Mutlaka İzlemeniz Gereken Denzel Washington Filmleri!

Efsanevi oyuncu Denzel Washington, bugün 69 yaşına giriyor!

28 Aralık 1954'te New York'ta dünyaya gelen Washinton, rahip bir baba ve güzellik uzmanı bir annenin ortanca çocuğu. Fordham Üniversitesi'nin Gazetecilik Bölümü'ne devam ederken okuldaki tiyatro oyunlarında yer almaya başladı. "Zafer" ve "İlk Gün" filmleri ile Oscar kazandı. 

Büyük yeteneğin doğum gününü kutlamak için en iyi 10 Denzel Washington filmini aşağıda listeledik!

İyi seyirler.

1. Zafer

Orijinal İsmi: Glory

Süre: 122dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Edward Zwick
Yapımı: 1989 - ABD

1862 yılında Amerikan iç savaşı sırasında zencilerden bir tabur kurulması fikri ortaya atılmıştır.Albay Robert Swan  (Matthew Broderick) komutasında kurulan 54. Massacusetts Alayı acemi zencilerden oluşur. Film iç savaşı, köleliği ve zencilerin kendini bulma arayışını işler.

2. Mavi Elbiseli Şeytan

Orijinal İsmi: Devil in A Blue Dress

Süre: 102dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Carl Franklin
Senarist: Carl Franklin
Yapımı: 1995 - ABD

Ana karakterimiz, bir arkadaşının barında beyaz bir adamla karşılaşır. Bu adam, Los Angeles'ta siyahların mahallesinde saklanan bir beyaz kadını bulmayı amaçlamaktadır. Kadın bulunduğunda, şehrin en zenginlerinden biri olan Todd Carter'ın eşi olduğu fark edilecektir. Gazilikten gelen karakterimiz, kendini aniden tehlikeli işlerin içinde bulur.

3. Yok Yere Yaygara

Orijinal İsmi: Much Ado About Nothing

Süre: 111dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Kenneth Branagh
Yapımı: 1993 - ABD , İngiltere

Genç aşıklar Hero (Kate Beckinsale) ve Claudio(Robert Sean Leonard) bir hafta içinde evlenmek üzeredirler. Ama Hero'yu elde etmek isteyen başka bir adamın bir dizi komplosu sonucunda Hero ölmüş gibi gösteriliyor. Asker olan Claudio ve onun asker arkadaşları bu komplonun iç yüzünü ortaya çıkarmaya çalışırlarken ortalık bayağı bir karışıyor. Aslında hiçbir şey için bayağı bir gümbürtü kopartılmıştır.

4. Denizde İsyan

Orijinal İsmi: Crimson Tide

Süre: 123dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Tony Scott
Yapımı: 1995 - ABD

Rusya'daki istikrarsızlık nükleer denizaltı Alabamanın başka bir yere kaydırılmasıyla sonuçlanır. Rus asiler bir nükleer füze tesisini ele geçimiştir ve ABD'ye bir saldırı için hazırlanmaktadır. Kesinleşmeyen ateşleme emri geldiğinde tansiyon denizin altında yükselir.

5. Malcolm X

Orijinal İsmi: Malcolm X

Süre: 202dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Spike Lee
Senarist: Alex Haley
Yapımı: 1992 - ABD , Japonya

Babası Ku Klux Klan tarafından öldürülen Malcolm, çağdaşı bir çok zenci gibi umutsuz ve zor bir çocukluk geçirir. Neticesinde hayatı günlük yaşayan hedonist bir hırsıza dönüşür. Sonunda hapise girdiğinde İslam öğretisi kendisini yeniden tanımlamasına yardımcı olur. Burada dahil olduğu toplulukta kendini bulur ve yükselmeye başlar. Hapisten çıkınca Malcolm, adeta bir mesih işlevi yüklenir ve kendilerini birer suçlu yapan toplumsal adaletsizliğe başkaldırır.

