Mutlaka İzlemeniz Gereken Steve Carell Film ve Dizileri

Başarılı oyuncu Steve Carell bugün 61. yaşını kutlarken oyuncunun en iyi filml ve dizilerini derledik!

Büyük çıkışını "The Office" ve " 40 Yıllık Bekar" (40 Year Old Virgin) gibi komedilerle yapsa da zaman geçtikçe Steve Carell, yelpazesi çok daha geniş bir oyuncu olduğu kanıtladı. Hatta "Foxcatcher Takımı" (Foxcatcher) filmindeki vurucu performansı ile Oscar adaylığı bile kazandı. Hem televizyon hem sinema da başarılı işlere imza atan Carell, Hollywood'un önemli önemli isimleri arasında.

Steve Carell'in doğum günü şerefine biz de en iyi film ve dizilerini derlediğimiz bir liste ile karşınızdayız.

Keyifli seyirler!

1. The Office

Vasat bir kağıt şirketinde şube müdürü olan Michael Scott çalışanlarının günlük yaşamlarını takip eder. Şirketi başarılı tutmak için gerekenleri yapmaya çalışan Scott bunu oldukça mizahi ve tuhaf yollarla yapar.

2. Küçük Gün Işığım

Orijinal İsmi: Little Miss Sunshine

Süre: 102dk
Tür: Dram , Komedi
Senarist: Michael Arndt
Yapımı: 2006 - ABD

Hoover ailesinin her bireyi denemekten yılmayan sıcak insanlardır. Bir Volswagen minübüse doluşup ailelerinin en küçük bireyinin hayalini gerçekleştirmek için California’ya doğru yola çıkarlar. Bu üç günlük traji komik yolculuk sürprizlerle ve aile fertlerin hayal bile edemeyeceği bir sonla tamamlanacaktır. 

3. Çılgın Aptal Aşk

Orijinal İsmi: Crazy Stupid Love

Süre: 118dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Glenn Ficarra , John Requa
Senarist: Dan Fogelman
Yapımı: 2011 - ABD

Kırklı yaşlarında, tutucu bir adam olan Cal Weaver’ın rüya gibi hayatı vardır: İyi bir işe, güzel bir eve, harika çocuklara sahiptir ve lise aşkıyla evlidir. Fakat eşi Emily’nin kendisini aldattığını ve boşanmak istediğini öğrendiğinde “mükemmel” hayatı hızla tepetaklak olur. Günümüzün bekarlar dünyasında, onlarca yıldır kimseyle flört etmemiş olan Cal, sudan çıkmış balığın canlı örneğidir. Boş olduğu akşamları yerel bir barda tek başına somurtarak geçiren talihsiz adam, yakışıklı çapkın Jacob Palmer tarafından himayesine alınır. Cal’in eşini unutması ve hayatını yaşamaya başlamasını sağlama çabası içindeki Jacob, Cal’in gözünü önündeki seçeneklere açar: Flörtçü kadınlar, erkeksi içkiler ve Supercuts ya da The Gap’te bulunamayacak bir stil anlayışı. Cal ve Emily tamamen yanlış yerlerde olabilecek sevgiyi arayan yegane kişiler değildirler: Cal’in 13 yaşındaki oğlu Robbie, 17 yaşındaki çocuk bakıcısı Jessica’ya aşıktır. Jessica ise Cal için yanıp tutuşmaktadır. Hatta Jacob’ın her akşam yeni bir kadında izlediği yöntem bile, en iyi repliklerini kullanmasına rağmen Hannah’ya karşı etkisiz kalır. Jacob, Hannah’yı aklından bir türlü çıkaramamaktadır: Bunun nedeni belki de onun Jacob’ın profesyonelliğini ciddiye almayan ilk kadın olmasındandır.  

