En İyi Özkan Uğur Filmleri

Efsanevi müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur'u 70. yaş gününde anıyoruz.

17 Ekim 1953'te İstanbul'da doğan Özkan Uğur, henüz ilkokulda okurken mandolinle tanıştı. Müzik hayatına 1970 yılında başladı ve "MFÖ" grubu kurulana kadar " Kaygısızlar", "Kurtalan Ekspres" ve "Ter" gibi farklı müzik gruplarında yer aldı. Uğur, oyunculuk kariyeri boyunca "G.O.R.A." ve "Yahşi Batı" gibi pek çok Cem Yılmaz film ve dizisinde yer aldı. 8 Temmuz 2023'te hayatını kaybeden sanatçı, 1989 yılından ölümüne kadar Aysun Aslan Uğur ile evliliğini sürdürdü. Bu evliliğinden Alişan isminde bir oğlu oldu.

Büyük sanatçı Özkan Uğur'u doğum gününde saygı ve sevgiyle anıyoruz.

1. G.O.R.A.

Orijinal İsmi: GORA

Süre: 123dk
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak
Senarist: Cem Yılmaz
Yapımı: 2004 - Türkiye

Anadolu’nun turistik kentlerinden birinde tüccarlık yapan Arif uzaylılar tarafından kaçırılarak G.O.R.A adlı gezegene götürülür. Arif, gezegenden kaçmak için uğraşır. Bunun için de uzaylı Komutan Logar’a karşı mücadele vermesi gerekir. Bu mücadele esnasında gezegenin kralının kızı olan Ceku'ya aşık olan Arif, G.O.R.A'da tanıştığı dostlarının da yardımıyla Logar'ı alt etmeye çalışır.

2. A.R.O.G

Orijinal İsmi: A.R.O.G

Süre: 127dk
Senarist: Cem Yılmaz
Yapımı: 2008 - Türkiye

G.O.R.A gezegeninde tutsak olan Arif'e büyük kin besleyen Komutan Logar, onu zaman makinesiyle bir milyon yıl öncesine gönderir. Taş Devri insanları, dinozorlar ve prehistorik kuşların yer aldığı AROG'da Arif'in yeni maceralarını izleyeceğiz.

3. Yahşi Batı

Orijinal İsmi: Yahşi Batı

Süre: 115dk
Tür: Komedi , Macera , Western
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak
Senarist: Cem Yılmaz
Yapımı: 2009 - Türkiye

19. Yüzyıl'da özel bir görev kapsamında padişah tarafından Amerika'ya gönderilen iki Osmanlı yetkilisi Aziz Bey ve Lemi Bey trenle yaptıkları yolculuk esnasında yanlarında taşıdıkları değerli elması, treni durduran haydutlara kaptırırlar. Sonrasında hem elması bulmak hem de çalınan paralarını toparlamak için para kazanmanın yollarını arayan ikili dönemin revaçta olan işlerinden birine atılırlar. Kasabalarda aranan azılı suçluluların peşine düşüp ödül avcısı olan ikilinin maceralı yolculuğu sadece bunlarla sınırlı kalmaz. Yaşadıkları kasabada başlarına türlü dertler açan ikiliyi fazlasıyla eğlenceli maceralar beklemektedir.

4. Komser Şekspir

Orijinal İsmi: Komser Şekspir

Süre: 113dk
Tür: Dram
Yönetmen: Sinan Çetin , Yücel Yolcu
Senarist: Mesut Ceylan
Yapımı: 2000 - Türkiye

Komser (Kadir İnanır) karakolunu tiyatro stüdyosuna çevirip, kanser kızının(Pelin Batu) tiyatro tutkusunu gerçekleştirebilmek için gözaltındaki tutuklulara 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' i oynatır. Bununla yetinmeyip karakolun bahçesine 'Vatansever Şekspir' anıtını diken Komser, kızını çok istediği yarışmaya katabilmek için bir savcıya silah çeker.

