BluTV'de İzleyebileceğiniz En İyi Yabancı Diziler

BluTV’de izleyebileceğiniz en keyifli yabancı filmleri sizler için derledik!

BluTV, geniş bir dizi arşivine sahip olan yerli dijital platformlar arasında oldukça ön planda. Bünyesindeki dram, komedi, aksiyon, gerilim, bilim kurgu ve romantik türleriyle keyfinize uygun yapımlar bulmak hiç zor değil. Yerli dizilerin yanı sıra, kaliteli yapımlarıyla ünlenen HBO imzalı dünyaca ünlü dizileri de bu platformda bulabilirsiniz.

İşte sizler için seçtiğimiz ve  mutlaka izlemeniz gereken yabancı diziler!

İyi seyirler…

1. Rain Dogs

Orijinal İsmi: Rain Dogs

Süre: 28dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Richard Laxton
Senarist: Cash Carraway
Yapımı: 2023 - İngiltere

İşçi sınıfından bekar bir anne, küçük kızı ve ayrıcalıklı bir gey adam arasındaki alışılmadık bağın hikayesi.

2. The Last of Us

Joel bu yenidünyada gözü pek bir kaçakçıdır. Ellie ise bu ölümcül pandeminin tedavisinde kilit bir rol oynamaktadır. Baskı altında bir karantina bölgesinden 14 yaşında olan Ellie’yi kaçırmak üzere tutulan Joel, çok geçmeden Ellie ile bir bağ kuracaktır. Küçük bir iş gibi görünen bu kurtarma operasyonu vahşi ve acımasız bir hayatta kalma mücadelesine dönecektir.

3. Normal People

Orijinal İsmi: Normal People

Süre: 30dk
Tür: Dram
Yönetmen: Alice Birch , Mark O'Rowe
Senarist: Alice Birch , Mark O'Rowe
Yapımı: 2020 - İrlanda

Marianne ve Connell farklı geçmişlere sahiptir fakat aynı kasabada yaşamaktadır. İkilinin romantik ilişkileri inişli çıkışlı şekillenirken, İrlanda’daki bu kasaba da hikayelerine unutulmaz bir atmosfer katmaktadır.

4. Chernobyl

Orijinal İsmi: Chernobyl

Tür: Dram
Yönetmen: Johan Renck
Senarist: Craig Mazin
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere

26 Nisan 1986'da Ukrayna'nın Çernobil şehrindeki Çernobil Nükleer Santrali'nde meydana gelen felaket tüm gerçekçiliğiyle anlatılıyor.

5. The Sopranos

Orijinal İsmi: The Sopranos

Tür: Dram
Senarist: David Chase
Yapımı: 1999 - ABD

Dizi, New Jersey'de yaşayan İtalyan asıllı Amerikan mafya ailesinin etrafında ve kendi aralarında geçen olayları anlatıyor. Tony Soprano, bir mafya babası olarak hem iyi bir aile reisi olmaya, karısıyla, çocuklarıyla, annesiyle ilgilenmeye çalışıyor, hem de New Jersey mafyasının "capo"su sıfatıyla üstüne düşenleri yapmaya çalışıyor. Ama her iki cephede de sorunlar bir türlü yakasını bırakmak bilmiyor. İş ve aile hayatının ortak baskısı sık sık sinir krizleri geçirmesine neden oluyor. Soprano'lar ne klasik bir mafya ailesidir, ne de sıradan sevimli bir aile.

6. Westworld

Orijinal İsmi: Westworld

Yönetmen: Jonathan Nolan
Yapımı: 2016 - ABD

Westworld geleceğin dünyasından heyecan ve macera arayan insanlar için özel olarak kurulmuş bir tür panayır, eğlence yeri gibi dizayn edilmiş özel bir kasabadır. Macera için burayı ziyaret eden zengin müşteriler, farklı zaman dilimlerine gidip robot-kovboylarla savaşabilmektedirler. Ancak bir gün parkın ana bilgisayarında yaşanan bir sorun nedeniyle robotlar serbest kalır. O sırada parkta olan iki misafir, robotların bir numaralı hedefi haline gelmiştir.

7.

Yapımı: -

American Beauty’nin senaristi Alan Ball’ın senaryosunu yazdığı dizi, bir cenaze evi işleten ve bu evde yaşayan Fisher ailesinin yaşantılarına dair bir kara mizahtır. 

