Blue Beetle'ı Sevdiyseniz İzlemeniz Gereken 10 Film!

En yeni DC filmlerinden biri olan Blue Beetle'ı izlediniz mi?

"Blue Beetle", ana çizgi roman karakterinin zekice ve esprili bir şekilde ele alındığı filmlerden biri. Estetiği, performansları ve farklı etnik gruplara yer veren kadrosu ile eleştirmenlerden olumlu geri dönütler alan Blue Beetle'ı beğendiyseniz, bu filmleri de izlemelisiniz!

1. 6 Süper Kahraman

Orijinal İsmi: Big Hero 6

Süre: 102dk
Yönetmen: Don Hall , Chris Williams
Yapımı: 2014 - ABD

6 Süper Kahraman / Big Hero 6, izleyicinin Walt Disney Animasyon Stüdyoları’ndan beklediği kalbe dokunan ve mizah dolu bir hikayeye sahip olmakla birlikte aksiyonla karışık bir komedi macera filmi... Film, dehasının güçlerini kullanmayı öğrenen robot dahisi Hiro Hamada’yı, Hiro’ya bu konuda yardımcı olan muhteşem kardeşi Tadashi’yi, onlara çok benzeyen, macera bağımlısı olan arkadaşları GoGo Tamaga’yı, düzenli ve tatlı Wasabi No-Ginger’ı, kimya dehası Honey Lemon’ı ve fanatik Fred’in hikayesini anlatıyor. Süper Kahraman 6, kendini tehlikeli bir komplonun içinde bulunca en yakın arkadaşı olan Baymax isimli bir robotun yardımını istemek zorunda kalan robot dahisi Hiro Hamada’yı ve bir grup yüksek teknolojili kahramanının bu gizemi nasıl çözdüğünü anlatan aksiyonla karışık bir komedi macera filmi.

2. Power Rangers

Orijinal İsmi: Power Rangers

Süre: 124dk
Yönetmen: Dean Israelite
Yapımı: 2017 - ABD , Hong Kong , Kanada

Hiçbir ortak noktası olmayan 5 lise öğrencisi Jason, Kimberly, Zack, Trini ve Billy, yerin altında buldukları bir uzay gemisinin etkisiyle süper güçler kazanarak Power Rangers'ın yeni takımı olurlar. Bu esnada dünyayı ele geçirmeye kararlı Rita Repulsa (Elizabeth Banks), Goldar adlı devasa bir canavarla birlikte Zeo Kristali'ni ele geçirmek için saldırı başlatmıştır. 5 genç, yeteneklerini doğru kullanmayı öğrenmek dünyayı kötü güçlerin elinden kurtarmaya çalışacaktır.

3. Örümcek-Adam: Eve Dönüş

Orijinal İsmi: Spider-Man: Homecoming

Süre: 133dk
Yönetmen: Jon Watts
Yapımı: 2017 - ABD

Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı filmindeki olayların ardından genç Peter Parker (Tom Holland), Tony Stark'ın (Robert Downey Jr.) gözetimi altında hem Avengers ekibinin bir üyesi olmaya, hem de lise öğrenimini sürdürmeye çalışmaktadır. Süper yeteneklerini sıradan bir lise öğrencisi bedeninde hazmetmeye çalışan Parker, bir anda ortaya çıkan kötü kalpli Adrian Toomes yani Vulture'ı (Michael Keaton) durdurmaya çalışırken büyük felaketlerin kıyısından dönülür. Henüz Tony Stark'ın tamamen güvenini kazanamamış Peter Parker, süper kahraman olmanın gerçekten ne olduğunu anlamaya başladığında Vulture ile tekrar karşılaşacaktır. 

4. Galaksinin Koruyucuları

Orijinal İsmi: Guardians of the Galaxy

Süre: 121dk
Yönetmen: James Gunn
Yapımı: 2014 - ABD

Marvel'ın aksiyon dolu, destansı uzay macerası "Galaksinin Koruyucuları", Marvel sinema evrenini, maceracı Peter Quill'in, tüm evreni tehdit eden ihtiraslara sahip bir kötü adam olan Ronan'ın gıpta ettiği esrarengiz bir küreyi çalıp, amansız bir insan avının hedefi olduğu kainata doğru genişletiyor. Quill, inatçı Ronan'dan kurtulabilmek için birbirleriyle hiç benzeşmeyen dört uyumsuz kişiden oluşan bir ekiple zorlu bir ortaklığa soyunuyor: Silah taşıyan Rakun Rocket, ağaca benzer bir insansı olan Groot, ölümcül ve gizemli Gamora ve intikam ateşiyle yanıp tutuşan Yokedici Drax. Ama Quill kürenin gerçek gücünü kainata karşı taşıdığı tehlikeyi fark ettiğinde, bir tarafta galaksinin kader dengesi dururken, diğer tarafta, son ve çaresiz bir karşılaşma için ayaktakımı düşmanlarını toplamak üzere, elinden geleni yapması gerekiyor.

5. Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası

Orijinal İsmi: Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Süre: 100dk
Yönetmen: Jeff Rowe , Kyler Spears
Yapımı: 2023 - ABD , Fransa , Kanada

Uzun yıllardır insanların dünyasından kaçan Kaplumbağa kardeşler, kahramanca hareketleriyle New York yerlilerinin kalplerini fethetmek ve normal gençler olarak görülmek için bir adım atarlar. Yeni arkadaşları April O'Neil, gizemli bir suç örgütünü alt etmelerinde kardeşlere yardım edecektir. Fakat çok geçmeden üzerlerine bir mutant ordusu salınınca ekip kendilerini başlarından büyük bir işe kalkışırken bulur.

6. Kahramanlar Okulu

Orijinal İsmi: Sky High

Süre: 100dk
Tür: Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Mike Mitchell
Yapımı: 2005 - ABD

Süper kahramanların sıradan kabul edildiği bir dünyada geçen Sky High, The Commander (Kurt Russell) ve Jetstream (Kelly Preston) isimli, şöhret olmuş iki kahramanın 'güçleri olmayan' oğulları Mike'ın hikayesini anlatıyor. Mike lise çağına gelince soluğu kahramanların lisesi Sky High'da alır. Gelin görün ki, süper güçleri olmamak yeterince kötü değilmiş gibi, Mike, bir de, süper kahramanların değil de yardımcı karakterlerin sınıfına düşer. Kısa zamanda toparlanan Mike, kendi güçlerini kullanmaya başlar. Hem ailesinin yüzünü kara çıkarmaz hem de okuluna yaklaşmakta olan bir tehlikenin karşısına geçer. Kahramanlığını kanıtlaması biraz zaman alsa da sonucun mükemmelliğinden herkes memnun kalacaktır.

7. Venom: Zehirli Öfke

Orijinal İsmi: Venom

Süre: 112dk
Yönetmen: Ruben Fleischer
Yapımı: 2018 - ABD , Çin

Araştırmacı gazeteci Eddie Brock (Tom Hardy), başına gelen talihsiz bir olayın ardından, kariyerini yeniden ayağa kaldırabilmek için Life Foundation'ın gizli faaliyetlerini araştırmaya başlar. Bir tesiste denemeleri yapılan ortak yaşar-simbiyotla temas edince Venom adlı çok güçlü ve kontrolü zor bir yaratık ortaya çıkar.

8. Shazam! 6 Güç

Orijinal İsmi: Shazam!

Süre: 132dk
Yönetmen: David F. Sandberg
Yapımı: 2019 - ABD

14 yaşındaki Billy Batson (Asher Angel) birçok koruyucu ailenin yanından kaçmış kimsesiz bir çocuktur. Kendisini yanına alan son ailede başka kimsesiz çocuklarla bir araya gelir, en yakın arkadaşı ise engelli Freddy'dir (Jack Dylan Grazer). Bir gün metroda yolculuk ederken karşısına çıkan antik çağlardan kalma büyücü, Billy'e adını söylediği anda yetişkin bir süper kahramana dönüşme gücü verir. Shazam (Zachary Levi) olarak güçlerini keşfetmeye çalışan Billy, bir yandan da kötü kalpli Dr. Thaddeus Sivana'yı (Mark Strong) durdurmakla uğraşacaktır.

9. Genç Titanlar Filmi

Orijinal İsmi: Teen Titans Go! To the Movies

Süre: 85dk
Yapımı: 2018 - ABD

Bütün süperkahramanların kendilerine ait bir filmi varken Genç Titanlar'ın bir filminin olmaması, özellikle Robin'i fazlasıyla üzmektedir. Bu durumu değiştirmek için Tinsel Town'a giden Titanlar, isteklerine olumsuz yanıt alırlar. Bu sırada dünyayı ele geçirmek için çılgın bir plan yapmış olan süper-kötü Slade, ciddi bir güç kazanınca Titanlar çok zor durumda kalırlar. Ama bu durum, aynı zamanda hevesle bekledikleri kendilerini herkese kanıtlama fırsatını da doğuracaktır.

10. Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası

Orijinal İsmi: Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Süre: 100dk
Yönetmen: Jeff Rowe , Kyler Spears
Yapımı: 2023 - ABD , Fransa , Kanada

Uzun yıllardır insanların dünyasından kaçan Kaplumbağa kardeşler, kahramanca hareketleriyle New York yerlilerinin kalplerini fethetmek ve normal gençler olarak görülmek için bir adım atarlar. Yeni arkadaşları April O'Neil, gizemli bir suç örgütünü alt etmelerinde kardeşlere yardım edecektir. Fakat çok geçmeden üzerlerine bir mutant ordusu salınınca ekip kendilerini başlarından büyük bir işe kalkışırken bulur.