Son 10 Yılın En İyi 10 Yabancı Komedi Filmi!

Son on yılın en eğlenceli 10 yabancı komedi filmini sizler için derledik!

Komedi ve korku belki de en temel film türleridir ve en temel duygularımıza dokunarak ortak ve paylaşılabilir deneyimlerle izleyici kitlesini bir araya getirir. Ancak son on yıl, özellikle komedi filmleri için dikkat çekici bir dönem oldu. Daha çeşitli yaratıcılıklar ve farklı yetenekler, kendi benzersiz bakış açıları ve mizah anlayışlarıyla türü oldukça genişlettiler. 

İşte sizler için seçtiğimiz, son on yılın en keyifli komedi filmleri!

İyi seyirler!

1. Deadpool

Orijinal İsmi: Deadpool

Süre: 108dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Tim Miller
Yapımı: 2016 - ABD

Doktorların teşhisleri sonunda kanser olduğu ortaya çıkan Wade Wilson'ın (Ryan Reynolds) bilinen tedavi yöntemleri dahilinde hayatta kalma ihtimali yoktur. Ancak Weapon X adlı bir program, onu eskisinden daha iyi hale getirme vaadinde bulunur. Wade'in üzerinde uygulanan prosedürler sonucunda yepyeni bir karakter ortaya çıkar. Alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan Deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.

2. Gizli Kusur

Orijinal İsmi: Inherent Vice

Süre: 149dk
Tür: Dram , Gizem , Komedi
Yapımı: 2014 - ABD

1970'li yılların Los Angeles'ı... Uyuşturucu bağımlısı polis memuru Larry "Doc" Sportello (Joaquin Phoenix) eski bir kız arkadaşının kaybolması vakasını araştırmaya başlar. Bu araştırma onu çok farklı olaylar ve kişilerle karşı karşıya getirecektir. Thomas Pynchon'un romanından uyarlanan Inherent Vice'ta birçok yıldız oyuncu rol alıyor. Film 2015 yılında gösterime girecek.

3. Oyun Gecesi

Orijinal İsmi: Game Night

Süre: 100dk
Tür: Gizem , Komedi , Suç
Senarist: Mark Perez
Yapımı: 2018 - ABD

Oyun oynamayı çok seven Max ve Annie yine bir oyun akşamı esnasında tanışıp evlenmiş bir çifttir. Bir akşam Max'in ağabeyi Brooks son derece gerçekçi bir 'cinayet' partisi düzenlerler. Ancak bazı şeylerin oyun olmadığına, 'gerçekten' yaşanıyor olduğuna dair şüpheye düştüklerinde, tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduklarını anlarlar.

4. Buraya Kadar

Orijinal İsmi: This is the End

Süre: 106dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Seth Rogen , Evan Goldberg
Senarist: Seth Rogen , Jason Stone
Yapımı: 2013 - ABD

Yaşanan son derece garip felaket olaylarıyla yıkılan Los Angeles kentinde, altı arkadaş bir evde mahsur kalırlar. Dışarıda dünya yıkılırken, kısıtlı erzak ve yükselen gerilim, içeride de sinirlerin gerilmesine ve arkadaşlıkların parçalanmasına neden olmaktadır.  Altı arkadaş, eninde sonunda evi terk ederek,  kaderleriyle ve, arkadaşlık ve esaretten kurtulmanın gerçek anlamlarıyla yüzleşmek zorunda kalacaklardır.

5. Ajan

Orijinal İsmi: Spy

Süre: 120dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Paul Feig
Senarist: Paul Feig
Yapımı: 2015 - ABD

Susan Cooper CIA'de masabaşı işi yapan bir analisttir. Başarılı operasyonların görünmeyen kahramanlarından biridir. Ancak önemli bir biyolojik silahla ilgili görevde partneri Bradley Fine ve İngiltere'den gelen Rick Ford deşifre olunca, bu zorlu ve tehlikeli görevi yerine getirmek için Cooper gönüllü olur. Hiç alışık olmadığı bir durumla karşı karşıya kalan acemi ajan, dünyayı felaketten kurtarabilecek son isimdir.

6. Aylak Vampirler

Orijinal İsmi: What We Do in the Shadows

Süre: 86dk
Tür: Komedi , Korku
Yapımı: 2014 - ABD

Vampirlerin günlük hayatlarını kaydetmek isteyen bir grup belgeselci, ölmeyeceklerinin garantisini alınca Viago, Deacon ve Vladislav adlı üç vampirin birlikte yaşadıkları eve konuk olurlar. Yüzlerce yıldır hayatta olan vampirlerin hayatı ise birkaç küçük fark dışında oldukça sıradandır. Normal insanlar gibi kiralarını denk getirmeye uğraşan, gece kulüplerine girmekte zorlanan, modayı yakından takip etmeye çalışan vampirler için hayat, tahmin edilenden daha zordur.

7. İyi Adamlar

Orijinal İsmi: The Nice Guys

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Shane Black
Senarist: Shane Black
Yapımı: 2016 - ABD

1970'lerin Los Angeles'ında eski bir porno yıldızının intiharı ve bu intiharın soruşturulması çevresinde gelişen olayları anlatan bir yapım.

8. Liseli Polisler 2

Orijinal İsmi: 22 Jump Street

Süre: 112dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Phil Lord , Chris Miller
Senarist: Michael Bacall
Yapımı: 2014 - ABD

Liseyi iki kez bitirdikten sonra, polis memurları Schmidt ve Jenko’yu büyük değişiklikler beklemektedir: İkili bu kez yerel bir üniversitede gizli görev üstlenirler. Ancak, Jenko spor takımında kendine bir kanka bulup, Schmidt de bohem sanat bölümüne sızınca, ortaklıklarını sorgulamaya başlarlar. Artık sadece davayı çözmekle kalmayıp, olgun bir ilişki yürütüp yürütemeyeceklerine karar vermeleri de gerekmektedir. Bu iki aşırı büyümüş ergen, öğrencilikten gerçek erkekliğe geçebilirlerse, üniversite başlarına gelmiş en güzel şey olabilir.

9. Barb ve Star Tatilde

Orijinal İsmi: Barb and Star go to Vista Del Mar

Süre: 107dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Josh Greenbaum
Yapımı: 2021 - ABD

Bir çift en iyi arkadaş kendilerini başlarının üstünde bulur.