Çizgi Dizilerden Uyarlanmış 10 Muhteşem Film

Canlı-çekim uyarlamalardan çizgi film uyarlamalarına, çizgi dizilerden uyarlanmış filmler burada!

Pek çok başarı yakalamış ve popülerlik kazanmış çizgi dizi, zaman içinde kendi filmine kavuştu. Hatta "Transformers" gibi bazı örnekler dizilerinden bile daha popüler oldu. Biz de televizyon ekranı ile yetinmeyip sinemalara taşınan bu klasikleşmiş filmleri sizler için hatırlatmak istedik. Çocukların ilgisini çekecek, yetişkinleri ise nostaljik hissettirecek çizgi dizilerden uyarlama bu filmleri beğeneceğinizi düşünüyoruz! Karşınızda çizgi dizilerden uyarlanmış 10 muhteşem film!

İyi seyirler!

1. Tavşan Peter

Orijinal İsmi: Peter Rabbit

Süre: 93dk
Tür: Animasyon , Aile , Macera
Yönetmen: Will Gluck
Senarist: Will Gluck
Yapımı: 2018 - ABD , Avustralya

Çizgi Dizisi: Peter Rabbit

Yıllardır özgürce yaşadıkları doğal ortamlarına kurduğu bahçeyi bölgedeki hayvanlara kapatan Thomas McGregor (Domhnall Gleeson) hayvanları çok kızdırmıştır. Özellikle Tavşan Peter, diğer hayvanları da örgütleyerek McGregor'la müthiş bir rekabete girişecektir.

2. Gufi İle Oğlu

Orijinal İsmi: A Goofy Movie

Süre: 78dk
Yönetmen: Kevin Lima
Senarist: Chris Matheson
Yapımı: 1995 - ABD , Avustralya , Fransa , Kanada

Çizgi Dizisi: Goof Troop

Gufi, genç oğlu Max ile ülkeyi dolaşacakları bir seyahat planı yapar. Rotalarını balık avlamaya doğru çevirdiklerinde kendilerini bekleyen talihsizlikleri bilmemektedirler.Bir anda kendilerini o yumuşacık ve sarkık kulaklarının üzerinde bulurlar. Acaba Max daha küçücük bir Gufi olmasına rağmen sevgili ihtiyar babası gibi davranmayı öğrenebilecek miydi? Bu sorunun cevabını Max ve Gufi'nin sahneye fırladıkları gelmiş geçmiş en büyük rock konserinde, muhteşem bir finalde bulacaksınız.

3. Christopher Robin

Orijinal İsmi: Christopher Robin

Süre: 104dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Marc Forster
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Çizgi Dizisi: Winnie The Pooh

Çocukluk yıllarının yakın arkadaşı Ayı Winnie ve diğerleri, artık büyümüş Christopher Robin'in (Ewan McGregor) hayatında değildir. İş hayatına dalmış Robin, ailesini de ihmal etmeye başlamıştır. Hayatının çıkmaza girdiğini hissettiği bir anda tekrar Winnie karşısına çıkıverir. Winnie'nin masal dünyasına yıllar sonra geri dönerek arkadaşlarını bulmasına yardım eden Robin, ailesinin kıymetini anlayarak yeniden gerçek dünyaya gider. Ancak Robin'in de yardıma ihtiyacı olduğunu düşünen Winnie, Tigger, Eeyore ve Piglet onun peşinden gerçek dünyaya gelirler.

4. Ayı Paddington

Orijinal İsmi: Paddington

Süre: 96dk
Tür: Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Paul King
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere , Fransa

Çizgi Dizisi: The Adventures of Paddington Bear

Perulu genç bir ayı, teyzesi Lucy tarafından büyütülür ve teyzesinin emekli ayılar için kurulan bir evde yaşamaya başlaması nedeniyle kendisine yeni bir ev bulmaya karar verir. “İngiliz” olan her şeye karşı ilgi duyan sevimli ayıcık, kendisine bir yuva bulmak için bir geminin cankurtaran botuna binip soluğu Londra’da alır. Fakat Paddington İstasyonu'nda kaybolup tek başına kalınca, şehir hayatının hiç de beklediği gibi olmadığını anlayacaktır. Bu durum istaasyonda karşılaştığı Brown ailesinin ona evlerini açmasına kadar sürer. Son derece iyi niyetli bir aile olan Brownlar, ayıcığın boynunda yazan 'Lütfen bu ayıcıkla ilgilenin. Teşekkürler.' notuyla karşılaşıp kahramanımızı geçici olarak aileye kabul ederler. Hatta ona karşılaştıkları istasyon olan "Paddington" ismini koyarlar. Sevimli ayıcık tam şansının yaver gittiğini düşünürken kendisinin nadir bulunan bir ayı türü olduğunu düşünen bir hayvan doldurma sanatçısıyla karşılaşınca işler karışır.

