Anneler Günü İçin İzlenebilecek En İyi Filmler!

Anneler gününde izlemek isteyeceğiniz filmler burada!

Bugün anneler günü. Sadece biyolojik annelerin değil; evlat edinmiş annelerin, üvey annelerin, hayvan annelerinin, bitki annelerinin, ablaların, teyzelerin, halaların, öğretmenlerin, hem annelik hem babalık yapanların, kendisini bir anne gibi hisseden herkesin anneler gününü kutlarız! Anneliği konu alan; kimi daha nostaljik, kimi ise son yıllarda çıkmış ilgi çekici filmleri bir araya getirdik. Umarız keyifli bir gün geçirirsiniz. İyi seyirler!

1. Ben Sana Söylemiştim

Orijinal İsmi: Because I Said So

Süre: 102dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Michael Lehmann
Yapımı: 2007 - ABD

Daphne iyi niyetli fakat her şeye fazlasıyla burnunu sokan bir annedir. Güzel ama bekar kızı Milly’nin ilişkilerdeki başarısızlıklarına daha fazla dayanamayarak gizlice ona sevgili aramaya başlar. Gazete ilanlarından Milly’e layık olabilecek iki erkek bulur. Biri çekici ve başarılı bir doktor, diğeri ise altın kalpli ve bekar bir babadır. İki adam da Milly’nin kalbini kazanmak için yarışa başlarlar. Acaba Milly hangisini seçecektir; ve daha önemlisi bu romantik oyunun arkasında annesinin olduğunu anlayınca ne yapacaktır?

2. Çılgın Cuma

Orijinal İsmi: Freaky Friday

Süre: 97dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Mark Waters
Senarist: Heather Hach
Yapımı: 2003 - ABD

Dr. Tess Coleman, eşinden boşandıktan sonra iki çocuğuna tek başına bakmak zorunda kalmış olan bir psikologtur. İş ve ev arasında mekik dokurken, bir taraftan da yeni tanıştığı Ryan adından sevgilisi ile tekrar evlenmenin planlarını yapmaktadır.Ergenlik çağındaki kızı Anna ise okulda İngilizce öğretmeni ile sorunlar yaşamakta ve üyesi olduğu rock grubuna yeterince zaman ayıramamaktan yakınmaktadır. Daha da kötüsü, hayatında kötü giden şeylerin sorumlusu olarak annesini görmektedir.Düğün öncesinde anne kız bir Çin lokantasında yemek yerlerken, ne olduğunu anlayamadıkları garip bir deneyim yaşarlar. Ertesi sabah kalktıklarında artık birbirlerinin vücutlarına geçtiklerini fark ederler.

3. Omuz Omuza

Orijinal İsmi: Stepmom

Süre: 125dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Chris Columbus
Yapımı: 1998 - ABD

Luke, eşi Jackie ile yollarını ayırdıktan sonra kendine yeni bir yaşam kurma çabasına girmiştir. Genç sevgilisi İsabel ile birlikte yaşamaya başlayan Luke, çok sevdiği çocuklarını da yanına almıştır. On iki yaşındaki Anna ile yedi yaşındaki Ben, Luke ün tüm çabalarına rağmen İsabel i bir türlü sevemeseler de babalarının hatro için kabulenmişlerdir. Aynı durum İsabel için de geçerlidir.

4. Mamma Mia

Orijinal İsmi: Mamma Mia

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Phyllida Lloyd
Senarist: Catherine Johnson
Yapımı: 2008 - Almanya , ABD , İngiltere

Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden genç bir kız olan Sophie Sheridan'ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA'nın hit şarkıları eşliğinde anlatılıyor. Sophie Sheridan evlenme aşamasına gelmiş genç bir kızdır. Nikâhtan bir gün öncesinde annesi Donna'nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir.  

5. Annemle Yolculuk

Orijinal İsmi: The Guilt Trip

Süre: 95dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Anne Fletcher
Senarist: Dan Fogelman
Yapımı: 2012 - ABD

Mucit bir genç adamın, icadını satmak ve annesini eski aşkına kavuşturmak için annesiyle yaşadığı macerayı anlatan bir yol filmi.

