En İyi Lily Collins Filmleri!

Ünlü oyuncu Lily Collins, bugün 35 yaşında!

Tam adıyla Lily Jane Collins, 18 Mart 1989 tarihinde Guildford İngiltere'de dünyaya geldi. Collins, başarılı bir oyuncu olmasının yanında ünlü müzisyen Phil Collins'in kızı. Pek çok dönem filmi ve dizisinde karşımıza çıkan Collins, son yıllarda yer aldığı Netflix dizisi "Emily in Paris" ile akıllarda yer etti. 

Biz de sizler için Lily Collins'in en beğendiğimiz filmlerini listeledik!

İyi seyirler.

1. Love, Rosie

Orijinal İsmi: Love, Rosie

Süre: 102dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Christian Ditter
Senarist: Juliette Towhidi
Yapımı: 2014 - Almanya , İngiltere

Rosie ve Alex 5 yaşlarından beri çok iyi arkadaştırlar. Birbirlerini başka gözle hiç bakmamışlardır, ya da gerçekten öyle midir? 18 yaşında yaptıkları seçimler sonucu birbirilerinden uzaklaşırlar. Yıllar sonra aralarına mesafeler girdikten sonra geçmişte yaşadıklarını ve anılarını unutmayı başaramamışlardır.

2. Okja

Orijinal İsmi: Okja

Süre: 120dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Bong Joon-ho
Senarist: Bong Joon-ho , Jon Ronson
Yapımı: 2017 - ABD , Güney Kore

Birlikte Güney Kore'nin dağlarında büyüdüğü Okja isimli değişik hayvanı ile neredeyse cennet gibi bir 10 yıl geçiren Mija isimli kız, Okja'ya gözü gibi bakar. Fakat Okja'nın peşinde bazı kişiler vardır. Onun üzerinde deney yapmak, hayvanı insanlara sergilemek için kullanmak isterler. Uluslararası bir şirkette CEO olarak görev yapan ve Mija’nın arkadaşı olan Lucy Mirando, kendisinin yararına olacağı ve bu durumdan kar sağlayacağı için bir yolunu bulup Okja'yı yakalar ve New York'a gönderir. Bunun üzerine Mija onu kurtarmak için yollara düşer ancak onun üzücü yolculuğu bir grup kapitalist ve kötü niyetli kişilerle çakışır. Mija'nın tek amacı çok sevdiği dostunu eve getirmektir. Bu farklı grupların hepsi de Okja'nın kaderinin kontrolünü ellerine almak için birbirleriyle savaş vereceklerdir.

3. Mank

Orijinal İsmi: Mank

Süre: 132dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: David Fincher
Senarist: Jack Fincher
Yapımı: 2020 - ABD

Herman. J Mankiewicz’in hayatını odağına alan filmde, klasik bir film olan “Citizen Kane”in yapım aşamasındaki zorluklardan, filmin yönetmeni ve yıldızı Orson Welles’e kadar birçok noktaya değiniliyor.

4. Kör Nokta

Orijinal İsmi: The Blind Side

Süre: 129dk
Tür: Dram
Yönetmen: John Lee Hancock
Senarist: John Lee Hancock
Yapımı: 2009 - ABD

Michael Lewis'in "The Blind Side: Evolution of the Game" adlı kitabından uyarlanacak olan film evsiz bir çocukken iyi bir aile tarafından büyütülerek bu yıl NFL'de en iyi oyuncu seçilen Michael Oher'in hayatı anlatılacak.

5. Pamuk Prenses'in Maceraları

Orijinal İsmi: Mirror Mirror

Süre: 106dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Tarsem Singh
Yapımı: 2012 - ABD

Bu bildiğiniz Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalından biraz farklı, biraz çılgın, biraz masalın söylenmemiş tarafını anlatan bir uyarlama. En son Ölümsüzler ile seyrettiğimiz yönetmen Tarsem Singh'ın son işi olan yapım, kötü niyetli bir cadının, güzeller güzeli Pamuk Prensesi sürgüne gönderip, krallığın başına geçmesi bol mizahi bir dille aktarılıyor. Pamuk Prenses, ormanda tanıştığı Yedi Cücelerin yardımıyla tacını geri almayı başarabilecek mi? Peki Kötü Kraliçe Prens Andrew'u kendisine aşık edip, evlenmeyi başarabilecek mi?

6. Tolkien

Orijinal İsmi: Tolkien

Süre: 112dk
Tür: Dram , Romantik , Savaş
Yönetmen: Dome Karukoski
Senarist: David Gleeson
Yapımı: 2019 - ABD

J.R.R. Tolkien’ın hayatını konu alan film, yazarın yetim kaldığı çocukluk döneminden başlayarak, hayatının ilerleyen dönemlerini de anlatıyor. Fim, I. Dünya Savaşı döneminde yazarın yaşadıklarından tutun ki, aşkı ve arkadaşlıkları dahil olmak üzere birçok detaya yer veriyor. Tolkien’e daha fazla yakınlaşma şansını izleyiciye yaşatacak olan filmde, yazarın başyapıtlarını yaratırken hayatından kattığı izleri de anlama fırsatı bulacağız.

7. Kaçış

Orijinal İsmi: Abduction

Süre: 106dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Gizem
Yönetmen: John Singleton
Senarist: Shawn Christensen
Yapımı: 2011 - ABD

Bir gerilim filmi bir kayıp kişiler internet sitesinde yaptığı bebek fotoğrafı bulduktan sonra hayatı hakkında gerçeği ortaya çıkarmak için yola koyulur genç bir adam üzerinde yoğunlaşır.

8. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Orijinal İsmi: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Süre: 110dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Joe Berlinger
Senarist: Michael Werwie
Yapımı: 2019 - ABD

Karizması sayesinde kadınlara yaklaşarak, tecavüz ettikten sonra onları öldüren ve 1989 yılında idam edilen seri katil Ted Bundy'nin hayatının anlatıldığı biyografik film, sorunlu bir ilişki yaşadığı kız arkadaşı Liz'in perspektifinden aktarılacak. 

9. Aşkla Bağlı

Orijinal İsmi: Stuck in Love

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Josh Boone
Senarist: Josh Boone
Yapımı: 2012 - ABD

Fırtınalı bir yıl geçiren Borges ailesinin hayatına odaklanan filmde Borges ailesinin başına gelen türlü trajikomik durumlara tanık oluyoruz. Başarılı bir yazar olan William Borges, takıntılı olduğu eski karısı Erica ve çocukları Samantha ile Rusty'den oluşan bu aile bir yıl içerisinde aşkın ve duyguların farklı halleriyle karşılaşıyor ve bunun sonucunda çeşitli problemlerle karşılaşıyor.