Kendinizi Sevmeyi Öğreten En İyi 10 Film

Yürek ısıtıp ve güç verirken size kendinizi sevmeyi öğretecek 10 filmi sizler için derledik!

Bazı sinema klasikleri, meşhur "seni" kendi değerine inanmaya ve kendini gerçekleştirmeye teşvik ederek ilham verir. Öğütleyici ve klişe olmadan olumlu ve yüreklendirici bir mesaj içeren bir film görmek gerçekten ferahlatıcıdır. Hayatın en değerli dersleri, büyük perdede gösterilerek gerçekten ihtiyaç duyanlara rahatlık ve destek sağlayabilir. Sizin için hazırladığımız bu liste de mizah, romantizm veya etkileyici dram gibi çeşitli türler aracılığıyla bu tür mesajları başarıyla iletiyor.

İşte kendinizi düşünmenizi sağlayacak filmler…

İyi seyirler!

1. Duyguların Rengi

Orijinal İsmi: The Help

Süre: 146dk
Tür: Dram
Yönetmen: Tate Taylor
Senarist: Tate Taylor
Yapımı: 2011 - ABD , Hindistan

'New York Times En Çok Satanlar’ listesinde bir numara olan ve hakkında çok konuşulan kitaptan uyarlanan 'The Help' 3 cesur kadının şehirdeki katı kuralları ve yerleşik davranışları aralarında gelişen alışılmadık bir arkadaşlıkla nasıl bozduklarının hikayesi anlatılıyor. 1960’lı yılların Mississippi’sinde üç farklı ve sıra dışı kişilikleri canlandıran bu cesur kadınlar, kendilerini tehlikeye atan ve toplumsal kurallara karşı gelen gizli bir yazı projesi sayesinde alışılmadık bir dostluk kurarlar. Beklenmedik bu ittifaktan, önemli bir kardeşlik doğar. Hepsi, onları tanımlayan sınırları aşma cesaretini kendilerinde bulur ve bu sınırların bazen aşılmak için konulduğunu fark eder. Bu, şehirdeki herkesi değişen zamanlarla karşı karşıya getirmek demek olsa bile. Dokunaklı, esprili ve umut dolu bir film olan 'The Help', değişim yaratabilmekle ilgili evrensel bir hikaye.

2. Mulan

Orijinal İsmi: Mulan

Süre: 88dk
Tür: Animasyon , Aile , Macera
Yönetmen: Tony Bancroft , Barry Cook
Senarist: Rita Hsiao
Yapımı: 1998 - ABD

Zirveleri karlarla kaplı dağların eteklerinde en az bir milyon Hun askerinin amansızca hücumları sürerken, bir avuç Çin askeri de ülkelerini cesurca savunmaya çalışmaktadır. Kılıçları çekmiş ve ölümü beklemeye başlamışlardır. Aralarındaki Ping adlı genç askerin aklına ansızın parlak bir fikir gelir. Doğru topun başına gtiderek karşı tepelere doğru ateş açar. Birden kıyamet kopar. Tepelrden aşağı devasa büyüklükte bir çığ inmeye başlar. Neye uğradıklarını şaşıran Hun askerleri bir anda darmadağın olurlar ve hücumlarını durdururlar. Ping imkansızı başarmış ve kahraman olmuştur.Tam anlamıyla cesur bir erkek olduğu düşünülen Ping Aslında genç bir kızdır ve adı Mulan'dır.

3. Hababam Rock

Orijinal İsmi: School Of Rock

Süre: 110dk
Tür: Komedi , Müzikal
Yönetmen: Richard Linklater
Senarist: Mike White
Yapımı: 2003 - ABD

