2000’lerin En İyi 10 Gangster Filmi

2000'lerde çekilen en keyifli 10 gangster filmini sizler için derledik!

Martin Scorsese ve Ridley Scott gibi isimlerin yer aldığı listede, 2000'ler boyunca çekilen mafya filmlerinin endüstrinin gördüğü en büyük yönetmenler tarafından yönetildiği açıktır. Ve  genellikle yıldız oyuncu kadroları da bulunmaktadır. Kuşkusuz çoğu filmde tanıdık isimler göreceğiniz gibi daha az tanıdık gelecek kişiler de yer alıyor.

Tüm bunlar söylendikten sonra, işte 2000'lerin en iyi on mafya filmi!

İyi seyirler!

1. İhtiyarlara Yer Yok

Orijinal İsmi: No Country For Old Men

Süre: 122dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Joel Coen , Ethan Coen
Senarist: Joel Coen , Ethan Coen
Yapımı: 2007 - ABD

Llewellyn Moss (Josh Brolin) geyik avında olduğu bir gün, Meksika yakınlarında bir uyuşturucu pazarlığının bol kanlı sonuyla karşılaşır. Sadece parayı alıp giden Moss yaralı olan birine su vermek amacıyla geceyarısı olay yerine döner, ancak bu niyeti başını derde sokacak ve Anton Chigurh (Javier Bardem) ile tanışmasına neden olacaktır.

2. Köstebek

Orijinal İsmi: The Departed

Süre: 151dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 2006 - ABD , Hong Kong

Köstebek, Massachusetts Eyalet Polisi’nin şehrin en büyük suç organizasyonunu çökertmek için geniş çaplı bir mücadele başlattığı Güney Boston’da geçiyor. Amaç, güçlü mafya babası Frank Costello’nun (Jack Nicholson) egemenliğine içeriden bir müdahaleyle son vermektir. Güney Boston’da büyümüş olan genç çaylak Billy Costigan’a (Leonardo DiCaprio), Costello’nun çetesine sızma görevi verilir. Billy, Costello’nun güvenini kazanmaya çalışırken, “Güney Yakası”nın sokaklarından gelen bir başka genç polis Colin Sullivan (Matt Damon) da eyalet polis teşkilatında basamakları hızla tırmanmaktadır. Üstlerinin bilmediği şey, Colin’in Costello için çalıştığı ve suç patronunun polisin hep bir adım önünde olmasını sağladığıdır. Her iki adam da, içine sızdıkları organizasyonun planları ve karşı planları hakkında bilgi toplarken, sürdürdükleri çifte yaşamları yüzünden oldukça zorlanmaktadırlar. Ama hem gangsterler hem polisler aralarında bir köstebek olduğunu anlayınca, Billy ve Colin sürekli olarak düşman tarafından yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar.

3. Amerikan Gangsteri

Orijinal İsmi: American Gangster

Süre: 157dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Ridley Scott
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere

New York’un önde gelen suç patronlarından birisinin şoförlüğünü yapan Frank Lucas’ın varlığından patronu ölene kadar hiç kimsenin haberi yoktur. Ancak patronunun aniden ölümü üzerine kendi imparatorluğunu kurmak ve Amerikan Rüyası’nın kendine özgü versiyonunu yaratmak için gereken açık kapıları keşfeder ve kolları sıvar. Frank Lucas, zekâsı ve katı çalışma ahlâkı sayesinde kısa sürede Harlem bölgesindeki uyuşturucu ticaretinin kontrolünü eline geçirir.

4. Şark Vaatleri

Orijinal İsmi: Eastern Promises

Süre: 101dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: David Cronenberg
Senarist: Steven Knight
Yapımı: 2007 - İngiltere , Kanada

Nikolay (Viggo Mortensen), Londra'nın en güçlü Rus mafya ailelerinden birine bağlı olarak şoförlük yapan sert ve gizemli bir adamdır. Anna (Naomi Watts) ise bir hastanenin kadın doğum bölümünde ebedir. Bir gün bölüme gelen 14 yaşındaki Rus fahişe Tatyana, çocuğunu doğurduktan sonra hayatını kaybeder. Genç kızın bütün anılarını yazdığı not defterini alan Anna, farkında olmadan Nikolay'ın yanında çalıştığı ailenin sırlarını açığa çıkarmıştır. Bundan sonrasında Anna, Anna'nın ailesi ve bebek için tehlikeli günler başlamıştır.

