Eşsiz Hikayeleri Olan 10 Harika Film!

Tamamıyla eşsiz hikayeleri olan en iyi 10 filmi sizler için derledik!

Yaratıcıların daha önce gerçekleşmemiş benzersiz hikayeler bulması zorlaştı. Tarihin en büyük filmlerinden bazıları yeni ve taze hikayeler ya da yenilikçi uygulamalarla izleyiciyi etkilemeyi başardı. Ve bu benzersizlikleri sayesinde, bu filmler bugün bile hala hatırlanıyor ve izleniyor. Modern filmlerle ilgili yaygın bir şikayet, orijinal olmamasıdır. Çoğu zaman, bunlar sadece milyon kez gördüğümüz eski hikayeleri tekrar eder veya çeşitli mevcut filmlerden alınmış klişeleri tekrar bize sunar. Bu sebeple eşsiz hikayeleri bulmak gittikçe zorlaştı. 

İşte sizler için seçtiğimiz baştan sonra eşsiz muhteşem filmler!

İyi seyirler!

1. Nomadland

Orijinal İsmi: Nomadland

Süre: 108dk
Tür: Dram
Yönetmen: Chloé Zhao
Senarist: Chloé Zhao
Yapımı: 2020 - ABD

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm malını kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.

2. Kutsal Motorlar

Orijinal İsmi: Holy Motors

Süre: 115dk
Tür: Dram , Fantastik
Yönetmen: Leos Carax
Senarist: Leos Carax
Yapımı: 2012 - Almanya , Fransa

Devam etmeni ne sağlıyor Oscar? Cevap: Eylemin güzelliği. Bir gün içinde Paris’te dokuz ayrı karaktere bürünen bir adam. Bazıları bu filmi yılın en iyi yapımı ilan etti, başkaları ‘gözüpek ve dâhiyane’ olarak tanımladı.   Oscar bir işadamı. Çok zengin ve gizemli bir adam tarafından tuhaf bir iş için görevlendiriliyor. Bir limuzinin içinde kılıktan kılığa girerek çeşitli randevulara gidecek. Bazen bir dilenci, bazen yeğenine veda eden yaşlı bir adam ya da bir cambaz olacak. Ama neden? Filmde, çok sayıda derin ve felsefi yorum yapılmasını sağlayacak malzeme var. Ama belki de hepsi sadece zevk içindir. Çünkü bir nedeni olsun ya da olmasın, bu filmi izlemek son derece büyülü ve esrarengiz bir deneyim: komik, hüzünlü, duygulu, çılgın ve gerçeküstü. Carax, sinemanın sınırlarını biçim ve içerik olarak sonuna kadar zorlayarak, sadece hikâye anlatmaya yaramadığını kanıtlıyor.

3. Aşkın Gücü

Orijinal İsmi: What Dreams May Come

Süre: 113dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Vincent Ward
Senarist: Ronald Bass
Yapımı: 1998 - ABD

Chris Nielsen ve karısı, Annie kaçınılmaz bir şekilde birbirine bağlanmış olan, birbiri için yaratılmış bir çifttir. Bir otomobil kazasında çocukları öldüğünde Chris`in tutkusu ve şefkati Annie`yi yaşama bağlayan tek şey olarak kalır. Bir gün Chris de öldüğünde, acıya dayanamayan Annie kendi canına kıyar. Sevgilisine her ne pahasına olursa olsun bağlanmış olan Chris, Cennet`i terkeder ve karısıyla birlikte olmak için Cehennem`in derinliklerine doğru bir yolculuğa başlar.

4. Balina

Orijinal İsmi: The Whale

Süre: 117dk
Tür: Dram
Yönetmen: Darren Aronofsky
Senarist: Samuel D. Hunter
Yapımı: 2022 - ABD

Obezite ile mücadele etmeye çalışan İngilizce öğretmeni Charlie izole bir hayat sürmektedir. Uzaklaştığı kızı ile tekrar bağ kurmak isteyen Charlie, kızıyla yakınlaşabilmek için elinden geleni yapar.