No Vacancy adlı rock grubunda gitarist olarak çalışan Dewey Finn, çok çabaladığı halde bir baltaya sap olamamış uyumsuz bir müzisyendir. Rock’n’roll müziğinin gücüne tapar. Büyük sahnelere çıkıp 20 dakikalık uzun sololar atma özlemiyle yanıp tutuşan Dewey, üyesi olduğu rock grubunu “Gruplar Yarışıyor” adlı yarışmada zafere taşımaya kesin kararlıdır. Ancak grup arkadaşları aynı fikirde olmayınca kendisini hiç beklemediği bir anda kapının önünde bulur.Dağ gibi yığılmış borçlarıyla başbaşa kalan ve kirasını dahi ödeyemeyecek noktaya varan Dewey, çaresizlik içinde oda arkadaşı Ned’e telefon açar. Sonunda gönülsüzce de olsa Horace Green İlköğretim Okulunda kadrosuz öğretmenlik yapmayı kabul etmek zorunda kalır.Ancak orada da şanssızlıklar yakasını bırakmaz. Okulun sinirli ve tutucu müdiresi Rosalie Mullins’in şahin gibi keskin bakışlarını her an üzerinde hisseder. Üstelik öğretmenlik konusunda da oldukça beceriksizdir. Beşinci sınıf öğrencilerine neyi nasıl öğretmesi gerektiğini bir türlü kestiremez.Bir gün rastlantı sonucu okul orkestrasının çalışma yaptığı odanın önünden geçerken müzik seslerine istemeden kulak misafiri olur. O anda aklına parlak bir fikir gelir. Bu genç müzisyenleri eğiterek yüksek voltajlı bir rock grubu kurmaya karar vermiştir. Ancak bunu çocukların ailelerinden ve okul müdiresinden gizli yapmak zorundadır. “Gruplar Savaşıyor” adlı müzik yarışmasına hazırlıkların başlamasıyla birlikte hem onların hem de Dewey’in yaşamı sonsuza kadar değişecektir.

4. Bay Evet

Orijinal İsmi: Yes Man

Süre: 104dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Peyton Reed
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

Filmde Jim Carrey, kendi kendine yardım programına yazılan Carl Allen adlı bir adamı canlandırıyor. Söz konusu program tek ve basit bir ilkeye dayanmaktadır: Her şeye “evet” demek. İlk başta, evet gücünü açığa çıkarmak Carl’ın hayatını inanılmaz ve beklenmedik biçimlerde değiştirir, ama çok geçmeden anlar ki hayatını sonsuz olasılıklara açmanın bazı olumsuzlukları da olabilmektedir.

5. Tatlı Yalanlar

Orijinal İsmi: Romy and Michele's High School Reunion

Süre: 92dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: David Mirkin
Senarist: Robin Schiff
Yapımı: 1997 - ABD

Çocukluk yıllarından başlayan arkadaşlıkları ve lise yıllarında da oda arkadaşı olan Romy ve Michelle, Kaliforniya'da yaşayan iki çılgın ruhlu gençtir . Mezun oldukları lisenin onuncu yıl mezuniyet yemeğine katılacak olan bu ikili geriye baktıklarında gururla anlatabilecekleri çok az şeyleri olduğunun geç te olsa farkına varırlar ve eski arkadaşlarına karşı rezil olmamak için kendileri için zengin ve başarılı birer hayat fantazisi geliştirirler.

6. Rye Lane

Orijinal İsmi: Rye Lane

Süre: 82dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Raine Allen Miller
Senarist: Nathan Bryon
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

İki kötü ayrılık mağduru Dom ve Yas'ın yolları, Güney Londra'da olaylı bir günde kesişir.

7. Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı

Orijinal İsmi: The Secret Life Of Walter Mitty

Süre: 114dk
Tür: Dram , Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Ben Stiller
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Ben Stiller’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu ve başrolünde yer aldığı Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı filminde; herkesin iyi hissetmesi için gereken potansiyelin içinde bir yerlerde gizlendiği anlatılıyor. Büyük bir derginin fotoğraf negatif bölümünde çalışan Walter (Stiller), sessiz sakin hayatına devam etmektedir. Dergide yeni işe başlamış Cheryl'dan (Kristen Wiig) hoşlansa da ona bunu bir türlü söyleyememektedir. Bir yandan da kendini sürekli komik ve şok eden gerçek üstü hayallerin ana kahramanı olarak görmektedir. Günün birinde dergi el değiştirir ve basılı bölümün kapanacağı duyurulur. Dergi son bir veda sayısı çıkaracaktır, bu nedenle dergiye uzun yıllardır fotoğraflarıyla destek veren Sean O'Connell (Sean Penn) çok özel bir son çalışma gönderir. Ancak çalışmasının en önemli parçası olan 25. kare kayıptır ve Walter bu kareyi bulabilmek için çok kısıtlı bir zamana sahiptir. Walter Mitty, yalnızca hayallerinde gördüğü bu maceraya gerçek hayatta da atılmak zorundadır.