6. Cesur

Çok yetenekli bir okçu olan Merida, Kral Fergus (Billy Connolly’nin sesiyle) ve Kraliçe Elinor’un (Emma Thompson’ın sesiyle) aceleci kızlarıdır. Kendi hayat yolunu kendi çizmeye kararlı olan Merinda, ülkenin şamatacı lordlarına ait olan asırlık bir geleneğe karşı çıkar: Heybetli Lord MacGuffin (Kevin McKidd’in sesiyle), huysuz Lord Macintosh (Craig Ferguson’un sesiyle) ve aksi Lord Dingwall (Robbie Coltrane’in sesiyle). Merida’nın hareketleri farkında olmadan krallık içerisinde kaos ve öfke yaratır. Garip Bilge Kadın’a (Julie Walters’ın sesiyle) başvurduğunda ise uğursuz bir dilek onu beklemektedir. Merinda peşindeki tehlikeli güçleri keşfederken çok geç olmadan o korkunç laneti bozmaya çalışır ve gerçek cesaretin ne olduğunu anlar.Cesur’ (Brave) unutulmaz karakterleri ve her yaştan izleyicinin keyif aldığı Pixar imzasıyla bir cesur yüreğin macerasını anlatıyor.

7. Eyvah Annem Dağıttı

Orijinal İsmi: Bad Moms

Süre: 100dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Jon Lucas , Scott Moore
Senarist: Jon Lucas , Scott Moore
Yapımı: 2016 - ABD

Amy Mitchell (Mila Kunis) hem çocuklarıyla elinden geldiğince ilgilenmeye çalışan, evin her işine yetişen hem de iş hayatını başarıyla yürüten mükemmel bir anne ve güzel bir kadındır. Ancak yaptığı tüm fedakarlıklara karşın yeterince takdir görmeyen Amy, artık bu tempodan yorgun düşmüştür ve diğer iki arkadaşıyla birlikte bir süre için bile olsa "kötü anne" olmaya karar verir. 3 çılgın annenin, bu yolda karşılacakları en azılı düşman, çocuklarının gittiği okulun Okul-Aile Birliği başkanı Gwendolyn (Christina Applegate) olacaktır.

8. Özel Bir Gün

Orijinal İsmi: Mother's Day

Süre: 118dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Garry Marshall
Senarist: Tom Hines
Yapımı: 2016 - ABD

Anneler Günü yaklaşırken birbirinde farklı kişiler ve kuşaklar, kendi hayatlarıyla ilgili değişik süreçlerden geçmektedir. Kısa süre önce boşanmış 2 çocuk annesi Sandy (Jennifer Aniston), eşinin kendisinden çok daha genç bir kadınla evlenmesiyle de ayrıca sarsılmıştır. Bradley (Jason Sudeikis) 16 yaşındaki kızına hem babalık hem de annelik yapmanın zorluklarıyla karşılaşırken, ünlü bir yazar olan Miranda (Julia Roberts) tüm başarısına rağmen kızı Kristin'i (Britt Robertson) daha bebekken evlatlık vermek zorunda kaldığı gerçeğiyle yaşamaktadır. Kristin ise evlilik arifesinde annesini bulmaya karar verir. Ailesiyle arası çok iyi olmayan Jessie (Kate Hudson) ise bunu düzeltmesi gerektiğini yavaş yavaş kabul etmeye başlar. Bütün bu hayatlar Anneler Günü'nde bir şekilde birbirine bağlanacaktır. Film, Garry Marshall'ın önceki 2 filmi Sevgililer Günü ve Yılbaşı Gecesi gibi özel bir günde kesişen yollar konseptini ele alıyor.

9. Deniz Kızları

Orijinal İsmi: Mermaids

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Richard Benjamin
Senarist: June Roberts
Yapımı: 1990 - ABD

Hayal kırıklığı ile son bulan bir ilişki sonrasında Bayan Flax her şeyini toplayıp yaşadığı kasabadan taşınır. Bayan Flax’ın sorumlu olduğu iki tane de kızı var; büyüdüğü zaman bir rahibe olmayı hayal eden Charlotte ve dokuz yaşındaki yüzme şampiyonu Kate. 60’lı yıllarda geçen filmde kendilerini bulmaya çalışan bir avuç insanın yaşamı.

10. Her Şey Her Yerde Aynı Anda

Orijinal İsmi: Everything Everywhere All at Once

Süre: 140dk
Yönetmen: Dan Kwan , Daniel Scheinert
Yapımı: 2022 - ABD

Vergilerini bir türlü bitiremeyen bitkin bir Çinli göçmen kadın (Michelle Yeoh), dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içine çekilir. Bunu ancak, sürdürebileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek yapabilir.

2022 senesinin en beğenilen filmlerinden olan "Her şey Her Yerde Aynı Anda" (Everything Everywhere All at Once) 11 dalda aday olduğu Oscar Ödüllerinden, 'En İyi Film' dahil, 7 tanesini kazandı. Michelle Yeoh, 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar kazanan ilk Asyalı oyuncu oldu.