Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Julia Roberts Filmi!

Başarılı oyuncu Julia Roberts bugün 55 yaşına giriyor!

Julia Roberts, 28 Ekim 1967'de Georgia Amerika'da vaftizci bir baba ve Katolik bir annenin kızı olarak dünyaya geldi. Pek çok farklı tarz filmde yer alarak bir Oscar ve üç Altın Küre ödülü dahil farklı ödüller kazanmış olan Roberts, "Mystic Pizza" (1988) ve "Çelik Manolyalar" (1989) filmlerindeki başarısıyla ismini duyurmaya başladı. "Özel Bir Kadın" filmiyle adını Hollywood'un önde gelen oyuncuları arasına yazdırmayı başardı. 

Romantik komedilerden dram filmlerine pek çok başarılı filmiyle aklımıza kazanan ünlü Hollywood yıldızı Julia Roberts'ın en iyi 10 filmini sizler için listeledik.

İyi seyirler!

1. Özel Bir Kadın

Orijinal İsmi: Pretty Woman

Süre: 119dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Garry Marshall
Senarist: J.F. Lawton
Yapımı: 1990 - ABD

Vivian Ward, çok şanssız bir sokak kadınıdır. Ancak bu kötü şans onu yakışıklı, çok başarılı ve ünlü bir işadamı olan Edward Lewis ile karşılaştırır. İkili, Lewis'in Los Angeles'tan ayrılıp New York'a geri döneceği 1 hafta boyunca birlikte zaman geçirecektir. Ancak para karşılığı yapılan bu anlaşmaya günler ilerledikçe duyguları da karışmaya başlayacaktır.

2. Aşk Engel Tanımaz

Orijinal İsmi: Notting Hill

Süre: 124dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Roger Michell
Senarist: Richard Curtis
Yapımı: 1999 - ABD , İngiltere

Anna Scott, dünyanın en tanınmış film yıldızıdır. Bütün magazin dergilerine kapak olmuştur ve ne yapsa anında bütün dünya bundan haberdar olmaktadır. William Thacker ise bir kitabevi sahibidir. İşi durgundur. Cehennemden çıkmış bir ev arkadaşı vardır. Ve boşandığından beri, bir aşk hayatı yoktur. Her ikisi için de 'bir şey' ya da 'biri' eksik gibidir. Notting Hill'de bir yerde karşılaştıklarında Anna ve William'ın aklından geçen son şey aşktır.

3. Kalbin Direnişi

Orijinal İsmi: The Normal Heart

Süre: 133dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ryan Murphy
Yapımı: 2014 - ABD

Tiyatro oyunu The Normal Heart'ın tv filmi uyarlaması olan yapıtta 80'li yıllarda salgın şeklinde yayılan AIDS virüsüne karşı başlattığı kampanyayla dikkat çeken aktivist yazar Ned Weeks'in hikayesini konu ediniyor. Ned Weeks, erkek arkadaşı Felix ile birlikte bu virüse ve insanların kafalarındaki AIDS imajına karşı esaslı bir başkaldırış öyküsünü ortaya çıkarırlar. Dünyaya göstermeye çalıştıkları şeylerden biri de insanların zannettiğinin aksine AIDS'in eşcinsel birliktelikten doğan bir hastalık olmadığı gerçeğidir. Ned Weeks, kendi adımlarıyla başlattığı bu mücadelede, hastalığa karşı savaşan bir grubu da kurarak önemli bir figüre dönüşür.

4. Mucize

Orijinal İsmi: Wonder

Süre: 113dk
Tür: Aile , Dram
Yönetmen: Stephen Chbosky
Senarist: Steve Conrad
Yapımı: 2017 - ABD

Auggie Pullman (Jacob Tremblay) 5. sınıfa geçmek üzere olan bir çocuktur. Ancak doğuştan gelen yüzündeki kalıcı deformasyon geçirdiği onlarca ameliyata rağmen düzelmemiştir. O yaşına dek hiç okula gitmemiş, evde ailesi tarafından eğitim almış ve dışarıyla ilişkisi, hep bir kask aracılığıyla olmuştur. Sıradan bir okul olan Beecher'a başladığı günden itibaren bazılarının alay konusu olsa da aslında çoğu kişiden bir farkı olmadığını gösterecek, dış görünüşün ne kadar önemsiz olabileceğini kanıtlayacaktır. Mucize filmi, 2012'de R. J. Palacio'nun yazdığı aynı adlı romandan uyarlandı.

5. Tatlı Bela

Orijinal İsmi: Erin Brockovich

Süre: 131dk
Tür: Dram
Yönetmen: Steven Soderbergh
Senarist: Susannah Grant
Yapımı: 2000 - ABD

Parası, işi ve geleceğe dair hiçbir umudu olmayan Erin Brockovich, çok zor bir durumdadır. Hiç suçu olmadığı bir araba kazasına karışan Erin, bir anda kendisini daha da kötü olayların içinde bulur. Hiçbir seçeneği kalmayan Erin, avukatı Ed Masry'nin ( Albert Finney) hukuk bürosunda çalışmak için onu ikna eder. Burada çalışırken gayrimenkul dosyalarındaki bazı tıbbi kayıtlara rastlar. Kafası karışan Erin, aradaki bağlantıyı sorgulamaya başlar. Bu konuyu araştırmak için Ed'i ikna eden Erin, yöre halkının kullandığı suyun kirli olduğunu, bu gerçeğin onlardan saklandığını ve bu sebeple orada yaşayan insanların birtakım ciddi hastalıklara yakalandıklarını öğrenir.

