Mutlaka İzlemeniz Gereken Margot Robbie Filmleri!

"Barbie" filmiyle tüm dünyada gözler üstüne çevrilmiş olan Margot Robbie'nin en sevdiğimiz filmlerini derledik!

Avustralyalı oyuncu Margot Robbie, 2 Temmuz 1990 tarihinde doğdu. Henüz 17 yaşında oyunculukla tanışan Robbie, 24 yaşında efsanevi yönetmen Martin Scorsese'nin "Para Avcısı" filminde önemli bir rol üstlendi. Bundan sonra da kariyerinde emin adımlarla ilerleyen oyuncu, "I, Tonya" ve "Bombshell" filmleriyle Oscar Adaylıkları kazandı. Hollywood'un en gözde oyuncularından olmayı başaran Robbie, şu aralar "Barbie" tanıtımları sebebiyle belki de internette en çok gördüğümüz isimlerden. 

Filmin vizyonu şerefine Margot Robbie'nin en sevdiğimiz 10 filmini listeledik.

Keyifli seyirler!

1. Ben, Tonya

Orijinal İsmi: I, Tonya

Süre: 120dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Craig Gillespie
Senarist: Steven Rogers
Yapımı: 2017 - ABD

1990'ların başında artistik buz patencisi Tonya Harding (Margot Robbie), hızla Amerika'nın en iyi patencileri arasına girmiştir. Ancak zor bir çocukluk geçiren, sonu kötü bitmiş bir evlilik yaşamış Tonya'nın geçmişi onun peşini bırakmayacaktır.

2. Para Avcısı

Orijinal İsmi: The Wolf of Wall Street

Süre: 180dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Terence Winter
Yapımı: 2013 - ABD

24 yaşında genç ve hırslı bir adam olan Jordan Belfort, yatırımcıları aldatarak kısa zamanda köşeyi döner. Kısa zamanda tonla para kazanıp o parayı aynı zamanda çabucak harcayabilen birisi olur. Uyuşturucu kullanan, fahişeler ile ilişkiye giren pahalı ve pis bir hayatı vardır. Film, gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır ve Amerikan borsasında çalışan komisyoncu Jordan Belfort'un biyografisinden esinlenilmiştir.

3. Skandal

Orijinal İsmi: Bombshell

Süre: 109dk
Tür: Dram
Yönetmen: Jay Roach
Senarist: Charles Randolph
Yapımı: 2019 - ABD , Kanada

Filmde 2016 yılında Fox News'da  yaşanan taciz skandalı anlatılıyor. Patron Roger Ailes'ın taciz skandallarını dillendirmeye cesaret eden kadınalrın mücadelesine yer veren filmde gerçek karakterlerin yanı sıra kurgusal karakterler de yer alıyor. 

4. Bir Zamanlar... Hollywood'da

Orijinal İsmi: Once Upon a Time in Hollywood

Süre: 162dk
Tür: Dram , Gerilim , Komedi
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senarist: Quentin Tarantino
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere , Çin

Hippi yükselişinin yaşandığı 1969 yılında geçen "Once Upon a Time in Hollywood" filminde, Western filmlerinin yıldızı Rick Dalton ve dublörü Cliff Booth artık tanımadıkları bir şehirde iş yapmaya çalışmaktadırlar. Dalton'un ünlü komşusu Sharon Tate, Charles Manson ve yandaşlarının işleyeceği korkunç bir suçun kurbanı olacakken komşuları olan Dalton ve Booth'un yolları hiç beklemedikleri bir şekilde bu hikayeyle kesişecektir. 

5. İskoçya Kraliçesi Mary

Orijinal İsmi: Mary Queen of Scots

Süre: 125dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Josie Rourke
Senarist: Beau Willimon , John Guy
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere , Çin

1500'lü yıllarda geçen Mary Queen of Scots, birbirleriyle kuzen olan İngiltere ve İskoçya hükümdarlarının gerçek hikayesine dayanmaktadır. İki kraliçe de İngiliz tacını hak eden gerçek mirasçı olduğuna inanır. İngiltere tahtını ele geçirmek için düzenlediği darbe girişminden sonra İskoç Kraliçesi Mary hapishanede birkaç yıl hapis cezasına çarptırılır ve sonunda infaz edilir. 

6. Babil

Orijinal İsmi: Babylon

Süre: 189dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Damien Chazelle
Senarist: Damien Chazelle
Yapımı: 2022 - ABD

Tarihi ve kurgusal karakterlerin bir arada olduğu yapım, sessiz filmlerden sesli filmlere geçiş döneminin Hollywood'una ışık tutuyor.

7. The Suicide Squad: İntihar Timi

Orijinal İsmi: The Suicide Squad

Süre: 132dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: James Gunn
Yapımı: 2021 - ABD

Hükümet, dünyanın en tehlikeli kötü adamlarını - Bloodsport, Peacemaker, King Shark, Harley Quinn ve diğerleri - uzak, düşmanlarla dolu Corto Maltese adasına gönderir. Yüksek teknolojili silahlarla donanmış olarak, tehlikeli ormanda bir arama ve yok etme görevine atılırlar ve onları biraz olsun hizaya sokabilecek tek kişi Albay Rick Flag'dir.

8. Fokus

Orijinal İsmi: Focus

Süre: 104dk
Tür: Komedi , Romantik , Suç
Yönetmen: Glenn Ficarra , John Requa
Yapımı: 2015 - ABD

Tecrübeli bir dolandırıcı olan Nicky, genç ve güzel Jess'i koruması altına alır, ona bildiği her şeyi öğretmeye başlar. İşler iyi gitmektedir, ancak aralarındaki ilişkinin romantik boyut kazanmasıyla işleri zorlaşır. Bu hayatta aşk ve ihanetin bir arada yürümeyeceğini anlayan ikili sonunda yollarını ayırır. 3 yıl sonra çiftimiz yeniden karşılaştığında ise her şey karman çorman olacaktır.

9. Goodbye Christopher Robin

Orijinal İsmi: Goodbye Christopher Robin

Süre: 107dk
Tür: Aile , Dram , Tarih
Yönetmen: Simon Curtis
Senarist: Simon Vaughan
Yapımı: 2017 - İngiltere

“Winnie the Pooh” hikayesinin yaratıcısı İngiliz yazar A.A. Milne’nin gerçek yaşam öyküsünü Winnie the Pooh’un nasıl ortaya çıktığını anlatan film anlatan film, yazarın ve dönemin sorunlarını fantastik bir biçimde ve 1. Dünya Savaşı’nın bıraktığı ağır travmalar içinde savrulan aile ilişkilerini düşsel bir biçimde yansıtarak ele alıyor.

10. Terminal

Orijinal İsmi: Terminal

Süre: 95dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Vaughn Stein
Senarist: Vaughn Stein

Adı bilinmeyen bir şehrin tren garında, "Hattın Sonu" adında bir restoranda çalışan güzel garson Annie, dışarıdan bakıldığında göründüğünden farklı birşey yaşıyor gibi görünmese de, aslında çok farklı bir paralel hayatı vardır. Annie'nin çalıştığı restorana gelen iki kiralık katil, çok tehlikeli ancak parası bol bir işi kabul ettiklerinde, Annie'nin aslında kim olduğunu ve neler yapabileceğini öğrenecekleri bir maceraya atıldıklarının henüz farkında değildir.