2019 Oscar Tahminleri: En İyi Kadın Oyuncu

24 Şubat 2019'da gerçekleşecek 91. Oscar Ödül Töreni'ne sayılı günler kaldı. Yılın en gösterişli töreninde, geçen senenin En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ının kazananı "Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri" filmindeki mükemmel performansı ile Frances McCdormand olmuştu. Peki, bu yılki En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına bir adım daha yakın olan isimler kimler olabilir? İşte karşınızda 22 Ocak 2019'da adaylıkları açıklanacak olan, 2019 Oscar Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu adayları tahminleri!

1. Olivia Colman (Queen Anne) - The Favourite

Olivia Colman (Queen Anne) - The Favourite

En İyi Özgün Senaryo dalında da adaylığı beklenen Sarayın Gözdesi filminde, kadın oyuncuların hepsinin performansı beğenilse de, en çok övgüyü Kraliçe Anne rolü ile 76. Altın Küre Ödülleri'nde müzikal/komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olan Olivia Colman almıştı. 18 yüzyılın başlarındaki kraliyet entrikalarının, ihtirasların ve kıskançlıkların iğneleyici hikayesinin anlatıldığı dram ve tarih dolu bu filmdeki performansıyla Colman, Oscar'ı kazanmaya çok yakın bir isim!

2. Lady Gaga (Ally) - A Star Is Born

Lady Gaga (Ally) - A Star Is Born

76. Altın Küre Ödülleri'nde ve 24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde En İyi Şarkı ödülünün sahibi olan; 2019 Oscar Ödülleri'nde En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Film dalında adaylığı beklenen Bir Yıldız Doğuyor, yarışın sürpriz isimlerinden olmuştu. Genç bir yıldızın, ünlü bir şarkıcının yardımlarıyla yükselişinin anlatıldığı bu filmdeki performansıyla aldığı adaylıklar ve ödüller ile 2019 Oscar adaylığı şansı çok yükselen Lady Gaga için, bu yarışın erken favorisi diyebiliriz! 

3. Emily Blunt (Mary Poppins) - Mary Poppins Returns

Emily Blunt (Mary Poppins) - Mary Poppins Returns

76. Altın Küre Ödülleri'nde ve 24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde pek çok dalda aday olan Mary Poppins Sihirli Dadı, 1964'te çekilen filmindeki Jane ve Michael'in büyümüş hallerini ve Mary Poppins'in geri dönerek hayatlarına yeniden dahil olmasını konu alıyor. Yıllardır Oscar adaylığı için doğru rolü bulamayan Emily Blunt, sanıyoruz ki bu yılki ödül töreninde Oscar almaya epey yaklaştı!

4. Glenn Close (Joan Castleman) - The Wife

Glenn Close (Joan Castleman) - The Wife

76. Altın Küre Ödülleri'nde Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünün ve 24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde de En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olan Glenn Close, eşinin kariyeri için fedakarlıklar yapan yetenekli ve zeki bir kadını canlandırdığı The Wife filmindeki rolü ile Oscar Ödülleri için favori aday olarak gösteriliyor. Daha önce altı defa Oscar adaylığı almış olan başarılı aktris, aldığı övgülere bakılacak olursa, bu senenin en iddialı adayı olabilir!

5. Melissa Mccarthy (Lee Israel) - Can You Ever Forgive Me?

Melissa Mccarthy (Lee Israel) - Can You Ever Forgive Me?

76. Altın Küre Ödülleri'nde ve 24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde adaylığı bulunan Beni Affedebilir Misin? filminde de yer alan, Amerika'nın en sevilen komedi oyuncularından biri olan ve daha önce de Oscar adaylığı alan Melissa Mccarthy'i de muhtemelen adaylar arasında göreceğiz. McCarthy, biyografi yazarı Lee Israel'in gerçek hikayesinin ele alındığı iddialı dram filmindeki performansı ile bu yıl Oscar'ı kucaklayabilir!

6. Nicole Kidman (Erin Bell) - Destroyer

Nicole Kidman (Erin Bell) - Destroyer

2003 yılında En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan Nicole Kidman76. Altın Küre Ödülleri'nde de Destroyer filmi ile En İyi Kadın Oyuncu adayları arasına dahil olmuştu. Destroyer, eski saygınlığını yitiren ve özel hayatında da sorunlar yaşayan bir dedektifin, yıllar önce yakalayamadığı bir soyguncunun tekrar peşine düşmesini anlatıyor. Bu film ünlü aktrise, neredeyse tanınmaz bir haldeyken bile sergilediği gösterişli performans nedeniyle ikinci Oscar Ödülü'nü kazandırabilir!

7. Toni Collette (Annie) - Hereditary

Toni Collette (Annie) - Hereditary

24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu adaylığı bulunan Toni Collette, Ayin filmindeki performansı ile adeta övgülere boğulmuştu. Daha önce de Oscar Ödülü adaylığı olan ünlü aktris, bir ailenin kökenini ve kendilerine miras kalan kaderlerini keşfettiği bu korku filmi ile yıllar sonra tekrardan Oscar adayı olabilir!