4. Büyük Açık

Orijinal İsmi: The Big Short

Süre: 130dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Adam McKay
Senarist: Adam McKay
Yapımı: 2015 - ABD

Dünya ekonomisi hakkında belli bir bilgi seviyesine sahip, ancak bankacılık sektöründe yer almayan 4 kişi, 2000'li yılların ortasında yaşanan büyük ekonomik krizi önceden sezerler. Ancak gerek bankalar, gerekse hükumetler bu durumu ısrarla görmezden gelmeye devam etmektedir. Oluşan bu büyük açığı ancak her şeylerini kaybetmeyi göze alacak kadar cesur olanlar, risk almaktan korkmayanlar değerlendirebilecektir. Sonunda ya batacak, ya da muazzam paralar kazanacaklardır.

5. The Morning Show

Orijinal İsmi: The Morning Show

Tür: Dram
Yapımı: 2019 - ABD

“The Morning Show” sabah saatlerinde yayınlanan bir televizyon programının arka planına odaklanıyor. Televizyon dünyasında günlük ritüelini gerçekleştiren kadın ve erkeklerin karşılaştığı benzersiz zorlukları keşfediyor.

6. Vice

Orijinal İsmi: Vice

Süre: 132dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Adam McKay
Senarist: Adam McKay
Yapımı: 2018 - ABD

Eski Amerikan Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin öyküsü anlatılıyor.

7. 40 Yıllık Bekar

Orijinal İsmi: The 40 Year Old Virgin

Süre: 116dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Judd Apatow
Yapımı: 2005 - ABD

40 yaşına geldiği halde henüz bir kadınla cinsel ilişkiye girmediği için bakirliğini koruyan orta yaşlı ve iyi niyetli bir erkek fikri vardır.O İş arkadaşlarıyla her zaman iyi geçinmeye çalışan yumuşak başlı bir erkektir. Bir kadınla cinsel ilişkiye girmediğini herkesten gizlemeye çalışır. Bu mesele artık canına tak etmiştir. Kafasına koyduğu hedefini eninde sonunda “başarmak” için kapsamlı bir eğitim süreci başlatır.

8. Çılgın Hırsız

Orijinal İsmi: Despicable Me

Süre: 94dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yapımı: 2010 - ABD

Renk renk çiçeklerle çevrili, güleryüzlü komşuluk ilişkilerinin sürdüğü banliyöde, bu yaşantıyı bozacak bir sır saklıdır. Banliyönün en bakımsız ve çirkin evinde yaşayan Gru, küçük köleleri ile birlikte dünyanın kaderini değiştirecek bir plan yapmaktadır. Gru, dünyanın uydusu Ay'ı çalmaya karar vermiştir. Üç küçük yetim olan Margo, Edith ve Agnes, bu kötü kalpli adamla karşılaştıklarında ise, hiç kimsenin göremediği bir ayrıntıyı fark ederler: Gru onlar için potansiyel bir baba adayıdır.

9. Ezeli Rekabet

Orijinal İsmi: Battle of the Sexes

Süre: 121dk
Tür: Dram , Komedi , Tarih
Senarist: Simon Beaufoy
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

1940'ların ünlü tenis yıldızı, sonradan yine tenis dünyasında önemli bir isim olarak kalmış Bobby Riggs, kadınların tenisinin çok alt seviye olduğunu açıkça savunduğu gibi 55 yaşında olmasına rağmen dünyadaki bütün kadın oyuncuları yenebileceğini söyler ve Avustralyalı Margaret Court'u da yendikten sonra o sıralar dünyanın en iyi oyuncularından Billie Jean King'e meydan okur. 1973 yılında gerçekleşen Riggs-King maçını ve öncesindeki süreci seyirciye aktaran Battle of Sexes filmi, Eylül 2017'de ABD'de gösterime girecek.

10. Foxcatcher Takımı

Orijinal İsmi: Foxcatcher

Süre: 134dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Bennett Miller
Yapımı: 2014 - ABD

Mark Schultz ve kardeşi Dave Schultz dünya ve Olimpiyat şampiyonu ABD'li güreşçilerdir. Üstelik aynı Olimpiyat oyunlarında altın madalyayı beraber alan ilk kardeş çifttirler. Günün birinde çok zengin bir iş adamı olan John du Pont 1988 Seul Olimpiyatları için onların sponsorluğunu üstlenir. Bu olay Mark'ın ilk başta hoşuna gitse de sonrasında hiç beklemediği sonuçlar doğuracaktır.