Netflix'te Mutlaka İzlemeniz Gereken Türk Filmleri

Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi Türk yapımı filmleri sizler için derledik!

Netflix, komedi ve drama gibi farklı kategorilerde birçok yerli yapımı bünyesinde barındırıyor. Bu yapımlar arasında kült haline gelmiş filmlerin yanı sıra özel olarak Netflix için üretilen içerikler de yer alıyor.

İşte sizin için seçtiğimiz ve mutlaka izlemeniz gereken Netflix'te bulunan en iyi Türk filmleri…

İyi seyirler…

1. Sofra Sırları

Orijinal İsmi: Sofra Sırları

Süre: 103dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Ümit Ünal
Senarist: Ümit Ünal
Yapımı: 2017 - Türkiye

Evlendikten sonra kendini tamamen ailesine adayan, Anadolu'nun farklı köşelerinde yıllarca yaşamış Neslihan (Demet Evgar) hiçbir olağanüstü olayın yer almadığı sıradan bir yaşam sürmektedir. Eşi ve etrafındaki insanların çok sevdiği bir insan, aynı zamanda herkesin takdir ettiği bir aşçıdır. Ancak sofrasına konuk olan insanların birer birer ölmeye başlaması, elde hiçbir delil olmamasına rağmen herkesin şüphelerini üzerinde toplayacaktır.

2. Nasipse Adayız

Orijinal İsmi: Nasipse Adayız

Süre: 105dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Ercan Kesal
Senarist: Ercan Kesal
Yapımı: 2020 - Türkiye

Doktor Kemal Güner, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olmak istemektedir. Kemal, başkan adayı olmak için çalışmalarına devam ederken bir yandan Bir Numara’nın adaylığının açıklanacağı geceye heyecanla hazırlanmaktadır. Kemal’in etrafındaki herkes, eski eşi dahil bu çılgınca koşuşturmaya şahit olur. Aday olabilmek için her yolu deneyen Kemal, Bir Numara’nın gözüne girip adaylığının kesinleşmesini beklediği önemli gecede hiç beklemediği olaylarla karşılaşacaktır. Kemal Güner’in trajikomik bir gününü odağına film 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü dahil birçok ödül kazandı.

3. Caniko

Süre: 115dk
Tür: Belgesel
Yönetmen: Selçuk Metin
Senarist: Zeynep Miraç
Yapımı: 0 - Bilinmiyor

“Türk tiyatrosunun kutup yıldızı” Yıldız Kenter’in kişiliğini, hayata ve tiyatroya bıraktığı izleri odak noktasına alan Caniko adlı belgeselde, aynı sahneyi paylaştığı oyuncuların, aile fertlerinin ve öğrencilerinin tanıklıklarına başvuruluyor. İzleyicilere bir özel tiyatronun hangi koşullarda ayakta kaldığını, ülkenin değişen kültürel iklimini ve Kenter Tiyatrosu’nun tarihini de aktaran belgesel, bugüne kadar gün ışığına çıkmamış çok sayıda fotoğraf ve kayıtla da farklı bir içerik sunuyor.

4. Anka

Orijinal İsmi: Anka

Süre: 130dk
Tür: Aksiyon , Dram
Senarist: Ozan Akbaba
Yapımı: 2022 - Türkiye

Anka, çocukluğunda ailesini bir kaza sonucu kaybeden Murat'ın, yıllar içerisinde bir yandan bu travmasıyla mücadele ederken bir yandan araba yarışlarında ismini duyurmasını konu ediniyor.

5. Yolun Açık Olsun

Orijinal İsmi: Yolun Açık Olsun

Süre: 119dk
Tür: Dram
Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
Yapımı: 2022 - Türkiye

Yüzbaşı Salih, Asteğmen Kerim ile Dalyan'a doğru yola çıkar. Tek dileği, Kerim'i büyük aşkı Elif'e kavuşturmaktır. Ancak bu yolculuk geçmişle hesaplaşmasına yol açar.

6. Ölümlü Dünya

Orijinal İsmi: Ölümlü Dünya

Süre: 106dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Ali Atay
Yapımı: 2018 - Türkiye

Uzun yıllardır Haydarpaşa Garı'nda Anadolu Tat Lokantası'nı işleten 8 kişilik Mermer Ailesi, dışarıdan bakıldığında işinde gücünde, sıradan bir esnaf ailesi gibi görünmektedir. Ancak bu ailenin sakladığı büyük bir sır vardır. Aile üyeleri kiralık katillerden oluşmaktadır ve dünya çapındaki bir örgüt için çalışmaktadırlar. Ancak yaptıkları bazı hatalar sonrasında deşifre olup açığa çıkarlar. Bu noktadan sonra peşlerine düşen örgütten kaçmak dışında bir seçenekleri kalmayacaktır. İlk olarak 26 Ocak 2018'de gösterime giren Ölümlü Dünya, 11 Mayıs'ta yeniden izleyicilerle buluştu.

