Netflix'teki En İyi 10 Uzaylı Filmi

Netflix'te izleyebileceğiniz en keyifli 10 uzaylı filmini sizler için derledik!

Netflix, izleyicileri galaksiye ve ötesine götürecek oldukça geniş bir film koleksiyonu hazırladı. Şekil değiştiren "The Thing" gibi uzaylılar ya da "Enders Game"deki böcek benzeri varlıklar hoşunuza gitmiyorsa, endişelenmeyin çünkü listede, uzaylıları seven her türden izleyici için bir film bulunuyor.

İşte sizin için seçtiğimiz, dünya dışı gibi gelecek ama evinizin konforunda Netflix'ten izleyebileceğiniz en iyi uzaylı filmleri!

İyi seyirler!

1. Dünya: Yeni Bir Başlangıç

Orijinal İsmi: After Earth

Süre: 100dk
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Yapımı: 2013 - ABD

Dünya içerisinde yaşayanlar tarafından terk edilmiş, insanlar artık yaşamlarını başka gezegenlerde sürdürmeye başlamıştır. Dünyaya yaptıkları bir yolculuk sırasında uzay gemileri arızalanan küçük Kitai ve babası Jack burada tuhaf yaratıklar ve korku dolu tehlikeli olaylarla mücadele etmek zorunda kalır.

2. Gökyüzünün Ötesinde

Orijinal İsmi: Beyond Skyline

Süre: 107dk
Yönetmen: Liam O'Donnell
Senarist: Liam O'Donnell
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere , Çin , Endonezya , Kanada

Mark Corley (Frank Grillo) Los Angeles'ta görevli bir polistir. Fazla görüşmediği oğlu Trent (Jonny Weston) hapse düşünce onu ziyarete gider. Ancak bu sırada bulunduğu şehir uzaylı istilasına uğrar ve oğluyla birlikte burada yaşayanların çok büyük kısmı uzay gemisine çekilir. Mark ve yanında kalan bir avuç insan, bir an önce gidenleri kurtarmaya, bunu yaparken de diğerleriyle aynı akıbete uğramamaya çalışacaktır.

3. Tükeniş

Orijinal İsmi: Extinction

Süre: 95dk
Yönetmen: Ben Young
Yapımı: 2018 - ABD

Bir mühendis olan Peter, sürekli kendisinin ve ailesinin bilinmeyen, uzaylı istilası benzeri şiddetli çatışmalardan muzdarip olduğu kabuslar görmektedir. Kabuslar daha stresli hale geldikçe aile içinde de huzursuzluk yaratmaya başlar. Karısı Alice, bir profesyonelle görüşmesini ister. Peter iş yerinde kabuslarının daha da detaylandığını görür ve bu da bazı ekipmanlara zarar vermesine neden olur. Sağlığından endişe eden patronu David, onu bir kliniğe gönderir. Orada, kendisiyle aynı kabuslara sahip gibi görünen, heyecanlı bir adam olan Chris ile tanışır. Chris, Peter'a deli olmadığını ve kabuslarına inanması gerektiğini söyler ve Peter'ın yardım almadan klinikten ayrılmasına neden olur. Peter artık kabuslarından değil, gelecekte yaşanacak olaylardan korkması gerektiğini bilmektedir. Ve kendini bir an önce yaşanacak felakete hazırlamalıdır.

4. Rim of the World

Orijinal İsmi: Rim of the World

Süre: 99dk
Yönetmen: McG
Senarist: Zack Stentz
Yapımı: 2019 - ABD

Uzaylılar gezegene saldırdığında bir yaz kampında mahsur kalan ve hiçbir ortak noktası olmayan dört genç, dünyayı kurtarmak için tehlikeli bir göreve çıkar.

5. Time Trap

Orijinal İsmi: Synkhole

Süre: 87dk
Yönetmen: Mark Dennis
Senarist: Mark Dennis
Yapımı: 2017 - ABD

Bir profesör bir mağaraya girer ve kaybolur. Öğrencilerinden bazıları onu aramaya gelir ve mağarada tuzağa düşerler. Yönetmen Mark Dennis ve Ben Foster.

