Anneler Gününde İzlemelik 10 Harika Film!

Anneler Günü kutlu olsun!

Bugün anneler günü. Sadece biyolojik annelerin değil; evlat edinmiş annelerin, üvey annelerin, hayvan annelerinin, bitki annelerinin, ablaların, teyzelerin, halaların, öğretmenlerin, hem annelik hem babalık yapanların, kendisini bir anne gibi hisseden herkesin anneler gününü kutlarız! Anneliği konu alan; kimi daha nostaljik, kimi ise son yıllarda çıkmış ilgi çekici filmleri bir araya getirdik.

Keyifli seyirler!

1. Küçük Kadınlar

Orijinal İsmi: Little Women

Süre: 135dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Greta Gerwig
Senarist: Greta Gerwig
Yapımı: 2019 - ABD

Louisa May Alcott'un unutulmaz romanından uyarlana film; Meg, Jo, Beth ve Amy isimli dört kız kardeşin Amerikan İç Savaşı’nın sonrasında geçen büyüme hikâyesini konu alıyor. Hikayenin yönetmen Greta Gerwig tarafından yorumlanmış halinde, dört kız kardeşn hikayesi üzerinden kadın hayatına dair o döneme ait temaların yanı sıra zamanın ötesinde konular ve sorunlar da işleniyor.

2. Gizli Dünya

Orijinal İsmi: Room

Süre: 118dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Lenny Abrahamson
Senarist: Emma Donoghue
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere , İrlanda , Kanada

24 yaşındaki Joy, 7 yıl önce Old Nick dediği bir adam tarafından kaçırılmış ve o günden bu yana evinin arkasındaki küçücük bir kulübede Jack ile tutsak olarak yaşamaktadır. Old Nick'in devamlı tecavüzlerine maruz kalan Ma, bu 7 yılın son 5'ini, Nick tecavüzleri sonucu doğan oğlu Jack ile geçirmiştir. Gerçek dünyayı hiç bilmeyen oğlunu bu idare etmeye çalışsa da bir gün gerçek dünyayı da tanıması gerektiğini anlar. Bu hapis hayatından binbir güçlükle kaçarak ailesinin yanına sığınan Joy için şimdi bir başka zorlu sınav başlayacaktır. Gerçek hayatla hiç karşılaşmamış Jack'i yepyeni bir hayata adapte edebilmek, aynı zamanda kendi hayatına da kaldığı yerden devam edebilmek...

3. Kızım Olmadan Asla

Orijinal İsmi: Not Without My Daughter

Süre: 114dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Brian Gilbert
Senarist: David W. Rintels
Yapımı: 1991 - ABD

Son derece etkileyici bir dram olan "Kızım Olmadan Asla"da, Amerikalı bir kadının kocasını memnun etmek için İran'a gitmesi ve orada bir anlamda kocası tarafından tutsak edilmesi çok çarpıcı ve etkileyici bir dille anlatılıyor.

4. Kör Nokta

Orijinal İsmi: The Blind Side

Süre: 129dk
Tür: Dram
Yönetmen: John Lee Hancock
Senarist: John Lee Hancock
Yapımı: 2009 - ABD

Michael Lewis'in "The Blind Side: Evolution of the Game" adlı kitabından uyarlanan film evsiz bir çocukken iyi bir aile tarafından büyütülerek NFL'de en iyi oyuncu seçilen Michael Oher'in hayatını anlatıyor.

5. CODA

Orijinal İsmi: CODA

Süre: 112dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Sian Heder
Senarist: Sian Heder
Yapımı: 2021 - ABD , Fransa

Bir CODA (Child of Deaf Adults/Sağır olan ebeveynlerin çocuğu) olan Ruby, ailesinde duyma kabiliyeti olan tek kişidir. Ailesinin başında durduğu balıkçılık işi zora girince Ruby bir anda kendini ailesini terk etme korkusu ve müzik tutkusunun peşinden gitme olmak üzere iki kritik kararın arasında bulur.

6. Süper Anne

Orijinal İsmi: Baby Boom

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Charles Shyer
Yapımı: 1987 - ABD

Yale'den mezun olduktan sonra Harvard'da master yapan, daha sonra da büyük bir şirkette yönetici olarak çalışmaya başlayan J.C. Wiatt, başarısını her gün nefes almadan çalışmasına borçludur. Wiatt ile bir yatırım bankacısı olan Stevan, sevgi dozunun fazla yüksek olmadığı bir beraberlik sürdürmektedirler. Ta ki onu uykudan uyandıran bir telefon Wiatt'a, ölen İngiliz akrabalarından kendine bir miras kaldığını öğrendiği güne kadar. Vasiyete göre Wiatt'a bir bebek miras kalmıştır. Önceleri onu hemen başından atmak isteyen Wiatt, zaman içinde çocuğa bağlanacak ve hem iş hayatının hem de aşk hayatının tehlikeye düşmesine göz yumacaktır.   

7. Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri

Orijinal İsmi: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Süre: 115dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Martin McDonagh
Senarist: Martin McDonagh
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

Tecavüz edilip vahşice öldürülen kızı Angela'nın üzüntüsünü atlatmaya çalışan Mildred Hayes, kasabanın şerifi Bill Willoughby ve kanun kuvvetlerinin bu konuda gerekli adımları atmadığına inanmaktadır. Cinayetin üzerinden aylar geçmesine rağmen katille ilgili somut bir delile ulaşılmaması, sonunda acılı anneyi oldukça farklı bir çözüme iter. Kasabanın çıkışındaki 3 büyük reklam panosunu kiralayan ve bunlara cinayetle ilgili şerifi suçlayan mesajlar yazdıran Hayes, vazgeçmesini isteyen herkese tek başına meydan okuyacaktır.

8. Cesur

Çok yetenekli bir okçu olan Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un aceleci kızlarıdır. Kendi hayat yolunu kendi çizmeye kararlı olan Merinda, ülkenin şamatacı lordlarına ait olan asırlık bir geleneğe karşı çıkar: Heybetli Lord MacGuffin, huysuz Lord Macintosh ve aksi Lord Dingwall. Merida’nın hareketleri farkında olmadan krallık içerisinde kaos ve öfke yaratır. Garip Bilge Kadın’a başvurduğunda ise uğursuz bir dilek onu beklemektedir. Merinda peşindeki tehlikeli güçleri keşfederken çok geç olmadan o korkunç laneti bozmaya çalışır ve gerçek cesaretin ne olduğunu anlar.

9. Mamma Mia

Orijinal İsmi: Mamma Mia

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Phyllida Lloyd
Senarist: Catherine Johnson
Yapımı: 2008 - Almanya , ABD , İngiltere

Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden genç bir kız olan Sophie Sheridan'ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA'nın hit şarkıları eşliğinde anlatılıyor. Sophie Sheridan evlenme aşamasına gelmiş genç bir kızdır. Nikâhtan bir gün öncesinde annesi Donna'nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir.  

10. Neşeli Günler

Orijinal İsmi: The Sound Of Music

Süre: 174dk
Tür: Aile , Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Robert Wise
Yapımı: 1965 - ABD

1930'lu yılların Avusturya'sında Salzburg yakınlarında bir manastırda yaşayan Maria'nın ne kadar gayret gösterse de bir rahibe olmak için gerekli niteliklere sahip olmadığı anlaşılır. Her gün dağlara çıkıp şarkı söylemekten hoşlanan hayat sevinci ile dolu cıvıl cıvıl bir kız olan Maria sürekli olarak sabah dualarını kaçırmakta, manastırdaki işlerini aksatmaktadır. Baş rahibe Abbess yemin edip bir rahibe olmadan önce gerçek dünyayı biraz daha tanıyabilmesi için Maria'yı bir mürebbiye arayan yedi çocuklu Kaptan Von Trapp'ın malikanesine gönderir. Donanmadan emekli olmuş Kaptan'ın karısı yeni ölmüştür. Soğuk ve mesafeli bir insan olan kaptan çocuklarını askeri bir disiplin içinde büyütmektedir. Babaları ortada olmadığında bütün haşarılıklarını ortaya döken çocuklara mürebbiye dayanmamaktadır. Kısa sürede işi bırakan onlarca mürebbiyenin sonuncusu olan Maria iyimserliği ve müziğin de yardımı ile çocukların kalbini kazanmayı başarır. Arkasından da Kaptan'ın güvenini kazanır. Viyana'da oturan cazibeli bir kadın olan Barones Schraeder'le bir evliliğe hazırlanan Kaptan'a aşık olan Maria ikisinin arasından çekilmek için manastıra geri döner. Çocuklar ise Barones'in gitmesini, Maria'nın geri gelmesini isterler. Sonunda Maria'yı sevdiğini anlayan Kaptan Von Trapp onunla evlenir ve balayına çıkarlar. Ancak ülke sıcak günler yaşamaktadır. İkinci Dünya Savaşı arifesinde Avusturya'yı ilhak eden Almanya rejimini bu ülkeye tüm kurumları ile yerleştirmeye başlamıştır bile. Nazizm karşıtı tutumunu çoktan belli etmiş olan Von Trapp ailesi artık emniyette değildir. Alman donanmasında aktif göreve de çağrılınca Kaptan ailesini Avusturya'dan çıkarmak için harekete geçer.