En İyi Bruce Willis Filmleri!

Efsanevi oyuncu Bruce Willis, bugün 69 yaşında!

Tam adıyla Walter Bruce Willis, 19 Mart 1955 tarihinde Almanya'da dünyaya geldi. "Zor Ölüm" serisindeki başarısıyla bütün dünyada tanınır hâle geldi. Kariyeri boyunca Altın Küre ve Emmy Ödülü dahil olmak üzere pek çok ödül kazandı ve 2006 yılında Hollywood Walk of Fame'de yıldızını kazandı. Aynı zamanda müzisyen olarak da bir kariyeri bulunan Willis'in ailesi 2022 yılında oyuncunun sağlığı sebebiyle oyunculuğu bırakacağını açıkladı.

Pek çok kült filmde bulunan Bruce Willis'in en beğendiğimiz filmlerini listeledik!

İyi seyirler.

1. Zor Ölüm

Orijinal İsmi: Die Hard

Süre: 132dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: John McTiernan
Yapımı: 1988 - ABD

Bruce Willis Los Angeles'a Noel tatilini ayrı olduğu karısıyla geçirmeye gelen New York şehri polisi dedektif John McClane'i oynuyor. Fakat McClane karısının ofis partisinin başlamasını beklerken teröristler binanın kontrolünü ele geçirir. Teröristlerin lideri Hans Gruber ve onun zalim yardakçısı rehineleri bir araya toplarken McClane kimseye görünmeden kaçar. Yanında yanlızca bir silahı ve cesareti olan McClane tek kişilik savaşını başlatır.

2. 12 Maymun

Orijinal İsmi: Twelve Monkeys

Süre: 129dk
Yönetmen: Terry Gilliam
Senarist: David Webb Peoples
Yapımı: 1995 - ABD

Ölümcül bir virüs tüm dünyayı tehdit etmektedir. 1996'da 5 milyar kişinin ölümüne neden olan bu virüs, 2035'te dünya nüfusunun yalnızca yüzde birini hayatta bırakmıştır. Bu virüsün etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlar. Bu virüsün üstesinden gelebilmek için mahkumlardan James Cole, zaman makinesiyle geçmişe gönderilir. Yanlışlıkla 1990 yılına gönderilen Cole, bilimadamları için virüs hakkında araştırma yapar. Daha sonra zaman yolculuğunu sürdüren Cole, 1996'da akıl hastanesine alınır. Burada Dr. Kathryn Railly ile tanışan Cole, onu içinde bulundukları duruma inandırmaya başlar.

3. Beşinci Element

Orijinal İsmi: The Fifth Element

Süre: 126dk
Yönetmen: Luc Besson
Yapımı: 1997 - ABD , İngiltere , Fransa

23. yüzyılda New York'ta geçen bu filmde dünya yok olmanın eşiğindedir. Her 5000 yılda bir geri dönerek yaşamı yok etmeye çalışan şeytani güç, bir gezegen biçiminde hızla dünyaya yaklaşmaktadır. Tek kurtuluş beşinci güç olarak adlandırılan, kimsenin ne olduğunu bilmediği elementin dünyaya ulaşmasıdır. Bunu başaracak tek kişi eski bir asker olan taksi şoförü Korben Dallas'dır. Ancak onun ilgilenmesi gereken mükemmel güzellikte bir yaratık vardır.

4. Günah Şehri

Orijinal İsmi: Sin City

Süre: 124dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Senarist: Frank Miller
Yapımı: 2005 - ABD

Aşık olduğu kadınla ilk kez birlikte olan Marv, ertesi sabah onun yanı başında öldüğünü fark eder. Konumları gereği söz konusu cinayetin esas zanlısı olarak görülen Marv, polis tarafından aranırken esas katilin peşine düşer. Bir yandan kaçan Marv, diğer yandan kovalar.

5. Yükselen Ay Krallığı

Orijinal İsmi: Moonrise Kingdom

Süre: 94dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Wes Anderson
Yapımı: 2012 - ABD

50 sene öncesinde geçen film bir kasabada birbirine aşık iki gencin kaçması sonrasında başta kasabanın şerifi olmak üzere tüm kasaba sakinleri gençlerin kaybolduğunu düşünüp onları aramaya başlaması anlatılıyor.

