En İyi 15 Video Oyunu Filmi

Büyük bir Hollywood senaristiyseniz, alabileceğiniz en zor işlerden biri, bir video oyununu tutarlı bir filme dönüştürme görevidir.

Çoğu oyun, bağımlı olmazsanız yaklaşık 30 ila 60 saat sürer ve tüm bunları 90 dakikaya indirmek neredeyse imkansız bir iştir. Durumu yükseltirsiniz, jeton toplarsınız, görevleri tamamlarsınız ve yaptığınız şeye benzersiz bir deneyim yaşarsınız. Ama bu deneyimi film sektörüne adapte etmek bambaşka bir bakış açısı gerektirir. Yıllar içerisinde başarılı ve başarısız birçok video oyunu adaptasyonu izleme şansımız oldu. Şimdi biz de sizlere yeni çıkan ve rekorlar kıran "Süper Mario Kardeşler Filmi"nin, video oyunu uyarlamalarının uzun ve karmaşık tarihinde nerede yer aldığını görmeniz için keyifli bir liste hazırladık.

İşte birbirinden güzel video oyunu filmi listemiz!

İyi seyirler…

1. Ölümcül Deney

Orijinal İsmi: Resident Evil

Süre: 100dk
Yönetmen: Paul W.S. Anderson
Senarist: Paul W.S. Anderson
Yapımı: 2002 - Almanya , İngiltere , Fransa , Kanada

Umbrella adındaki Dünya devi bir şirket teknolojik aletler,uzay araçları,sağlık ve kişisel bakım ilaçları ve silah üretimi gibi çeşitli alanlarda üretim yapmaktadır.Dünya'nın pek çok yerinde Umbrella sanayi kuruluşları bulunmaktadır.Ancak Umbrella'nın asıl merkezi Kuzey Amerika'daki Raccon City'dir.Ancak Umbrella hakkında kendi çalışanlarının bile bilmediği bazı tehlikeli,gizli projeler yürütülmektedir.Bunların başında biyolojik silah,genetik testler ve ölümcül bir virüs gelmektedir. Umbrella'nın yürüttüğü bu araştırmaların yapıldığı yer altı tesisi Hive'da T-virüsü adındaki bir enfeksiyon serbest kalır.Bunu takiben tesisin tüm gücünü elinde tutan Kızıl Kraliçe adındaki süper bilgisayar,virüsün yayılmasını engellemek için,tüm çalışanların ölümü pahasına tüm tesisin giriş ve çıkışlarını kapatır.

2. Pokémon Dedektif Pikachu

Orijinal İsmi: Pokémon Detective Pikachu

Süre: 105dk
Yönetmen: Rob Letterman
Yapımı: 2019 - ABD , Japonya

Dedektif Harry Goodman'ın gizemli bir şekilde kaybolmasının ardından, Goodman'ın 21 yaşındaki oğlu Tim babasına ne olduğunu öğrenmek için araştırmalar yapmaya başlar. Harry'nin soruşturmaya yardımcı olmak isteyen eski pokémon ortağı Detective Pikachu ise kendini bir dedektif olarak kanıtlamak istemektedir ve bu yüzden Tim'e iş birliği teklif eder. Pokémon dünyasında hiçbir insan ve pokémonun yapamayacağı şekilde, konuşarak birbirleriyle iletişim kurabilen Tim ve Pikachu, gizemi çözmek için heyecan verici bir maceraya çıkar. İnsanların ve pokémonların hiper-gerçekçi bir dünyada yan yana yaşadığı, modern bir metropol olan Ryme Şehri'nin neon ışıklı sokaklarında ipuçlarını kovalar, farklı bir dizi pokémonla karşılaşır ve sonunda şok edici gerçeği ortaya çıkarırlar. Bu öyle bir gerçektir ki, dünyalarındaki barışçıl birlikteliği yok edebilir ve bütün pokémon evrenini tehdit edebilir!