6. Omuz Omuza

Orijinal İsmi: Stepmom

Süre: 125dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Chris Columbus
Yapımı: 1998 - ABD

Luke, eşi Jackie ile yollarını ayırdıktan sonra kendine yeni bir yaşam kurma çabasına girmiştir. Genç sevgilisi İsabel ile birlikte yaşamaya başlayan Luke, çok sevdiği çocuklarını da yanına almıştır. On iki yaşındaki Anna ile yedi yaşındaki Ben, Luke ün tüm çabalarına rağmen İsabel i bir türlü sevemeseler de babalarının hatro için kabulenmişlerdir. Aynı durum İsabel için de geçerlidir.

7. Ocean's 11

Orijinal İsmi: Ocean's Eleven

Süre: 116dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Steven Soderbergh
Yapımı: 2001 - ABD

Danny Ocean hapisten yeni çıkmış bir soyguncudur. Ancak Danny’nin hapisten çıkınca giriştiği ilk şey tarihin en büyük kumarhane soygununu gerçekleştirmeye çalışmak olacaktır. Danny, rakiplerine karşı acımasızlığı ile ünlü Terry Benedict isimli adamın Las Vegas’ta ki 3 kumarhanesini birden aynı gecede soymayı planlamaktadır. Bunun için eski ortağı Rusty ile temasa geçer. Rusty ve Danny bu imkansız gereken soygunu gerçekleştirebilmek için her biri işinde uzman olan isimlerden oluşan bir takım oluştururlar. 11 kişiden oluşan bu takım soygunu başarıyla gerçekleştirirse her biri hayatının sonuna kadar yetecek paraya sahip olacaktır. Ancak başarısız olur da yakalanırlarsa Terry Benedict’in hışmına uğrayacaklardır.

8. Michael Collins

Orijinal İsmi: Michael Collins

Süre: 132dk
Tür: Dram , Gerilim , Savaş , Tarih
Yönetmen: Neil Jordan
Senarist: Neil Jordan
Yapımı: 1996 - ABD , İngiltere , İrlanda

İrlanda'nın bağımsızlık savaşındaki en tartışmalı figürlerden biri olan Michael Collins'in hikayesi. İngilterenin 700 yıldır demir yumrukla yönettiği İrlanda'da, isyancıların 6 günlük meşhur 1916 Dublin Posta Binası kuşatmasının ardından kendini kurtaran tek isyancı lideri Eamon De Valera olur. Aslında İrlanda kökenli bir ABD vatandaşı olan De Valera'nın destekçilerinin çoğu hapsi boylar. Aralarından bir tanesi, ileride adından çok söz ettirecek olan Michael Collins, hapisten çıktığında isyan hareketi ile ilgili yeni fikirlere sahiptir. Direnişte yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu tespit eden Collins, dava arkadaşı Harry Boland ile birlikte Irish Volunteers (İrlandalı Gönüllüler) isimli bir hareketi başlatır. Terörist saldırılar, gerilla savaşı ve anahtar rol oynayan bir casusluk operasyonunu başarıyla organize edip üçlü bir strateji güden Collins, kısa zamanda İngiliz hükümetini köşeye sıkıştıracaktır. Neticede Cumhuriyetçi Hareket doğar ve Collins, özgürlük isteyen İrlandalılar arasında kahramanlaşır. 

9. Mona Lisa Gülüşü

Orijinal İsmi: Mona Lisa Smile

Süre: 117dk
Tür: Dram , Romantik , Tarih
Yönetmen: Mike Newell
Yapımı: 2003 - ABD

Katherine Ann Watson (Julia Roberts), 1953 yılında sanat tarihi öğretmeni olarak California’dan New England’da bulunan Wellesley Kız Koleji’ne gelir. Dönem savaş sonrasıdır. En başarılı ve en iyi öğrenciler bu okulda okusalar da, okul ve kasaba oldukça muhafazakârdır. Öğrencilerine, yürüyecekleri yolun onlara gösterilmiş olan değil, kendilerinin seçecekleri yol olduğunu anlatmaya çalışan Watson, güçlü bir muhalefetle karşılaşacaktır.

10. En İyi Arkadaşım Evleniyor

Orijinal İsmi: My Best Friend's Wedding

Süre: 105dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: P.J. Hogan
Senarist: Ronald Bass
Yapımı: 1997 - ABD

Julianne Potter ve Michael, eğer uzun süre kimseyle evlenemezlerse birbirleriyle evleneceklerine dair bir anlaşma yaparlar. Ancak Michael, Kimberly ile evlenmeye karar verince onu kıskanan ve aslında ona içten içe aşık olan Julianne, bu evlilik planını bozmak için işe koyulur. Evliliğe sadece 4 gün kalmıştır ve Julianne, onları ayırmak için elinden gelen herşeyi yapacaktır.