"Everything Everywhere All at Once" Filmine İlham Olan 10 Film

“Everything Everywhere All at Once” filmine ilham olan 10 filmi sizler için derledik!

Pek çok kişi tarafından sevilen duygusal çoklu evren destanı "Everything Everywhere All at Once"a ilham vermeye yardımcı olan filmleri sizler için derledik!

Büyülü mucize filmi “Everything Everywhere All at Once” dünyayı kasıp kavurdu. En son ödül sezonunda 354 ödül kazandı ve Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü ile elde ettiği önceki rekoru kırdı. Eleştirmenler ve izleyiciler, franchise filmlerinin hakim olduğu bir manzarada tamamen benzersiz hissettiren varoluşsal korku karşısında Dan Kwan ve Daniel Scheinert'ın tuhaf nezaket vizyonuna övgüler yağdırdı.

Film son derece orijinal olsa da, yönetmen-yazar ikilisinin kaleydoskop vizyonlarını hayata geçirmelerine yardımcı olan anlaşılır derecede geniş bir film ağından birçok ilham alıyor. Daniels, çok beğenilen bilim kurgu destanını yapmalarına ilham veren Asya sinemasına ve aksiyon filmlerine olan sevgilerini vurgulayarak sayısız röportajda bu etkileri tartıştı.

 İşte Daniels'ı modern başyapıtlarını yapmaları için etkileyen filmler!

İyi seyirler…

1. Matrix

Bir bilgisayar programcısı olan Thomas Anderson aynı zamanda Neo nickname'li çok usta bir "hacker" dır. Ancak siyah takım elbiseli ve gözlüklü adamların yakın takibindedir. Bu takibin nedenini ise karşılaşacağı Morpheus'dan öğrenecektir. Neo, birden kendini Morpheus'un anlattıklarına güvenmek zorunda kaldığı büyük bir komplonun içinde bulacaktır. İçinde yaşadığımızı sandığımız bu dünya tamamiyle aldatıcıdır. Neo, Trinity ve Morpheus'un da yardımıyla kendilerini bu düzeni yıkmaya adayan bir grubun içine katılır.

2. Manolya

San Fernando Valley'de sıradan bir günde ölmek üzere olan bir baba, genç karısı, bir erkek bakıcı, kaybolmuş ünlü bir oğul, aşık bir polis, dahi bir çocuk, eskiden dahi bir çocuk olan bir adam, bir şov programı sunucusu ve yabancılaşmış bir kız bir hikayenin farklı parçalarında yerlerini alacaklardır. Bu insanlar, unutulmaz bir heyecanla sonlanacak bu gün içinde, şans, hareket, geride bırakılan zaman ve rastlantılar yumağında adeta birbirlerinin hayatlarının içinden zikzaklar çizerek geçecek ve birbirlerini çözümleyeceklerdir.

3. Yaşamak

Kanji Watanabe, genç yaşta dul kalmış bir adamdır. İkinci bir izdivaç yapmayan Kanji, üzerine titrediği oğlunu tek başına büyütmeyi tercih etmiştir. Aradan yıllar geçmiş, oğlu büyümüş ve evlenmiş, kendisi de zamanla terfi ederek; belediyenin, halkla ilişkiler şube şefliğine kadar yükselmiştir. Bürokrasi değirmeni, Kanji'nin kocaman umutlarını öğüteli yirmi sene olmuştur. Dairenin ve diğer dairelerin çalışanları gibi, Kanji'de aslında yirmi senedir hiçbir şey yapmamaktadır. İmza atmak, kayıt tutmak ve kayıtları, bir daha dikkate almamak üzere arşivlemek dışında... Kanji'nin hayatındaki tek yenilik, ara ara kendisini hissettiren ve giderek artan mide ağrılarıdır. Kanji, muayene sırasını beklerken uysal ülserin, yaşayacak en fazla üç ay daha olduğunu öğrenmiştir. Kanji, düştüğü karanlık çukurda bir yandan ömrünü neler uğruna harcadığını görerek pişmanlığı çok acı bir biçimde tadacak, diğer yandan ise hayatın her köşesinde, ruhunu ısıtacak bir ışık ile bir ölürken bile tutunacağı bir amaç arayacaktır...