3. Süper Mario Kardeşler Filmi

Orijinal İsmi: The Super Mario Bros. Movie

Süre: 93dk
Senarist: Matthew Fogel
Yapımı: 2023 - ABD , Japonya

Brooklyn’li tesisatçılar Mario (Chris Pratt) ve erkek kardeşi Luigi (Charlie Day) bir ana su borusunu tamir etmek için yeraltında çalışırken gizemli bir borudan sihirli, yeni bir dünyaya girerler. Ama kardeşler ayrı düşünce Mario, Luigi’yi bulmak için epik bir maceraya atalır.   Mario, Mantar Krallığı sakini Toad’un (Keegan-Michael Key) yardımıyla ve Mantar Krallığı’nın iradesi güçlü yöneticisi Prenses Peach’ten (Anya Taylor-Joy) aldığı bazı eğitimlerle kendi gücünü bulur.

4. Sokak Dövüşçüsü

Orijinal İsmi: Street Fighter

Süre: 102dk
Yönetmen: Steven E. de Souza
Senarist: Steven E. de Souza
Yapımı: 1994 - ABD , Japonya

Çılgın diktatör M.Bison, müttefik devletler insani yardım çalışanlarını rehin alır. Albay Guile ve komutasındaki birlik Bison'u alt etmeye gider. Bu arada Bison'un sağ kolu Sagat'tan intikam almak isteyen Chun-Li, Balrog ve Honda, televizyon ekibi gibi görünerek Bison'un üssüne sızarlar. Ken ve Ryu isimli iki dövüşçüyse bu hesaplaşmanın tam ortasında kalmıştır. Popüler konsol ve bilgisayar oyunu Street Fighter 2'nin aksiyon yönetmeni Steven E. de Souza tarafından sinemaya uyarlanan bu yapımında, başrolü Jean Claude Van Damme ve Raul Julia paylaşıyorlar. Ayrıca filmde ünlü Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue da Cammie rolüyle izleyici karşısına çıkıyor.

5. Tomb Raider

Orijinal İsmi: Tomb Raider

Süre: 118dk
Yönetmen: Roar Uthaug
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere , Japonya

Maceracı babası Richard Croft'un (Dominic West) gittiği bir keşif gezisinden hiç dönmemesi yüzünden, genç Lara Croft (Alicia Vikander), babasını 7 yıldır görmemiştir. 21 yaşındaki Croft'un hayatta hiçbir görünür amacı yoktur, okulunda sık sık devamsızlık yapmakta, bisiklet kuryeliği işiyle güç bela hayatta kalmaktadır. Nitekim babasının hayatta olmadığı gerçeğini kabullenemeyen Croft, bu nedenle babasından kalacak büyük mirası ve şirket sahipliğini de reddetmiştir. Babasının yokoluşundaki sırrı çözmeye kararlı olan Lara Croft, sadece gitmesi bile çok tehlikeli olan mitolojik sırlarla dolu bir adaya çıkarak inanılmaz tehlikelerle dolu bir maceraya atılır.

6. Pixels

Orijinal İsmi: Pixels

Süre: 105dk
Yönetmen: Chris Columbus
Yapımı: 2015 - ABD , Çin , Fransa , Hindistan

Klasik atari oyunlarının görüntülerini yanlış yorumlayıp bir savaş ilanı olarak algılayan uzaylılar, bu oyunlardaki karakterlerin benzerleriyle dünyaya saldırırlar. Başkan Will Cooper (Kevin James) son çare olarak 80'li yılların atari şampiyonu çocukluk arkadaşı Jules Brenner (Adam Sandler) ve onun oyun delisi arkadaşlarına başvurmak zorunda kalır.

7. Uncharted

Orijinal İsmi: Uncharted

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Macera
Yönetmen: Ruben Fleischer
Yapımı: 2022 - ABD

"Uncharted" isimli video oyunu serisinden esinlenmiş olan film, Drake karakterinin genç halini ve Sully ile nasıl tanıştıklarını anlatıyor.

