Bilgisayar Oyunlarından Uyarlanan En İyi 10 Dizi!

Bilgisayar oyunlarından en iyi 10 diziyi sizler için derledik!

Amazon Prime Video'nun "Fallout" dizisinin başarısından sonra geçmişe dönüp, bilgisayar oyunlarından uyarlanan dizileri gözden geçirdik. Sonuç olarak da bu oyunlardan uyarlanmış en sevdiğimiz 10 diziyi bu listede bir araya getirdik.

Keyifli seyirler!

 

1. The Last of Us

Joel (Pedro Pascal) bu yenidünyada gözü pek bir kaçakçıdır. Ellie (Bella Ramsey) ise bu ölümcül pandeminin tedavisinde kilit bir rol oynamaktadır. Baskı altında bir karantina bölgesinden 14 yaşında olan Ellie’yi kaçırmak üzere tutulan Joel, çok geçmeden Ellie ile bir bağ kuracaktır. Küçük bir iş gibi görünen bu kurtarma operasyonu vahşi ve acımasız bir hayatta kalma mücadelesine dönecektir.

2. Arcane

Arcane, League of Legends evreninde yer alan ütopik bir bölgede baskı gören yeraltı şehri Zaun'da geçiyor. Animasyon türündeki dizi evrenin iki büyük şampiyonunun ve onların birbirinden ayrılmasına neden olan gücün hikayesine odaklanıyor.

3. Fallout

Aynı isimli video oyununun uyarlaması olan dizi, post-apokaliptik bir Amerika'da geçiyor.

Gelecekte, nükleer katliamın yol açtığı kıyamet sonrası Los Angeles'ta vatandaşlar kendilerini radyasyondan, mutantlardan ve haydutlardan korumak için yeraltı sığınaklarında yaşamak zorunda kalır.

4. Pokemon

Ash Ketchum, geleceğin büyük eğitmeni olacaktır. 10 yaşına bastığı gün Pokémon'unu alacağı için çok heyecanlıdır. Sabah biraz geç kalır haliyle, koşarak Profesör Oak'ın labaratuarına gider. Profesör Oak Pokémonlar hakkında detaylı bilgiye sahiptir. Adı üstünde, bir profesör. Profesör Oak ona geç kaldığını ve de bütün Pokémonların alındığını söyler. Ama bir Pokémon kalmıştır, Pikachu. Fakat bu Pokémon hiç söz dinlemez, hatta Pokétopu'na bile girmez. Ash ise çaresiz kalmıştır, kabul eder. Dışarı çıktığında rakibi Gary Pokémonunu almış, hatta hava atıyordur. Gary yola çıktığında, Ash kafasına Dünya'nın en büyük eğitmeni olmayı kafasına koymuştur. Gary ise artık onun en büyük rakibidir. Profesör Oak ise ondan bir istekte bulunur, ona Pokédex verir ve Pokedex'i tamamlamasını ister. Ash ise çaresiz kabul eder.

5. Halo

Dizi, insanlık ile Covenant olarak bilinen bir uzaylı tehdidi arasındaki 26. yüzyılda geçen destansı bir çatışmayı konu ediniyor. Derinden çizilmiş kişisel hikayeleri aksiyon, macera ve zengin bir şekilde hayal edilmiş bir gelecek vizyonu ile örüyor.

6. Cyberpunk: Edgerunners

Orijinal İsmi: Cyberpunk: Edgerunners

Süre: 25dk
Yapımı: 2022 - ABD , Japonya , Polonya

Dizi, teknoloji ve vücut değiştirmenin takıntı hâline geldiği gelecekteki bir şehirde, Night City'de hayatta kalmaya çalışan bir sokak çocuğunu konu alan bağımsız, 10 bölümlük bir hikâye anlatıyor. Her şeyini kaybetme tehdidiyle karşı karşıya olan bu çocuk, bir edgerunner, yani siberpunk olarak da bilinen kanun kaçağı bir paralı asker olarak hayatta kalır.

7. Castlevania

Orijinal İsmi: Castlevania

Süre: 24dk
Yapımı: 2017 - ABD

Drakula olarak tanınan Vlad Tepes’in sevgili eşi Lisa Tepes, bölge piskoposu tarafından büyücülükle suçlanıp yakılınca Drakula intikam almaya karar verir. Wallachia halkına karşı savaş ilan eder ve cehennemden gelen korkunç şeytani yaratıklar ordusunu serbest bırakır. Neyse ki, her tür canavarı rahatlıkla avladıkları bilinen uğursuz bir aile olan Belmont ailesinin son üyesi Trevor Belmont hala şehirdedir ve vampirlerin efendisiyle savaşmayı kabul eder.

8. Twisted Metal

Orijinal İsmi: Twisted Metal

Süre: 30dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Kitao Sakurai
Yapımı: 2023 - ABD

Motor ağızlı bir yabancıya daha iyi bir yaşam için bir şans sunulur, ancak yalnızca kıyamet sonrası bir çorak arazide gizemli bir paketi başarıyla teslim edebilirse.

9. The Witcher

Rivialı Geralt (Henry Cavill), "witcher" denilen, para için canavarları öldüren özel güçlere sahip bir mutanttır. Nilfgaard imparatorluğunun topraklarını genişletmek istemesi nedeniyle içinde bulunduğu ülke kargaşa içindedir. Bu mücadelenin kurbanları arasında Cintra Prensesi Cirilla (Freya Allan) ile Geralt'ın kaderleri de çok geçmeden kesişecektir. Bu arada, Geralt'ın maceralarında başka bir figür daha ön plandadır: bir cadı olan Yennefer (Anya Chalotra).

10. Gangs of London

Orijinal İsmi: Gangs of London

Süre: 60dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Gareth Evans , Corin Hardy
Yapımı: 2020 - İngiltere

Gangs of London, bir suç örgütünün başında yer alan Finn Wallace’ın suikasta uğraması sonucunda Londra çeteleri arasında bozulan dengeleri konu alıyor. Çeteler arasındaki barışın pamuk ipliğine bağlı dönemde bu suikast olayının gerçekleşmesi ve Finn’ın oğlu Sean Wallace’ın intikam için olaylara dâhil olması, işleri karmaşık bir noktaya sürüklüyor.