4. Ratatuy

Remy adındaki bir fare, ailesinin onaylamamasına ve bir fare olmasına rağmen, Fransa'da büyük bir aşçı olma hayalleri kuruyor. Kader Remy’i Paris’in kanalizasyonlarına attığında, Remy kendini, usta aşçı Auguste Gusteau sayesinde ünlenmiş bir restoranın altında buluyor. Eşsiz bir Fransız restoranının mutfağındaki hoşlanılmayan ve hatta kesinlikle istenmeyen bir misafir olmanın getirdiği tehlikelere rağmen, Remy’nin aşçı olma arzusu; tüm olayları alevlendirerek Paris’in yemek dünyasını tepe taklak ediyor inanılmaz bir macera başlatıyor.

5. Kaplan ve Ejderha

Kaderlerine karşı mücadele veren iki kadının iç içe geçmiş yaşamları yoluyla aktarılan zamanın sisleri arasından çıkagelen cesaret, aldatma ve kader üzerine epik bir hikaye.

6. Executioners Of Death

Hong Hsi-Kuan, kötü rahip Pai Mei'yi yenmek için yıllarını Tiger tarzı Kung Fu'da ustalaşmaya adar. Turna stili Kung Fu'da uzman olan eşi, tek stilde eğitimin yeterli olmayacağı hissine kapılır.

7. Süper Polis

Bir mafya lideri için brifing verilir.Polisler onun peşindedir.Boğa adlı bir operasyon ile tüm çete hapisaneye gönderilecektir.Herkesin ayrı bir görevi vardır.Operasyondan önce bir sızma olur ve ani baskın planı yatar.Bir çatışma başlar.Arabaların evlerin içinden geçerek ana caddelere çıkışı,sokakta otobüs ile yapılan müthiş kovalamaca ve bir polisin dürüst çalışmaları sonucu patronları yakalanır.Bunu beceren Kevin (Jackie Chan) adlı bir polistir.Örnek bir polis memurudur.Yakalanan mafya lideri yargıç önüne çıkarılacaktır.Bir tanık vardır ve koruma altına alınır.Korumayı Kevin yapacaktır.Kevin bu işi çok ciddiye alır.Harekete hareket komedi ve heyecanı Kevin ile tadacaksınız.

8. Paprika

Herkesin birbirinin düşlerini download edebildiği bir dünyada yaşamak nasıl olurdu dersiniz? Gelin bu sorunun cevabını Paprika'da arayalım...Terapistlerin, hastalarının düşlerine girmelerini sağlayan özel bir makine bir gün gizemli bir şekilde çalınınca dünya üzerinde ciddi bir karmaşa yaşanmaya başlar. İnsanların bütün rüyalarının ortaya dökülmesi ile düş ile gerçek arasındaki o sınır kalkacak ve cehennemi bir kaos hakim olacaktır. Bütün bu karmaşayı ise durdurabilecek tek bir kişi vardır: genç terapist Paprika!Venedik Film Festivali'nde gösterildiğinde büyük bir beğeni ile karşılanan Paprika, insan zihni ile oynayan kurgusu ile seyircinin kafasını karıştıran başarılı bir animasyon örneği olarak karşımıza çıkıyor.

9. Aşk Zamanı

1962 yılının Hong Kong'u... Yerel bir gazetenin yazı işleri müdürü olan Chau ve eşi, Şangaylıların yaşadığı bir apartmana taşınırlar. Chau, taşınma gününde burada yeni kapı komşusu Li-Chun ile tanışır. Her ikisinin de eşlerinin yardımı olmaksızın eşya taşıyor olmaları ilginç bir tesadüftür. Li-Chun ve Chau, eşlerinin işte oldukları zamanı birlikte geçirmeye ve gitgide daha iyi arkadaş olmaya başlarlar. Neden sonra anlarlar ki, aslında ikisinin eşleri arasında bir ilişki vardır ve aldatılmaktadırlar. Durumu keşfetmek, onları aşk hayatlarını yeniden gözden geçirmeye ve birbirlerinden destek almaya itecektir.

10. 2001: Uzay Macerası

Ayın yüzeyinin altına gömülmüş gizemli bir yapı ortaya çıkarılır. Bunun üzerine nereden geldiğini anlamak için Jüpiter'e bir uzay aracı gönderilir. Bu uzay aracında iki adam ve süper bilgisayar H.A.L. 9000 bulunmaktadır.