6. Zathura: Bir Uzay Macerası

Orijinal İsmi: Zathura: A Space Adventure

Süre: 101dk
Tür: Bilim Kurgu , Aile , Macera
Yönetmen: Jon Favreau
Senarist: David Koepp
Yapımı: 2005 - ABD

Babaları işe giderken, iki kardeşi ablalarına emanet eder. Altı yaşındaki Danny ve on yaşındaki Walter can sıkıntısından patlayan çocuklardır. Tartışmaları üst noktaya çıkınca, Walter, Danny'yi kovalamaya başlar. Danny servis asansörüne saklanır. Ama Walter onu şaşırtır, ve o karmaşa esnasında, Danny'yi karanlık ve ürkütücü bodruma indirir. İki kardeş burada 'Zathura' adında eski püskü metal bir masa oyunu bulurlar. Ağabeyini kendisiyle oynamaya ikna etmeyi başaramayan Danny, oyunu kendi başına oynamaya başlar. Küçük çocuk, daha yaptığı ilk hamlede, bunun normal bir oyun olmadığını anlar. Uzay gemisi piyonu kendi kendine hareket eder ve iniş yaptığı yerden bir kart çıkar. Kartın üzerinde, 'Meteor yağmuru, hemen kaçın' yazmaktadır. Birdenbire evin üzerine sıcak, eriyik meteorlar yağmaya başlar. Danny ve Walter çatılarındaki deliğe bakarken, dehşet içinde, uzayın karanlık ve derin bir köşesine çekildiklerini fark ederler.

7. Yok Oluş

Orijinal İsmi: Annihilation

Süre: 115dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Alex Garland
Senarist: Alex Garland
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Eşinden bir süredir haber alamayan bir biyolog (Natalie Portman), bir psikolog, antropolog ve araştırmacıyla birlikte, tüm teknolojik nimetlerden uzaktaki X-Bölgesi'ne doğru yola çıkar. Ancak burada umduklarından çok daha farklı şeyler bulacaklardır.

8. Spectral

Orijinal İsmi: Spectral

Süre: 108dk
Yönetmen: Nic Mathieu
Yapımı: 2016 - ABD , Macaristan

İç savaşın eşiğindeki Moldova'ya askeri destek için giden Amerikan askerleri esrarengiz bir şekilde öldürülmeye başlar. Anlam verilemeyen bu ölümleri araştırması ve mantıklı bir çözüm üretmesi için Pentagon’a bağlı Savunma Araştırmaları Ajansı (DARPA) mühendisi Mark Clyne (James Badge Dale) Moldova’daki birliğe katılır. Clyne ve askerler, kendilerini çok taraflı bir ölüm kalım savaşının içinde, anlam veremedikleri ve çıplak gözle 'göremedikleri' bir düşmanla savaşırken bulurlar. Bu doğaüstü güçler hem görünmez hem de kurşun geçirmezdir. Özel ekibin yardımına koşan mühendis, bu güçleri ortadan kaldırmak için zayıf yönlerini belirlemek ve yeni bir yöntem bulmak zorundadır.

9. Gizemli Parçalar

Orijinal İsmi: The Forgotten

Süre: 91dk
Yönetmen: Joseph Ruben
Senarist: Gerald Di Pego
Yapımı: 2004 - ABD

Telly Paretta, 8 yaşındaki oğlunun ölüm acısıyla başa çıkmaya çalışan üzgün bir annedir. Psikiyatrının ona aslında hiç var olmayan bir çocuğun hayalini 8 yıl boyunca yaşattığını söylemesi üzerine büyük bir şaşkınlık yaşar. Fakat Telly, benzer bir olay yaşayan başka bir hastayla karşılaşınca, oğlunun varlığını ve kendisinin deli olmadığını ispatlamaya çalışır.

10. Evrim

Orijinal İsmi: Evolution

Süre: 101dk
Yönetmen: Ivan Reitman
Yapımı: 2001 - ABD

Üzerinde uzaylılara ait canlı dokular olan bir meteor New Meksiko çölüne düşer. Bir profesör , bir yer bilim uzmanı bir itfaiyeci ve hükümetten bilim adamından oluşan bir komite, bu büyük tehlikeyi engellemeye çalışır.