En İyi 10 Dwayne Johnson Filmi

51. Doğum günü şerefine, çok sevilen oyuncu Dwayne "The Rock" Johnson’un en sevilen filmlerini sizler için derledik!

Dwayne "The Rock" Johnson, "The Fate of the Furious" gibi destansı gişe rekorları kıran filmlerde, "Baywatch" ve "Jumanji: Welcome to the Jungle" ve son DC filmi "Black Adam" gibi komedilerde oynayarak son zamanlarda her zamanki gibi meşgul. Johnson'ın özgeçmişinin, güreş dünyasındaki yerini aşmasıyla, oyuncu muhteşem filmlere imza attı.  

İşte “The Rock”ın en sevilen 10 filmi!

İyi seyirler…

1. The Rundown

Orijinal İsmi: The Rundown

Süre: 104dk
Yönetmen: Peter Berg
Yapımı: 2003 - ABD

Bir gangsterin oğlu olan Travis, paha biçilemez tarihi bir eseri bulmak için Amazon'a gelmiştir. Travis, babasının kendisini geri göndürmek için tuttuğu ve Amazon'a yolladığı Beck ile düşman olmalarına rağmen aynı tarihi eserin peşindeki bir başka adama karşı birlik olurlar. 

2. Akrep Kral

Orijinal İsmi: The Scorpion King

Süre: 92dk
Yönetmen: Chuck Russell
Yapımı: 2002 - Almanya , ABD , Belçika

5.000 yıl önce acımasız savaşçı kral Memnon, kaderinde çöllerin korku dolu insanlarını yönetmek olduğuna inanıyordu. Komutası altındaki zalim barbarlardan kurulu ordusuyla her tarafı sildi süpürdü ve büyük bir katliam yaptı. Öldürmediği insanları köleleştirdi. Kendisine muhalefet edenleri sistemli bir biçimde yok eden Memnon’un stratejilerinin kaynağında geleceği çok iyi gören bir büyücü vardı. Büyücünün öngörüleri sayesinde düşmanlarına ne zaman, nereden ve nasıl saldıracağını biliyordu. Bu yüzden hiçbir savaşı kaybetmedi. Memnon’un zulmü karşısında sadece birkaç kabile direnebildi, son darbesinin kaçınılmaz olduğunu bildikleri için güçlerini birleştirme yoluna gittiler ve onu durdurabilecek tek güç olan Mathayus’un yardımını istediler. Öldürme sanatlarında beceri sahibi bir suikastçiler kuşağından gelen Mathayus, Memnon’un elindeki en tehlikeli araç olan büyücüyü safdışı edebilecek tek güçtü. Böylece Mathayus çok büyük cesaret ve dayanıklılık gerektiren bu savaşın içine girdi. Öncelikle ünlü Gomorrah kentinde bulunan Memnon’un sarayına gizlice sızarak şeytan ruhlu Memnon’un en değer verdiği varlığın güzeller güzeli Cassandra olduğunu keşfetti. Ancak Cassandra’yı öldürmektense onu rehin alıp ıssız Ölüm Vadisi’nin derinliklerine götürme yoluna gitti. Mathaus bir gerçeğin farkındaydı: Hayatta kalabilmenin tek çaresi, Memnon ile direkt bir çatışmaya girmekten geçiyordu.

3. Merkezi İstihbarat

Orijinal İsmi: Central Intelligence

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon , Gizem , Komedi , Suç
Yapımı: 2016 - ABD , Çin

Lise yıllarında fazla kiloları nedeniyle sürekli dalga geçilen bir öğrenci olan Bob, bütün okulun önünde utanç dolu bir an yaşadığında sadece okulun en popüler öğrencisi Calvin ona yardımcı olur. Aradan 20 yıl geçtiğinde ikili bir kez daha buluşur. Bob (Dwayne Johnson) fazla kilolarını vermiş ve bir CIA ajanı olmuştur. Calvin ise muhasebecilik yapmaktadır. ABD Casus Uydu Programı'nın şifresi bir suçlu tarafından çalınmıştır ve Bob, dünyada güvendiği tek arkadaşı olan Calvin'in muhasebecilik bilgisinden yararlanmak ister. Calvin ilk başta bu işe karışmak istemese de Bob'ın zorlamasıyla kendini uluslararası çapta bir casusluk şebekesiyle tehlikeli bir mücadelenin orta yerinde bulacaktır.

4. Çete

Orijinal İsmi: Gridiron Gang

Süre: 125dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Phil Joanou
Yapımı: 2006 - ABD

Suç işleyen gençlerin bulunduğu bir ıslah evinde, kamp yöneticisi Sean Porter (The Rock) önderliğinde kurulan bir futbol takımının 4 haftada neler yapabildiğini konu edinen bir Phil Joanou eseri. Kurulan futbol takımı ile gençlerden çete anlayışının alınıp, yerine takım ruhu aşılanmasının gerçek bir öyküsü.

5. Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu

Orijinal İsmi: Fast Five

Süre: 130dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Justin Lin
Yapımı: 2011 - ABD

Hızlı ve Öfkeli 5’te Vin Diesel ve Paul Walker, hız üstüne kurulu, patlamaya hazır serinin tüm filmlerinden tekrar bir araya gelen yıldızlar kadrosunda başı çekiyor. Bu macerada eski polis Brian O’Conner (Paul Walker), kanunların karşı tarafındaki eski suçlu Dom Toretto (Vin Diesel) ile ortaklık yapıyor. Dwayne Johnson, en son büyük yarış için geri dönen sevilen isimler, Jordana Brewster, Chris “Ludacris” Bridges, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Matt Schulze, Tego Calderon ve Don Omar’a katılıyor.   Brian ve Mia Toretto (Brewster), Dom’u özgürlüğüne kavuşturduktan sonra, yetkilileri atlatmak için sınırları geçtiler. Şimdi Rio de Janeiro’nun bir köşesinde ortaya çıkıyorlar. Özgürlüklerini kazanmak için son bir işe asılmak zorundalar. Alışılmadık müttefikler, en iyi yarışçılardan oluşan seçkin ekiplerini bir araya getirirken, onların ölmesini isteyen ahlaksız iş adamından kurtulmanın tek yolunun, onunla karşılaşmak olduğunu biliyorlar. Ama onların peşine düşen sadece bu iş adamı değil. İnatçı federal ajan Luke Hobbs (Johnson) asla hedefini kaçırmıyor. Dom ve Brian’ın izini sürmekle görevlendirilince, onları yakalamak için ekibiyle birlikte kapsamlı bir operasyon başlatıyor. Şimdi Hobbs, başka biri elini çabuk tutup onları yakalamadan önce, avını köşeye sıkıştırmak için içgüdülerine güvenmek zorunda.

6. Yedek Polisler

Orijinal İsmi: The Other Guys

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Adam McKay
Senarist: Chris Henchy , Adam McKay
Yapımı: 2010 - ABD

Highsmith ve Danson şehrin kahraman polisleridir. Ödüllü polisler yalnız şehrin insanları için değil, polis teşkilatının da idolleridir. Dedektif Terry Hoitz ve Adam Gamble ise masa başında evraklara gömülmüş polis memurlarıdır. Günlerini monoton bir şekilde geçiren ortaklardan Terry'nin bu duruma canı sıkılmaya başlar. Herkesin Highsmith ve Danson'a imrenmesine artık katlanamaz. Böylece ortağı Alan'ı da yanına alıp sokaklara çıkmaya ve kendilerinin ne kadar "sert polisler" olduğunu kanıtlamaya karar verir. Ancak kafadar polislerin planları bekledikleri gibi işlemez.

7. Jumanji: Vahşi Orman

Orijinal İsmi: Jumanji: Welcome to the Jungle

Süre: 119dk
Tür: Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Jake Kasdan
Yapımı: 2017 - ABD

Dört liseli genç, okul müdürü tarafından ceza olarak okulun bodrum katını temizleyip düzenlemekle görevlendirilir. Eşyaları düzenlerlerken Jumanji adında oldukça eski bir video oyunu bulurlar. Ancak oyunu oynamaya başladıklarında oyun tarafından yutularak oyundaki çılgın dünyaya düşerler. 4 genç, oyunda seçtikleri karakterlere dönüşmüşlerdir ve kendilerini müthiş bir maceranın içinde bulurlar.  1995 yapımı Jumanji filminden esinlenen Jumanji: Vahşi Orman filminde kahramanlarımız bu kez Jumanji ormanına giriyor.

8. G.I. Joe: Misilleme

Orijinal İsmi: G.I. Joe: Retaliation

Süre: 110dk
Yönetmen: Jon M. Chu
Yapımı: 2013 - ABD , Kanada

Devam filminde G.I. Joe’lar sadece ölümcül düşmanları Kobra’ya karşı mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda devletin içinden kendi varlıklarını tehlikeye atan tehditlere karşı da mücadele vermek zorunda kalıyor.

9. Moana

Orijinal İsmi: Moana

Süre: 107dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: John Musker , Ron Clements
Yapımı: 2016 - ABD

Antik çağlarda Okyanusya'daki Güney Pasifik adalarında yaşayan bir genç kız olan Moana, kuşaklar boyunca denizlerde yolculuk etmiş bir ailenin temsilcisidir. Ailesine ve yaşadığı adanın halkına yardım edebilmek amacıyla maceralı bir yolculuğa çıktığında, hayran olduğu yarı-tanrı Maui ile işbirliği yapması gerekecektir.

10. Zor Kazanç

Orijinal İsmi: Pain & Gain

Süre: 129dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Michael Bay
Yapımı: 2013 - ABD

Florida’da yaşayan Daniel Lugo ve Paul Doyle zamanlarının çoğunu vücut geliştirme salonlarında geçirirler. Başka işleri olmayan bu ikili bir gün bir haraç ağının içine düşerler ve başlarına olmadık işler gelir. Michael Bay tarafından yönetilen komedi aksiyon türündeki filmde Mark Whalberg, Dwayne Johnson ve Anthony Mackie filmin baş rollerini oynuyor.