Eğlenceli Bilim Kurgu Filmleri!

Birbirinden eğlenceli bilim kurgu filmleri bu listede!

Bilim kurgu türü; sadece geleceği ve teknolojiyi değil, aynı zamanda izleyicileri eğlendirirken düşündüren ve hayal gücünü tetikleyen filmlerle de öne çıkıyor. Eğlenceli bilim kurgu filmleri, izleyiciyi renkli ve eğlenceli uzay maceralarına sürüklerken, komedi unsurlarıyla da dopdolu bir deneyim sunuyor. Renkli karakterleri, absürt durumları ve inanılmaz dünyalarıyla eğlenceli bilim kurgu fimleri, izleyicilere gerçek dünyadan uzaklaşıp farklı dünyalara yolculuk etme şansı veriyor.

Kültleşmiş eğlenceli bilim kurgu filmlerinden keşfedilmeyi bekleyen bambaşka filmlere, karşınızda izlemeniz gereken on eğlenceli bilim kurgu filmi!

1. Galaksinin Koruyucuları

Orijinal İsmi: Guardians of the Galaxy

Süre: 121dk
Yönetmen: James Gunn
Yapımı: 2014 - ABD

Marvel'ın aksiyon dolu, destansı uzay macerası "Galaksinin Koruyucuları", Marvel sinema evrenini, maceracı Peter Quill'in, tüm evreni tehdit eden ihtiraslara sahip bir kötü adam olan Ronan'ın gıpta ettiği esrarengiz bir küreyi çalıp, amansız bir insan avının hedefi olduğu kainata doğru genişletiyor. Quill, inatçı Ronan'dan kurtulabilmek için birbirleriyle hiç benzeşmeyen dört uyumsuz kişiden oluşan bir ekiple zorlu bir ortaklığa soyunuyor: Silah taşıyan Rakun Rocket, ağaca benzer bir insansı olan Groot, ölümcül ve gizemli Gamora ve intikam ateşiyle yanıp tutuşan Yokedici Drax. Ama Quill kürenin gerçek gücünü kainata karşı taşıdığı tehlikeyi fark ettiğinde, bir tarafta galaksinin kader dengesi dururken, diğer tarafta, son ve çaresiz bir karşılaşma için ayaktakımı düşmanlarını toplamak üzere, elinden geleni yapması gerekiyor.

2. Beşinci Element

Orijinal İsmi: The Fifth Element

Süre: 126dk
Yönetmen: Luc Besson
Yapımı: 1997 - ABD , İngiltere , Fransa

23. yüzyılda New York. Dünya yok olmanın eşiğindedir. Her 5000 yılda bir geri dönerek yaşamı yok etmeye çalışan şeytani güç, bir gezegen biçiminde hızla dünyaya yaklaşmaktadır. Tek kurtuluş beşinci güç olarak adlandırılan, kimsenin ne olduğunu bilmediği elementin dünyaya ulaşmasıdır. Bunu başaracak tek kişi eski bir asker olan taksi şoförü Korben Dallas'dır. Ancak onun ilgilenmesi gereken mükemmel güzellikte bir yaratık vardır.

3. Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi

Orijinal İsmi: The Hitchhiker's Guide To The Galaxy

Süre: 109dk
Yönetmen: Garth Jennings
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere

Sabah şiddetli bir başağrısıyla uyanan Arthur, üzerinden otoyol geçeceği için kendisinden habersiz istimlak edilen evi yıkılmasın diye, kendisini dozerlerin önüne yola attığında, henüz sorunun ne kadar az olduğunun farkında değildir. Çünki dünyamız da galaksiler arası bir otoyol inşaatının ortasında olduğu için istimlak edilmiştir ve bunu henüz kimse bilmemektedir.Uzaylılar dünyayı yok etmeden bir kaç dakika önce arkadaşı Ford Prefect gelir ve Dent'i alarak uzaya götürür. Prefect, 'Otostopçunun Galaksi Rehberi' isimli bir yayının dünyadaki muhabirlerinden biridir. Rehber, galaksinin her yerindeki muhabirleri sayesinde sayısız bilgi içeren bir turist rehberidir. Artık yerinde uzay boşluğu bulunan Dünya hakkında ise sadece şu satırlar yer almaktadır: 'Çoğunlukla Zararsız.' Gezegeni yok edilen Dent'in önünde keşfedilmeyi bekleyen galaksiler ve büyük maceralar vardır. Bu macera boyunca Dent, hayat hakkında çok şey öğrenecektir.

