD

Babası öldürülen Wesley Gibson’a (James McAvoy), babasının intikamını alma fırsatı teklif edilir. Kötü adamları yok eden bir suikastçi olarak ünlenen babası bir suikaste kurban gitmiştir. Babasının bıraktığı yerden yola devam etmeye kararlı olan Gibson, babasının ortağı Sloan’dan (Morgan Freeman) eğitim almaya başlar.

4. Önemsiz Biri

Orijinal İsmi: NOBODY

Süre: 92dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Ilya Naishuller
Senarist: Derek Kolstad
Yapımı: 2021 - ABD

Hutch Mansell (Bob Odenkirk), olayları alttan almaya ve dikkat çekmemeye çalışan bir baba ve eştir. Hayatın karşısına çıkardığı zorluklara göğüs germeye çalışan Bob’un ve ailesinin evine bir gece iki hırsız girer. Hutch hırsızlara karşı koymaz ve bu durum genç oğlu Blake (Gage Munroe) ve eşi Becca (Connie Nielsen) tarafından yadırganır. Bu olayın etkileri Hutch’ın peşini bırakmaz ve onun bastırdığı, geçmişte bıraktığı kişiliğini tetiklemeye başlar. Hutch’ın herkesten saklamaya çalıştığı bu sır yakında yüzeye çıkacaktır. Bir gün otobüste genç bir kadının taciz edilmesine dayanamayan Hutch geçmişinde olduğu kişi olur ve saldırganları etkisiz hale getirir. Bu durumun devamında ise Hutch’ın herkesten sakladığı yetenekleri gözler önüne serilir. Fakat artık ailesi daha büyük bir tehdit altındadır ve Hutch onları korumak için her şeyi göze alır.

5. San Andreas Fayı

Orijinal İsmi: San Andreas

Süre: 114dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Brad Peyton
Yapımı: 2015 - ABD , Avustralya , Kanada

Film, Kaliforniya'da yaşanan deprem felaketinden sonra, helikopter pilotu olan Ray (Dwayne Johnson) ve eski eşi Emma'nın (Carla Gugino) kızları Blake'i (Alexandra Daddario) kurtarmak için Los Angeles'tan ayrılıp San Francisco'ya gitmeye çalıştığı sırada yaşayacağı olayları konu alıyor.

6. Torontolu Adam

Orijinal İsmi: The Man From Toronto

Süre: 113dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Patrick Hughes
Yapımı: 2022 - ABD , Kanada

Hikaye, Toronto'dan Adam olarak bilinen dünyanın en ölümcül suikastçısının ve bir New York City'nin Airbnb'de karşılaştığı en ölümcül suikastçının başlangıç ​​noktası olarak yanlış bir kimlik vakasını kullanıyor. Bir kişilik çatışması ve ölümcül katillerle bir çatışma başlar.

7. Tam Gaz

Orijinal İsmi: Baby Driver

Süre: 113dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yönetmen: Edgar Wright
Senarist: Edgar Wright
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

Çocuksu görüntüsüne rağmen müthiş araba kullanma yeteneklerine sahip Baby (Ansel Elgort), çok büyük soygunlar organize eden Doc (Kevin Spacey) için, soyguncuları olay yerinden götüren kaçış şoförü olarak çalışmaktadır. Bu konudaki müthiş yeteneklerini birlikte çalıştığı herkese zamanla kabul ettirmektedir. Az konuşan, herkesle mesafesini koruyan ve sürekli müzik dinleyen Baby, güzel garson Debora (Lily James) ile tanışıp ona aşık olduğında, hayatını suç dünyasından uzak bir şekilde sürdürmenin gerçekten mutlu olabilmesi için gerekli olduğunu fark edecektir.

8. Son Kale

Orijinal İsmi: The Last Castle

Süre: 131dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Rod Lurie , David Scarpa
Yapımı: 2001 - ABD

Rütbeli bir generalin işlediği bir suç yüzünden askeri mahkemece hapis cezası ile yargılanır. Hepishanede tek tük arkadaş edinmeye başlayan General mahkumları dize getirerek toplu halde haraket etmelerini sağlar ve eskiden Kale olan ve şuanda ceza evi olarak kullanılan hapishaneyi ele geçirerek hapishane yönetimini ve askerleri ufak ama etkili bir operasyonla kovarlar...

9. Gerçeğin Peşinde

Orijinal İsmi: Man On A Ledge

Süre: 102dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Asger Leth
Yapımı: 2012 - ABD

Görevden ihraç edilmiş eski bir polis olan Nick Cassidy (Sam Worthington), Manhattan'da bir otelin çatı katına çıkarak masumiyetini kanıtlamak için intihar girişiminde bulunur. Bir kadının çığlığı üzerine New York Polis Departmanı'ndan görevlendirilen bir ekip olay yerine gelir ve psikolog polis memuru Lydia Anderson (Elizabeth Banks), Nick'i ikna edip indirmesi için görevlendirilir. Bu arada Nick ana caddeye basınla birlikte büyük bir kalabalık toplayıp, ilgi çekmeyi de başarmıştır.

10. Düşmanı Korurken

Orijinal İsmi: Safe House

Süre: 115dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Daniel Espinosa
Yapımı: 2012 - ABD

Matt Weston, Cape Town kentinde, düzenli ama sıradan bir hayatı olan genç bir CIA ajanıdır. 1 seneyi aşkındır görevli olduğu merkezde dört duvar arasına kısılmış biçimde, saha tecrübesi edinemeden zaman geçirmektedir. Kendini kanıtlayacağı bir görevi dört gözle beklerken, karşısında on yıldır kaçak olan eski CIA ajanı Tobin Frost'u bulur. Frost istihbarat biriminin en ünlü operasyon adamlarından biriyken, CIA'ye sırt çevirmiş ve para karşılığı orduya ait gizli sırları, dosyaları rakip ülkelere satmaya başlamıştır. Hatta Kuzey Kore’nin Amerika'ya karşı elinin güçlenmesinde büyük rol oynamıştır. Şimdi yakalanan Frost, Weston'ın çalıştığı ve "safe house" olarak adlandırılan merkezde sorguya çekilir fakat en güvenli olması beklenen bu bölge, beklenmedik biçimde paralı askerler tarafından basılır. Canlarını son anda kurtaran yeni ikili kendilerini kimin öldürmek istediğini buluncaya kadar en güvenli ve güvenilir yere kaçmak zorundadır.