6. Dehşet Gezegeni

Orijinal İsmi: Planet Terror

Süre: 191dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Korku
Yönetmen: Robert Rodriguez , Eli Roth
Yapımı: 2007 - ABD

William ve Dakota Block bir gece arka bahçelerinde dolaşan insanlar olduğunu fark ederler. Evlerinden çıktıklarında kasabadaki insanların garip davranmaya başladıklarını keşfederler. İnsanlar yavaş yavaş saldırganlaşmaya başlamışlardır. Bu saldırılar sırasında bacağı kopan dansçı Cherry ve eski erkek arkadaşı Wray, William ve Dakota’yla birlikte kasabada umutsuzca dolaşmaya başlarlar ve kasabada yaşanan bir patlama sonucu ortaya çıkan gazın insanları cani yaratıklara dönüştürdüğünü keşfederler.

7. Çakal

Orijinal İsmi: Jackal

Süre: 124dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera , Suç
Yönetmen: Michael Caton-Jones
Yapımı: 1997 - Almanya , ABD , İngiltere , Fransa , Japonya , Kanada

FBI Başkan Yardımcısı Carter Prestn, yer altı örgüt üyesi Irlandalı Declan Mulqueen ve Rus istihbarat görevlisi Valentina Koslova arasında zoraki bir ittifak kurulur. "Çakal" takma adıyla ün salmış geçen yüzyılın en acımasız teröristinin izini sürmek amacıyla bir araya gelmişlerdir. Birbirlerine karşı tam anlamıyla yabancı olan bu üçlü, zaman içinde hayatta kalabilmek amacıyla birbirlerine destek olmak zorundalar. Peşlerinde oldukları bu esrarengiz katilin geride bıraktığın elektronik ipuçlarının peşine düşerler. Çakal söylediği terör eylemini gerçekleştirmek için olanca gücüyle çalışmaktadır.

8. Ölüm Kadına Yakışır

Orijinal İsmi: Death Becomes Her

Süre: 103dk
Tür: Fantastik , Komedi , Korku
Yönetmen: Robert Zemeckis
Yapımı: 1992 - ABD

Ernest'la evli olan Helen, arkadaşı Madeline yüzünden cehennem hayatı yaşıyor. Madeline, ondan daha güzel, daha zengindir. Ernest, Helen'i bırakıp Madeline'la yaşamaya başlıyor. Madeline'dan öç almak isteyen Helen, yaşlanmaya karşı bir ilaç buluyor. Sırrını öğrenen Madeline da bu ilacı alıyor ve ikisi Ernest için amansız bir savaşa giriyorlar. Ancak bu ilaçla birlikte ölümsüzleşen iki kadın için hayat artık aynı olmayacaktır.

9. Altıncı His

Orijinal İsmi: The Sixth Sense

Süre: 107dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senarist: M. Night Shyamalan
Yapımı: 1999 - ABD

Sekiz yaşında bir çocuk olan Cole Sear karanlık güçlerin etkisi altındadır. Zaman zaman hayaletler tarafından ziyaret edilen bu çocuk, gölgelerin arasından ortaya çıkıveren hayaletlerle kendi iradesi dışında bağlantılar kurmakta ve bu durumdan çok korkmaktadır. Kendisinde normal ötesi bir takım güçlerin var olduğunun farkına varan küçük çocuk bunların sebebini anlayamadığı gibi çektiği acıları da çocuk psikoloğu Malcolm Crowe'un dışında hiç kimseye anlatamamaktadır. Ancak küçük hastasındaki doğaüstü yeteneklerin gerisindeki esrar perdesini aralamaya çalışan psikoloğun çalışmaları ilerledikçe her ikisinde de bir takım korkutucu ve açıklanamaz gelişmeler başlayacaktır.

10. Tetikçiler

Orijinal İsmi: Looper

Süre: 118dk
Yönetmen: Rian Johnson
Senarist: Rian Johnson
Yapımı: 2012 - ABD

Film, zamanda yolculuğun mümkün olduğu 2077 yılında geçiyor. Yasa dışı ilan edilen zaman yolculuğunu yalnızca mafya kullanmakta ve ortadan kaldırmak istediklerini geçmişe yollayarak tetikçiler tarafından öldürülmelerini sağlamaktadır. Gelecekten gelen kurbanları öldüren uzman tetikçilerin en iyilerinden biri Joe'dur. Ne var ki, Joe'nun yeni kurbanı, 30 yıl sonradan gelen kendisidir. Hedefini öldüremeyen Joe, bu işi çözmelidir, yoksa kendisi de öldürülecektir.