6. İçerideki Adam

Orijinal İsmi: Inside Man

Süre: 129dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Spike Lee
Senarist: Russell Gewirtz
Yapımı: 2006 - ABD

Çok zeki bir banka soyguncusu olan Dalton Russel, iyi bir dedektif olan Keith Frazier ve güzel ve güçlü bir borsa brokerı olan Madeliene White çözümü bulunamayan bir bulmacanın en önemli parçalarını oluşturmaktadır. Fakat her parça aslında dışarıdan göründüğü gibi midir? Akıl oyunlarıyla dolu bu filmde, sadakat ve davranışlar her an sınanmaktadır.

7. Ateş Altında Cesaret

Orijinal İsmi: Courage Under Fire

Süre: 116dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Savaş
Yönetmen: Edward Zwick
Yapımı: 1996 - ABD

Bir kurtarma helikopterinin pilotu olan Kaptan Karen Walden, Kum Fırtınasında helikopteri düştükten ve helikopter ekibi kurtarıldıktan hemen sonra ölür. İlk önce düşen helikopterin ekibini kurtarışının takdire değer olduğu, daha sonra da helikopteri düştükten sonra Iraklıları püskürtmek için ekibini bir arada tuttuğu sanılır. Kum Fırtınasındaki kendi kötü hatıraları ile uğraşan Yarbay Serling, durumu araştırmakla ve Walden’ın ailesine Onur Madalyasını vermekle görevlendirilir. Ancak, ekibinden ve bölgedeki askerlerden elde ettiği çelişen ifadeler, Walden’ın gerçekten bu madalyayı hak edip etmediğini sorgulamasına yol açar.

8. Onaltıncı Raund

Orijinal İsmi: The Hurricane

Süre: 146dk
Tür: Dram
Yönetmen: Norman Jewison
Yapımı: 1999 - ABD

Rubin 'Hurricane' Carter sorunlu çocukluk ve gençlik yıllarını geride bırakarak 1960'ların en önemli ortasiklet boksörlerinden biri haline gelmiştir. 1966 yılının bir gecesinde Carter'ın tüm yaşamı değişecektir. Della Pesca adlı kötü niyetli bir polis tarafından Carter ve diğer masum bir kişi tutuklanarak, üç kişiyi öldürmek suçundan cezaevine girer. Gerçeği anlatmaya çalışmasına ve tüm çabalarına rağmen Carter hiçbir zaman serbest kalamayacağını anlar ve karısına boşanmalarının ikisi içinde daha iyi olacağını söyler. Yıllar geçer ve 15 yaşında Kanadalı bir çocuk olan Lesra Martin, 25 sent vererek Carter'ın yazdığı '16. raund' adlı kitabı alır. Kitaptan çok etkilenen Lesra, ailesi ile birlikte gerçekleri ortaya çıkararak Carter'ın 19 yıl sonra da olsa serbest kalması için uğraş vermeye başlar.

9. Amerikan Gangsteri

Orijinal İsmi: American Gangster

Süre: 157dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Ridley Scott
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere

New York’un önde gelen suç patronlarından birisinin şoförlüğünü yapan Frank Lucas’ın varlığından patronu ölene kadar hiç kimsenin haberi yoktur. Ancak patronunun aniden ölümü üzerine kendi imparatorluğunu kurmak ve Amerikan Rüyası’nın kendine özgü versiyonunu yaratmak için gereken açık kapıları keşfeder ve kolları sıvar. Frank Lucas, zekâsı ve katı çalışma ahlâkı sayesinde kısa sürede Harlem bölgesindeki uyuşturucu ticaretinin kontrolünü eline geçirir.

10. Philadelphia

Orijinal İsmi: Philadelphia

Süre: 126dk
Tür: Dram
Yönetmen: Jonathan Demme
Senarist: Ron Nyswaner
Yapımı: 1993 - ABD

Eşcinsel ve işinde başarılı bir avukatın (Tom Hanks) bir gün AIDS virüsü taşıdığını fark edilip, çok geçmeden çalıştığı hukuk bürosundaki işine de sudan bir sebepten dolayı son verilir. Şirketin patronu ile arasının çok iyi olmasından dolayı buna çok şaşıran avukat, şirketi ve patronu aleyhine mahkemeye dava açmaya karar verir. Böylece AIDS kurbanın bir insanın toplum içindeki yerini sorgulayan bir dava da başlamış olur. Ve ona bu hukuk mücadelesinde arkadaşı (Denzel Washington) yardımcı olur.