7. Barış Akarsu Merhaba

Orijinal İsmi: Sürmeli Çocuk Barış Akarsu

Süre: 114dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Mert Dikmen
Senarist: Mert Dikmen , Caner Anar
Yapımı: 2022 - Türkiye

2004 yılında “Akademi Türkiye” adlı şarkı yarışmasıyla ismini duyuran, film çekimleri için gittiği Bodrum’da geçirdiği trafik kazası sebebiyle hayatını kaybeden, Türk rock müzisyeni ve oyuncu Barış Akarsu'nun hayat hikayesini konu almaktadır.

8. İftarlık Gazoz

Orijinal İsmi: İftarlık Gazoz

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Yüksel Aksu
Senarist: Yüksel Aksu
Yapımı: 2016 - Türkiye

1970'lerde bir Ege kasabasında yaşayan Adem, ilkokulu yeni bitirmiştir. Yazı çalışarak geçirmek isteyen Adem, ailesinden zorlukla da olsa izin alır ve Gazozcu Cibar Kemal Usta'nın çırağı olur. Ramazan ayı gelmiştir ve Adem bir yandan çalışırken oruç tutmaya niyetlenir. Ancak alışkın olmadığı için çalışırken oldukça zorlanır, serap görmeye başlar. Bu gün, Adem'in hayatının en uzun günü olacaktır. Çekimleri Muğla'da yapılan filmde ünlü sanatçı Cem Yılmaz da filmde yer aldı.

9. Kurak Günler

Orijinal İsmi: Kurak Günler

Süre: 129dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Emin Alper
Senarist: Emin Alper

Genç bir başsavcı olan Emre (Selahattin Paşalı), küçük Balkaya kasabasına yeni atanır. Kendini büyük bir ciddiyetle işine verir ve başta belediye başkanı Selim olmak üzere şehrin ileri gelenleri onu büyük bir saygıyla karşılar. Ancak bu sıcak karşılamaya rağmen, ilk andan itibaren bir takım garip ve gergin etkileşimler yaşar. Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat (Ekin Koç) ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeler gün geçtikçe artar.

10. Nuh Tepesi

Orijinal İsmi: Noah Land

Süre: 109dk
Tür: Dram
Yönetmen: Cenk Ertürk
Senarist: Cenk Ertürk
Yapımı: 2019 - Almanya , ABD , Türkiye

Nuh Tepesi, orta yaş bunalımında olan Ömer’in hikayesini konu alıyor. Ömer babasını kaybetmiştir ve babası yarım yüzyıl önce ektiğini iddia ettiği gizemli Nuh Ağacı’nın altına gömülmek istemiştir. Fakat babasının bu isteğini gerçekleştirebilmek için, Ömer öncelikle öfkeli köylülerle yüzleşmek zorundadır.

11. İnsanlar İkiye Ayrılır

Süre: 101dk
Tür: Dram
Yönetmen: Tunç Şahin
Yapımı: 2020 - Türkiye

Borç tahsil etme işinde olan Duygu ve Bahadır, insanlara psikolojik şiddet uygulamayı işlerinin bir parçası olarak gören iki meslektaştır. Günün birinde Ceren Gürel adında bir kişinin borcunun peşine düşen ikili, hem Ceren'e hem de prim kazanmak için birbirlerine akıl oyunları oynamaya başlarlar.

12. Yaparsın Şekerim

Süre: 129dk
Tür: Belgesel
Yapımı: 2022 - Bilinmiyor

Haldun Dormen, etkileyici oyunculuk kariyeri boyunca tiyatro öğrencilerine çok çalışmaları ve hayallerinin peşinden gitmeleri konusunda ilham vermiş ve onları cesaretlendirmiştir. Filmin adına ilham veren bu sözün hikayesi.

13. Kağıttan Hayatlar

Orijinal İsmi: Mücadele Çıkmazı

Süre: 97dk
Tür: Dram
Yönetmen: Can Ulkay
Senarist: Ercan Mehmet Erdem
Yapımı: 2021 - Türkiye

Kağıt toplayarak geçimini sağlayan Mehmet (Çağatay Ulusoy) ve onunla arası çok iyi olan babası Tahsin'in (Turgay Tanülkü) hayatını anlatır. Kağıt toplayıcılığı zamanda 8 yaşındaki Ali ile tanışan Mehmet onu görmediği ailesine kavuşturmaya çalışır.

14. 7. Koğuştaki Mucize

Orijinal İsmi: Yedinci Koğuştaki Mucize

Süre: 132dk
Tür: Dram
Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
Yapımı: 2019 - Türkiye

Filmde 7 yaşındaki kızı Ova ile aynı zeka yaşına sahip olan baba Memo'nun adalet arayışını anlatılıyor. Üst düzey bir komutanının kızının ölümü ile suçlanan Memo, kimseyi suçsuz olduğuna inandıramaz. İdam cezası alan Memo ve yakınları, Memo'nun kurtulması için bir mucize beklemeye başlarlar. 