5. Eşkıya

Orijinal İsmi: Eşkıya

Süre: 121dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Yavuz Turgul
Senarist: Yavuz Turgul
Yapımı: 1996 - Türkiye

35 yıl önce Cudi dağlarında bir grup eşkıya jandarma tarafından yakalanır. 35 yıl içinde eşkıyaların hepsi ya hastalıktan ya da bölgedeki hesaplaşmalardan ötürü can vermiştir. Biri dışında; Baran...Baran 35 yıl sonra hapisten çıkınca ilk işi köyüne dönmek olur. Ama doğduğu topraklar şimdi baraj suları altındadır. Geçmişin izlerini sürmeye başlayan Eşkıya, yıllardır bilmediği bir gerçeği öğrenir. Hapse düşmesine en yakın arkadaşının ihaneti neden olmuştur. Bu arkadaş Eşkıya Baran'in çocukluk aşkını, Keje’yi satın alarak İstanbul’a kaçmıştır. Eşkıya ne İstanbul’u ne de arkadaşının adresini bilmemektedir. Tren'de, Tarlabaşı'nın arka sokaklarında büyümüş, pavyon, kumarhane, uyuşturucu muhabbetinin içinde yaşayan Cumali adlı genç bir adamla tanışır. Onla birlikte İstanbul'a gider ve kendisinin derdinin yanında bir de Cumali'nin derdiyle uğraşmaya başlar. İstanbul ve bu karanlık sokaklar adım adım sevdiği kadın Keje'ye yaklaştırır Eşkıya'yı.

6. Arkadaşım Şeytan

Orijinal İsmi: Arkadaşım Şeytan

Süre: 90dk
Tür: Fantastik , Komedi
Yönetmen: Atıf Yılmaz
Yapımı: 1988 - Türkiye

Fatih (Mazhar Alanson), arkadaşlarıyla barlarda müzik yaparak geçimini sağlayan, içine kapanık bir gençtir. Yaptığı işe çevresindeki kimse önem vermez. Onun hayali ise ünlü bir müzisyen olmaktır. Dertleştiği tek arkadaşı ise bir gelinlikçi vitrinindeki mankendir. Bir gün karşısına Şeytan (Ali Poyrazoğlu) çıkar ve ruhunu kendisine satması karşılığında Fatih'e istediklerini vereceğini söyler.

7. Kısık Ateşte 15 Dakika

Orijinal İsmi: Kısık Ateşte 15 Dakika

Süre: 90dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Neco Çelik
Senarist: Haluk Özenç
Yapımı: 2006 - Türkiye

"Le Chic" isimli bir fransız restoranında on beş dakika içinde gelişen ve tamamına eren olayların aktarıldığı bu filmde, Resul isminde buz ve şekerden heykeller yapan kör bir adamın işe alınmasıyla restoranın dengesi alt üst olur. Ünlü oyunca Kader Sayar da restoranın ortaklarından biridir. Bir akşam Kader, Fazıl Bir isimli yönetmenin, kendisiyle on beş dakikalık bir görüşme isteğini zoraki kabul eder. Ancak bu on beş dakika, hayatının en uzun on beş dakikası olacaktır. Çünkü Fazıl'ın amacı, Kader'i kendi filminde oynamaya ikna etmektir. Bunu başarabilmek için de kendini "canlı bomba" ya döndürmüştür.

8. Pek Yakında

Orijinal İsmi: Pek Yakında

Süre: 130dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Cem Yılmaz
Senarist: Cem Yılmaz
Yapımı: 2014 - Türkiye

Eski bir figüran ve korsan DVD satıcısı olan Zafer (Cem Yılmaz), hayatta dikiş tutturamamış bir adamdır. Karısı Arzu ondan ayrılmak isteyince ona kendini kanıtlamak için son çaresine başvurur: 1970'lerde yazılmış ancak hayata geçmemiş bir film projesi olan Şahikalar'ı çekmek ve artık boş işlerle uğraşmadığını ona gösterecektir. Bu planında ona eski Yeşilçam emektarı arkadaşları yardımcı olmaya çalışacaktır, Zafer filmde Arzu ve diğer arkadaşlarıyla birlikte ünlü oyuncu Boğaç Boray'ı oynatacaktır. Zafer hem yeteneklerini ispat etmek, hem karısına güzel bir film hediye etmek, hem de onu ayrılıktan caydırmak için bu yetenekleri kısıtlı ekiple zorlu ve eğlenceli bir maceraya atılır. 

9. Arif v 216

Orijinal İsmi: Arif v 216

Süre: 126dk
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Senarist: Cem Yılmaz
Yapımı: 2018 - Türkiye

Arif'in yakın dostu 216, insan olmaya karar vererek dünyaya gelir ve burada başına olmadık işler gelir. Her ne kadar insan olabilmek için kıyasıya bir çaba harcasa da 216'nın (Ozan Güven) farklılıkları çok barizdir. Üstelik bir de gözleri görmeyen Pembe Şeker'e (Seda Bakan) aşık olmuştur. Kötü niyetli bir iş adamının onu kopyalamaya kalkışmasıyla Arif (Cem Yılmaz) devreye girecek, 216'yı ve tüm dünyayı kurtarmaya çalışacaktır.