8. Akıl Oyunları

Orijinal İsmi: A Beautiful Mind

Süre: 135dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ron Howard
Senarist: Akiva Goldsman
Yapımı: 2001 - ABD

John Forbes Nash Jr., genç yaşında geliştirdiği kuramlarla matematik dünyasının bir numaralı ismi haline gelir. Fakat kısa süre içerisinde bencilliği ve kendine olan aşırı güveni sonucunda oluşan kişisel problemleri ile baş edemez duruma düşer. Dahilik ile delilik arasındaki ince çizgide, delilik tarafına doğru sürüklenir.

9. Hayatımın Tatili

Orijinal İsmi: Last Holiday

Süre: 112dk
Tür: Dram , Komedi , Macera
Yönetmen: Wayne Wang
Yapımı: 2006 - ABD

New Orleons'lı utangaç tezgahtar Georgia Byrd bir aydan daha az bir ömrü kaldığını öğrenmiştir. Şimdi hayatında ciddi bir manevra yapmanın zamanı gelmiştir. Yarını yokmuş gibi yaşayacağı bir rüya tatile çıkacaktır. Georgia tatil için geldiği göz alıcı tesiste bugüne kadar benimsemiş olduğu tüm davranış biçimlerini bir kenara bırakır ve çılgın bir insan haline gelir. Ta ki hayatını yeniden değiştirecek gerçeği öğrenene kadar.

10. Tatil

Orijinal İsmi: The Holiday

Süre: 136dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Nancy Meyers
Senarist: Nancy Meyers
Yapımı: 2006 - ABD

Film fragmanları üreten bir reklamcılık firmasının sahibi olan Amanda Woods (Cameron Diaz), Güney Kaliforniya’da yaşamaktadır. Londra’da yayınlanan Daily Telegraph gazetesinin popüler evlendirme köşesine yazılar yazan Iris Simpkins (Kate Winslet) ise, yaşamını İngiltere’nin kırsal kesimindeki çok şirin bir kır evinde sürdürmektedir. Iris ile Amanda birbirlerinden 6.000 uzakta yaşadığı halde duygusal açıdan aynı konumdadırlar. Noel’in hemen öncesinde ikisi de erkek arkadaşlarını yaşamlarından bir süreliğine çıkartmaya karar vermiştir. Kısacası ikisi de nostaljik Noel şarkıları söyleyecek modda değildir. Noel tatilinde şehirden uzaklaşmak isteyen Amanda, karşılıklı ev değişimi konusunda uzmanlaşmış bir internet sitesine girdiğinde sorunlarının mükemmel panzehirini Iris’in İngiltere’deki kır evinde bulur. Bunun üzerine Amanda ile Iris arasındaki yazışmalar, iki haftalığına karşılıklı olarak birbirinin evine taşınmak için anlaşmayla sonuçlanır. Mevsimlik Santa Ana rüzgarlarıyla ısınan ılık bir kış gününde Los Angeles’a inen Iris, Amanda’nın Brentwood semtindeki evine taşınır. Çok geçmeden de Hollywood’un Altın Çağı’nın ünlü senaryo yazarı Arthur (Eli Wallach) ve Amanda’nın eski erkek arkadaşıyla beraber çalışan film müziği bestecisi Miles (Jack Black) ile arkadaş olur. Öte yandan Iris’in karlarla kaplı kır evine yerleşen Amanda da, uzun süredir özlemini çektiği tek başınalığın sıcaklığına kavuşmuştur. Ancak Iris’in yakışıklı erkek kardeşi Graham’ın (Jude Law) evin kapısını tıklatmasıyla olayın rengi değişmeye başlar. Beklenmedik gelişmelerin ard arda gelmesiyle iki kadın da en iyi yolculukların bagajların geride bırakıldığı noktada başladığını keşfedeceklerdir.