15. Sen Ben Lenin

Orijinal İsmi: You Me Lenin

Süre: 86dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Tufan Taştan
Yapımı: 2021 - Türkiye

Senaryosunu yazar Barış Bıçakçı ve yönetmen Tufan Taştan'ın birlikte yazdığı film, uzun süre boyunca Akçakoca kasabasında meydana dikilmesi istenen fakat bürokratik nedenlerle proje rafa kalkınca bir depoda saklanmaya mahkum kalan Lenin büstünün hikâyesini özgün bir dille anlatıyor.

16. Beni Çok Sev

Orijinal İsmi: Love Me Instead

Süre: 124dk
Tür: Dram
Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
Yapımı: 2021 - ABD , Türkiye

Konya’da cezaevinde gardiyan olarak çalışan Sedat’a bir gün mahkûmlardan birini memleketine götürme görevi verilir. Musa 14 yıldır mahkûmdur ve bu süreden sonra ilk defa eşini, annesini ve kızını görecektir. Ailesi ve kızı ile iyi bir gün geçiren Musa, bir şeylerden şüphelenir. Çok geçmeden Musa tüm gerçeği öğrenir, Yonca aslında onun kızı değildir, Musa’nın gerçek kızı öldürülmüştür. Musa kızının neden öldürüldüğünü bulmadan geri dönme niyetinde değildir.

17. Kelebeğin Rüyası

Orijinal İsmi: Kelebeğin Rüyası

Süre: 138dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Yılmaz Erdoğan
Senarist: Yılmaz Erdoğan
Yapımı: 2013 - Türkiye

Yılmaz Erdoğan’ın, “Aşk en güzel bahanesidir şiirin” dediği Kelebeğin Rüyası’nda aşk, şiirin de hayatın da başrolünü üstleniyor. Film, şairlerin altın çağı olan yıllarda, İkinci Dünya Savaşı’nın gölgesinde adım adım gelişen bir aşkı anlatıyor. Filmde Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat, çok iyi iki dost olan şairler Muzaffer Tayyip Uslu ve Rüştü Onur'u canlandırıyor. Kelebeğin Rüyası filmi, 2014 yılında Türkiye'nin En İyi Yabancı Film dalında adayı olarak seçildi. İlk önce 2013 Şubat ayında gösterime giren film, aynı yılın Ekim ayında tekrar izleyicilerle buluştu.

18. Cici

Orijinal İsmi: Cici

Süre: 155dk
Tür: Dram
Yönetmen: Berkun Oya
Senarist: Berkun Oya
Yapımı: 2022 - Türkiye

Acı bir kaybı takiben köyden kente göçen bir aile, 30 yılın ardından eski evlerinde yeniden bir araya geliyor.

19. Azizler

Orijinal İsmi: Azizler

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi
Senarist: Berkun Oya
Yapımı: 2021 - Türkiye

Gençlik döneminin sonlarına gelen Aziz hayatından hiç memnun değildir. Sevmediği bir işte uzun zamandır çalışmaktadır ve hayalini kurduğu meslekten giderek uzaklaşmıştır. Dört yıldır beraber olduğu sevgilisi Burcu ile olan ilişkisinin ise sonlarına geldiğini fark eden Aziz, yalnız kalmaya, özgürleşmeye ve kendisi ile zaman geçirmeye duyduğu ihtiyaç daha önce hiç olmadığı kadar fazladır. Tam umutlarını kaybetmişken, karşısına beklenmedik bir fırsat çıkar. Bu fırsatı değerlendirmek için Aziz’in çok riski bir yalan söylemesi ve bu yalanı devam ettirmesi gerekmektedir. Söylediği bu yalanın sonuçları ise Aziz’in hayatını tamamıyla değiştirecektir.

20. Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?

Orijinal İsmi: Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?

Süre: 114dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Yılmaz Erdoğan
Senarist: Yılmaz Erdoğan
Yapımı: 1999 - Türkiye

Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği SEN HİÇ ATEŞBÖCEĞİ GÖRDÜN MÜ? oyunu BKM Oyuncuları tarafından toplam 504 kez sahlenerek yaklaşık 568.000 kişi tarafından seyredildikten sonra, artık DVD-VCD’leriyle tiyatro severlerin evlerine geliyor. 1948 yılında dünyaya gelen üstün zekalı Gülseren’in hayatını, çevresindeki karakterlerden yansıyan toplumsal-siyasal gelişmeler eşliğinde, ideallerin çıkarlarla çarpıştığı, hüzünle mutluluğun kol kola dolaştığı, her gülümseyişin bir damla gözyaşı ile kucaklaştığı 50 yıllık bir “ülke tarihi” hikayesi olarak anlatan oyunun DVD’si; Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ ile ayrıntılı söyleşiler ve sahne arkasından ilginç görüntüler de içeren seçenekleriyle Türkiye’de bugüne kadar çıkan en geniş kapsamlı tiyatro oyunu DVD’si olma özelliği de taşıyor.