5. Son Düello

Orijinal İsmi: The Last Duel

Süre: 153dk
Tür: Aksiyon , Dram , Tarih
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Ben Affleck , Matt Damon
Yapımı: 2021 - ABD

Norman halkından bir şövalye Jean de Carrouges ve Norman soylusu Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır. Carrouges savaşa gider ve döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir. le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur. Ancak kimse Margerite'e inanmaz. Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gider. Hakim açısından ise Le Gris avantajlı konumdadır. Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonucunca biri ölecektir. Hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve Le Gris hayatta kalırsa  aklanacaktır. Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

6. CODA

Orijinal İsmi: CODA

Süre: 112dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Sian Heder
Senarist: Sian Heder
Yapımı: 2021 - ABD , Fransa

Bir CODA (Child of Deaf Adults/Sağır olan ebeveynlerin çocuğu) olan Ruby, ailesinde duyma kabiliyeti olan tek kişidir. Ailesinin başında durduğu balıkçılık işi zora girince Ruby bir anda kendini ailesini terk etme korkusu ve müzik tutkusunun peşinden gitme olmak üzere iki kritik kararın arasında bulur.

7. Promising Young Woman

Orijinal İsmi: Promising Young Woman

Süre: 113dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Emerald Fennell
Senarist: Emerald Fennell
Yapımı: 2020 - ABD

Cassie herkesin gözünde sıradan bir hayat yaşayan bir genç kadındır. Dışardan böyle görünse de aslında işin iç yüzü farklıdır, Cassienin hayatında hiç bir şey göründüğü gibi değildir. Geceleri başka bir hayatı olan Cassie'nin her şeyi değiştirebilmesi için bir şansı olacaktır.

8. Jojo Rabbit

Orijinal İsmi: Jojo Rabbit

Süre: 108dk
Tür: Dram , Komedi , Savaş
Yönetmen: Taika Waititi
Senarist: Taika Waititi
Yapımı: 2019 - ABD

Film Hitler’in ordusunda yer alan Jojo Betzler adlı bir çocuğa odaklanıyor. Annesinin evlerinde gizlice Yahudi bir kızı saklandığını öğrenen Jojo için büyük bir karmaşa başlayacaktır. Jojo, kendi kafasında Hitler’i en yakın arkadaşı ve sırdaşı olarak görmektedir. Faşizm içinde büyüyen ama kendi içinde merhametli olan Jojo Betzler’in kafa karışıklığı, nefret ettiği Yahudi kızın bir insan olduğunu anlamaya başlamasıyla duygu karmaşasına da dönüşecektir. Jojo, hayali arkadaşı Hitler ile bu haksızlığa karşı mücadele etmek isteyecektir.

9. Sihirbaz

Orijinal İsmi: The Illusionist

Süre: 110dk
Yönetmen: Neil Burger
Yapımı: 2006 - ABD

Marangoz bir ailenin oğlu olan Eisenheim (Edward Norton), aristokrat bir ailenin kızı Sophia'ya (Jessica Biel) aşık olur; ancak sosyal konumları nedeniyle ilişkilerinin yasaklanması sonucu Avusturya'yı terk ederek dünyayı keşfe çıkar. Eisenheim15 yıl sonra ünlü bir illüzyonist olarak isim yapmıştır; ülkesine döndüğünde eski sevgilisi Sophie Avusturya-Macaristan veliaht prensi Leopold (Rufus Sewell) ile nişanlanmak üzeredir.

10. Her Şey Her Yerde Aynı Anda

Orijinal İsmi: Everything Everywhere All at Once

Süre: 140dk
Yönetmen: Dan Kwan , Daniel Scheinert
Yapımı: 2022 - ABD

Vergilerini bir türlü bitiremeyen bitkin bir Çinli göçmen kadın (Michelle Yeoh), dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içine çekilir. Bunu ancak, sürdürebileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek yapabilir.