5. New York Çeteleri

Orijinal İsmi: Gangs Of New York

Süre: 167dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 2002 - ABD , İtalya

Bir sığınma evinde geçen 16 yıldan sonra Amsterdam, gözleri önünde öldürülen babasının katilini avlamak üzere New York'a geri döner. Hedefi, o günden beri mahallenin yeni acımasız lideri ve Kasap Bill olarak da bilinen William Cutting'dir.

6. Azap Yolu

Orijinal İsmi: Road To Perdition

Süre: 117dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Sam Mendes
Yapımı: 2002 - ABD

Hanks filmde büyük ekonomik bunalımı yaşayan 30'ların Amerika'sında bir İrlanda çetesi için çalışan bir kiralık katil olan Michael Sullivan'ı canlandırıyor. Sullivan'ın içine bulaştığı işler yüzünden karısı ve oğlu ölür ve bundan sonrası Sullivan için bir öç alma savaşı olacak ve bu savaşta hayatta kalan diğer oğlu da onun yanında yer alacaktır...

7. Şiddetin Tarihçesi

Orijinal İsmi: A History Of Violence

Süre: 96dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: David Cronenberg
Senarist: Josh Olson
Yapımı: 2005 - ABD

Tom Stall, küçük bir kasabada lokanta işletmektedir. Bir soygunda iki gangsteri etkisiz hale getirdikten sonra birden kendini kasabanın kahramanı olarak bulur. Ancak bu ani başarı, yaşadığı küçük dünyanın dışından bir takım karanlık adamların dikkatini çekecektir. Bu adamlar ısrarla Tom'un geçmişte kendileriyle bir bağı olduğunu düşünmektedirler. Tom, kanlı bir hesaplaşmaya doğru giderken bir yandan da ailesini bu olanlardan korumak zorundadır.

8. Kapışma

Orijinal İsmi: Snatch

Süre: 103dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Guy Ritchie
Senarist: Guy Ritchie
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere

Çaylak lisanssız boks organizatörleri Turkish ve ortağı Tommy yasadışı boks işindeki büyük isim tuğla kafayı maç için ikna ederler. Çingene Mickey maç yerine kendi kurallarıyla oynamaya başlayınca iş çığrından çıkar. Bu arada dört parmak franky ve 86 karatlık elmas londra'da kaybolmuştur. Franky'nin tuzağa düşürüldüğünü öğrenen kuzen Avi, Frakny'yi kontrol etmesi ve elması bulması için sağkoluyla Londra'ya gelir.

9. Halk Düşmanları

Orijinal İsmi: Public Enemies

Süre: 140dk
Tür: Suç , Tarih
Yönetmen: Michael Mann
Yapımı: 2009 - ABD

Amerika’nın Büyük Bunalım yıllarında geçen filmde, FBI ajanı Melvin Purvis’in o dönemin en ünlü suçluları John Dillinger, Baby Face Nelson ve Pretty Boy Floyd’u cezaevine tıkma çabası anlatılıyor.

10. Seksi Hayvan

Orijinal İsmi: Sexy Beast

Süre: 89dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Jonathan Glazer
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere , İspanya

Eski bir kasa hırsızı olan Gary 'Gal' Dove (Ray Winstone) gansterlik günlerini geride bırakmış,bir köşede biriktirdiği parayla İspanya'da gözlerden uzak lüks bir villada karısı Deedee (Amanda Redman) ve çok yakın dostları Aitch (Cavan Kendall) ve Jackie (Julianne White) ile mutlu ve sakin bir hayat sürdürmektedir.Günlerini havuz kenarında bira içip tembel tembel güneşlenerek,barbekü ve av partileri düzenleyerek geçirirler.Bu huzurlu ve çakırkeyif günlerden birinde Gal'in eski çete arkadaşı Don Logan (Ben Kingsley) yeni bir soygun teklifi ile çıkagelir.Geçmişle bağlarını kopartmış olan Gal bu teklif karşısında isteksiz davranır,ancak sinirli,alıngan,anlayışsız ve saldırgan bir insan olan Don Logan hayır cevabını kabul etmez.Bu beklenmedik misafir ile Gal arasında bir sinir harbi başlamıştır.