Netflix'de İzleyebileceğiniz En İyi Dönem Dizileri

Netflix’de izleyebileceğiniz en etkileyici tarihi dizileri sizler için derledik!

Sanki başka bir yılda yaşamanız gerektiğini düşündüğünüz oldu mu? İşte bu dönem dizileri, sizi öyle bir yerlere götürebilir ki, Regency dönemi İngiltere'sinde bir arabada seyahat ediyormuş gibi hissedebilir, 18. yüzyıl İskoçya'sında isyancı Highlanderlarla birlikte savaşabilir veya 1980'lerde New York City'deki en heyecan verici avangart sanatçılarla sohbet ediyormuş gibi hissedebilirsiniz.

İşte Netflix’de izleyebileceğiniz en etkileyici dönem dizileri!

İyi seyirler…

1. Outlander

Starz, ünlü kitap serisi Outlander'ı ekranlara uyarlıyor. Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğü'nde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire Randall kendini birden savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya'da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743'tür. Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire Randall, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser, Claire'ye öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekmektedir.

2. Roma İmparatorluğu Kanlı Saltanat

Orijinal İsmi: Roman Empire Reign of Blood

Süre: 48dk
Tür: Belgesel , Dram
Yapımı: 2016 - ABD , Kanada

Yakışıklı ve güçlü Commodus, Roma'nın en büyük filozof kralı Marcus Aurelius'un oğludur. En büyük aptallığı imparatorluğa inanmasıdır. Babasının ölümünden sonra iktidara geçer ancak herkes imparatorluğunu desteklemez. Ablası Lucilla'da dahil olmak üzere birçok komplo teorileri ile karşı karşıya kalır. 177-180 yılları arasında hüküm sürmüştür.

3. The Empress

Orijinal İsmi: Die Kaiserin

Süre: 55dk
Tür: Dram
Yönetmen: Katrin Gebbe
Senarist: Bernd Lange , Lena Stahl
Yapımı: 2022 - Almanya

Viyana sarayındaki baskı, entrika ve güç mücadelelerinin hâkim olduğu 19. yüzyıl Avusturyası'nda, tutkulu ve asi Sisi ile İmparator Franz Joseph arasında aşk filizlenir.

4. The Crown

2. Dünya Savaşı ardından İngiltere'nin karışık siyasi döneminde tahta geçen Kraliçe 2. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasına değinen dizide, siyasi rekabetler, aşk ilişkileri ve 20. yüzyıla şekil verecek olaylar anlatılıyor.

5. Mindhunter

Orijinal İsmi: Mindhunter Sezon 1

Tür: Dram , Suç
Yapımı: 2017 - ABD

FBI ajanı Holden Ford ve ortağı Bill Tench, kötü şöhrete sahip seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya ve soruşturmaya başladıklarında yeni profil çıkarma teknikleri geliştireceklerdir.

6. The Andy Warhol Diaries

Süre: 56dk
Tür: Belgesel
Oyuncular: Brian Kelly
Yönetmen: Andrew Rossi
Senarist: Andrew Rossi
Yapımı: 2022 - ABD

Andy Warhol 1968'de vurulduktan sonra hayatını ve duygularını belgelemeye başlar. Bu günlükler ve bu belgeseller, kişiliğinin arkasına bir göz atıyor.

7. The Queen’s Gambit

Orijinal İsmi: The Queen’s Gambit

Tür: Dram
Yönetmen: Scott Frank
Senarist: Scott Frank , Allan Scott
Yapımı: 2020 - ABD

1950’lerde Kentucky’de bir yetimhaneye bırakılmış genç Beth Harmon, sakinleştirici ilaçlara bağımlı olma yolunda giderken satranca karşı inanılmaz bir yeteneği olduğunu keşfeder. Kendi şeytanları ile boğuşurken, yine ağrı kesici ilaçlardan yardım alan ve bunun yanında bazı takıntıları ile de uğraşan Beth, etkileyici ve zorlu bir satranç ustası olur. Satranç dünyasının erkek egemen tabularını yıkmayı ve geleneksel sınırları yerle bir etmeyi kafasına koyan Beth, bu yolda delilik ve dahilik arasında gidip gelmektedir.

8. Selena: The Series

Orijinal İsmi: Selena

Tür: Dram
Yönetmen: Hiromi Kamata
Senarist: Donald Todd
Yapımı: 2020 - ABD , Meksika

Meksika kökenli Amerikalı efsanevi sanatçı Selena şöhret basamaklarını tırmanırken hem o hem de ailesi en büyük hayallerini gerçekleştirme yolunda fedakârlıklar yapar.

