Zombi Filmleri Seviyorsanız Netflix'teki Bu Filmleri De İzleyin!

Zombi felaketlerinden kıyamet gününe, pek çok talihsiz olay bu listede!

"Zombi filmlerini çok seviyorum ama Netflix'teki bütün zombi filmlerini izledim bile" diye düşünüyorsanız, sizin için distopik dünyalar sunacak 11 farklı filmi bir araya getirdik. Dünyanın sonundan korkutucu salgınlara, klostrobik alanlardan kıyamet gününe sizi ekrana kitleyecek bu başarılı filmleri mutlaka izleyin.

Şimdiden iyi seyirler!

1. Çin Seddi

Orijinal İsmi: The Great Wall

Süre: 103dk
Yönetmen: Yimou Zhang
Yapımı: 2016 - ABD , Çin , Japonya

Uzak Asya'ya, barutu bulup Avrupa'ya götürebilmek amacıyla giden kervan önce bir çetenin, sonra da bilmedikleri bir canavarın saldırısına uğrayınca sadece William Garin ve Pero Tovar hayatta kalır. İkili daha sonra Çinli askerler tarafından yakalanır. Burada, karşılaştıkları canavarın "taotie" adlı çok güçlü ve aynı zamanda akıllı bir yaratığa ait olduğunu, her 60 yılda bir Çin Seddi'ne saldırdıklarını ve yakın zamanda gelmesi beklenen yeni bir saldırı için hazırlıklar yapıldığını öğrenirler. Canavarın bir elini kılıcıyla koparmayı başarmış William, hem savunma hattına yardımcı olmaya çalışacak, hem de buralara asıl gelme amacı olan barutu ele geçirme düşüncesini aklından çıkarmayacaktır. Film, insanlığın elinden çıkan en muazzam yapılardan biri olan Çin Seddi'nde geçiyor. Tamamı Çin sınırları içinde çekilmiş en yüksek bütçeli film olan Çin Seddi, 150 milyon $'a yakın bir bütçeyle çekilmiştir.

2. Ölüler Vadisi

Orijinal İsmi: Malnazidos

Süre: 101dk
Tür: Komedi , Korku , Savaş
Yapımı: 2020 - İspanya

İspanya İç Savaşı birçok kişinin ölümüne neden olur. Beşinci Tugay Kaptanı Jan Lozano, kendisine verilen görevi yerine getirmeye çalışırken düşman tarafından esir alınır. Bu sırada başka bir düşmanın ortaya çıkmasıyla infaz, çok daha büyük bir tehdit tarafından gölgede bırakılır. Bu durum üzerine Lozano kendisini esir alanlarla güçlerini birleştirmek zorunda kalır.

3. The Silence

Orijinal İsmi: The Silence

Süre: 90dk
Tür: Dram , Fantastik , Gerilim , Korku
Yönetmen: John R. Leonetti
Yapımı: 2019 - Almanya , ABD , İngiltere , Kanada

İnsanları seslerle avlayan korkunç yaratıkların saldırısı altındaki Dünya'da, işitme yetisini kaybetmiş 16 yaşındaki Ally Andrews ailesi ile hayatta kalmaya çalışmaktadır. Ancak şeytani bir tarikat, Ally'nin gelişmiş diğer duyularından yararlanmak istemektedir. 

4. Gündüz Vardiyası

Orijinal İsmi: Day Shift

Süre: 113dk
Yönetmen: J.J. Perry
Senarist: Shay Hatten , Yler Tice
Yapımı: 2022 - ABD

Kızına iyi bir hayat sunmak için çok çalışan mavi yakalı bir baba. Görünüşte San Fernando Vadisi'nde havuz temizlikçiliği yapan bu baba, aslında bu monoton işi asıl gelir kaynağını gizlemek için paravan olarak kullanmaktadır. Gerçek işi ise Uluslararası Vampir Avcıları Birliği bünyesinde vampirleri avlayıp öldürmektir.

5. Uzaydan Gelen Fırtına

Orijinal İsmi: Geostorm

Süre: 109dk
Yönetmen: Dean Devlin
Senarist: Dean Devlin
Yapımı: 2017 - ABD , Hong Kong , Kanada

Dünyadaki iklim değişikliği, insan ırkını tehdit eder hale gelince ülkeler bir araya gelerek Dutch Boy adı verilen bir iklim kontrol sistemi oluşturmuştur. Dünyanın her yerini saran uydulardan oluşan bu sistem doğal afetleri önleme ve hava durumunu kontrol etme görevini 2 yıl başarıyla sürdürdükten sonra yaşanan teknik bir arıza, her şeyi alt üst eder. Dünyanın bir manyetik fırtına sonucunda yok olmasını önlemek için birilerinin uzaya giderek uydulardaki sorunu çözmesi gerekecektir.