5. Rugratlar Paris'te

Orijinal İsmi: Rugrats in Paris: The Movie

Süre: 78dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yapımı: 2000 - ABD

Çizgi Dizisi: Rugrats

Rugrats çizgi filminin ikinci sinema filminde, kahramanlarımız Paris'e gidiyor. Chuckie, bu romantik şehirde babası için güzel bir kız arkadaş bulmaya çalışırken, Coco LaBouche (Susan Sarandon'un sesi) Chuckie'nin babasını gözüne kestirmiştir.

6. Bob's Burgers

Orijinal İsmi: Bob's Burgers: The Movie

Süre: 102dk
Tür: Animasyon , Komedi , Macera
Senarist: Loren Bouchard
Yapımı: 2022 - ABD

Çizgi Dizisi: Bob's Burgers

Çocuklar ailelerinin restoranını kurtarabilecek bir gizemi çözmeye çalışırken, Belcher'lar restoranın önünde oluşan çukur yüzünden dükkanın kapanmasını önlemeye çalışırlar.

7. Scooby-Doo

Orijinal İsmi: Scooby-Doo

Süre: 88dk
Tür: Gizem , Komedi , Macera
Yönetmen: Raja Gosnell
Yapımı: 2002 - ABD

Çizgi Dizisi: Scooby-Doo

Mystery Inc.'in kapatılmasının üzerinden iki yıl geçmiştir. Scooby Doo, dedektif arkadaşları Fred (Freddie Prinze Jr.), Daphne (Sarah Michelle Gellar), Shaggy(Matthew Lillard) ve Velma (Linda Cardellini) ile birlikte Spooky Adası'na gönderilirler. Görevleri Spring Break bölgesindeki sıra dışı olayları incelemektir. Spooky Adası'nın sahibi Emile Mondavarious (Rowan Atkinson) da buranın gerçekten perili olduğundan korktuğu için dedektifleri bir araya getirmek ve onlara yardımcı olmak istemektedir. Scooby ve arkadaşları kendi kişisel farklılıklarını bir yana bırakıp birlikte hareket etmek ve olayı çözmek zorundadırlar. Ancak bu sayede kendilerini ve dünyayı kötülükten kurtaracaklardır.

8. Garfield

Orijinal İsmi: Garfield: The Movie

Süre: 80dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yönetmen: Peter Hewitt
Senarist: Joel Cohen , Jim Davis
Yapımı: 2004 - ABD , Hong Kong

Çizgi Dizisi: Garfield

Amerika'nın ve dünyanın en favori ve en tembel kedisi yıllarca beklenen filmi karşımızda. Hayatı tamamen yemek ve uyumaktan ibaret olan Garfield, sahibi Jon Arbuckle'ın eve Odie adında bir köpek almasıyla egemenliğini kaybeder. Alışık olduğu düzeni kaybeden Garfield, artık evi paylaşmak zorundadır. Bir gece Odie evden kaçırılır ve Garfield olanlardan kendini sorumlu tutar. Garfield hırsızı bulup, Odie'nin tekrar eve dönmesini sağlayacaktır.

9. Transformers

Orijinal İsmi: Transformers

Süre: 144dk
Yönetmen: Michael Bay
Yapımı: 2007 - ABD

Çizgi Dizisi: Transformers

Çok uzun zaman önce, çok uzaklardaki Cybertron gezegeninde bir savaş başlamak üzeredir. Burası başka yapılara bürünebilen robotların dünyasıdır. Her yerde olduğu üzere bu gezegende de robotlar da iyiler ve kötüler olarak ayrılmaktalardır. Kendilerince başka amaçlar uğrunda mücadele eden bu Transformerlar, gezegenin yakıtı biterken uzay ortamındaki diğer yakıt kaynaklarının arayışına girerler. Bu arayış onları Dünya’ya kadar yönlendirecektir. İstedikleri anda arabaya, gemiye ya da uçağa dönüşebilen bu robotlar, bu kez Dünya’yı ele geçirmek için savaş açacaklardır. 

10. Ninja Kaplumbağalar

Orijinal İsmi: Teenage Mutant Ninja Turtles

Süre: 101dk
Yönetmen: Jonathan Liebesman
Yapımı: 2014 - ABD

Çizgi Dizisi: Ninja Kaplumbağalar

Manhattan'ın lağım kanallarında yaşayan ve hocaları Splinter Usta ile birlikte New York'taki kötülüklere ve Shredder'a karşı verdikleri mücadele konu alıyor.