9. Madam C.J. Walker

Orijinal İsmi: Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker

Süre: 47dk
Tür: Dram
Yönetmen: Kasi Lemmons , Demane Davis
Senarist: Tyger Williams
Yapımı: 2020 - ABD

Siyahi bir çamaşırcı, sefaleti geride bırakarak bir güzellik imparatorluğu kurar ve bileğinin hakkıyla milyonerliğe ulaşan ilk kadın olur. Gerçek bir öyküden uyarlandı.

10. Bridgerton

Bridgerton ailesinin her sezon farklı bir kardeşine odaklanan dizide sekiz kardeş, Londra yüksek sosyetesinde aşkı ve mutluluğu arıyor. İlk sezonda Londra sosyetesindeki rekabetçi evlilik piyasasına ilk kez giren, nüfuz sahibi Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton'ın hikayesi konu alınıyor. İkinci sezonda ise ailenin en büyüğü Vikont Anthony'nin mükemmel bir eş bulma çabası anlatılıyor. 

11. Vikings: Valhalla

"Vikings" dizisinin 100 yıl sonrasını konu alan devam serisi. Bin yıldan fazla bir süre önce 11. yüzyılın başlarında geçen "Vikings: Valhalla", gelmiş geçmiş en ünlü Vikinglerden bazılarının - efsanevi kaşif Leif Eriksson, ateşli ve dikbaşlı kız kardeşi Freydis Eriksdotter'ın ve hırslı İskandinav prensi Harald Sigurdsson kahramanca maceralarını anlatıyor. Vikingler ve İngiliz kraliyetleri arasındaki gerilim kanlı bir kırılma noktasına ulaşıp, Vikinglerin kendi aralarında Hıristiyan ve pagan inançları yüzünden çatışırken, bu üç Viking, onları okyanuslar ve Kattegat'tan İngiltere'ye ve savaş alanlarına götürecek destansı bir yolculuğa başlar. 

12. Barbarians

Milattan önce Teutoburg Ormanı’nda yaşanan ve Varus Savaşı’nı odağına alan yapım, Cermen savaşçılarının Roma İmparatorluğu ordusunun ilerleyişini durdurmasını gözler önüne seriyor.

13. Alias Grace

Orijinal İsmi: Alias Grace

Süre: 46dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Mary Harron
Senarist: Sarah Polley
Yapımı: 2017 - ABD , Kanada

Margaret Atwood'un 1800'lü yıllarda Kanada'da gerçekten işlenmiş olan bir cinayeti konu alan romanından uyarlanan dizide; Grace Marks, İrlanda’dan Kanada’ya göç eden bir hizmetçidir. Çalıştığı evin sahibini ve kahyasını öldürmek suçundan hüküm giymiştir. Kendisiyle birlikte aynı suçtan yargılanan adam asılırken Grace genç yaşı nedeniyle ömür boyu hapis cezası alır. Cinayet gününe dair bir şey de hatırlamamaktadır. Bu nedenle ülkedeki insanların bir kısmı Grace’in masumiyetine inanırken bir kısmı ise asılması gerektiğini düşünmektedir. Amerika’nın en başarılı psikologlarından biri olan Dr. Simon Jordan, genç kadının hafızasını geri getirmek için davaya dahil olur. Jordan, Grace'i kurtarmak için elinden geleni yapacaktır.

14. Derry Girls

Orijinal İsmi: Derry Girls

Süre: 23dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Michael Lennox
Senarist: Lisa Mcgee
Yapımı: 2018 - İngiltere

1990'ların başlarında Kuzey İrlanda'da gençliklerini geçiren bir grup arkadaşın hayatını konu alır.

15. Kingdom

Orijinal İsmi: Kingdeom

Süre: 51dk
Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Seong-hoon Kim
Yapımı: 2019 - Güney Kore

Krallığı kralın hasta olduğuyla ilgili dedikodular sararken, toprakları ele geçirmeye başlayan gizemli salgına karşı tek umut prens olur.

16. Peaky Blinders

Orijinal İsmi: Peaky Blinders

Tür: Dram , Suç
Senarist: Steven Knight
Yapımı: 2013 - İngiltere

1900'lerin İngiltere'sinde geçen bir gangster ailesi destanı, kasketlerinin ucuna jilet diken bir çete ve onların acımasız patronları Tommy Shelby'yi konu alıyor.