Nathan Drake (Tom Holland), deneyimli hazine avcısı Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) tarafından Ferdinand Magellan'ın biriktirdiği ve 500 yıl önce Moncada Hanedanı tarafından kaybedilen bir serveti geri almak için işe alınır. İkili için bir soygun işi olarak başlayan şey, kendisinin ve ailesinin haklı varisler olduğuna inanan acımasız Santiago Moncada'nın (Antonio Banderas) ile bir yarışa dönüşür. Nate ve Sully ipuçlarını deşifre edebilir ve dünyanın en eski gizemlerinden birini çözebilirse, 5 milyar dolarlık hazineyi ve hatta belki Nate'in uzun süredir kayıp olan kardeşini bulabilirler...ama ancak birlikte çalışmayı öğrenebilirlerse.

8. Oyunbozan Ralph

Orijinal İsmi: Wreck-It Ralph

Süre: 101dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Rich Moore
Yapımı: 2012 - ABD

Oyunbozan Ralph teknik olarak bir video oyunu filmi değildir, gerçek dünyada mevcut değildir. Ancak film, atari oyunu karakterlerinin dijital bir ortamda buluştuğu bir dünyada geçiyor. Ve filmde birçok gerçek video oyununa gönderme yapılmıştır. Bu sebeple listede hak ettiği yeri aldığını düşünüyoruz.

Walt Disney Animation Studios, bu kez bir atari oyunu kahramanı olan Ralph'ın hikayesini anlatıyor. İçinde bulunduğu oyunun kötü adamı olan Ralph, artık kahraman olmak ister ve hayalini gerçekleştirmek için yola çıkar. Ancak bu arayışı yaşadığı tüm atari salonunu alt üst eder.

9. Mortal Kombat

Orijinal İsmi: Mortal Kombat

Süre: 110dk
Yönetmen: Simon McQuoid
Yapımı: 2021 - ABD

Bir MMA dövüşçüsü olan Cole Young (Lewis Tan), para için bir takım dövüşlere katılmaktadır. Aldığı mirası tam olarak bilmeyen Cole, geçimini kafes dövüşleri üzerinden sağlar. Ancak Outworld’den gelen İmparator Shang Tsung, Cole’un peşine en iyi savaşçısı olan Sub-Zero’yu (Joe Taslim) takar ve her şey alt üst olur. Bu olaydan sonra ailesinin güvenliği için korkmaya başlayan Cole, yardım etmesi için Sonya Blade (Jessica McNamee)’i aramaya başlar. Binbaşı Jax (Mehcad Brooks)’in de yardımı ile kendini bir tapınakta bulan Cole burada Earthrealm’in koruyucusu olan Raiden ile tanışır. Joe burada tecrübeli savaşçılar olan Liu Kang, Kung Lao ve Kano ile birlikte antrenman yapar ve Dünya’yı diğer savaşçılar ile birlikte Outworld’ün saldırılarına karşı savunmaya hazırlanır. Acaba Cole ailesini ve Earthrealm’i kurtarabilecek midir?

10. Kirpi Sonic 2

Orijinal İsmi: Sonic The Hedgehog 2

Süre: 125dk
Tür: Aile , Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Jeff Fowler
Yapımı: 2022 - ABD , Japonya

"Kirpi Sonic 2", yaşananlardan sonra Tom'un yanında kalan Sonic'in, bu kez yanında daha güçlü bir silahla karşısına çıkan Dr. Robotnik ile yeni mücadelesini anlatıyor.

Sonic, Green Hills’e yerleştikten sonra gerçek bir kahraman olmak için gereken özelliklere sahip olduğunu göstermek için sabırsızlanır. Dr. Robotnik, bu kez yeni ortağı Knuckles ile birlikte medeniyetleri yok etme gücüne sahip olan bir zümrüdün arayışıyla geri döndüğünde kendini kanıtlamak için eline fırsat geçer. Sonic, yardımcısı Tails’le bir olup birlikte zümrüdü yanlış ellere düşmeden bulmak üzere maceraya atılırlar.

