En İyi 10 Ayrılık Filmi

Duygusal vuruşları olan ve sonunda sizi ağlatacak en iyi ayrılık filmlerini sizler için derledik!

Film yapımcıları, hüzünlü ayrılık filmlerinde seyircileri başlangıçta, ortada veya sonunda bırakarak, romantizmin solmaya başladığı ve gözyaşlarının aktığı bir ortam oluşturuyorlar. Oscar'a aday gösterilen yapımlardan eleştirmenlerin unutmak istediği hüzünlü kalp kırıklığı filmlerine kadar, iyi bir ayrılık filmi, izleyicilerin, kurgusal karakterlerle birlikte bir ilişkinin kaybını derinden hissedebilecekleri bir duygusal bağ kurma yeteneği taşıyor.

İşte sizler için derlediğimiz en başarılı ayrılık filmleri!

İyi seyirler…

1. Beni Adınla Çağır

Orijinal İsmi: Call Me by Your Name

Süre: 132dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Luca Guadagnino
Senarist: James Ivory
Yapımı: 2017 - ABD , Brezilya , Fransa , İtalya

Beni Adınla Çağır'ın öyküsü 1983'ün yaz aylarında geçiyor. Kuzey İtalya'da ailesiyle kırsal bir bölgede tatilde olan Elio günlerini kitap okuyarak, kız arkadaşı Marzia'ya zaman ayırarak geçirmektedir. Arkeoloji profesörü babasına çalışmalarında yardımcı olmak üzere oraya gelen Amerikalı doktora öğrencisi Oliver, Elio'nun hayata bakışını tamamen değiştirir. 1983 yazı, Elio'nun hiçbir zaman unutmayacağı bir yaz olacaktır.

2. Sil Baştan

Orijinal İsmi: Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Süre: 108dk
Yönetmen: Michel Gondry
Yapımı: 2004 - ABD

Joel Barish'in eski sevgilisi Clementine yaşadıkları iki yıllık ilişkiye dair tüm anılarını gizemli tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenen Joel çok üzülür ve aynı prosedürü kendi üzerinde uygulatmaya karar verir. Bütün anılarını sildirmek için derin uykuya yattığında, gözlerinin önünden Clementine ile yaşadığı günler geçer. Joel aslında Clementine'i unutmak istemediğini anlar ve müdahaleyi durdurmak için çabalar.

3. Aşkın (500) Günü

Orijinal İsmi: 500 Days Of Summer

Süre: 95dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Marc Webb
Yapımı: 2009 - ABD

Genç adam, genç kızla tanışır.. Erkek aşık olur.. Kız aşık olmaz.. Gerçek aşkın varlığına inanmayan bir kadınla, ona aşık olan genç adamın  sıradışı, romantik ve komik hikayesi.

4. Ayrılık

Orijinal İsmi: The Break-Up

Süre: 105dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Peyton Reed
Senarist: Peyton Reed
Yapımı: 2006 - ABD , Hollanda

Sağlam ve sevgi dolu bir birlikteliğin zaman içerisinde yıpranmaya başlamasının ardından, ilişkilerini tekrardan yoluna koymaya çalışan bir çiftin kimi zaman komik, kimi zaman acı verici ama daima eğlendirici yolculuğunu anlatan sıradışı bir romantik komedi.

5. Aşk

Orijinal İsmi: Her

Süre: 126dk
Yönetmen: Spike Jonze
Senarist: Spike Jonze
Yapımı: 2013 - ABD

Yalnız yaşayan bir yazar, tüm ihtiyaçlarını karşılaması için kurdurduğu sistemle sıradışı bir ilişki geliştirir. 1999'da Being John Malkovich filmiyle Oscar adaylığı olan çok yönlü sinemacı Spike Jonze'un son uzun metrajlı filmi, yalnızlık ve yaratıcılık sıkıntısı çeken bir yazarın öyküsünü anlatıyor.

6. Aşk ve Küller

Orijinal İsmi: Blue Valentine

Süre: 112dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Derek Cianfrance
Yapımı: 2010 - ABD

Film, evli bir çiftin ilişkisinin zaman içindeki evriminin portresini çiziyor.

7. Brokeback Dağı

Orijinal İsmi: Brokeback Mountain

Süre: 134dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ang Lee
Yapımı: 2005 - ABD , Kanada

Genelde kadınlarla vakit geçirmeyi seven iki sert erkek, Brokeback Dağı civarında bir çiftlikte tanışır ve birlikte vakit geçirmeye başlar. Zamanla aralarındaki ilişki, dikkat çekici bir derinlik ve duygusal bir boyut kazanır. Biri çiftçi, diğeri ise rodeo kovboyu, farklı karakterlerine rağmen birbirlerine bağlanırlar. Yaşam boyu sürecek olan bu ilişki, kimi zaman kopmalar ve ayrılıklar yaşayacak fakat yeniden iki aşığı buluşturacaktır. Ortaya, kulaktan kulağa yayılacak, aşka dair güçlü tonlar barındıran efsanevi bir hikaye çıkacaktır.

8. Aşıklar Şehri

Orijinal İsmi: La La Land

Süre: 128dk
Yönetmen: Damien Chazelle
Senarist: Damien Chazelle
Yapımı: 2016 - ABD , Hong Kong

Oyuncu olabilme hayaliyle yanıp tutuşan Mia ile klasik cazı günümüzde sürdürmeye çalışan Sebastian trafiğin sıkışık olduğu bir gün tanışırlar. İkisinin de hayallerinin gerçeğe dönüşmesi imkansız gibidir. Ancak büyük cesaret gerektiren hayalleri ve aralarında başlayan aşk, ikiliye adeta büyülü bir dünyanın kapılarını açacaktır.

9. Dünyanın En Kötü İnsanı

Orijinal İsmi: Verdens verste menneske

Süre: 127dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Joachim Trier
Yapımı: 2021 - Danimarka , Fransa , İsveç , Norveç

Film, Julie adında genç bir kadının hayatına odaklanıyor. Yakında 30 yaşında olacak olan Julie'nin aşk hayatı pek yolunda değildir. 45 yaşındaki çizgi roman yazarı Aksel ile birlikte yaşayan Julie, onun hayatını yaşadığını hisseder. Ailesinin beklentileri ve Aksel'in çocuk arzusunun yükünü taşıyamayan Julie, sürekli değişen hayallerinin peşinden koşmaya devam eder. Onun hayatı, genç ve yakışıklı Eivind ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır.

10. Vazgeçmem Senden

Orijinal İsmi: Celeste And Jesse Forever

Süre: 92dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Lee Toland Krieger
Yapımı: 2012 - ABD

Birlikte. Ayrı. Her zaman. Aşık. Sonsuza kadar. Sıradışı bir romantik komedi olan Vazgeçmem Senden, ayrılmalarına rağmen ayrı kalamayan bir çiftin hikayesini anlatıyor. Celeste ve Jesse okuldayken tanışmışlar ve önce en yakın arkadaşlarken sonra kendilerini aşkın kollarına atarak genç yaşta evlenmişlerdir.  Fakat bir gün boşanma kararı alırlar. Buna rağmen her anlarını birlikte geçirmeye ve hiçbir şey olmamış gibi arkadaşlık etmeye devam ederler. Bu olay çevrelerindekilere ne kadar garip gelse ve alay konusu olsa da Celeste ve Jesse bu komik durumdan gayet memnundur. Ta ki bir gün birisi için aşk kapıyı yeniden çalıncaya kadar.