Netflix'teki En İyi Bilim Kurgu Dizileri!

Bilim kurgu severler bu dizileri kaçırmamalı!

Yaratıcı senaryoları ve akııl almaz evrenleri ile bilim kurgu türü pek çoğumuzun çocukluğundan beri ilgisini çeken türler arasında. Bilim kurgu dizileri de bu yaratılan dünyanın daha ayrıntılı işlenmesine olanak vererek yepyeni dünyalara yelken açmamıza yardımcı oluyor. Netflix'te sizler için seçtiğimiz bu birbirinden güzel 10 bilim kurgu dizisine bakmadan geçmeyin!

1. Black Mirror

İnsanlığın en büyük buluşlarının ve en karanlık içgüdülerinin çarpıştığı, çarpık, yüksek teknolojili bir çoklu evreni keşfeden bir antoloji dizisi.

2. Gölge ve Kemik

Sonsuz iki karanlık bariyer tarafından bölünmüş bir dünyada, genç bir asker ve haritacı olan Alina Starkov (Jessie Mei Li), içinde saklı bir gücü keşfeder. Bu güç sayesinde dünyasını birleştirmeye çalışan Alina’ya karşı tehlikeli güçler bir takım planlar kurar. Serseriler, hırsızlar, suikastçılar ve azizler artık bir savaşın içindedir ve bu savaşı kazanmak için büyüden fazlası gerekir.

3. Uzay Yolu

Orijinal İsmi: Star Trek: The Original Series

Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yapımı: 1966 - ABD

Uzay Yolu: Orijinal Seri (Star Trek: The Original Series) Uzay Yolu ilk kez[4] ABD'de 8 Eylül 1966 Cuma günü NBC televizyonunda yayınlandı. Dizi William Shatner tarafından oynanan Kaptan Kirk'ün kumandasındaki Atılgan Yıldız Gemisi'nin mürettabatını ve onların "daha önce hiç kimsenin gitmediği yerlere cesurca gitmek" olan 5 yıllık görevi'nin hikâyelerini anlatmaktadır. Sadece 3 sezon sonunda dizi yayından kaldırıldı ve son bölüm 3 Haziran 1969'da gösterildi. Tekrarların gösterimini takriben bir kültürel fenomen haline geldi. İlk başta sadece Uzay Yolu olarak bilinmesine rağmen daha sonraki yıllarda Uzay Yolu: Orijinal Seri (Star Trek: Original Series) ya da Klasik Trek (Classic Trek) olarak anıldı. 

4. Dirk Gently's Holistic Detective Agency

Orijinal İsmi: Dirk Gently's Holistic Detective Agency

Süre: 42dk
Tür: Bilim Kurgu , Komedi , Suç
Senarist: Douglas Adams
Yapımı: 2016 - ABD

Dizi, zamanda yolculuk yaparak, doğaüstü olayları içeren davaları ele alan dedektif Dirk Gently (Samuel Barnett) ve onun gönülsüz yardımcısı Todd Brotzman'ın (Elijah Wood) maceralarını konu edinmektedir.

5. Alice in Borderland

Orijinal İsmi: Imawa no Kuni no Arisu

Süre: 56dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gizem
Yönetmen: Shinsuke Sato
Yapımı: 2020 - Japonya

Video oyunu tutkunu genç bir adam ve iki arkadaşı kendilerini bir anda Tokyo’nun garip bir versiyonunda bulur. Buradan kurtulmak için ise tehlikeli bir takım oyunları tamamlamaları gerekmektedir.

6. The Sandman

Çağdaş kurgu, tarihi dramanın kusursuz bir şekilde iç içe geçtiği, modern mit ve karanlık fantazinin zengin bir karışımı olan "The Sandman", Rüya Kralı Morpheus'tan etkilenen insanları ve yerleri takip ederken, onun yaptığı kozmik - ve insani - hataları anlatıyor.

7. Lockwood & Co.

Orijinal İsmi: Lockwood & Co.

Süre: 43dk
Tür: Bilim Kurgu
Yapımı: 2023 - İngiltere

Hayaletlerin istila ettiği bir dünyada üç genç, şeytani bir komployu çözmek için her şeyi riske atıp paranormal araştırmacılar olarak güçlerini birleştirir.

8. Love, Death & Robots

Orijinal İsmi: Love, Death & Robots

Yönetmen: Tim Miller
Senarist: Tim Miller
Yapımı: 2019 - ABD

Korkunç yaratıklar, uğursuz sürprizler ve kara mizahın harmanlandığı, 5-15 dakikalık 18 farklı hikayeden oluşacak yetişkin animasyon antoloji dizisi. 

9. The Umbrella Academy

Umbrella Academy bünyesinde bulunan ve birbirleriyle pek anlaşamayan süperkahramanlardan oluşan sorunlu bir aile, babalarının ölümü ardındaki gizemi ve çok daha fazlasını çözmek için bir araya gelir. 

10. Lost in Space

Günümüzden 30 yıl sonra, uzayda kolonileşme artık gerçekleşmiştir ve Robinson ailesi artık yaşanamaz hale gelen dünyamızdan ayrılıp daha iyi bir gezegende yeni bir yaşam kurmak üzere seçilmişlerdir. Ancak kendileriyle birlikte yola çıkan pek çok kolonici yeni evlerine varamadan beklenmedik bir kaza yaşar ve orijinal hedeflerinden ışık yılları uzakta başka bir gezegene düşerler. Bu gezegende hayatta kalmak için birlikte çalışmak zorundadırlar. Ne yazık ki önlerine çıkan iki engel vardır. İlki Dr. Smith isimli karizmatik ama ne yapmaya çalıştığı anlaşılamayan bir manipülatör, ikincisi ise ailenin küçük oğluyla yakınlık kuran ama son derece tehlikeli olduğu bilinen bir robot... Robinsonlar'ın bir an önce bu gezegenden kurtulup diğer kolonicilere katılmak için önlerindeki engelleri aşmaları gerekecektir.