8. Succession

Amerika’nın küresel medya şirketine sahip Roy ailesinin reisi Logan Roy belirsiz bir sağlık sorunu ile uğraşır. Kalan aile üyeleri ise bu sırada şirketin kontrolünü ele geçirmek için mücadele eder.

9. True Detective

2012′de, Louisiana Eyalet Polisi Dedektifleri Rust Cohle ve Martin Hart, 1995 yılında çalıştıkları bir cinayet vakası ile yeniden karşılaşır. Farklı sorgulamalar ile günümüzde dosya yeniden açılırken, iki eski dedektif, sorgulamalarının, iyileşmeyen yaraların yeniden açılmasının ve 1995 yılında tuhaf bir ritüele dayanan cinayetin çözümüne dair soruların hikayesini anlatır. Zaman akışı, her ikisi de arkada bıraktıklarına inandığı bir dünyaya geri çekilirken örülür ve birbirine yaklaşır. Birbirleri ve katilleri hakkında bir şeyler öğrendikçe, karanlığın adaletin her iki yanında yaşadığı açığa çıkar.

10. The Wire

Orijinal İsmi: The Wire

Süre: 60dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: David Simon
Yapımı: 2002 - ABD

The Wire, Amerikan HBO kanalında yayınlanmış bir polisiye, suç ve dram dizisidir. Dizi, 2002 yılında başlamış ve 2008 yılında toplam 60 bölüm, 5 sezonla sona ermiştir. Dizi Amerika'nın Maryland eyaletinde, Baltimore şehrinde geçer. The Wire dizisi ile Baltimore'un arka sokaklarında geçen amansız uyuşturucu ve polis savaşına şahit oluyoruz. Dizide her sezon Baltimore'un ayrı bir yüzünü görüyoruz. Polis, siyaset, mafya üçgeninde geçen The Wire, senaryo ekibinde ki emekli polislerden ötürü uyuşturucu ticareti ile ilgili gerçek ve epey enteresan bilgiler içeriyor. 

11. Euphoria

Bir grup lise öğrencisinin uyuşturucu, seks ve şiddet içeren yaşam karmaşasına derin bir bakış.

12. Killing Eve

Orijinal İsmi: Killing Eve

Süre: 43dk
Tür: Dram , Suç
Yapımı: 2018 - ABD

Güvenlik servisinde çalışan ancak ajan olma hayalleriyle yaşayan Eve ile işi seven, yetenekli bir katil olan Villanelle arasındaki kovalamacayı konu alan gerilim dizisi Luke Jennings romanlarından uyarlanıyor.

13. Game Of Thrones

Game of Thrones George R.R. Martin'in çok satan romanından uyarlanan bir HBO dizisi. Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, Westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden Kadim Duvara kadar Krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. Krallar ve Kraliçeler, Şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'Demir Taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.

14. The Handmaid's Tale

Orijinal İsmi: The Handmaid's Tale

Süre: 50dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Reed Morano , Mike Barker
Yapımı: 2017 - ABD , Kanada

Distopik bir gelecekte bir kadın, köktendinci teokratik diktatörlük altında bir cariye olarak yaşamak zorunda bırakılır.

15. Sex And The City

Orijinal İsmi: Sex And The City

Süre: 25dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 1998 - ABD

Kariyer sahibi ve başarılı New York’lu dört kadın arkadaşın hikâyesini anlatmaktadır. Gazeteci Carrie Bradshaw, New York’ta bir gazetede kadın erkek ilişkileri ve seks üzerine köşe yazıları yazmaktadır. Carrie yazılarını yaşadığı ilişkilere dayandırmaktadır. Mr. Big ile olan ilşkisi onu derinden etkilemektedir. Avukat olan Miranda erkekler ve aşk konusunda katı kurallara sahiptir ve aşık olmadan ilişkilerini yürütmeye çalışır. Kendine ait halkla ilişkiler şirketi olan grubun en çapkını Samantha, sürekli ilişki yerine tek gecelik ilişkileri tercih etmekte ve bu nedenle fazla seçici davranmamaktadır. Grubun en romantiği ve tutucu yapıya sahip olanı Charlotte’ın en büyük amacı ise mükemmel, genç ve zengin bir erkekle büyük bir aşk yaşayarak mükemmel bir düğünle evlenmektir.