6. Pandora

Orijinal İsmi: Pan-dola

Süre: 136dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Park Jung-woo (i)
Senarist: Park Jung-woo (i)
Yapımı: 2016 - Güney Kore

Bir nükleer enerji kaynağının patlaması sonucu meydana gelen deprem felakete yol açar. Daha da yayılmasını ise ancak çalışanları engelleyebilecektir.

7. Sessiz Bir Yer 2

Orijinal İsmi: A Quiet Place: Part II

Süre: 97dk
Yönetmen: John Krasinski
Yapımı: 2020 - ABD

"Sessiz Bir Yer" serisinin ilk filmi, Dünya üzerinde ses çıkaran herkesi avlayan bilinmeyen bir gücün insan ırkını yeryüzünden silmek üzere olmasını konu alıyordu. Bu kaos içerisinde 4 kişilik Abbott ailesine odaklanan filmde, aile hayatını sürdürmek için büyük bir sessizlik içinde yaşamak zorundaydı. Sessiz Bir Yer 2’de ise ilk tehlikeden kurtulan aile, aslında kurtulduklarının karşı karşıya oldukları tek tehlike olmadığını fark ediyor. Evin dışında onları bekleyen dehşet verici başka tehditler de vardır.

8. Denizde Dehşet

Orijinal İsmi: 47 Meters Down

Süre: 87dk
Tür: Gerilim , Korku , Macera
Yönetmen: Johannes Roberts
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

Meksika'ya tatile giden iki kız kardeş, Lisa ve Kate, köpekbalığı gözlemek için kafesle okyanusa dalmıştır. Ancak kafesi yukarıya bağlayan halatlarda bir sorun yaşanınca kafes okyanus tabanına, 47 metre derinliğe düşer. Ölümcül köpekbalıkları etraflarında pusuya yatmıştır, üstelik oksijen hızla tükenmektedir ve suyun yüzüne çıkabilmek için bir saatten az süreleri bulunmaktadır.

9. Kıyamet Günü

Orijinal İsmi: Lo Imposible

Süre: 113dk
Tür: Dram , Gerilim , Macera
Yönetmen: Juan Antonio Bayona
Senarist: Sergio G. Sánchez
Yapımı: 2012 - ABD , İspanya , Tayland

Gerçek bir hikayeden esinlenilen filmde 2004'teki büyük Tsunami felaketinin ortasından kalan bir ailenin korku içerisinde yaşama tutunma mücadelesi anlatılıyor. Film aynı zamanda Örümcek-Adam rolüyle tüm dünyada büyük ün kazanan Tom Holland'ın güçlü performansıyla ilk sinema çıkışı olması. 

10. Tükeniş

Orijinal İsmi: Extinction

Süre: 95dk
Yönetmen: Ben Young
Yapımı: 2018 - ABD

Bir mühendis olan Peter, sürekli kendisinin ve ailesinin bilinmeyen, uzaylı istilası benzeri şiddetli çatışmalardan muzdarip olduğu kabuslar görmektedir. Kabuslar daha stresli hale geldikçe aile içinde de huzursuzluk yaratmaya başlar. Karısı Alice, bir profesyonelle görüşmesini ister. Peter iş yerinde kabuslarının daha da detaylandığını görür ve bu da bazı ekipmanlara zarar vermesine neden olur. Sağlığından endişe eden patronu David, onu bir kliniğe gönderir. Orada, kendisiyle aynı kabuslara sahip gibi görünen, heyecanlı bir adam olan Chris ile tanışır. Chris, Peter'a deli olmadığını ve kabuslarına inanması gerektiğini söyler ve Peter'ın yardım almadan klinikten ayrılmasına neden olur. Peter artık kabuslarından değil, gelecekte yaşanacak olaylardan korkması gerektiğini bilmektedir. Ve kendini bir an önce yaşanacak felakete hazırlamalıdır.

11. Mumya

Orijinal İsmi: The Mummy

Süre: 110dk
Yönetmen: Alex Kurtzman
Yapımı: 2017 - ABD , Çin , Japonya

2000 yıl kadar önce Mısır kraliçesi olmak üzereyken yaptığı yanlış bir tercih nedeniyle hak ettiği tahtı alamadan mumyalanıp toprağın altına gömülen Ahmanet, bin yıllar boyunca toprağın altında kalmıştır. Bölgede bulunan Nick Morton Ahmanet'in beklediği yeri tesadüfen ortaya çıkarınca binlerce yıldır bekleyen kötü gücü ve laneti de istemeden serbest bırakmış olur. Hak ettiği yere ulaşana dek karşısına çıkan her şeyi yakıp yıkmaya kararlı prensese engel olabilmek için Morton ve aynı ekipte yer alan Jenny birlikte mücadele edecektir.