4. Geleceğe Dönüş

Orijinal İsmi: Back to the Future

Süre: 116dk
Yönetmen: Robert Zemeckis
Yapımı: 1985 - ABD

Dönemin özellikle tasarımıyla öne çıkan otomobillerinden olan bir DeLoran'ın içine gizlenmiş icat, Marty'i yanlışlıkla 50'lere geri götürür. Sorumsuz delikanlı bu gösterişsiz Amerikan kasabasında bir kazaya yol açar ve müstakbel anne ve babasının tanışmasına engel olur. Böylece kendisi de hiç doğmamış olacağı için bu durumu düzeltmesi gerekmektedir. Ama hayat sandığından daha karmaşıktır ve sorumluluk kelimesinin anlamını öğrenmek zorundadır.

5. Siyah Giyen Adamlar

Orijinal İsmi: Men in Black

Süre: 98dk
Yönetmen: Barry Sonnenfeld
Yapımı: 1997 - ABD

Onlar evrenin en iyi gizlenen sırlarıdır. Yüksek bütçeler ayrılmış olmasına rağmen gayriresmi hükümet bürosu için çalışan 'K' (Tommy Lee Jones) ve 'J' (Will Smith), Siyah Giyen Adamlar'dır. Göç servisinden sorumlu bu ikili, yerküremize yabancı her şeyin düzenleyicisidirler. Gizlilik içinde çalışırlar ve siyah giyerler.

6. Uzay Topları

Orijinal İsmi: Spaceballs

Süre: 96dk
Yönetmen: Mel Brooks
Senarist: Mel Brooks
Yapımı: 1987 - ABD

Kötü Dark Helmet (Rick Moranis), prenses Vespa'yı (Daphne Zuniga) kaçırıp, gezegenin havasını çalmayı planlayınca, Korkusuz Lone Starr (Bill Pullman) ve onun yarı insan yarı köpek yardımcısı Barf (John Candy) prensesi ve gezegeni kurtarmak için harekete geçerler. Ama zamana karşı da savaşmalıdırlar. Komedi harikası yönetmen Mel Brooks, bu filmde, Yıldız Savaşları üçlemesine göndermelerde bulunuyor.

7. Yıldız Gemisi Askerleri

Orijinal İsmi: Starship Troopers

Süre: 123dk
Yönetmen: Paul Verhoeven
Senarist: Edward Neumeier
Yapımı: 1997 - ABD

Lisedeki güzel günleri bitmek üzere olan Johnny Rico ve Carmen Ibanez, hangi işte kariyer yapacaklarını planlamaktadır. İyi bir öğrenci olan Johnny, ailesinin olumlu karşılamamasına rağmen, bir pilot olmak için Seyyar Birliğe girmeye can atan Carmen'in kalbini kazanabilmek amacıyla orduya katılır. Bir süre sonra üstlerinin gözüne giren Johnny bölük liderliğine terfi eder. Ancak yaşanan trajik bir kaza Johnny'i işinden soğutur ve ordudan ayrılma noktasına vardırır. Bütün bunlar gerçekleşirken dış dünyalardan gelen dev böceklerin saldırısı başlar. Ailesini ve sevdiklerini yok eden bu böceklerden intikam almak artık Johnny'nin tek amacıdır.

8. Dünya'nın Sonu

Orijinal İsmi: The World's End

Süre: 109dk
Yönetmen: Edgar Wright
Senarist: Edgar Wright , Simon Pegg
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

5 eski dost, 20 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelir ve Dünya'nın sonunu getirmeye kararlıdırlar.

9. Batteries Not Included

Orijinal İsmi: Batteries Not Included

Süre: 106dk
Yönetmen: Matthew Robbins
Yapımı: 1987 - ABD

Bir sitenin kiracıları sitenin yıkılabilmesi için evlerini boşaltmaya zorlanmaktadırlar. Kiracılar taşınmak istememektedirler. Ancak inşaat firması evlerin boşaltılması için yerel bir mafya ile anlaşır. Büyük bir tesadüf eseri, mekanik-yaşam formları, bir tür uzaylılar şehri ziyaret etmektedirler. Uzaylılar kiracılarla dostluk kurunca, inşaat firmasını dize getirmek için doğa-üstü güçlerini kullanmalarına izin verirler.

10. Thor: Ragnarok

Orijinal İsmi: Thor 3

Süre: 131dk
Yönetmen: Taika Waititi
Yapımı: 2017 - ABD

Evrenin bir ucundaki Sakaar gezegeninde kötü kalpli ve çok güçlü Hela'nın (Cate Blanchett) esiri olan Thor (Chris Hemsworth) oldukça zor durumdadır, üstelik çekicini Hela tuzla buz etmiştir. Thor'un bir an önce ülkesi Asgard'a dönerek Ragnarok'u, yani kendi uygarlıklarının temeli olan tanrıların ölümü ve Asgard'ın çöküşü anlamına gelen olayı durdurması gerekmektedir. Bunun için eski dostlarıyla ittifak kurar.