11. Assassin's Creed

Orijinal İsmi: Assassin's Creed

Süre: 115dk
Yönetmen: Justin Kurzel
Yapımı: 2016 - ABD , İngiltere , Fransa

Ölüme mahkum edilmiş bir suçlu olan Callum Lynch (Michael Fassbender), Abstergo Industries adında çok zengin bir şirket tarafından ele geçirilir. Şirketin büyük yatırım yaptığı Animus Projesi, kişilerin atalarından kalan ve genlerine işlenmiş hatıra ve yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Callum Lynch, 15. yüzyıl İspanyol Engizisyonu döneminde Suikastçiler adıyla bilinen bir örgütlenmenin üyesi olan Aguilar de Nerha'nın akrabası olduğunu öğrenir ve onun hatıralarıyla yeniden yüzleştirilir. Bu esnada atasının olağanüstü yetenekleriyle donanan Lynch, Suikastçiler'in o dönemki en büyük düşmanı olan Tapınakçılar'ın günümüzdeki temsilcileriyle mücadele etmeye hazır hale gelecektir.

12. Final Fantasy 7

Orijinal İsmi: Final Fantasy VII: Advent Children

Süre: 101dk
Senarist: Kazushige Nojima
Yapımı: 2005 - Japonya

En sevilen video oyunlarından biri Final Fantasy ise eğer, bu serinin en sağlam ayaklarından birinin de ilk PlayStation'da epey gürültü kopartmış Final Fantasy VII olduğunu teslim etmek gerekir. Oyunu oynayanlar gözüpek paralı asker Cloud'ın yerini alarak uzun bir macerada dünyayı kötülüklerden nasıl temizlediklerini tatlı tatlı hatırlayacaklar. Final Fantasy VII'nin dünyası o kadar güzel, hikayesi o kadar derindi ki yapımcıların The Spirits Within'le gelen başarının meyvesini biraz daha yemek istediklerinde bu bölüme el atmaları hiçbirimizi şaşırtmadı. Gözkamaştırıcı bir 3D animasyon olan Advent Children'da, oyundaki olayların iki yıl sonrasına gidiyoruz. Bu kez yeni bir kötülükle, dünyamızı bir kanser gibi içinden kemiren Geostigma adındaki lanetle yüzleşmek zorundayız. Kahramanımız ise elbette yine Cloud!

13. Kirpi Sonic

Orijinal İsmi: Sonic the Hedgehog

Süre: 99dk
Yönetmen: Jeff Fowler
Yapımı: 2020 - ABD , Japonya

Sega şirketinin geliştirdiği aynı isimli video oyunundan uyarlanan filmde; dünyanın en hızlı kirpisi Sonic ve onun en yakın arkadaşı Tom’un onları yakalamakla görevlendirilmiş kötü bilim insanı Dr. Ivo Robotik’in macerasını konu alıyor.

14. Warcraft

Orijinal İsmi: World of Warcraft

Süre: 123dk
Yönetmen: Duncan Jones
Yapımı: 2016 - ABD , Çin , Japonya , Kanada

Azeroth gezegenindeki insan düzeni tehdit altındadır, nitekim Draenor'da yaşayan orklar, soylarının tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca Kara Geçit'ten geçerek insanların dünyasına gelmeye başlarlar.  İnsanların önderi Anduin Lothar (Travis Fimmel) ve orkların önderi Durotan (Toby Kebbell), her iki halkın geleceğini belirleyecek bir noktaya geleceklerdir.

15. Ölümcül Dövüş

Orijinal İsmi: Mortal Kombat

Süre: 101dk
Tür: Aksiyon , Fantastik
Yönetmen: Paul W.S. Anderson
Senarist: Ed Boon , John Tobias
Yapımı: 1995 - ABD

Karanlık dünya ile günümüz dünyası arasında bugüne kadar dokuz kez ölümcül dövüş turnuvası düzenlenmiş ve dokuzunuda karanlık taraf kazanmıştır. Kurala göre onuncuyu da kazanan taraf karanlık taraf olursa, tüm dünya ellerine geçecektir. Dünyanın kaderi, dünyayı temsil eden dövüşçüler, Liu Kang, Johnny Cage, Sonya ve onların koruyucusu Lord Raiden'ın elindedir.